Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

MONDEO 2.0 tdci kliktanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mondeo TDCI
Poruka: 45
Član foruma od: utorak, 27. nov. 2012. u 12:05h

MONDEO 2.0 tdci kliktanje

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 12:35h

E ovako citam iskustva,pa kontam da svojim iskustvom mogu nekome pomoci.
U mene je mondeo 2.0tdci ghia tiptronic,5 godina posjedujemo vozilo i sad da kazem da me je sjebao i jeste i nije.
prije odprilike 2 godine mi se desilo da je auto poceo stektati,ili kliktati,pa onda me je poceo smarati sa lampicom grijaca,kad ugasim kola sve bude ok dok mu opet neslozim malo jace gasa i tako,logicno promijenio sam grijace,mada mi je majstor slomio tj.zalomio jedan grijc,sve to smo uradili ali opet ista greska auto izgubi snagu.odvezem ga na milion servisa i svagdje sam lupio 20-30KM i svi mi potvrde dizne da imaju preveliko odstupanje.dobro tada mi majstor predlozi da posalje autobusom sve 4 dizne u sabac,sta ti ga ja znam jel to i uradio znam da je cale lupio oko 500EUR i od tada je auto radio manje vise OK,savjetovali su me da sipam motorno ulje u gorivo,to sam i radio sa vremena na vrijeme,kad nakon nekih 2 godine auto mi opet poceo kliktati,trokirati u voznji,na nekih 160 pali mi lampicu nesretnog grijaca,i ako nastavim forsirati auto se na toj brzini ugasi,to je strasno obzirom da vozim porodicu u kolima.na dijagnostici utvrde da 2 i 3 dizna zezaju tj. neki prelivni ventili ili tako nesto,neki su mi govorili da pumpa gubi pritisak,EGR ventil nije nov sam probao,i sad u banjaluci cujem da ima bosista i posaljem njemu 2 dizne cca 200KM po komadu,savjetovao mi je da izverglam auto bez dizni da izbaci eventualne opiljke ili sta vec navodno je to pametno.dizne sam pokupo jucer i danas cekam da mii majstor slozi kola pa cu vam prenjeti iskustvo.napominjem auto me je ispizdio zadnjih 3 mjeseca sa tom lampicom.bosista mi je rekao da je govno DELPHI sistem i da je on u RENAULT MEGANE 1.5 dci,isti ima problem,meni mondeo je na pola kljuca palio,samo je na kraju poceo jos da trokira i da cadi ,to kliktanje je bilo nepodnoslivo,jos da napomenem,predhodni jedan mastor mi je u bl rekao da promjenim PK remen,i neku vagu i rolere izvinjavam se govorim po sjecanju on dekih 1 godine i nista nije pomoglo,dakle evo sad sam skupio novac da popravim kola tj. te dve dizne i rado cu vam prenjeti iskustva daljna.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: MONDEO 2.0 tdci kliktanje

Poruka od milan_gt » utorak, 27. nov. 2012. u 14:41h

ako ti se lezaj u pumpi prosuo dizne ces morati da repariras vrlo cesto..

dakle moras zameniti dva lezaja u pumpi i isprati ceo sistem pa i rezervar..

takodje lezaje je nabolje menjati pre nego se isto desi..nije neka nauka..i na svakih 100.000km zameniti ta dva lezaja, meni se jos malo priblizava prva stotka posle menjana pa cu ih opet zameniti..

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 16:34h

bosista nije nasao nista u diznama nema opiljaka,i dao mi je ta 2 pokvarena uloska ili povratna ventila,a auto cu izverglati,i majstor mi cisti sistem.valjda cu rijesiti problem sa nesretnom lampicom.prica bosiste je da ako je do pumpe bilo bi mikronskih opiljaka u diznama,a nije ih nasao

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 27. nov. 2012. u 16:45h

upravu je milan, ako nije vozen na rezervi- vrlo smrtno za te dizne, i sa losom naftom- jos gore, cak i 10 tak litara moze da napravi stetu, lageri mogu da mu naprave problem, ja bi zamenio lagere i isprao sistem, mislim da oni nekostaju nista preterano :)

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 17:05h

pazi ovako desavalo mi se par puta da je na rezervi,obicno na 1/4 i onda sipam euro 4,i to na boljim pumpama u republici srpskoj tj. NESTRO jbg tu i vladina auta tankaju gorivo i nakada ali rijetko u OMV pumpi euro5 pa iskombinujem sa uljem jer je suh euro5.i da danas sam gledao neke vrijednsti diagnostike kaze da su 3 dizna u 2 cilindru,ocito je prijasnji majstor zamijenio im mjesta,i pokazuje neku vrijednost u 2 cilindru 10.3 i u 3 cilindru cini mi se 9.7 a ostali cilindri su oko4,ma sta god da to znaci ,to sam kao laik skapirao da je previse.veceras ce montirati 2i3 diznu sto je bosista reparirao pa cemo sutra na diagnostiku

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 17:09h

Ako bog da,i sve dobro ispadne skeniracu nalaze diagnostike,i ufotkacu pa cu zakaciti na forum

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 27. nov. 2012. u 17:10h

da ne bude zabune pricam o cr pumpi i njena dva lezaja, a mislim da ona nema veze sa malom kolicinom goriva u rezervoaru..

