Kada sam menjao akumulator, ta radnja gde sam kupio kao ima svoj servis i eto gratis dobiješ zamenu akumulatora (mislim, jaka stvar zameniti akumulator).
Ok, uradili oni to sve, ali kada sam došao kući, nešto mi ne da mira... reko' da proverim da li su oni to lepo stegli. Pokušam rukom da mrdnem kleme da vidim kako stoje, kad ono osta mi + klema u ruci. Ne znam kako je kod ostalih modela, ali oni koji voze Focusa znaju kako izgledaju kleme koje idu na akumulator (nisu one obične). U suštini, lik je previše zategao maticu sa gornje strane i onaj šraf, koji je u obliku obrnutog slova T je pukao na pola. Što je najgore, sad nemam dokaz da su oni to polomili i da se nabeđujem sa ljudima, a i ne verujem da bi uspeli nešto da reše. Tražio sam te kleme svuda i nigde ne mogu da nađem. A onda sam malo razmislio, čak i da nađem, ono nije lako zameniti, da se samo prepakuju kablovi. Drugar, koji se malo više oko toga razume kaže da bi onaj deblji kabl trebalo pod presom nagurati u klemu i da to nema šanse da se radi golim rukama i alatom.
Onda sam se bacio na razmišljanje kako postojeću klemu da stegnem, pošto su sad taj šraf i matica neupotrebljivi. Pokušavao sam varijantom onih plastičnih vezica, da prvo stegnem klještima, pa onda da tako pritegnem vezicu, ali ne vredi, ne drži dobro. Razmišljao sam i o neki šelnama, ali nijedna okrugla šelna tu ne bi mogla lepo da reši problem, a ne znam kakva druga bi mogla da ide i da li takva postoji.
Sad kako su krenuli hladniji dani, nekad hoće malo teže da upali, vidi se da nema dobar kontakt na klemi. Jel ima neko predlog ili rešenje šta da radim?
Pukla klema
Moderator: Dragomir
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Pukla klema
NIsam možda ispratio pošto nemam Focusa, ali ako ne može origigi klema, šta smeta da se skine ta polomljena i stavi za prvu (drugu, treću) pomoć obična aku klema koju imaš u svakoj radnji sa delovima? Kao opcija B, zar ne može nekim drugim šrafom i eventualno nekom podloškom da se reši taj problem?
S treće strane, nema veze što ne možeš da dokažeš, poslednji koji su čačkali oko akumulatora su oni... ja bih se pojavio u tom servisu i tražio da ti oni reše problem, jer pre zamene akumulatora problem nije postojao niti su ti oni skrenuli pažnju na to; pa neka se oni pate sa demontiranjem stare i stavljanjem nove kleme.
S treće strane, nema veze što ne možeš da dokažeš, poslednji koji su čačkali oko akumulatora su oni... ja bih se pojavio u tom servisu i tražio da ti oni reše problem, jer pre zamene akumulatora problem nije postojao niti su ti oni skrenuli pažnju na to; pa neka se oni pate sa demontiranjem stare i stavljanjem nove kleme.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ja bih otisao kod njih jer su oni polomili. takvu istu klemu mozes samo kod nekog stranca da nadjes ili na otpadu ali da li ce ti neko to prodati, to ne verujem. ostaje ti da kupis neke obicne kleme i da zamenis tu tvoju ili da odes kod njih da se oni cimaju oko toga. znam tacno na sta mislis, to je "trouglic" sa navojom koji dolazi na klemu od ispod i ima kosine koje kad zavijes maticu priblize klemu tj stegnu. takvo je i na fiesti kod mene
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A ja pak ne bih isao kod njih. Takvi susteri koji su uspeli klemu da polome,mogu samo da zamislim kako ce pokusati da rese problem. Zato ja volim to sve sam da uradim,dokle god seze moje znanje,a i preko.