Evo mogu i ovde da odgovorim :
Dakle pretpostavljam 50 kubika skuter je u pitanju , to su GY6 masine , tacnije kopija Honda masina iz sredine 80-ih godina . Prilicno jednostavne stvarcice. Uglavnom koriste 15w40 ili 10w40 ulja , izbor je tvoj , gledaj da uzmes nesto kvalitetnije jer u njega staje svega 7dl .
Zamena se vrsi na 1500 predjenih kilometara ili barem jednom godisnje , takodje preporucio bih ti i zamenu svecice , uzmi NGK C7HSA .
Sto se prednje kocnice tice nisam bas najbolje shvatio pitanje , da li si menjao kocioni cilindar ili samo rucicu pa sad ne radi ? Pojasni mi malo bolje.
Sto se zadnje kocnice tice , isprati sajlu do dobosa nazad i na sajli imas jednu "maticu" koju zavrnes par krugova kljucem 14mm , pa onda probas da li ti je kocnica dovoljno tvrda itd. To ces vec sam proceniti .
Vidi da oteras motor u neki servis da presteluju ventile , ti motori mogu mnogo da pate zbog napropisno podesenog zazora na ventilima , ako je previse otvoren hoce da se ostete klackalice i ventili a ako je previse mali zazor hoce da izgore ventili , po pravilu izduvni cesto strada .
U sustini ako se redovno odrzava moze da traje , ako ne toliko ce i trajati .
I da , pogledaj rolnice i pogonski remen , ako je to masina na koju ja mislim da jeste (imaju 2 tipa pogonskih remena) obavezno prekontrolisati stanje remena i rolnica.
Eto ukratko na cega obratiti paznju.
Ako te jos nesto interesuje pitaj . Moze i na PP .
@ssf01