Sitnice na mondeu mk3
Moderator: ace1
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Sitnice na mondeu mk3
Ako sam pogresio temu, slobodno premestite, ili obrisite. Stvarno nisam znao gde da pitam..
Uglavnom, zanimaju me neke sitnice u vezi mondea mk3 koje bih voleo da znam .
1. Grejanje prednje soferke, koja je to prednost u odnosu na one koje nemaju grejanje? Ja znam da na svakom automobilu ima ono, upalis ventilator, usmeris ka vetrobranu, i odmagli. I ona mrezica na vetrobranu? To je u vezi grejanja ako se ne varam?
2. Jel nijedan od nivoa opreme ne ukljucuje ASR?
3. Auto mi je dosao bez onog upaljaca, tacnije onog da pritisnem pa sacekam i izadje. Samo ima ona rupa, jel radi to bez toga? Pitam jer mi treba za onaj transformers.
4. Jel mogu da se preklapaju sedista ? u pitanju je mondeo limuzina?
5. Za sta je neki senzor kod vetrobrana. Na dnu vetrobrana, kako idu oni otvori za vazduh ima u sredini neki okrugli (valjda) senzor?
6. Sta znaci na zadnjem staklu IPS-intelligent protection system. Znam da to u bukvalnom prevodu znaci inteligentni sistem zastite, ali sta on podrazumeva?
To su neke stvari koje su me zanimale a nisam znao, ako sam promasio temu uradite sta treba, sad vidim da ima dosta pitanja. Ali ako moze neka pomoc znacila bi mi, volim taj auto i voleo bih da znam sto vise o njemu.
Pozdrav!
Uglavnom, zanimaju me neke sitnice u vezi mondea mk3 koje bih voleo da znam .
1. Grejanje prednje soferke, koja je to prednost u odnosu na one koje nemaju grejanje? Ja znam da na svakom automobilu ima ono, upalis ventilator, usmeris ka vetrobranu, i odmagli. I ona mrezica na vetrobranu? To je u vezi grejanja ako se ne varam?
2. Jel nijedan od nivoa opreme ne ukljucuje ASR?
3. Auto mi je dosao bez onog upaljaca, tacnije onog da pritisnem pa sacekam i izadje. Samo ima ona rupa, jel radi to bez toga? Pitam jer mi treba za onaj transformers.
4. Jel mogu da se preklapaju sedista ? u pitanju je mondeo limuzina?
5. Za sta je neki senzor kod vetrobrana. Na dnu vetrobrana, kako idu oni otvori za vazduh ima u sredini neki okrugli (valjda) senzor?
6. Sta znaci na zadnjem staklu IPS-intelligent protection system. Znam da to u bukvalnom prevodu znaci inteligentni sistem zastite, ali sta on podrazumeva?
To su neke stvari koje su me zanimale a nisam znao, ako sam promasio temu uradite sta treba, sad vidim da ima dosta pitanja. Ali ako moze neka pomoc znacila bi mi, volim taj auto i voleo bih da znam sto vise o njemu.
Pozdrav!
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: Sitnice na mondeu mk3
Evo ovako..
1. Grejanje soferke ti pored efikasnog odmagljivanja odmrzava i led koji se nahvata spolja..
2. Mondeo ima TCS i u okviru IVD (Interactive Vehicle Dynamics) ga imaju Titanium X, ST TDCi i ST220
3. I moj je dosao bez upaljaca, sada ga imam (uvoz iz Bokijevog ST-a
), bez obzira na to prikljucak najnormalnije radi..
4. Preklapaju se, imas dve kruskice sa leve i desne strane kad otvoris gepek, povuces ih i oboris sediste..
5. To je sun load senzor klime, meri kolicinu svetlosti..
6. IPS predstavlja sistem koji u slucaju sudara, a u zavisnosti od njegove ozbiljnosti, automatski odredjuje koje bezbednosne mere ce aktivirati, pogledaj stranicu br. 30 brosure http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =85&t=6044
1. Grejanje soferke ti pored efikasnog odmagljivanja odmrzava i led koji se nahvata spolja..
2. Mondeo ima TCS i u okviru IVD (Interactive Vehicle Dynamics) ga imaju Titanium X, ST TDCi i ST220
3. I moj je dosao bez upaljaca, sada ga imam (uvoz iz Bokijevog ST-a

