problem sa esp
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: petak, 4. mar. 2011. u 16:22h
problem sa esp
pozdrav. imam problem sa esp na kolima. u pitanju je mondeo mk3 (2001 god, 2.0 benzin). ne znam kako na njemu funkcionise esp,kako se pali,gasi,kako se u opste koristi.? na instrumenttabli ima lampica ali nije mi je ni jednom do sad upalila(zasvetlela). auto "normalno" podpisuje(slajfuje) kao da i nemam esp. molio bih nekog strucnog da mi malo pojasni kako da upalim i kako posle da ugasim esp,jer primetio sam da je korisna stvar.?
unapred,hvala
unapred,hvala
- dovlak
- Poruka: 27
- Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 11:28h
Re: problem sa esp
jel svetli kad das kontakt?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9920
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ako ima dugme ESP onda bi trebalo da mozes da ga iskljucis i ukljucis po zelji
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dax92
-
- Poruka: 7601
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Valjda nije reseno kao kod Bokija! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- nikola_focus
- Poruka: 1486
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Mozda i nemas problem sa ESP, a mozda ga uopste i nemas. Ono o cemu ti pricas (potpisivanje) kontrolise ASR (Anti Slip Regulation), odnosno u saradnji sa ABS-om on blokira pogonske tockove kada krenu da proklizavaju. ESP (Electronic Stability Program) sluzi da ispravi auto (takodje u saradnji sa ABS-om), npr. kada u krivini pocne da bezi prednji ili zadnji kraj. Ako nemas ESP dugme na tabli, mislim da uopste i nemas ESP.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- dule0911
-
- Poruka: 13656
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
A koliko ja znam ASR nije ni isao posebno u Mondea mk3, vec samo ESP (pa i ASR u sklopu njega, logicno). Mozda se i varam 
Uglavnom, prekidac bi trebalo da je ispred menjaca (ispod radia), ako ga nemas, vrv ni nemas ESP.

Uglavnom, prekidac bi trebalo da je ispred menjaca (ispod radia), ako ga nemas, vrv ni nemas ESP.
Fiesta!!