Moderator: Dragomir
meni se uvek kao i kod twistera76 lampica grejaca gasi uvek prva bez obzira da li je +45 ili -14 kao sto je bilo pre neko vece a u mom focusu imam bord compFM III piše:Kod vozila sa bordom je savet da se sačeka da pogase sve lampice posle davanja kontakta pa se dešava da od +45 pa do -5 lampica grejača se gasi kad i sve ostale. Poslednja 2 jutra mi lampica mi gori oko sekund duže nego ostale lampice. Nažalost u mondeu ne čujem baš relej kad cakne (a iskreno i ne obračam pažnju) ali je poznato da posle gašenja lampice grejači rade još malo.
E sad, pitanje je koju ce vrednost pokazivati grejac koji je oslabio? Da li ce biti beskonacna, ili samo manja od maksimuma?Tatanga piše:Pravilna provera grejaca:
meri se otpor (uz pomoc unimera), vrednosti su sledece:
- obicni grejaci: ako je vrednost (u Ω) beskonacna = grejac je neispravan, ako su vrednosti ispod 5 Ω = grejac ispravan
- keramicki grejaci: ako je vrednost (u Ω) beskonacna = grejac je neispravan, ako su vrednosti ispod 1 Ω = grejac ispravan
Svaka druga provera je "bajanje".
koj ti je motor???jer meni relej radi i na 0 i na -15 5 sekundi i kliknenikola_focus piše:Kod mene se lampica grejaca prva gasi kad je toplo, a kad je hladno u isto vreme kad i sve ostale. Relej se iskljuci 5 sekundi posle davanja kontakta kad je toplo, a kad je hladno radi 10-12 sekundi.
nikola_focus piše:E sad, pitanje je koju ce vrednost pokazivati grejac koji je oslabio? Da li ce biti beskonacna, ili samo manja od maksimuma?Tatanga piše:Pravilna provera grejaca:
meri se otpor (uz pomoc unimera), vrednosti su sledece:
- obicni grejaci: ako je vrednost (u Ω) beskonacna = grejac je neispravan, ako su vrednosti ispod 5 Ω = grejac ispravan
- keramicki grejaci: ako je vrednost (u Ω) beskonacna = grejac je neispravan, ako su vrednosti ispod 1 Ω = grejac ispravan
Svaka druga provera je "bajanje".
hvala, nisam nikad kontrolisao ispitivacem do sad pa mi bilo nejasn6twister76 piše:rade i ti što su ispravni!!!kad upališ poziciju,svetla,žmigavce i ostalo
meni greju od vrha do pola samo!!!ili sam trebao još da držim na akumulatoru???Cedo piše:Sta ste zapeli oko lampice, grejacima treba par sekundi da se uzare, znaci dati kontakt pa posle par sekundi paliti, ili po potrebi vise puta grejati.. dalje grejaci nastavljaju grejati i kad se upali auto, tako je kod Mondea, vrlo verovatno je i kod Fokusa..