4. Preklapaju se, imas dve kruskice sa leve i desne strane kad otvoris gepek, povuces ih i oboris sediste..
5. To je sun load senzor klime, meri kolicinu svetlosti..
6. IPS predstavlja sistem koji u slucaju sudara, a u zavisnosti od njegove ozbiljnosti, automatski odredjuje koje bezbednosne mere ce aktivirati, pogledaj stranicu br. 30 brosure http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =85&t=6044
- Vlade_Ca
Hvala Cedo puno!
Nadam se da nije problem da ponekad postavim jos neko pitanje, ako ih bude, ili drugi clanovi! ?

Nadam se da nije problem da ponekad postavim jos neko pitanje, ako ih bude, ili drugi clanovi! ?
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Cedo
- VIP
Nikakav problem, al samo da znas da je na vecinu pitanja odgovoreno, po vise puta, imas pretragu u gornjem desnom uglu.. evo ti manual za ostalo sto bi moglo da te interesuje http://uploading.com/files/456b4822/Manual_mondeo.pdf/
- Vlade_Ca
Ok, koristim search, i dobar deo foruma sam procesljao i usput nisam nasao odgovore na ova pitanja. I otvorih ovu temu ali pre otvaranja nisam kucao na search-u za sve pojedinacno. Moja greska, izvinjavam se.
Ovaj link sto si mi dao cu skinuti sutra, ako nije ono upustvo ma hrvatskom sto vec imam, posto sam sad na telefonu
Ovaj link sto si mi dao cu skinuti sutra, ako nije ono upustvo ma hrvatskom sto vec imam, posto sam sad na telefonu
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Taman htedoh da ti odgovorim, al mi puče konekcija na forum
.
Čeda ti je već dao odgovore, al bi ja dodam još ponešto:
3. Može i da se desi da ne radi ali onda je ili neispravan osigurač ili instalacija.
5. Sun load meri količinu sunčevog zračenja koje može da utiče na zagrevanje unutrašnjosti automobila i koriguje rad klime na automatici.
6.Malo više o IPS
Uživaj u limuzini i ako zatreba pitaj slobodno
.

Čeda ti je već dao odgovore, al bi ja dodam još ponešto:
3. Može i da se desi da ne radi ali onda je ili neispravan osigurač ili instalacija.
5. Sun load meri količinu sunčevog zračenja koje može da utiče na zagrevanje unutrašnjosti automobila i koriguje rad klime na automatici.
6.Malo više o IPS
Uživaj u limuzini i ako zatreba pitaj slobodno

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Vlade_Ca
3. Jel komplikovana/skupa instalacija novog ako ne radi ovaj stari?
6. I ja sam nasao ovaj link, pa kad budem imao vremena zbog fax-a uzecu da pogledam, jer moram google translate, jer ne znam bas toliko engleski da mogu sve tecno da prevedem.
Uzivam ja u njemu, u svakom momentu sa njim
Jer je to pravi auto za uzivanje..
Hvala FM
6. I ja sam nasao ovaj link, pa kad budem imao vremena zbog fax-a uzecu da pogledam, jer moram google translate, jer ne znam bas toliko engleski da mogu sve tecno da prevedem.
Uzivam ja u njemu, u svakom momentu sa njim

