Kvalitet goriva?
Moderator: ace1
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Kvalitet goriva?
Interesuje me da li neko zna I postoji li nacin da se proveri kvalitet goriva?evo zasto pitam. Upravo smo istocili 15 litara goriva iz rezervoara I Sam miris nije bas jak kao benzin koji se sipa na pumpi. Od tih petnaest litara,deset je sipano pre dva Dana a ostatak je star mesec Ipo Dana. Menjam dizne,dihtunge,filter goriva itd... Da bi sredio sistem za ubrizgavanje pa se razmisljam dal da vratim to gorivo? Inace,izvadjeno gorivo je euro premium sa likoila.a tenutno smo u kola sipali pet litara sa mola,da budemo sigurni da je sve ok kad se sve ovo radi.
Hvala
Sent from SE Xperia pro
Hvala
Sent from SE Xperia pro
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Kvalitet goriva?
Jeli lukoil ili je kao ova moja pumpa lukoil pod fransizom, pazi ja sam imao problem sa ED igrala je skala obrtomera na leru, al je prestala ko nisam vise sipao tamo, mislim da ostavis pa dosipaj po "malo" mesaj, samo zatvori i stavi u hladno, mislim nemoj na sunce. Neznam za benzim kako mozes da proveris, Dragomir mi je resio enigmu u vezi ove moje kombinacije, ako ubacis Ed na - 4, recimo u zamrzivac
, sva voda i sav parafin se zaledi, i lako se odstrani, vidi za ED odmah znas kodje sipas u tdci, za benzin nije mi jasno kako se proverava .

-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
A zar ne treba parafin da se nalazi u ED i zar ne bi trebalo da ED ne ledi?
-
- Ljubitelj životinja
testiro Ivan, gorivo je bilo njesra. Nisam ga ni vracao,ali mi nije jasno kako i zasto. Da li zato sto benzinska pumpa vrti i mulja to gorivo i kad se vozi na plin?
- mbole
- Poruka: 14946
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zavisi od temperature. Zamrzivac koliko se secam je na -18 a ne na -4 (frizider je na +4).M.M.L. piše:A zar ne treba parafin da se nalazi u ED i zar ne bi trebalo da ED ne ledi?
Kvalitetan ED ne bi smeo da parafinizuje sve do -25.
Parafina uvek ima u dizelu, samo je pitanje na kojoj temperaturi ce doci do njegovog izdvajanja, a to zavisi od aditiva koji se dodaju. U principu dizel ne "ledi" vec se iz njega izdvaja parafin, zacepi sve zivo, pa onda ljudi kazu da je "smrzo" dizel, iako to veze nema sa smrzavanjem.
Vode, koja zaista moze da smrzne, naravno ne bi smelo da bude osim u tragovima, ali... znamo gde zivimo

Djak pesak 

- darko darko
E ebiga idem u off, ali i najbolje pumpe imaju vode, koja se JAKO TESKO odvaja od ED, jako jako tesko, elem kako si proverio dali valja benzin, ja nemogu da verujem koliko sam za motor potrosio
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
A jel si ispustao vodu iz filtera nafte?
-
- Poruka: 125
- Član foruma od: sreda, 8. avg. 2012. u 14:05h
Ni meni nije jasno to gorivo..., ja jos ludji pa ga sipo kod mene da proverim kad ono ja po gasu a on puca na 2500 obrtaja ko da ima blokadu
Na to gorivo mislim ni da kosilica nece da radi ,al i to cu probati sutra 

-
- Poruka: 18
- Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 21:38h
Pozdrav drugari, da li neko zna da li je počela prodaja ED koji ispunjava normu evro 5.
- darko darko
na papiru jeste, al nema kontrole kvaliteta
ja nisam video nigde da pise d5, svi na pumpi kazu da jeste, od nove godine nema d2 vise 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
ma kakav ed5 iz NIS-a. novo postrojenje nije još ušlo u stabilan rad. 

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pancevac to oseca u vazduhu..

- darko darko
a gde god pitas na pumpi, d5, novine-poispadose slova da imamo d5, kada dojde zima on zaledi 

-
- Poruka: 18
- Član foruma od: ponedeljak, 5. nov. 2012. u 21:38h
Išao sam na zvanični sajt NIS-a i ništa konkretno nisam našao. Do sada sam sipao na EKO,potrošnja oko 8l, pa rekoh da promenim, da vidim da li je bolji ovaj D5, ali i ovi radnici na NIS-u mi uopšte ne ulivaju poverenje
-
- Ljubitelj životinja
Ako im gorivo toci kao sto im pokazuju kompresori za vazduh, najebasmo. Sinoc mi rekao da su mi gume naduvane na 2.5 na novoj pumpi,a ono bilo 2.0 sve vreme
- darko darko
Ljudi meni mol nesto dobar u zadnje vreme, ili sam ja navikao na dunavsku pa mi sad trosi manje 

- djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
- Kontakt:
Izvukao uzorak u špric,ED 5 koji redovno sipam na Nestro petrolu u Bosnaji.Stoji napolju,čekam mraz da vam javim kako izgleda.Za sad deluje da nema promena.Uostalom,uvek mi stane ista količina na odredjenu kilometražu tako da bar nema prevare pri sipanju.Kvalitet bi trebalo da je dobar,imaju gomilu nekakvih kontrola
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4938
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
radio sam ja na privatnoj pumpi gde je bio ed5,gorivo je stizalo od Mol-a i nije ledilo na predhodnoj zimi niti je ikom pravilo problem....cabrio sipaj Evro BMB na recimo petrolu(slovenci) i vidi kako se ponasa