Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Auto krediti

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Apolon
Poruka: 320
Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h

Auto krediti

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 00:58h

Postavio sam ovu temu sa ciljem da se informisemo ko i gde se nude najpovoljniji krediti za kupovinu polovnih auta. Koji auto placevi i kakva su iskustva clanova? Vidim da neki nude beskamatne kredite samo sto kamate nadoknadjuju sa jakim cenama auta. Tako bar meni izgleda. Sta kazu poznavaoci materije?
Ja sam nasao konkretno ovo:

http://www.findomestic.rs/Po%C4%8Detna/ ... e+u+evrima

Kakva je procedura?

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Re: Auto krediti

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 08:51h

ja sam uzeo kes kredit u findomestic,pa kupio auto. vezan za evro, kamata 13%, na administrativnu zabranu, malo me zeza kurs evra ali u sustini zadovoljan. :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 09:13h

kako ono bi u Integri motors, beskamatni do 3.000 evra na 36 meseci a ostatak platis odmah i garanciju daju na motor/auto..tako nesto..to je bas dobro..

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 10:21h

Gledao sam u integri, kao sto rekoh , focus 2002 na ime kupca 3950 evra, sumnjam da je toliko bolji od drugih to godiste koji mogu da se nadju i za 2500. To mi lici na sistem: ne platis na mostu , ali zato platis na cupriji.
Ovo u Findomestik banci mi je nekako najbolje, jedino sto ja imam samo varijantu preko caleta penzionera, zvacu pa cu videti sta kazu.

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 10:24h

Kada sam uzimao Focusa razmatrao sam auto kredite. Srećom pa mi matematika dobro ide. Sve sam stavio na papir i jednostavno nisam mogao da nađem banku za koju bih rekao da ima odličan auto kredit. Ne znam kako je sada i da li se nešto menjalo, ali pre malo više od godinu i po, taman pomislim da sam našao dobru kombinaciju, po pravilu se ispostavi da ima još nešto što mi kvari priču. Obično je to bilo da ako se uzima auto kredit, mora da ide full kasko ili da auto ne može da bude stariji od 7 godina i tome slično. U svakom slučaju, naparvio sam uporednu analizu (žena je pizdela kući zbog papira na sve strane hahahaha ) i shvatio sam da su mi daleko povoljniji gotovinski krediti i sa fiksnom kamatnom stopom, jer tu nema nikakvih uslovljavanja. Dvoumio sam se između Findomestic-a i Marfin banke. Findomestic je imala dobru ponudu za kredit u evrima, ali dinarski krediti su im bili očajni. A ja sam išao na varijantu da uzmem dinaski i da kamata bude fiksna. Tako sam se odlučio za Marfin banku. Rata mi je 7500 dinara sve ovo vreme i to je to.

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 10:47h

Sad sam zvao findomestic banku. Jedno je sto procitas na njihovom sajtu a drugo kad nazoves: Da bi uzeo kredit u iznosu od 280 000 dinara na 60 meseci, rata je 8220 dinara i kad to pomnozis sa 60 dobijes cifru od preko 493 000 dinara :suicide:
Auto kredit otpada u startu jer mogu samo auta ne starija od 5 godina. Sve u svemu kamate su ubitacne, nadao sam se da cu naci nesto normalnije, ali :'( :'( :'(
Pre 7-8 godina sam imao kredit koji je bio poprilicno povoljniji, za 100 000 dinara vratio sam 125 000. Ovo danas je :lele:
Pokusacu na jos nekoliko mesta pa cu da vidim.

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 10:51h

znaci onaj focus s pocetka ispade povoljan..jos ako je bas dobar sta ces bolje..:)

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 10:57h

milan_gt piše:znaci onaj focus s pocetka ispade povoljan..jos ako je bas dobar sta ces bolje..:)
Ako mislis na onaj u integri, nema se toliko para :'(

nikola

Poruka od nikola » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 11:02h

Apolon piše:Sad sam zvao findomestic banku. Jedno je sto procitas na njihovom sajtu a drugo kad nazoves
Moje iskustvo kaže ovako: jedna je priča kad pročitaš na sajtu, druga kad ih pozoveš, treća kad odeš lično da se informišeš, a četvrta kad treba da potpišeš ugovor za kredit :eek:

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 11:03h

ispada da je u Integri ista rata kao ta u findomesticu..samo placas 36 meseci mesto 60, jos za veci kredit

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 11:09h

milan_gt piše:ispada da je u Integri ista rata kao ta u findomesticu..samo placas 36 meseci mesto 60, jos za veci kredit
Pa bas tako, ispade da na drugi pogled integra stvarno nije za odbacivanje. Zvacu ih pa da vidimo.