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 17:12h

da kapiram te,ali ili je majstor lijen a i bosista mi tu nije jasan,kaze da je bilo sta sa pumpom CR,nasao bi to u diznama,a ovako nije nista nasao,i znas li ti sta predstavljaju te vrijednosti po cilindrima koje sam opisao u predhodnom postu u 2 cilindru neka max. vrijednost 10.7

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 27. nov. 2012. u 17:14h

ne znam stvarno..

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 17:21h

ok valjda ce neko znati,a sve sto saznam ja cu postaviti na forum jer ocito i meni a i vecini ljudi ovde taj problem jede zivce a o novac

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 27. nov. 2012. u 17:51h

Ako je to na sta ja mislim, to su tolerancije za svaku diznu. 10.7 je previse. Preko 2, dizne polako gube svoj kod, i ne rade kako treba. Valjda je to u ml, ili nekoj drugoj jedinici mere. Ne mogu sad da se setim, imam u papirima negde, smao ih treba naci.
Poslednja izmena: dax92, na dan utorak, 27. nov. 2012. u 18:08h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 17:55h

ok stari hvala,zato sam te dvije dizne sa tim parametrima visokim dao reparirati,e sad me jos samo zanima koliko odprilike para dodje kodiranje dizni,i jel moram sve 4 kodirati obzirom da sam 2 samo reparirao.ta prica me ceka sutra oko kodiranja.i hvala vam ekipa na odgovoru imate pivo ako rijesim problem

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » utorak, 27. nov. 2012. u 18:05h

Pozdrav sugrađaninu!
Ima nas ovdje još sa tim problemom ali mislim da je najbolje da pogledaš postove Voje Bogdanovića i njegovu golgotu sa majstorima i tim problemima sa dizanama i tako to.
Ja imam Modneo 2004. TDCi sa 130 KS. Od prije dvije godine počeo mi je motor da "klikće" da se tako izrazim. Naročito prilikom kretanja. Sipao sam i ATF i dvotaktol ali nisam osjetio neku posebnu razliku. Od prije godinu i po dana počeo je da dimi ujutru prilikom prvog paljenja. NIšta strašno ali nervira. Upali i radi par sekundi nemirno i dimi. Bijeli dim. Kažu svi loše dizne. Veliki preliv na ventilima i tako to.
Nakon toga (prije dvije godine) počeo sam da sipam aditiv za common rail sisteme koji proizvodi Liqui Moly. Moje iskustvo s tim je super i evo ima već dvije godine guram s tim. Moram da napomenem da stvarno i pazim da u rezervoaru uvijek bude više od 1/4 goriva. Još jedan kolega sa Mondeo-om iz Banja Luke isto ima pozitivno iskustvo sa tim aditivom. Naravno to nije čarobni napitak i ako su dizne stradale nište sem remonta neće pomoći. Ovo je više preventiva nego lijek ali eto može da pomogne.
Ako motor "klikće" samo kada upališ klimu ili neki jači potrošač koji optereti alternator onda je definitivno u pitanju zatezač PK remena ili remenica radilice (ili sve zajedno). U svakom slučaju to se promijeni i na alternator se stavi tzv "plivajuća" remenica i taj je problem riješen ne zauvjek ali barem ono dok traje auto :).
Kod kojeg majstora održavaš auto u Banjaluci?
Kodiranje dizni ti je isto kao i sama dijagnostika što se tiče cijene, barem ono što ja znam....Ne trebaš kodirati dizne koje nisi dirao ili remontovao. Samo one koje jesi.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mondeo TDCI

Poruka od mondeo TDCI » utorak, 27. nov. 2012. u 18:21h

na tipa iz banjaluke koji vozi mondea mislim da znam na koga mislis BOJAN i on nabavlja liqui moly,znam ga upoznali smo se,a auto mi radi Dragan KOstic,ili poznat kao KOLE,mnogo dobrih preporuka sam imao prema njemu i na kraju mnogo mi je stvari znao rijesiti za 40 KM gdje su mi drugi htjeli uzeti 200KM ziva istina uvjerio sam se licno i to mogu svedociti i na sudu,momak je posten vazi za dobrog majstora,samo malo je lijen,ali sve preporuke,zamjena amortizerra prednji lijevi koji je zapekao je 20 KM,a ispatio se ko crnac,i vise volim ostaviti 50 KM covjeku za pivo nego da me neko opali po usima za 2 stoje i ja ko tele ispadnem sam sebi glup.a za bokija i MOLY aditive sve 5
i procitao sam na mnogo foruma da se on i preporucuje pogotovo za CR sisteme.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“