Biciklizam i biciklisti medju nama :)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)
Šta ti bi da ga prodaš? 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
- Poruka: 7631
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ma, budala.
Bio je vec neko vreme u oglasima, pa ako neko kupi, kupi (naravno, cena je bila nesto visa). Na kraju je dobro ispalo.
A odlucio sam da ga prodam jer ne mogu redovno da ga vozim. Pod redovno mislim bar 2-3 puta nedeljno. A kad ga ne vozim toliko cesto, onda nemam snage da ga vozim onako kako bog zapoveda!
Kako sam ga vozio u poslednje vreme, tako mogu i bilo koji drugi bajs, samo sto ce mi bilo koji deo biti znatno jeftiniji. Ako ode samaraljka, 11 000 din sad na popustu, kad se istegne lanac (a uskoro ce), 4000din+, patrona srednjeg pogona 2500+... Dalje da ne nabrajam. Jednostavno nema svrhe da imam takav bajs a da ne mogu da ga vozim kako treba. Letos kad sam mogao svki dan da vozim nije bilo frke, pa sam drzao 40+ km/h na ravnom po 5-6 km bez problema, sad jedva idem preko 35. 

Bio je vec neko vreme u oglasima, pa ako neko kupi, kupi (naravno, cena je bila nesto visa). Na kraju je dobro ispalo.
A odlucio sam da ga prodam jer ne mogu redovno da ga vozim. Pod redovno mislim bar 2-3 puta nedeljno. A kad ga ne vozim toliko cesto, onda nemam snage da ga vozim onako kako bog zapoveda!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dax92
-
Stiglo novo prevozno sredstvo, i sredstvo za rekareaciju.
Iz iste porodice je, ja sam prezadovoljan kako sam prosao u trgovanju, a o ostalim detaljima sutra kad budem imao vremena.

Iz iste porodice je, ja sam prezadovoljan kako sam prosao u trgovanju, a o ostalim detaljima sutra kad budem imao vremena.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Kad kazes porodica mislis na drumas ili capriolo? Predpostavljam ovo prvo.. 

Fiesta!!
- dax92
-
Recimo da moze da se kaze i da je drumas, ali je svakako Capriolo.

Jedino po cemu se razlikuje od Firebirda je volan, zajedno sa sifterima i kocnicama, i srednji pogon je nesto drugaciji. Ovo zapravo i nije treking bicikl, vec hibrid. Na Firebirdu je surovi trkacki srednji pogon koji trazi gotovo svakodnevnu voznju (53-39T), dok Speedster ima 52-42-30T, sto je mnogo bolja kombinacija. Ostali delovi su identicni. Za 250 evra sam ga kupio, a na njemu sam dobio bar 50-60 evra opreme. Rogovi Tranz X su oko 1600 din, 2 nosaca bidona sa bidnoima su otprilike isto toliko, mala pumpa koja se kaci na ram 2000+, i SPD pedale koje su bar 3000. S obzirom da je bicikl presao znatno manje od mog Firebirda, i da dobijam ovih dana i garanciju, mislim da sam odlicno prosao!

Jedino po cemu se razlikuje od Firebirda je volan, zajedno sa sifterima i kocnicama, i srednji pogon je nesto drugaciji. Ovo zapravo i nije treking bicikl, vec hibrid. Na Firebirdu je surovi trkacki srednji pogon koji trazi gotovo svakodnevnu voznju (53-39T), dok Speedster ima 52-42-30T, sto je mnogo bolja kombinacija. Ostali delovi su identicni. Za 250 evra sam ga kupio, a na njemu sam dobio bar 50-60 evra opreme. Rogovi Tranz X su oko 1600 din, 2 nosaca bidona sa bidnoima su otprilike isto toliko, mala pumpa koja se kaci na ram 2000+, i SPD pedale koje su bar 3000. S obzirom da je bicikl presao znatno manje od mog Firebirda, i da dobijam ovih dana i garanciju, mislim da sam odlicno prosao!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Ma, meni je i taj pogon prevelik, ziveo mini drive na mtbu. 

Fiesta!!
- dax92
-
Cini mi se da sam te video kod Terzaijskog tunela pre 3-4 dana kako vitlas ono skoro u mestu!
Ovaj pogon mi je taman, i zbog njega sam velikim delom i odlucio da menjam bajs.

Ovaj pogon mi je taman, i zbog njega sam velikim delom i odlucio da menjam bajs.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Vitlao bi i ti da imas problema (fizickih) kao i ja, i ovo sto vozim ne bi trebalo, ali jbg... 