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 11:19h

Sad zvao integru, mogu se uzeti samo vozila koja su u ponudi na placu, ne dovoze po narudzbi, tako da :.!.: , idemo dalje..,ili sto bi reko:

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 12:17h

Штедиш две године по 100 евра месечно , и после 2 године купиш кола . Много је јефтиније , него да узимеш кредит . И све је питање лепог планирања , да знаш шта ће ти бити приоритет за коју годину . Ако не можеш да уштедиш тих 100 евра , онда немој ни да помишљаш о колим или купи нека у скалду са својим могућностима . Ја сам увек преферирао да купијум кола испод својих могућности , некако се мање секирам када огребем ауто од 2000 евра , него од 6000 евра .

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 13:16h

upravo to sto van kaze. Uvek vozi kola ispod svojih mogucnosti,manje tenzije,nerviranja i ocaja ako se nesto desi.ne vidim ni satisfaciu u voznji necega sto placas jos dugo,ili uzmes kredit pa se vatas za glavu ako ga ukradu ili ostete (sto je skoro neminovno da ce se desiti). Hvala bogu,kola su danas jeftina za par hiljada moze da se uzme sasvim dobar auto.

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 13:45h

van piše:Штедиш две године по 100 евра месечно , и после 2 године купиш кола . Много је јефтиније , него да узимеш кредит . И све је питање лепог планирања , да знаш шта ће ти бити приоритет за коју годину . Ако не можеш да уштедиш тих 100 евра , онда немој ни да помишљаш о колим или купи нека у скалду са својим могућностима . Ја сам увек преферирао да купијум кола испод својих могућности , некако се мање секирам када огребем ауто од 2000 евра , него од 6000 евра .
Potpuno si u pravu.
Problem je kod mene sto ja uvek trosim pare unapred , jer nema sanse da ustedim ,uvek mi se izmigolje nekako. Ovaj moj eskort je sasvim ok auto, zadovoljava manje vise sve moje potrebe, al zimulo dupe za necim boljim, ziv covek znas kako je. koliko vidim najverovatnije ce da radi rucna , jer su krediti stvarno nerealno visoki, bio sam malopre u nekoliko banaka kod nas i svuda je manje vise isto.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 14:24h

kakvi crni krediti ako ne moras. Eventualno za resavanje zdravstvenih problema il stambenog pitanja. Idem ja sad bas u banku i nikada ne uzimam sta mi nude. Nemam ni kreditnu karticu.Pokusavaju neki m gay, tj pay da mi uvale vec 5 puta.

Apolon

Poruka od Apolon » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 15:15h

Vojvodjanska banka: 170 000 dinara na 36 meseci, rata 6437 din. To je nekih 1500 evra+ prodam eskorta za 1000-1200 evra i eto nekih 2500-2700 evra na raspolaganju.

na primer ovako nesto:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... _16_klima/

ili:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... ddi_klima/

Da ne otvaram novu temu, koliko bi mogao realno dobiti za moj auto http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =6&t=14020 registrovan je do septembra 2013 godine.

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 15:31h

racunaj jos 500e za registraciju i servis :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 18:11h

Боље да су зинули глутеуси за неким путовањем или решавањем финансиског питања , него за другим аутомобилом , поготову ако те тај твој служи добро . Једино да купиш ауто од неког познаника који би ти дао пола у кешу а пола на отплату . Кредит је чиста глупост , јер ћеш још један ауто морати да зарадиш и за банку .

macaneli
VIP
Poruka: 9925
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 19:08h

to za kredite vazi samo za nasu zemlju jer je stanje takvo kakvo je.Ja sam uzeo kredit za auto 6000e na 36 meseci,rata mi je 204e mesecno sto nas dovodi do cifre od 7344e koju ja moram da vratim.Znaci da placam vise 1344e od cifre koju su mi dali.Da sam dao 6000e odmah bolelo bi me srce,ovako imam kes, a 204e mesecno me ne potresa sto treba da platim
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 19:33h

Znas i sam da je tih 204 evra mesecna plata za dosta ljudi u Srbiji, dok u inostranstvu najcesce nije problem da se tih 200 evra da za ratu kredita.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 26. nov. 2012. u 19:49h

mene boli mozak i od mnogo manjih cifri,ne zbog njihove velicine nego zbog iritirajuceg osecaja da sam stalno nekome duzan i da ce da me ganjaju ili prete ako ne platim ( i oce, nije samo osecaj u pitanju),tj ,osecam se kao duznik. Zato nikad ne uzimam telefone na kredit,robu,kola ili bilo sta. Bolje manje ili slabije da uzmem,ali je to ono sto mogu da platim,sad il odmah ili ako je nesto vece,skupim pare pa kupim. to je moje licno vidjenje, jednostavno se osecam ruzno kad nesto odplacujem tim pre sto sam do sada naucio da nema materijalne stvari koja ti ziasta pruzi ono sto se reklamira i sta ocekujes pa je u tome efekat gorcine jos gori kad se skucas za nesto,a nezahvalna ljudska priroda i ovako i onako stalno trazi jos ,vise i bolje. Ali kao sto rekoh,stvar licne percepcije. Volim da sam svoj na svome pa ako nesto skrljam,razbijem ili upropastim,to mi je sto mi je,a ne jos da placam.AKo mi nesto treba,skupim $ pa onda kupujem.Izuzetak bi bili krediti za stambeno pitanje ili lecenje ako mora.

van
VIP

Poruka od van » utorak, 27. nov. 2012. u 12:56h

macaneli piše:to za kredite vazi samo za nasu zemlju jer je stanje takvo kakvo je.Ja sam uzeo kredit za auto 6000e na 36 meseci,rata mi je 204e mesecno sto nas dovodi do cifre od 7344e koju ja moram da vratim.Znaci da placam vise 1344e od cifre koju su mi dali.Da sam dao 6000e odmah bolelo bi me srce,ovako imam kes, a 204e mesecno me ne potresa sto treba da platim
да си штедео тих 204 евра месечно имао би после неког времена за тај ауто и још да одеш на море и то добрано . ПА сда не знам шт аје боље . Овако си море поклонио банци . Схватам ја тај принцип на западу , кад асе нешто производи одна мора и да се прода , па је кредит ту супер ствар . Када се скоро ништ ане производи , као у Србији , кредит је глупост . Јер зезнеш себе , а зезнеш и друштво у коме живиш , а посредно зезнеш себе поново тако .
Разуме кредит за стан , јер другачије не може , али кредит за ауто , то је глупост . Уместо да имаш 5 ствари касни је ти имаш 3 ствари одмах по истоој цени као и 5 ствари касније . А оне 2 ствари има банка , њој си поклонио . Лепо ти је банка на твом примеру показала како се зарађује новац на томе хоћу сада , хоћу сада .

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » utorak, 27. nov. 2012. u 12:59h

Ali tri godine bi isao peske dok ne skupi te pare i opet je pitanje da li bi mu se izvukle iz dzepa.
Ja sam protivnik kredita i zaduzivanja, ali nekada je to jedini nacin
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

nikola

Poruka od nikola » utorak, 27. nov. 2012. u 14:46h

Stvari ne mogu prosto da se generalizuju šta je dobro ili loše, već to zavisi isključivo od konteksta, odnosno od situacije do situacije. Eto, npr ja imam malo dete i potreban mi je auto ili da uzmem još bolji primer - rođeni brat ima troje dece (najmlađe godinu dana, srednje tri i po i najstarije 5 godina). On nije u situaciji da svakog meseca odvaja 100 ili 200 evra sa strane i šteka za auto 2-3 godine, jer prosto gde god da pođu potreban im je veći auto, koji je ujedno i skuplji i jedino rešenje je kredit. Jeste skuplje tako, ali im to rešava problem. S druge strane, čak i kada ne bi uzeo kredit već bi odvajao te pare na stranu, kad imaš malu decu uvek treba para i te pare bi se izvukle i auto nikad ne bi kupio.
Ja sam svoj prvi auto kupio dok sam bio momak. Tada sam veći deo novca sakupljao odvajanjem na stranu, odricao se svega i svačega, ali sam bio disciplinovan, trošlio se samo za ono što je moralo jer sam imao cilj koji sam sebi postavio, ali jbg tada sam mogao tako jer sam živeo sam. Kada sam veći deo novca sakupio, podigao sam još oko 500 evra sa kreditne kartice (da bih malo ubrzao stvari u konačno uzeo auto) ali sam i taj dug brzo vratio, tako da kamatu nisam ni osetio. Kao što rekoh, sve zavisi od konkretne situacije. Naravno da niko nije lud da uzima kredit zato što misli da je to sjajna stvar, ali nekada prosto ne postoji drugačije rešenje...

Odgovori

Povratak na „Svaštara“