Jer je to pravi auto za uzivanje..
Hvala FM

1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Cedo
- VIP
3. Pa jel radi ili ne radi? Jel imas sa cim da proveris?
6. ... sve precizno i konkretno za Mk3 ces naci u brosuri i manualu..
6. ... sve precizno i konkretno za Mk3 ces naci u brosuri i manualu..
- Vlade_Ca
Pa nemam sa cim da proverim. A i sad nisam kuci, u petak kad dodjem idem da kupim onaj transformer i da probam. Pa cu videti da li radi ili ne. Nadam se da nije komlikovana ugradnja novog ako ovaj ne radi. A ne bi me cudilo da ne radi, sav je nesto prljav, nikakav.
Imam samo jedno pitanje u vezi transformera, kod kineza sam video da ih ima po 700 din. Isto izgledaju kao oni u obicnim prodavnicama, i oni na netu. Jel to valja za sta ili zaobici to? I koliko kosta neki solidan transformer?
Imam samo jedno pitanje u vezi transformera, kod kineza sam video da ih ima po 700 din. Isto izgledaju kao oni u obicnim prodavnicama, i oni na netu. Jel to valja za sta ili zaobici to? I koliko kosta neki solidan transformer?
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Vlade_Ca
A gde se nalazi osigurac totti? 

1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Cedo
- VIP
Ispod volana sa leve strane imas pregradu za sitnice, otvoris je i lagano povuces ka sebi, iza su osiguraci.. Imas sve to objasnjeno i u manualu
(od strane 136 na engleskom ili 149 na nasem)

- FM III
- Vremenski policajac
Možeš da proveriš probnom lampom ili nečim drugim uredjajem što se kači na upaljač. Osičurači kod mondea ti se nalaze pored akumulatora i u kabini ispod ladice kod leve noge. Konkretno taj osigurač se nalazi na poziciji F68 i 15 ampera je. kad izvadiš ladicu sa strane ti je obeleženo koji osičurač je za šta.
ladicu prvo otvoriš skroz i polako izvučeš:

ispod su ti osigurači i releji:

da te ne buni ne skidaš nikakve šrafove ovo je slika namenjena za drugu temu i na kraju na samoj ladici sa leve strane imaš šemu koja izgleda ovako:

I kao što reče Čedo prvo pregledaj korisničko uputstvo dosta stvari što si pitao ima upravo u njemu.
ladicu prvo otvoriš skroz i polako izvučeš:

ispod su ti osigurači i releji:

da te ne buni ne skidaš nikakve šrafove ovo je slika namenjena za drugu temu i na kraju na samoj ladici sa leve strane imaš šemu koja izgleda ovako:

I kao što reče Čedo prvo pregledaj korisničko uputstvo dosta stvari što si pitao ima upravo u njemu.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Vlade_Ca
Hvala ljudi puno, znam da su onde osiguraci, al ni na kraj pameti dok mi vi niste rekli..
Precesljao sam ono upustvo, ali nisam sve stranice izgleda. Pogledacu sve to bolje kuci kad dodjem. Jer i ovde me nesto zeza net pa ovo sve moram preko telefona.
Jos jednom hvala ljudi na pomoci
Precesljao sam ono upustvo, ali nisam sve stranice izgleda. Pogledacu sve to bolje kuci kad dodjem. Jer i ovde me nesto zeza net pa ovo sve moram preko telefona.
Jos jednom hvala ljudi na pomoci

1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Meni nije radio prikljucak za 12V jer je oksidirao (mamlazi prodavci su radili dubinsko tako sto su vrv smrkom skidali stroku po unutrasnjosti). Izvadjen, ociscen od rdje, vracen, evo vec preko 2 ipo godine radi 

Fiesta!!
- Vlade_Ca
Jos jedno pitanje ako moze. Tj dva 
Jel treba dugmici tempomata po mraku da sijaju? Meni ne sijaju al pretpostavljam da treba?!
I onaj zvuk pistanja nevezivanja pojasa? Jel to u jacim nivoima opreme ili imaju samo restajling modeli?
I jos jedno al ima tema o tome al rek'o kad vec pitam ovo.. Jel sasvim normalna potrosnja na otvorenom putu od 6-6.5l po ovim mrazevima? I bez nekog przenja?
Hvala

Jel treba dugmici tempomata po mraku da sijaju? Meni ne sijaju al pretpostavljam da treba?!
I onaj zvuk pistanja nevezivanja pojasa? Jel to u jacim nivoima opreme ili imaju samo restajling modeli?
I jos jedno al ima tema o tome al rek'o kad vec pitam ovo.. Jel sasvim normalna potrosnja na otvorenom putu od 6-6.5l po ovim mrazevima? I bez nekog przenja?
Hvala

1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- FM III
- Vremenski policajac
Ja ću da ti kažem samo jedno, a to su dve stvari: red, rad i disciplina
1. Ne sijaju dugmići imaš one izbočine na njima da ih raspoznaješ.
2. Kod mene se čuje pištanje za nevezan pojas a nije restaling, možda je neko ugasio dodatanu opciju imaš više o tome U OVOJ TEMI .
3. Normalno je da više troši zimi, a potrošnja zavisi i od načina voznje. Radi poredjenja meni je zimi trošio po auto putu oko 6 litara (120 km/h), nešto manje na tempomatu, a nešto više kad sam ja dozirao gas.

1. Ne sijaju dugmići imaš one izbočine na njima da ih raspoznaješ.
2. Kod mene se čuje pištanje za nevezan pojas a nije restaling, možda je neko ugasio dodatanu opciju imaš više o tome U OVOJ TEMI .
3. Normalno je da više troši zimi, a potrošnja zavisi i od načina voznje. Radi poredjenja meni je zimi trošio po auto putu oko 6 litara (120 km/h), nešto manje na tempomatu, a nešto više kad sam ja dozirao gas.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Vlade_Ca
1. A ja bio ubedjen da treba da sijaju al meni ne rade
Pa mogli su i njih da stave da sijaju, ja po mraku ne mogu da ubodem nego moram da palim svetlo u kabini..
2. Au, ovo sve na engleskom, radice translate
3. Znam da je normalno da trosi zimi vise, al reko da pitam jel to ok potrosnja zimi na otvorenom putu.. Inace, nisam merio potrosnju kad je dosao u septembru ali cini mi se da je dosta manje trosio po toplom vremenu, sto je i logicno..
Hvala FM

2. Au, ovo sve na engleskom, radice translate

3. Znam da je normalno da trosi zimi vise, al reko da pitam jel to ok potrosnja zimi na otvorenom putu.. Inace, nisam merio potrosnju kad je dosao u septembru ali cini mi se da je dosta manje trosio po toplom vremenu, sto je i logicno..
Hvala FM

1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- FM III
- Vremenski policajac
Naviknućeš se,samo ako ga budeš redovno koristio po danu onda ni noću nećeš imati problema.
Nema na čemu!
Nema na čemu!

NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Najjednostavnije kupis fm transmiter i vidis da li radi. Dobra stvar sto je upaljac dole,preko tog transmitera i usb kabla mozes da slusas muziku sa mobilnog telefona...
Tempomat i treba da se koristi tako da ne skreces pogled sa puta
Tempomat i treba da se koristi tako da ne skreces pogled sa puta

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vlade_Ca
Da, ali ga retko koristim, iako ga koristim to je da pokazem nekom par stotina metara, nemam gde, ne izlazim na auto put..
Kupicu, sve planiram ali pare se neverovatno lako izvuku.. Samo niko mi ne rece, jel vredi uzimati one transmitere od 500-700din..!
Pitanje za Nesa: Jel i tebi sija kaseta po mraku?
EDIT: sad sam gledao, ima sijalica ali ne radi, verovatno crkla. Moram je promeniti..
Kupicu, sve planiram ali pare se neverovatno lako izvuku.. Samo niko mi ne rece, jel vredi uzimati one transmitere od 500-700din..!
Pitanje za Nesa: Jel i tebi sija kaseta po mraku?
EDIT: sad sam gledao, ima sijalica ali ne radi, verovatno crkla. Moram je promeniti..
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- Vlade_Ca
Ok Lale, hvala na savetu.. 

1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Evo danas sam kupio 600din,super radi,ima mini daljinski i prima usb,sd i mikro sd.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vlade_Ca
Da nije ovakav?

Da znam da mi radi upaljac 100% otisao bih sutra odmah i kupio. Al nemam na cemu ni da proverim dal mi radi..

Da znam da mi radi upaljac 100% otisao bih sutra odmah i kupio. Al nemam na cemu ni da proverim dal mi radi..
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R