Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 tdci svetli lampica grejaca

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
nidbox
Poruka: 70
Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 09:57h

Mondeo 2.0 tdci svetli lampica grejaca

Poruka od nidbox » utorak, 4. dec. 2012. u 10:45h

Pozdrav svima. Imam problem sa mondeom 2002 2.0 tdci, upalio je lampicu grejaca. Lepo pali ali nece da vuce. Vec mi je jednom palio lampicu tako ali su sva cetri grejaca bila crkla i nije hteo da pali. Sada pali lepo ali ne prima gas lepo, nema snagu kao da je iskljucena turbina. Dali neko mozda zna o cemu se radi? :wtf:

Unapred hvala

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Mondeo 2.0 tdci svetli lampica grejaca

Poruka od Neša » utorak, 4. dec. 2012. u 11:33h

Pravac na dijagnostiku u ovlašćeni servis.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

nidbox

Poruka od nidbox » utorak, 4. dec. 2012. u 11:40h

Prosli put kada se to desilo kodirane su dizne u ovlascenom servisu u Cacku. Dali je moguce da opet moraju da se kodiraju? I zasto se javljaju ti problemi sa dekodiranim diznama? :ozid:

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 4. dec. 2012. u 12:11h

Problemi sa dekodiranjem (kada dizne izgube kod) se javljaju zbog toga što dizne ne ubrzigavaju onoliko goriva koliko bi trebalo pa onda zbog toga "pobrljave" i motor ne može da radi kako treba. Kodovi na diznama sadržavaju podatak o količini goriva koji svaka dizna ubrzigava u jedinici vremena i na osnovu kojeg računar određuje koliko goriva se ubrizgava u svakom radnom taktu motora.
U svakom slučaju prvo otiđi na dijagnostiku da vidiš šta prijavljuje od grešaka. Ovako napamet je teško reći bilo šta.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

nidbox

Poruka od nidbox » utorak, 4. dec. 2012. u 13:16h

Znam sta je kod i kako to radi, nego zbog cega to dolazi? Jel moguce kad je gorivo na rezervi da ponekat povuce vazduh pa nemoze da izbaci tu kolicinu i pritisak? sutra ce da odradimo dijagnostiku pa ce da vidimo sta je u pitanju! U svakom slucaju hvala.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 4. dec. 2012. u 13:24h

nemoj da ga voziti ispo 15 l goriva, mozda ima mulja u rezervoaru, los filter, pa prdje, podigne mulj kada dolijes a i pumpa se hladi preko nafte.

nidbox

Poruka od nidbox » utorak, 4. dec. 2012. u 16:05h

Rezervoar je opran pre dva meseca i uradjen servis, ali ga ovaj drug vozi uglavnom na 1/4 ili upali lampicu pa onda sipa!

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 4. dec. 2012. u 16:26h

onda je losa nafta totalno ili nije lepo odradjene dizne, jel taj radi bos ili delphi dizne, taj sto je radio?. Ja spam sa dunava iz bureta godinu dana pa nemam problema, a bas nisam sam pri gasu pritom. Sipaj ponekad wurt aditiv i ne rezerva nego 1/4 rezervoara, kvalitetan filter. probaj kod proverenih pumpi, gde je sto veci promet. Mozda je i nesto drugo, gubi snagu i tada pali lampicu, treba na fordovu dijagnostiku, mada siptomi najvise kazu, najgore!

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 4. dec. 2012. u 17:23h

Istrosene dizne
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

nidbox

Poruka od nidbox » utorak, 4. dec. 2012. u 18:45h

Dizne niko nije radio, samo su ih kodirali dijagnostikom u ovlascenom fordovom servisu u cacku pre godinu ipo dana. Nisu bosisti, mehanicari. Lampica za grejace non-stop treperi(blinka) i sad i onda pre godinu ipo. Samo sad pali i to lepo na pola kljuca a predhodni put nije hteo ni da pali jer su crkli sva cetri grejaca. Sada samo nema snagu. I jos nesto mi je cudno, auto je pusio po malo kad zbijes gas, a sada ne pusi u opste i ona poluga na turbini mi ne radi kao sto je radila. Vrlo malo se pomera!

Dragomire, jel je moguce da se zavrsi posao ponovnim kodiranjem, bar na neko vreme? Koliko para od prilike remont dizni?

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 4. dec. 2012. u 18:51h

Ako mislis na turbi ventil- aktulator, on to nema, ima na vakum, koji jos nisam cuo da je crkao, moras na dijagnostiku, mozda je turbina zapusena, jel ga polako vozi, da ga nije raskilavio, moze samo da pogadjamo, jel pusi bas mnogo?
i jos nesto, jel skidao taj dizne kada ih je kodirao?

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 4. dec. 2012. u 18:55h

Rekao ti je Dragomir da su istrosene dizne. I ja sam tog misljenja ali nista od toga nemas. Moras na servis i na dijagnostiku. Ili da sam uradis tzv. "Leak test" koji ce sa sigurnoscu reci da li imas problema sa diznama i koje su dizne u pitanju. Ovdje je jedan clan @dario culibrk radio taj test pa vidi po njegovim postovima.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

nidbox

Poruka od nidbox » sreda, 5. dec. 2012. u 01:18h

Darko nisu skidali dizne kad su ih kodirali. ima nalepnice gore na poklopcu negde pored dizni koliko se ja secam, bio sam prisutan dok su ih kodirali. ocitao sa njih kodove, usao u kola i sa dijagnostikom kodirao ih i to je bilo to. auto je ponovo isao super, vukao ekstra. ali evo opet ista stvar.

Pusio je solidno kada odrepis gas, ali sada nista. :wtf:

darko darko

Poruka od darko darko » sreda, 5. dec. 2012. u 10:45h

kada rokne turbina pusi kao nenormalan a to nije, vrv je kako je dragomir rekao, treba na dijagnostiku.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“