Par problema sa Fokusom TDCI
Moderator: Dragomir
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Par problema sa Fokusom TDCI
Odem ja danas do Soko Banje, do tamo sve u redu sa autom, ostao sam 4 sata. U povratku prvo primetim prilikom isparkiravanja, i to se pojavilo iz cista mira, kada smotam jedan i po krug na desnu stranu, iz pravca desnog tocka se cuje nekakvo struganje, i ne prestaje dok ne stanem sa motanjem volana. Prilikom motanja na suprotnu stranu se nista ne cuje. A onda problem sa temperaturom, do Aleksinca i autoputa (25-30 km) nije izasla kazaljka iz belog polja, ima grejanja ali nije to to. A sto me jos vise zbunilo, stanem na parking da vidim da mozda nije otkazao termostat (iako je zamenjen pre 300km zajedno sa kompletnim antifrizom), ali izgleda da nije do njega, donje levo crevo hladno, led, a gornje desno (na hladnjaku, gledano spreda) je vruce, jednostavno nije mogao da podigne temperaturu. Do tog trenutka je sve normalno funkcionisalo, postigne radnu temperaturu posle 10 km, kazaljka zakucana na pola. Mozda sam ga i urekao u jednoj drugoj temi, ko ce ga znati
Sta raditi, odakle krenuti?

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- dovlak
- Poruka: 27
- Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 11:28h
Re: Par problema sa Fokusom TDCI
Da li se to struganje se cuje kada vozis auto ili ako motas u mestu? I da li struze kad prelazis preko nekog pregiba/nagiba?
temperatura - upali auto, cekaj i gledaj da li dize temperaturu. Termostat tek na odredjenoj temperaturi propusta, mozda se tebi zaglavio i propusta stalno. Jesil' stavljao original prilikom te zamene antifriza?
temperatura - upali auto, cekaj i gledaj da li dize temperaturu. Termostat tek na odredjenoj temperaturi propusta, mozda se tebi zaglavio i propusta stalno. Jesil' stavljao original prilikom te zamene antifriza?
- nikola_focus
Struganje samo u mestu, pre 300km zamenjeni krajevi spona, nigde nema lufta, odradjena reglaza, sve je besprekorno. Prilikom parkiranja kuci sam ga namotao desno na maloj brzini i nije se culo nista, a u mestu se cuje (doduse slabije nego sto se culo u pocetku, ali se i dalje cuje). Preko nagiba, pregiba, rupa, kratera i svega na sta moze da se naidje na nasim putevima (a pogotovo od Aleksinca do Soko Banje) se ne cuje nista. Termostat nije original, ali je do sad odlicno radio posao. U povratku kuci sam svratio nesto do Nisa, ostao sat i po, auto se ohladio. Kada sam posao, normalno je podigao temperaturu ali je i spustio dok sam stigao do kuce. Pipnem creva na kraju voznje, ono gornje na hladnjaku je vruce, donje mlako. Na onoj posudi sa strane gde ima 2 tanja creva, desno je potpuno hladno, levo vruce, i ono na dnu posude je vruce. Dok mi je bio neispravan termostat, posle krace voznje (5km) sva creva su bila potpuno isto topla. Mislim da sad nije do termostata, ali ko ce ga znati.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
kakav ti je nivo ulja u servo pumpi, da nije ona izdala ili letva
digni auto na dizalicu, ostavi kljuc da se ne zakljuca volan pa ga malo rukama motaj, ako je do lezaja ili zakretaca cuces ga bolje nego kad motas u autu
ja samo cekam dan da kod mene pocne, pusta i na pumpi i na letvi, pumpe polovne nisu skupe a za letvu ne znam
digni auto na dizalicu, ostavi kljuc da se ne zakljuca volan pa ga malo rukama motaj, ako je do lezaja ili zakretaca cuces ga bolje nego kad motas u autu
ja samo cekam dan da kod mene pocne, pusta i na pumpi i na letvi, pumpe polovne nisu skupe a za letvu ne znam
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
- nikola_focus
Nivo ulja se nije promenio, to sam prvo pogledao. Pre puta sam odradio reglazu, pregledan je ceo auto, i nisu nista zamerili (a znam da mi ne bi ni odradili reglazu da jos nesto nije bilo u redu), i uradili su upravo to sto si ti rekao Veljo, i nista se nije culo, bio sam pored auta. A za termostat znam da sam trebao da kupim original, ali nisam mogao da nadjem, a bilo mi hitno, uhvati ona hladnoca. A kako je ovo moguce
ako je termostat neispravan? I opet se ponavljam, dok je bio neispravan termostat, posle krace voznje su sva creva potpuno isto topla. Sada to nije bio slucaj.nikola_focus piše: A sto me jos vise zbunilo, stanem na parking da vidim da mozda nije otkazao termostat (iako je zamenjen pre 300km zajedno sa kompletnim antifrizom), ali izgleda da nije do njega, donje levo crevo hladno, led, a gornje desno (na hladnjaku, gledano spreda) je vruce,
- nikola_focus
I naravno problema sa struganjem nema
Podjem tu do lokalnog majstora, cisto da ga pitam za misljenje, isterujem auto, smotam u mestu, i naravno nista se ne cuje. Desava se kao i ranije da samo servo pumpa (ili sta vec) promeni malo zvuk kada se namota pun, nebitno na koju stranu, ali kada se pusti volan, i taj zvuk prestaje. Termostat ce da se istestira kasnije.

- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Mislim da su ti zvukovi koje čuješ sasvim normalni...
-
- Trovač foruma!
sve pumpe se cuju kad se smota pun, samo je razlika od auta do auta, kakva je izolacija, u mercu ces je tesko cuti
to sto su ti rekli da je sve ok kad si radio spur (reglazu) nista ne znaci, mozda si zveknuo u rupu ili malo jace popeo na ivicnjak i nesto je otislo, obicno pri takvom mjenjanju zvuka valja pogledati oprugu, meni je jednom davno pukla i tako strugala, radi ssebe prvo to provjeri, najmanje je vjerovatno ali cuva glavu
to sto struze moze biti lezaj amortizera i zakretac, ako je ispala kuglica iz lezaja nekad ce strugati nekad nece, ali morao bi ga cuti kad dignes auto.
to sto su ti rekli da je sve ok kad si radio spur (reglazu) nista ne znaci, mozda si zveknuo u rupu ili malo jace popeo na ivicnjak i nesto je otislo, obicno pri takvom mjenjanju zvuka valja pogledati oprugu, meni je jednom davno pukla i tako strugala, radi ssebe prvo to provjeri, najmanje je vjerovatno ali cuva glavu
to sto struze moze biti lezaj amortizera i zakretac, ako je ispala kuglica iz lezaja nekad ce strugati nekad nece, ali morao bi ga cuti kad dignes auto.
- nikola_focus
Pa da, sad su normalni, i ne znam kako. Mada razmisljam nesto ali ne mogu da se setim, da nisam kojim slucajem zadrzao malo kocnicu, pa da se zbog toga culo. U svakom slucaju planiram do servisa na proveru grejaca i jos ponesto, pa cu da im kazem da provere ponovo sve oko trapa.
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Pojacaj muziku i neista se vise necuje

"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- nikola_focus
A pazi sad, zezala me juce nesto plocica na radiju, i nije hteo da se upali, inace je uvek upaljen. Da je tad radio, nista ne bih cuo siguran sam 

-
- Trovač foruma!
najgore je kad covjek pocne osluskivati auto, odjednom sve pocne da se cuje
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa jes tako..kad ti stane negde u tri lepe cuces samo tisinu oko sebe..

- nikola_focus
Potpuno je u pravu covek, sve se cuje, pa u tom slucaju i tisina
Salu na stranu, treba svaku promenu u zvuku ispratiti.

-
- Trovač foruma!
jest al je problem kad samo ti cujes neke promjene zvuka a niko druginikola_focus piše:Potpuno je u pravu covek, sve se cuje, pa u tom slucaju i tisinaSalu na stranu, treba svaku promenu u zvuku ispratiti.
- nikola_focus
E sad sam definitivno siguran da je struganje bilo zbog nedovoljno pritisnute kocnice. Danas mi se desila slicna situacija, pritisnuo sam kocnicu mozda 20%, pa sam ga motao bez kocnice 5 puta sa kraja na kraj da proverim, nije se nista culo. A termostat je verovatno gotov, posle 5km izadje kazaljka iz belog polja, ali se onda jako sporo dize, na otvorenom odrzava temperaturu, ali cim se malo sporije vozi, odmah pada. Sacekacu da prodju praznici, necu puno da vozim (neka odmori malo, ubio je ove nedelje skoro 500km, a tek je petak
), pa cu na reklamaciju.

- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
mislim da termostat ne mora da znaci da je gotov. TDCI sporo dize temperaturu i ja ne vidim nikakv problem u tome. pogotovo sada kada su hladni dani
-
- Trovač foruma!
tako je i kod mene sa temperaturom, 5 kilometara moras da vozis, a ako je grijanje ukljueno i ventilator na 3 ili 4 moras bas da ga vozis da digne temperaturu
ne kontam to sa kocnicom, ako ona struze otisle su plocice do kraja
ne kontam to sa kocnicom, ako ona struze otisle su plocice do kraja
- Neša
- VIP
Ja bih angazovao jednog klavir stimera da osluskuje...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Nije problem za klavir imam ja jedan koncertni Petroff cepam drva na njemu 

"FULL MONTY" GmBh - Zemun
- nikola_focus
Nije do kocnica, zamenjeni su diskovi i plocice pre 800km (Delphi), vec jako malo pritisnem kocnicu, i ne uhvati dovoljno da bi mogla da stisne tocak. Kad stisnem do kraja i motam sa kraja na kraj nista se ne cuje (proverio
).
@ DB9
Ne znam da li si bio juce po gradu (posto vidim da si iz Nisa), izmedju 2 i 4 bila je velika guzva (kroz Nikole Pasica sam prolazio preko 10 minuta, od centra do Bubnja skoro pola sata), i nije mogao da dodje do sredine. Ne znam stvarno sta mu vise treba, pa kad sam ga zamenio tokom umerene voznje na otvorenom on stigne do pola, i ne mrda, a tada je bilo jos i hladnije. Videcu kako se ponasa narednih dana, pa cu da vidim sta da radim.

@ DB9
Ne znam da li si bio juce po gradu (posto vidim da si iz Nisa), izmedju 2 i 4 bila je velika guzva (kroz Nikole Pasica sam prolazio preko 10 minuta, od centra do Bubnja skoro pola sata), i nije mogao da dodje do sredine. Ne znam stvarno sta mu vise treba, pa kad sam ga zamenio tokom umerene voznje na otvorenom on stigne do pola, i ne mrda, a tada je bilo jos i hladnije. Videcu kako se ponasa narednih dana, pa cu da vidim sta da radim.
- Neša
- VIP
Idi do Grand motorsa i staviće ti original termostat,skupi jesu ali samo tu imaš originale. Ali 10 dana unapred moraš da zakažeš.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- DB9
- Poruka: 332
- Član foruma od: subota, 8. sep. 2012. u 07:55h
- Kontakt:
stavis mesingano kuciste termostata od tddi i nemas brige. a za temperaturu nermam pojma kontam da je sasvim ok ako auto radi u leru i mrcvari se po guzvama a grejanje ukljuceno da je malo teze da podigne temperaturu ili da temperatura krene da pada. na poslu imam par sluzbenih automobila i kad god se javljao problem sa termostatima bio je prvi i najvazniji znak da auti slobo ili nikako ne greje,bez obziura sto podigne temperatureu.
tako da ako tvoj greje mislim danema brige. neka me isprave iskusniji ako gresim
a sto se tice granda savetujem da ih obidjes u sirokom luku,nisi ni svestan sta sve moze da te snadje.
fokus nije s 63 amg pa da mora u zvanican servis,poruci delove od gagija i ne sekiraj se.
tako da ako tvoj greje mislim danema brige. neka me isprave iskusniji ako gresim
a sto se tice granda savetujem da ih obidjes u sirokom luku,nisi ni svestan sta sve moze da te snadje.
fokus nije s 63 amg pa da mora u zvanican servis,poruci delove od gagija i ne sekiraj se.