Fiesta!!
- dax92
-
Tebe to bas stislo?!
Sad ce zima, pa ces biti skoro primoran da pauziras. Valjda ces se oporaviti.
A ja ceo zivot kad vozim, trudim se da ne "meljem", vec da vrtim pedale brze.
Namestio sam siklokompjuter na Speedstera, i usput pregledao ram detaljno. Nema nigde apsolutno ni jedna ogebotine na ramu, a tockici na zadnjem menjacu ne pokazuju nikakve znakove trosenja!

A ja ceo zivot kad vozim, trudim se da ne "meljem", vec da vrtim pedale brze.
Namestio sam siklokompjuter na Speedstera, i usput pregledao ram detaljno. Nema nigde apsolutno ni jedna ogebotine na ramu, a tockici na zadnjem menjacu ne pokazuju nikakve znakove trosenja!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Ma za kolena sam nasao ritam. Sto veca kadenca, spor tempo (ne preko 22-24km/h). Ranije sam isto drzao veliku kadencu ali je tempo bio dosta veci i to me zajebalo. Zato sad izgleda kao da vrtim u prazno i idem polako, ali makar nemam problema.
Ali sad imam i drugi problem, sa ledjima/kicmom, koju cu malo teze promeniti stilom voznje vec mirovanjem i vezbama, plus kad sve prepakujem na novi ram moram doooobro da se pozabavim pozicijom sedenja, cak mozda i da nabavim neku fotelju od sedista da bih mogao uspravno da sedim. Ovaj problem mi nije potekao od bajsa ali opet mi voznja ne odgovara bas, pogotovo duza. Tacnije, bilo kakva vrsta sedenja. Nadam se da ce drugi ram makar malo da popravi situaciju tj da mi bude udobnije.
Jer, kao sto su mi pametniji od mene pricali kad sam uzimao Polara, ram je preveliki za moju visinu.
Ali sad imam i drugi problem, sa ledjima/kicmom, koju cu malo teze promeniti stilom voznje vec mirovanjem i vezbama, plus kad sve prepakujem na novi ram moram doooobro da se pozabavim pozicijom sedenja, cak mozda i da nabavim neku fotelju od sedista da bih mogao uspravno da sedim. Ovaj problem mi nije potekao od bajsa ali opet mi voznja ne odgovara bas, pogotovo duza. Tacnije, bilo kakva vrsta sedenja. Nadam se da ce drugi ram makar malo da popravi situaciju tj da mi bude udobnije.
Jer, kao sto su mi pametniji od mene pricali kad sam uzimao Polara, ram je preveliki za moju visinu.

Fiesta!!
- dax92
-
Poslednja voznja od 111 km je i meni na tezi nacin objasnila da mi je ram nesto duzi nego sto mi treba
Mogao sam to da resim pomeranjem sedista napred (1-2 cm moze da se pomeri), i stavljanjem krace lule. Moja je 100mm, a nalazio sam i 80, 60 i 40 mm, tako da bih mogao da napravim da mi odgovara. I onda kad sam stavio na papir te igrarije + "budzenje" srednjeg pogona, rekoh neka hvala, ne mogu da se bakcem sa tim. Jos kad sam video u oglasima ovog Speedstera, nije bilo vise dileme.
Firebird bi tebi odgovarao odlicno povelicini!
Mislim da sad necu imati problema sa bolom u ledjima. Znam da sam i sa Alpinom vozio ture od 80-90 km bez bolova u ledjima (dupe je vec druga prica
).

Firebird bi tebi odgovarao odlicno povelicini!

Mislim da sad necu imati problema sa bolom u ledjima. Znam da sam i sa Alpinom vozio ture od 80-90 km bez bolova u ledjima (dupe je vec druga prica

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Elem, promenio sam ram. Uz to i prednji menjac, sticnu i sediste (mada vrlo verovatno vracam staro sediste, novo je tvrdo).
Ima nekih planova jos, ali uglavnom evo slika na sta sad lici, svidja mi se kako su se boje uklopile (delovi sa Polara + Merida ram).

Evo malo i iz danasnje voznje slika. Presao sveukupno 18km, vise iz potrebe nego zato sto sam se vozikao, prosto - lakse mi je bajsem nego kolima, dok auto ocistim da ga uteram u garazu itd, klizam se na snegu bez potrebe... Sa bajsem toga nema
Naime, jos pre par meseci sam veoma povoljno nabavio Continental Spike Claw 240 zimske gume, koje kao sto im i naziv kaze imaju 240 spajkova po gumi. Ponasanje na ledu je fenomenalno, na snegu je isto vrlo dobro, jedino utaban ali rastresit sneg pravi malo problem posto se zalepi izmedju krampona i kad naletim na bas strm prelaz (tipa, kolotrag) oce malo da zabaci zadnji tocak, ali to bas kad se trudim, u normalnoj voznji je sve super. Ali na ledu sam odusevljen kako se ponasaju, maltene kao po suvom da idem. A da, par me kostao 40e. Polovne su, ali imaju dosta iglica (gumenih, ne spajkova - oni su svi na broju) i po sred gazece povrsine, tako da su kao nove. Kad pogledate cenu na netu koliko kosta komad, bice vam jasno da sam jako dobro prosao
Prevozno sredstvo:

U "divljini"

edit:
Zamal' da zaboravim. Ovom prilikom cu se jos jednom zahvaliti cenjenom clanu BojanM koji se iscimao da mi ram donese iz Kladova za BG - hvala Boki!!
Ima nekih planova jos, ali uglavnom evo slika na sta sad lici, svidja mi se kako su se boje uklopile (delovi sa Polara + Merida ram).

Evo malo i iz danasnje voznje slika. Presao sveukupno 18km, vise iz potrebe nego zato sto sam se vozikao, prosto - lakse mi je bajsem nego kolima, dok auto ocistim da ga uteram u garazu itd, klizam se na snegu bez potrebe... Sa bajsem toga nema

Naime, jos pre par meseci sam veoma povoljno nabavio Continental Spike Claw 240 zimske gume, koje kao sto im i naziv kaze imaju 240 spajkova po gumi. Ponasanje na ledu je fenomenalno, na snegu je isto vrlo dobro, jedino utaban ali rastresit sneg pravi malo problem posto se zalepi izmedju krampona i kad naletim na bas strm prelaz (tipa, kolotrag) oce malo da zabaci zadnji tocak, ali to bas kad se trudim, u normalnoj voznji je sve super. Ali na ledu sam odusevljen kako se ponasaju, maltene kao po suvom da idem. A da, par me kostao 40e. Polovne su, ali imaju dosta iglica (gumenih, ne spajkova - oni su svi na broju) i po sred gazece povrsine, tako da su kao nove. Kad pogledate cenu na netu koliko kosta komad, bice vam jasno da sam jako dobro prosao

Prevozno sredstvo:

U "divljini"

edit:
Zamal' da zaboravim. Ovom prilikom cu se jos jednom zahvaliti cenjenom clanu BojanM koji se iscimao da mi ram donese iz Kladova za BG - hvala Boki!!

Fiesta!!
- dax92
-
Strava stvar, a strava i cena!!
Mora da je zanimljivo voziti gume sa spajkovima.
I ovaj ram mi se nekako cini mali za tebe?
EDIT:
I onda sad nadjem u jednom cenovniku kod nas ove gume... Michelin pro3 race- 5300 din komad

Mora da je zanimljivo voziti gume sa spajkovima.
I ovaj ram mi se nekako cini mali za tebe?
EDIT:
Vidis, iznenadio sam se da sam samo jednom proklizao na ledu, a vozio sam samo nekih 200-300m. Kroz sam sneg ide bez problema, i po ledu gde nije neravno.dule0911 piše:Po ravnom je super, ali kad je sve zaledjeno i neravno, pa jos moras da se prestrojavas... Meni se to ne svidja, ove sa spajkovima su nebo i zemlja u odnosu na obicne kramponke. Al ajd da predjemo u biciklisticku temu da nastavimo
I onda sad nadjem u jednom cenovniku kod nas ove gume... Michelin pro3 race- 5300 din komad

Poslednja izmena: dax92, na dan ponedeljak, 10. dec. 2012. u 22:41h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Cini ti se 
A da li je stvarno mali, videcu na prolece kad budem vozio neku 100+ km voznju. Zasad mi se cini da je pozicija sedenja dosta bolja nego na Polaru, kad sednem ne moram dodatno da se namestam vec je sve nekako kako treba, na Polaru sam se stalno nesto istezao i namestao...
Po tabelama na netu za moje dimenzije kazu da mi treba 19-20' ram, biciklisti ovako kazu da je pre 20-21, a ovaj ram je 20' plus je lula 12cm tako da mislim da ce i na duzim voznjama biti ok.

A da li je stvarno mali, videcu na prolece kad budem vozio neku 100+ km voznju. Zasad mi se cini da je pozicija sedenja dosta bolja nego na Polaru, kad sednem ne moram dodatno da se namestam vec je sve nekako kako treba, na Polaru sam se stalno nesto istezao i namestao...
Po tabelama na netu za moje dimenzije kazu da mi treba 19-20' ram, biciklisti ovako kazu da je pre 20-21, a ovaj ram je 20' plus je lula 12cm tako da mislim da ce i na duzim voznjama biti ok.
Fiesta!!
- dax92
-
Vreme ce pokazati!. Meni je trebalo godinu dana da provalim da mi je ram malo duzi.
Ovaj je sad taman. Nisam uspeo nesto duze da ga vozim (samo 20-ak km), i mogu reci da je lakse za voznju. Uz brdo opet idem dosta brzo, 11-12 km/h, ali je mnogo lakse nego na proslom.
cak nisam morao nista da podesavam. Sediste je bilo podeseno bas kao sto meni odgovara, menjaci lepse rade nego na Firebirdu (sto nikako ne bi trebalo da bude kad pogledas cene delova).

Ovaj je sad taman. Nisam uspeo nesto duze da ga vozim (samo 20-ak km), i mogu reci da je lakse za voznju. Uz brdo opet idem dosta brzo, 11-12 km/h, ali je mnogo lakse nego na proslom.
cak nisam morao nista da podesavam. Sediste je bilo podeseno bas kao sto meni odgovara, menjaci lepse rade nego na Firebirdu (sto nikako ne bi trebalo da bude kad pogledas cene delova).
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
Pa sto se menjaca tice, klasa (cenovna) jeste bitna ali ne kao dobro stelovanje menjaca. Sta vredi dobar menjac ako nije podesen kako treba 
Eto, ja sad imam prednji menjac koji je bolji od starog (novi deore, stari altus), ali radi gore jer nisam imao zivaca bolje da ga podesim

Eto, ja sad imam prednji menjac koji je bolji od starog (novi deore, stari altus), ali radi gore jer nisam imao zivaca bolje da ga podesim

Fiesta!!
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
@cena guma...
ma znam gledao sam u to vreme bio na ovom sajtu neke su bile slicne ovoj
http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... ice_spiker
trenutno su mi na bajku http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... black_jack
a imam jos 2 rezerve http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheel ... 64crx.aspx
ma znam gledao sam u to vreme bio na ovom sajtu neke su bile slicne ovoj
http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... ice_spiker
trenutno su mi na bajku http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... black_jack
a imam jos 2 rezerve http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheel ... 64crx.aspx
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Billy
- Poruka: 574
- Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h
- dax92
-
Predstavi ga u temi "Bicikli clanova"!
Jel i ti aktivno vozis bajs ili?

Jel i ti aktivno vozis bajs ili?
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- Billy
- Poruka: 574
- Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h
E ovako, vozim običan mtb sa prednjim amortizerima, alu ram ništa posebno.. Ovo sam do skoro planirao da kupim:

Ali sam prestao da radim, tako da ništa od ovog bajsa
Ovo što sam skupio do sad, kupiću felne
. Isto tako prošle godine zamalo da kupim jedan Cube, ali reko čuvaj pare za kola i tada je stigao Focus 
Dakle, volim da vozim mtb cross country, a ovaj moj bajs planiram da sredim tamo negde na proleće (neki rock shox mortizeri, menjač itd...)

Ali sam prestao da radim, tako da ništa od ovog bajsa

Dakle, volim da vozim mtb cross country, a ovaj moj bajs planiram da sredim tamo negde na proleće (neki rock shox mortizeri, menjač itd...)
- dax92
-
Jel se koristi mala sajbna na srednjem pogonu na ovim biciklima?!
Ja na obicnom MTB sa 28-38-48 srednjim pogonim nisam uvek koristio malu sajbnu, samo za neko extra zeznuto brdo...
Kakva je cena goriva, mozemo polako da dolazimo na Inter dvotockasima. I tako ima jos nekih.

Kakva je cena goriva, mozemo polako da dolazimo na Inter dvotockasima. I tako ima jos nekih.

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- dule0911
-
28 je preveliko za neka brda, koliku god snagu da imas u nogama. Tako da ocigledno nisi vozio dovoljno strmo brdo
Naravno, ne mislim na asfalt, vec rastresitu zemlju i slicno.
Plus 28-38-48 nije mtb vec trekking pogon, mtb je najvise oko 24-34-44, a pre 22-32-42 (takav ja imam i zakon je).

Plus 28-38-48 nije mtb vec trekking pogon, mtb je najvise oko 24-34-44, a pre 22-32-42 (takav ja imam i zakon je).
Fiesta!!
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
neces verovati kakva brda voze ljudi sa velikom sajbnom.. btw. mislim da je meni isto 22-32-42 i nekad dolazim u situacije da ne mogu da okrenem pedale na 22 ( naravno brdo u sumi je krivac xD prevelik nagib)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
- dule0911
-
Dobro, ja pricam o rekreativcima i voznji po neravnom offroadu, ne o profesionalcima na asfaltu... A profesionalci na mtbu uglavnom ni ne rade nesto mnogo penjanja. Ja se uvek trudim uzbrdo da ne silazim kakav god da je teren, niti da umrem tom prilikom tako da male sajbne veoma znace 

Fiesta!!
- dax92
-
Nisam ja nikad vozio kroz sume i slicno. Vozio sam po zemlji i slicno, ali nikad neki hard core off road
Ne sumnjam da znaci tako mala sajbna, ali meni to smesno izgleda! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT