Problem sa punjenjem akomulatora, verovatno alternator
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: subota, 29. dec. 2012. u 14:52h
Problem sa punjenjem akomulatora, verovatno alternator
Imam Focus 1.8tci Mk1, da li neko zna dobar servis alternatora, po mogucnosti u blizini vozdovca, popravio sam ga pre mesec dana i opet imam isti problem, lampica za akomulator mi se upalila, pukao sam 8500din, igranka bez prestanka...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Re: Problem sa punjenjem akomulatora, verovatno alternator
Javi se Dragomiru, mislim da ti on to može rešiti 

-
Da li imas mozda neki kontakt? Ako je na forumu koji mu je nick?
BTW gushi mi se u cetvrtoj kad stisnem malo jaci gas, ne znam dal to ima veze sa strujom...
BTW gushi mi se u cetvrtoj kad stisnem malo jaci gas, ne znam dal to ima veze sa strujom...
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Dragomir ima vrlo čudan nick...A on je Dragomir
Javiće ti neko broj...ja ga ne znam...
Promuvaj se malo po forumu pa ćeš shvatiti ko je Dragomir...

Javiće ti neko broj...ja ga ne znam...
Promuvaj se malo po forumu pa ćeš shvatiti ko je Dragomir...

-
Nasao sam, moderator je covek
Hvala ekipo 

-
Popravio sam kvar
cisto da vam napisem sta je bilo u pitanju i prenesem iskustvo ako nekog zanima:
Nije alternator, nije akomulator, nije ni remenica vec neka guma izmedju alternatora i PK kajsa, ne znam kako se zove. Deo oko sipke se totalno raspao i alternator se nije okretao, 5000 din deo + 2000 din ruke, jbg praznici su auto mi se sjebao u najgore vreme pa nisam stigao da pojurim deo negde jeftinije.
Inace savet svima izbegavajte automobile iz Italije, od avgusta mi se stosta raspalo na kolima, imam utisak da zabar nije zamenio ni jednom nijedan filter, a ni ulje od kako ga je uzeo pre devet godina, kad smo ga ispustili bilo je crno i gusto kao katran
Jesam ga uzeo za malo para, ali samo na popravke je otislo sest glava od letos. Focus je generalno bombona auto, bas po mom ukusu, ali ako nije odrzavan dzaba sve...

Nije alternator, nije akomulator, nije ni remenica vec neka guma izmedju alternatora i PK kajsa, ne znam kako se zove. Deo oko sipke se totalno raspao i alternator se nije okretao, 5000 din deo + 2000 din ruke, jbg praznici su auto mi se sjebao u najgore vreme pa nisam stigao da pojurim deo negde jeftinije.
Inace savet svima izbegavajte automobile iz Italije, od avgusta mi se stosta raspalo na kolima, imam utisak da zabar nije zamenio ni jednom nijedan filter, a ni ulje od kako ga je uzeo pre devet godina, kad smo ga ispustili bilo je crno i gusto kao katran

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Velika većina nas ovde vozi automobile uvežene iz Italije, pa nemamo baš nekih problema
Sa druge strane, na forumu ima slučajeva gde vlasnici imaju problema sa kolima iz Nemačke ili Holandije...
Ne treba generalizovati stvari, već otvoriti oči prilikom kupovine i ne zaletati se na niske cene sa ubedjenjem da si fenomenalno prošao

Sa druge strane, na forumu ima slučajeva gde vlasnici imaju problema sa kolima iz Nemačke ili Holandije...
Ne treba generalizovati stvari, već otvoriti oči prilikom kupovine i ne zaletati se na niske cene sa ubedjenjem da si fenomenalno prošao

- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Drago nam je da si resio problem!simke84 piše:Inace savet svima izbegavajte automobile iz Italije, od avgusta mi se stosta raspalo na kolima, imam utisak da zabar nije zamenio ni jednom nijedan filter, a ni ulje od kako ga je uzeo pre devet godina, kad smo ga ispustili bilo je crno i gusto kao katranJesam ga uzeo za malo para, ali samo na popravke je otislo sest glava od letos. Focus je generalno bombona auto, bas po mom ukusu, ali ako nije odrzavan dzaba sve...

Ne mogu nadugo i nasiroko da objasnjavam, pisao sam vec gomilu puta o tome... Samo sam ti podvukao i potamnio ono kljucno. Zbog toga i imas toliko ulaganja i zezancija kod majstora. Izaci ce te kao neki normalno ili "previse" placen primerak, ali ti i dalje vozis onaj koji je i dalje u losijem stanju.
P.S. nemam nameru nikog da omalovazavam, vredjam ili slicno... Samo da naglasim da ne moze da su uzme dobar primerak za malo para, i da posle nema ulaganja u njega. Totti i ljudi koji se bave tim poslom mogu, ali to je vec druga prica.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Prva stvar koju mi kao ljudi koji kupujemo polovan automobil moramo da budemo svesni a to je da je taj auto neko izrabio i vratio ga na plac i doplatio za novi tj da je to bacen auto.A bilo koji auto da kupimo moramo da ulazemo u njega ako hocemo da vozimo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
+1
Sad cu posle 10. da ti ostavim oko 30 000
Sad cu posle 10. da ti ostavim oko 30 000

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- nikola_focus
- Poruka: 1496
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
I meni se to desilo pre nekoliko meseci, ista je cena popravke tako da tesko da si mogao da prodjes jeftinije.simke84 piše:Popravio sam kvarcisto da vam napisem sta je bilo u pitanju i prenesem iskustvo ako nekog zanima:
Inace savet svima izbegavajte automobile iz Italije, od avgusta mi se stosta raspalo na kolima, imam utisak da zabar nije zamenio ni jednom nijedan filter, a ni ulje od kako ga je uzeo pre devet godina, kad smo ga ispustili bilo je crno i gusto kao katranJesam ga uzeo za malo para, ali samo na popravke je otislo sest glava od letos. Focus je generalno bombona auto, bas po mom ukusu, ali ako nije odrzavan dzaba sve...
A sto se tice drugog dela posta, sam si rekao poentu price ``ako nije odrzavan, dzaba sve``. Nije auto kriv sto ga budala vozi. Inace, i ja vozim auto iz Italije.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend