Gume
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Gume
sta je bre ovo,nemoz covek gume da kupi. odem da uzmem bf goodrich danas, guzva,ne vredi da se ceka do kraja dana. odem na drugo mesot po fuldu,nema,mora da se naruci. Odem na trece ,osim michelina imaju samo winteru u toj dimenziji koje mogu odmah da se uzmu.Dodje mi d'uzmem winteru i ajd zdravo. Drugar je vozi na mondeu 2.5 i kaze da nema nikakvih problema.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Vozio sam winteru napred na mom vozilu i radi dobro posao na snegu.
Izvlačila me iz bilo koje situacije osim kad mi se auto nasadi na sneg po sredini poda... tad me jedino izvlačilo pomoć prijatelja u vidu gurke
Izvlačila me iz bilo koje situacije osim kad mi se auto nasadi na sneg po sredini poda... tad me jedino izvlačilo pomoć prijatelja u vidu gurke

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Ljudi, zanima me vase misljenje u vezi ovih guma.
Zbog raznih problema jos nismo nabavili zimske gume za mondea, i sad posto nismo pri nekim parama gledamo da uzmemo 2 polovne i 2 nove za napred.
E sad, gledam na internetu sta ima od polovnih i ima dosta zimskih 205/55 16.
Pa ako mozete da mi kazete vase misljenje za neke, tipa ove:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 6_pirelli/
Ne razumem se mnogo ali 6mm valjda nije losa sara?!
i ove http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 6_pirelli/
Jel ova sara dobra za sneg? Jer sam navikao nesto kad vidim winteru, savu eskimo, da ima po sredini onu saru za sneg? a ova pirelli na sredini ovaj uzduzni kanal kao lenja, a sa strane ove sare..?! Ili sam se ja samo utripovao?
Ja se ispisah, izvinite na ovolikom broju pitanja, ako moze mala pomoc, znacila bi
Zbog raznih problema jos nismo nabavili zimske gume za mondea, i sad posto nismo pri nekim parama gledamo da uzmemo 2 polovne i 2 nove za napred.
E sad, gledam na internetu sta ima od polovnih i ima dosta zimskih 205/55 16.
Pa ako mozete da mi kazete vase misljenje za neke, tipa ove:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 6_pirelli/
Ne razumem se mnogo ali 6mm valjda nije losa sara?!
i ove http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 6_pirelli/
Jel ova sara dobra za sneg? Jer sam navikao nesto kad vidim winteru, savu eskimo, da ima po sredini onu saru za sneg? a ova pirelli na sredini ovaj uzduzni kanal kao lenja, a sa strane ove sare..?! Ili sam se ja samo utripovao?
Ja se ispisah, izvinite na ovolikom broju pitanja, ako moze mala pomoc, znacila bi

Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Vlade_Ca
Sad videh da sam okacio dva ista linka
Ok Milane, hvala na savetu.
Ali posto je mondeo dosao u oktobru i nismo odmah gledali za gume, ne jer nismo hteli nego iz dosta nekih razloga, da ne pisem sad o tome, i sad vec mora da se ima..
Ispod koliko stvarnih mm ne bi trebalo uzeti polovnu? I ispod kog Dot-a ne bi valjalo?

Ok Milane, hvala na savetu.
Ali posto je mondeo dosao u oktobru i nismo odmah gledali za gume, ne jer nismo hteli nego iz dosta nekih razloga, da ne pisem sad o tome, i sad vec mora da se ima..
Ispod koliko stvarnih mm ne bi trebalo uzeti polovnu? I ispod kog Dot-a ne bi valjalo?
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
u sred leta sam dve nove zimske 17" Hankook Icebear W300 uzeo za 70e obe '10. na tom sajtu..
evo da znas, da ne mogu da pakuju mm koliko im se svidja, ove npr imaju 4.5-5mm jer je ovaj tanki granicnik na zimskim na 4 mm (takodje imaju i onaj plici, mislim na 2mm al taj te ne zanima) i takodje 4mm je zakonski minimum, dakle treba ti bar 6-7mm pravih da znas da ces da proguras zimu..
http://images2.polovniautomobili.com/us ... 00x600.jpg
evo da znas, da ne mogu da pakuju mm koliko im se svidja, ove npr imaju 4.5-5mm jer je ovaj tanki granicnik na zimskim na 4 mm (takodje imaju i onaj plici, mislim na 2mm al taj te ne zanima) i takodje 4mm je zakonski minimum, dakle treba ti bar 6-7mm pravih da znas da ces da proguras zimu..
http://images2.polovniautomobili.com/us ... 00x600.jpg
- Vlade_Ca
Hvala Milane jos jednom.
Gledam sad, nasao sam dosta ovih polovnih continental, ne znam kakve su one?!
Evo ove npr. http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ovne_gume/
Mada ja kad sam u Kragujevcu cale i ne vozi mnogo kola. Tako da ove polovne sto bi isle pozadi ne bi mnogo presle jos, mislim da bi neke od 6mm odradile posao ove zime... Naravno u planu je da se vozi sa njima ovu sezonu pa da za sledecu jos jedan par novih da se kompletira set.
Gledam sad, nasao sam dosta ovih polovnih continental, ne znam kakve su one?!
Evo ove npr. http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ovne_gume/
Mada ja kad sam u Kragujevcu cale i ne vozi mnogo kola. Tako da ove polovne sto bi isle pozadi ne bi mnogo presle jos, mislim da bi neke od 6mm odradile posao ove zime... Naravno u planu je da se vozi sa njima ovu sezonu pa da za sledecu jos jedan par novih da se kompletira set.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Nemoj mnogo da se zamaras oblikom sare, gledaj DOT i da je sto ravnomernije potrosena, te sto si okacio bih zaobisao (zaobisao bih u stvari sve polovne zimske).. Zakon ti trazi minimum 4mm, znaci gledaj bar 5-6mm, letnje ne bih uzimao preko 3-4god starosti, zimske polovne ne bih uzimao uopste, gledam ove sto si okacio, cist primer gume koja je odsluzila svoje, kao uglavnom i sve ostale koje se vrte po oglasima, lose potrosena, zlebovi jos malo pa se nece ni videti, i sad bi trebalo da bacis 70e na gumu koja ce do kraja sezone biti slik, dalje postoji velika verovatnoca da je vozena leti sto je na kraju cini potpuno neupotrebljivom, stisni se za jos 70 i uzmi tigruse
...

- Vlade_Ca
Jel to mislis na winteru?
Ja i cale smo planirali da nove budu winterine. Jer smo njih imali svo vreme na fiesti i bili smo zadovoljni sa njima.
A i cini mi se da su jedne od jeftinijih..
Ja i cale smo planirali da nove budu winterine. Jer smo njih imali svo vreme na fiesti i bili smo zadovoljni sa njima.
A i cini mi se da su jedne od jeftinijih..
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
uzmes nove i miran si bar 2-3 zime
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Gosa46
- Poruka: 231
- Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 21:43h
I ja sam hteo tako da kupim polovne letnje i svega sam se nagledao. Preko telefona ti pricaju bajke pa kad odes tamo ono gume ispucale i mazane silikonom i uljem da maskiraju pukotine.Cedo piše:Nemoj mnogo da se zamaras oblikom sare, gledaj DOT i da je sto ravnomernije potrosena, te sto si okacio bih zaobisao (zaobisao bih u stvari sve polovne zimske).. Zakon ti trazi minimum 4mm, znaci gledaj bar 5-6mm, letnje ne bih uzimao preko 3-4god starosti, zimske polovne ne bih uzimao uopste, gledam ove sto si okacio, cist primer gume koja je odsluzila svoje, kao uglavnom i sve ostale koje se vrte po oglasima, lose potrosena, zlebovi jos malo pa se nece ni videti, i sad bi trebalo da bacis 70e na gumu koja ce do kraja sezone biti slik, dalje postoji velika verovatnoca da je vozena leti sto je na kraju cini potpuno neupotrebljivom, stisni se za jos 70 i uzmi tigruse...

Fiesta, 1.25 zetec se, 2000. godiste
- Vlade_Ca
Ma sa novim mirni smo i vise, jer opet kazem, cale malo vozi, malo prelazi godisnje.. na fiesti smo imali winterine, i prosla sezona im je bila 5. I dalje su imale dobru saru. Prosla zima je bila dosta snegovita, vozili smo cesto po selu po snegu i zavrsavale su posao. Jeste da nisu kao prvog dana kada su kupljenje ali bitno je da su zavrsavale posao, i mogu reci da su stvarno dobro izvlacile iz snega.
2 cemo sigurno kupiti nove winterine, a za nazad cemo videti, kako budemo stajali sa parama. Videh da su nove winterine 8,985 din. i to sa nekim popustom od 7%. A zoki(kragujevcanin) je rekao da je kupio 4 wintere za 28,900 din. to mu dodje komad 7225 din. Sto nije mnogo.. Pa cu da vidim gde je to uzeo, isplati se uzeti tako..
2 cemo sigurno kupiti nove winterine, a za nazad cemo videti, kako budemo stajali sa parama. Videh da su nove winterine 8,985 din. i to sa nekim popustom od 7%. A zoki(kragujevcanin) je rekao da je kupio 4 wintere za 28,900 din. to mu dodje komad 7225 din. Sto nije mnogo.. Pa cu da vidim gde je to uzeo, isplati se uzeti tako..
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- macaneli
- VIP
ako se lozis,lozi se do kraja,budii muuskoooooomilan_gt piše:ja sa polovnim/skoro novim/ novim (ne iz radnje) imam super iskustvo..to je kao kupovina polovnog auta..nov je vazda bolji..al dok god se budem lozio na velike felne necu kupovati u radnji..

- macaneli
- VIP
ondak stavi 14 cola 

-
- Ljubitelj životinja
ipak pola dana sam cekao i za winteru,Redovi su veliki. Auto je udobniji,ali ja ziasta ne znam kako ljudi ovde voze neki visi profil gume. uzeo sam pederskih 195/60 i sa time mozes samo da se slikas, tj prikljucim ostalima koji koce pred kriviniom. Ocaj. Jedva cekam prolece da vratim normalan profil,nek lupa i udara,al bar vozis ko covek.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Danas sam stavio na prednje Wintwru 195-60 R15, sto mi je i original velicina. Nazad mi stoje 195-65R15 Sava Eskimo, par godina stare, vozene i leti (cak jedno leto napred) i zimi, non stop.
Guzve jesu. Ja sam jutros oko 10h (Centar Boban) svratio i zakazao za prvi slobodan termin, 15h. Oko 15h, dok su meni radili auto, ljudima koji su svracali zakazivali su za prekosutra, cetvrtak.
Letnje su ostale kod njih na cuvanju.
Guzve jesu. Ja sam jutros oko 10h (Centar Boban) svratio i zakazao za prvi slobodan termin, 15h. Oko 15h, dok su meni radili auto, ljudima koji su svracali zakazivali su za prekosutra, cetvrtak.
Letnje su ostale kod njih na cuvanju.
-
- Ljubitelj životinja
ja sma dobro i prosao,sóbzirom kolika je guzva. Samo me mnogo nervira auto u stanju kada ne mozes da ga vozi kako je namenjen.Mozda i bolje da sam zadrzao letnju i preskocio nekako voznju kad padne sneg onaj najveci i cao zdravo.
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Ove moje bajate Toyo Vario V2 i dalje završavaju posao. Zamenio sam ih u subotu, dve pozadi su gotove, ima šare možda još tih zakonskih 4 mm max. Znači za sneg nisu. Na prednjim ima još cca 6 mm, tako da ako ne bude zima kao prošla završiće posao.
Ispostavilo se da je zadnja desna čeličara udarena i da poprilično šeta. Svratio sam danas do Alu Rokija ispod komande u nadi da može da se ispravni, ali džaba. Pokrivljena je u "srcu". Najverovatnije je kod nekog bočnog klizanja po snegu još prošle zime dobila udarac sa strane (tada je bila prednja) i to joj je došlo glave.
Na kraju sam uzeo fordovu polovnu čeličnu felnu koja se više manje slaže sa ostalima za 25 eur, prepakovao gumu i vozi. E sada što se držanja ovih Toyo Vario V2 guma tiče ja sam više nego zadovoljan. U krivinama su za nijansu slabije od letnjih Uniroyal. Poprilično su precizne i odlično drže. Jedina je razlika pri startu, tj mnogo lakše potpisujem. Tu je donekle i kriva uža guma 185 zimska, umesto 195 letnja. E sada zbog užih guma bolje ubrzava, tako da je i to + još jedan.
Sve u svemu barem ne moram da kočim pred krivinom kao neki.
Ispostavilo se da je zadnja desna čeličara udarena i da poprilično šeta. Svratio sam danas do Alu Rokija ispod komande u nadi da može da se ispravni, ali džaba. Pokrivljena je u "srcu". Najverovatnije je kod nekog bočnog klizanja po snegu još prošle zime dobila udarac sa strane (tada je bila prednja) i to joj je došlo glave.

Na kraju sam uzeo fordovu polovnu čeličnu felnu koja se više manje slaže sa ostalima za 25 eur, prepakovao gumu i vozi. E sada što se držanja ovih Toyo Vario V2 guma tiče ja sam više nego zadovoljan. U krivinama su za nijansu slabije od letnjih Uniroyal. Poprilično su precizne i odlično drže. Jedina je razlika pri startu, tj mnogo lakše potpisujem. Tu je donekle i kriva uža guma 185 zimska, umesto 195 letnja. E sada zbog užih guma bolje ubrzava, tako da je i to + još jedan.
Sve u svemu barem ne moram da kočim pred krivinom kao neki.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks