Gume
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Gume
Ne bih ni ja jos montirao da nisu bile celave letnje. Tek kad ode u minus temperatura, i kad bude bas hladno. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
nesto sto se tice razlicitih dimenzija guma napred/nazad..
ovo je ganc nov ispod cekica F12 berlinetta, koji je cacnut od Novitec Rosso-a
napred/nazad 255/30 R 21 and 335/25 R 22 , razlika u obimu napred/nazad 2%
dok su fabricke dimenzije napred/nazad 255/35 R 20 and 315/35R20 sto je razlika u obimu napred/nazad 6%
tako da ako njegovim silnim kontrolama to ne smeta nece ni fordu..
Novitec
http://lh4.ggpht.com/-hP2sDM9r-oM/UK5T_ ... 25255D.jpg
Stock
http://s1.aecdn.com/images/news/ferrari ... 4004_1.jpg
ovo je ganc nov ispod cekica F12 berlinetta, koji je cacnut od Novitec Rosso-a
napred/nazad 255/30 R 21 and 335/25 R 22 , razlika u obimu napred/nazad 2%
dok su fabricke dimenzije napred/nazad 255/35 R 20 and 315/35R20 sto je razlika u obimu napred/nazad 6%
tako da ako njegovim silnim kontrolama to ne smeta nece ni fordu..
Novitec
http://lh4.ggpht.com/-hP2sDM9r-oM/UK5T_ ... 25255D.jpg
Stock
http://s1.aecdn.com/images/news/ferrari ... 4004_1.jpg
- dovlamsi
- Poruka: 23
- Član foruma od: utorak, 30. okt. 2012. u 20:11h
darko darko piše:jeli ste montirali zimski set??? ja jos nisam montirao zimski set, ako ovako i nastavi necu skoro, sto bi stavljao ako nije minus ili sneg-led
Naravno da je montiran i ako je temperatura spoljnja 20 stepeni
ovi naši drotovi naplaćuju kazne 50e ko nije montirao zimske gume od 15.11 do aprila naredne godine
trebale ne trebale nebitno važno je da se poštuje zakon

“Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."
Meša Selimović
Meša Selimović
- Anpu
- Poruka: 12
- Član foruma od: nedelja, 18. nov. 2012. u 10:35h
Sta mislite o ovoj Ponudi Grandovaca? http://ford.rs/Aktuelnosti/Vesti/Plati% ... Pneumatika
Ja bih sve uzeo Continental WinterContact al' ne nude. Michelin ili Kleber?
Ja bih sve uzeo Continental WinterContact al' ne nude. Michelin ili Kleber?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Bila je i prošle godine neka slična akcija i ispalo je mnogo skupo, tj. kroz te tri ti opušteno naplate i četvrtu i još malo pride. Ne znam kakvi su ovogodišnji uslovi ali ne bi me čudilo da bude ista priča.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 378
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h
- Anpu
- Poruka: 12
- Član foruma od: nedelja, 18. nov. 2012. u 10:35h
U pravu si, sad sam malo stigao da pogledam.BojanM piše:Bila je i prošle godine neka slična akcija i ispalo je mnogo skupo, tj. kroz te tri ti opušteno naplate i četvrtu i još malo pride. Ne znam kakvi su ovogodišnji uslovi ali ne bi me čudilo da bude ista priča.
Pretpostavimo da gume koje Grand nudi za 24.698 dinara recimo Michelin (mada opušteno može biti da im je "najjeftinija" Tigar). 3 gume + 1 gratis 24.698 / 3 = 8233 dinara po gumi.
Lav auto: Continental WinterContact TS800 82T M+S 6990 * 4 = 27960 dinara.
Grand kaže u akciji da besplatno montira i balansira, ovamo u Lavu ne znam da li beše naplaćuju ako se uzme kod njih (mislim da ne).
Ono što jedino znam je najniža vrednost ponude guma u Grandu ali ne i kojih tačno guma tako da kontam ako bih recimo izabrao Kleber da bi to otišlo i do 28k za 3 gume plus "gratis" 1 što je u stvari cena 4 (dobre) Continental gume u drugom servisu. Crva nije ni bilo (ili ti gratisa). Valjda nisam negde fejlovao u matematici.
Treba da idem kod njih na mali servis ovih dana pa ću baš da pitam detalje... Ali mislim da je tu već sad sve jasno..
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Drugar me nabedjuje da uzmem Fulldu i da je bolja od BF Goodricha. Ili continental,kaze da su mu Barum lose i da ne uzimam to. sludjjen sam, milion puta sam nesto kupio pa sam se pokajao,i ne bi opet to da prolazim i zato biram i dalje
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
fulda je odlicna guma, ili bar bila nekada, barum nemoj da te laze-odlicna zimska u svojoj klasi cene, kontinental je najbolja, ali ni miselin nije bas za neuporedii sa kontinentalom, izdrzljivija je, bf ce sigurno prijatno da te iznenadi, sada koliko para toliko muzike neznam koja je razlika u ceni,
po meni
1miselin
2kontinental
ove dve su slicne, kolju se, neko bi rekao kontinental, po meni miselin, koju god da uzmes, greske su eliminisane
3fulda- imas i sa zastitnim falcom za alu felne
, kod mene se pokazala mnogo bolja od recimo brigstone, koja je skoro duplo bila skuplja, brigston se ponasala kao letnja u odnozu na fuldu
4bf-jako mekana i udobna guma, i vuce iz snega, (par napred par nazad, pa menjane pozicije)
i ove dve su slicne, ja ne bi znao koju da izaberem, imao sam 14 bf, a fuldu 16, obe su doobre
5 polaris
polaris je malo samo vise podlozna ostecenima od ostalih
po meni
1miselin
2kontinental
ove dve su slicne, kolju se, neko bi rekao kontinental, po meni miselin, koju god da uzmes, greske su eliminisane
3fulda- imas i sa zastitnim falcom za alu felne

4bf-jako mekana i udobna guma, i vuce iz snega, (par napred par nazad, pa menjane pozicije)
i ove dve su slicne, ja ne bi znao koju da izaberem, imao sam 14 bf, a fuldu 16, obe su doobre
5 polaris
polaris je malo samo vise podlozna ostecenima od ostalih
Poslednja izmena: darko darko, na dan nedelja, 25. nov. 2012. u 21:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- darko darko
izbaci barum onda iz uzeg kruga 
koliko je misel alpin a4?
koja dimenzija bese?
uzmi bf ili kontinental iz tvog izbora navedenog
, stara fulda je vfh, nova je vise kao kleber, jel imas link od fulde koju si gledao da vidim koja je sara stara ili nova

koliko je misel alpin a4?
koja dimenzija bese?
uzmi bf ili kontinental iz tvog izbora navedenog

- darko darko
ovu sam saru imao ja odlicna
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 010220220/
ova mi se na mercedesu nije svidela
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... -s/522360/
pogledaj ko ih pravi- fuldu made in-
milane, vrv ima da dobije made in romanija, i trebalo bi xl ojacanje da uzme
kvalitet obicno prati i dimeziju, preko 16 su dosta kvalitetnije gume svih marki
bf neces da se zajebes, a kontinental nikako, kontinental ima jaku reklamu, a miselin vise zadovoljnih kupaca
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 010220220/
ova mi se na mercedesu nije svidela
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... -s/522360/
pogledaj ko ih pravi- fuldu made in-
milane, vrv ima da dobije made in romanija, i trebalo bi xl ojacanje da uzme
kvalitet obicno prati i dimeziju, preko 16 su dosta kvalitetnije gume svih marki
bf neces da se zajebes, a kontinental nikako, kontinental ima jaku reklamu, a miselin vise zadovoljnih kupaca
-
- Ljubitelj životinja
Alpine mi otpada, mnogo mi skupa. Do sada nisam ni vozio zimske gume nikada. Zasto? Zato sto zivim u delu grada beograda gde se uvek prvo cisti sve, i zato sto se samo tu i vozim,dakle Beograd.Oko dimenzije sma neodlucan zato sto ni sma ne znam sta ocu koji djavo. Vozim 195/50/15 letnje i to je poprilicno neudodno i drka non stop po ovim nasim raspalim ulicama. Kada ga stucem po krivinama,i to mi je visoko,podvijami gume,osecam kako cvile.
Sa druge strane, imam zelju malo da odmorim od tih efekata,ali se plasim da ce se,jelte,desiti neko ganjanje a ja necu smeti da vozim kako treba po krivini,a jos gori scenario jeste prelazak na prolece na nizo profil, jer znam kako je to depresivno kad sidjes sa neceg udobnog.
I u zavinsnosti od raspolozenja menjam ideju sta da uzmem. Ocigledno se obe stvari ne mogu imati,i uvek ce nesto nedostajati.
Dakle il 195/50/15 ili 195/60/15. Moram da idem sutra da kupim, razvlacim vec dugo,dakle odlucujem sada.
Da,to je ta fulda :
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... -s/522370/
nema je u opciji 50 umesto 60.dakle ako ostajem na nizem profilu, moram nesto drugo. Ima i taj Sava Eskimo (na govno sam 100% zino).
Vozim letnje BG goodbitch i kul mi je sara.
Sa druge strane, imam zelju malo da odmorim od tih efekata,ali se plasim da ce se,jelte,desiti neko ganjanje a ja necu smeti da vozim kako treba po krivini,a jos gori scenario jeste prelazak na prolece na nizo profil, jer znam kako je to depresivno kad sidjes sa neceg udobnog.
I u zavinsnosti od raspolozenja menjam ideju sta da uzmem. Ocigledno se obe stvari ne mogu imati,i uvek ce nesto nedostajati.
Dakle il 195/50/15 ili 195/60/15. Moram da idem sutra da kupim, razvlacim vec dugo,dakle odlucujem sada.
Da,to je ta fulda :
http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... -s/522370/
nema je u opciji 50 umesto 60.dakle ako ostajem na nizem profilu, moram nesto drugo. Ima i taj Sava Eskimo (na govno sam 100% zino).
Vozim letnje BG goodbitch i kul mi je sara.
Poslednja izmena: RS_cabrio, na dan nedelja, 25. nov. 2012. u 22:18h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- darko darko
najvecu stetu sto mozes da napravis je bas dimenzija, koja je fabricka njemu tu stavljas, a ako postoje opcije i tu , uzima se vislja a uza zimska 
zimska bf je bolja od letnje (sto sam ja dobio uz sestinog eskorta u upustvu, dve dimenzije, 185 60 14 i 175 65 14)
velika je razlika ako je ista dimenzija a profil 50 ili 60, ima li 55, to mi je nesto mnogo velika razlika, imas kalkulator dimenzija , pa uporedi sa fabrickim obavezno, mozda da bude veca do 3% , zbog snega visine i zakacinajnja
http://www.rondo-gume.com/kalkulator-dimenzija-guma.php

zimska bf je bolja od letnje (sto sam ja dobio uz sestinog eskorta u upustvu, dve dimenzije, 185 60 14 i 175 65 14)

velika je razlika ako je ista dimenzija a profil 50 ili 60, ima li 55, to mi je nesto mnogo velika razlika, imas kalkulator dimenzija , pa uporedi sa fabrickim obavezno, mozda da bude veca do 3% , zbog snega visine i zakacinajnja
http://www.rondo-gume.com/kalkulator-dimenzija-guma.php
Poslednja izmena: darko darko, na dan nedelja, 25. nov. 2012. u 22:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Ljubitelj životinja
Vozio sam i po najvecem beogradskom shitu i snegu i sa letnjom (doduse nisam bas uvek uspevao da stanem
). Tako da mi je sve jedno.Ne mogu da gledam neke uske gay gume .Dakle,mora biti 195 i 15 jer ne zelim da menjam ove felne,volim ih, ne bi mogo da gledam auto u nekoj pomocnoj varijanti. (bolest mozga,ali tako je).

-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Pošto sam prije nešto više od dvije sedmice kupio Sava pa da podijelim iskustva. Uzeo sam u dimenziji 185/70/14 Sava Eskimo S3+ i u ovoj dimenziji je izbor bio prilično slab, Sava i BF Goodrich. 106 maraka sa balansom i montažom, uzeo sam 4 komada. U početku sam bio prilično skeptičan, pogotovo kako će se ponašati na mokrom. Prvih 10ak dana je bilo vrijeme prilično toplo za ovo doba godine i kiše nigdje da isprobam po mokrom. Na suvom su dobre, nisam osjetio neku nesigurnost i iznenadile su me da uopšte nisu bučne koliko ljudi pričaju. Oko 110km/h samo se malo čuje šum vjetra. I onda je došlo ovo zahlađenje sa kišom i susnježicom i tu sam malo testirao gumu, kod kočenja nije nijednom proklizala kod naglog zaustavljanja, kroz lokve prolazi kao da ih nema, i uopšte se guma jako dobro ponaša po kiši. I onda sinoć još kad je počeo snijeg da pada, na cesti je bilo dosta vode i snijega i nijednom nisam osjećao da sam nesiguran, da napomenem da je vožnja bila neoprezna u tim uslovima vožnje. Kako se ponaša po snijegu mi nije toliko važno, tad se svakako sporije vozi i pazi se.
Jedino gde je bila loša a gde sam i očekivao slabost je ona prva kiša koja samo pokvasi kolovoz i tad zna biti jako klizavo, tad sam osjećao da ne drži baš najbolje.
Inače, auto se sa prelaska sa ljetnjih 205/50/16 potpuno promijenio, dosta je udobniji i neravnine se skoro pa i ne osjećaju. Osjeti se i razlika u vožnji, čini mi se da je auto za nijansu tromiji.
U svakom slučaju, za neku normalnu vožnju, za nekog ko vožnju prilagođava uslovima na cesti i ko nije previše zahtjevan, mislim da je dobar izbor. E sad, kakva je drugu i treću zimu, ne znam. Ja sa zadovoljan za sad i ne kajem se ni malo što sam je uzeo, za moje potrebe i moj način vožnje je dobra guma.
Jest da je malo duži post, ali se nadam da će nekome pomoći kod izbora gume.
Jedino gde je bila loša a gde sam i očekivao slabost je ona prva kiša koja samo pokvasi kolovoz i tad zna biti jako klizavo, tad sam osjećao da ne drži baš najbolje.
Inače, auto se sa prelaska sa ljetnjih 205/50/16 potpuno promijenio, dosta je udobniji i neravnine se skoro pa i ne osjećaju. Osjeti se i razlika u vožnji, čini mi se da je auto za nijansu tromiji.
U svakom slučaju, za neku normalnu vožnju, za nekog ko vožnju prilagođava uslovima na cesti i ko nije previše zahtjevan, mislim da je dobar izbor. E sad, kakva je drugu i treću zimu, ne znam. Ja sa zadovoljan za sad i ne kajem se ni malo što sam je uzeo, za moje potrebe i moj način vožnje je dobra guma.
Jest da je malo duži post, ali se nadam da će nekome pomoći kod izbora gume.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Upravo to, na blago vlažnom kolovozu je lošawinstonwolf piše:Jedino gde je bila loša a gde sam i očekivao slabost je ona prva kiša koja samo pokvasi kolovoz i tad zna biti jako klizavo, tad sam osjećao da ne drži baš najbolje.

-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Ta prva, kratkotrajna kiša je najgora, malo samo pokvasi i sve bude klizavo. Dva puta sam se po takvom vremenu opekao i pazim više nego po ledu, jednom je stari prevrnuo auto a drugi put sam ja proklizao prilično prilikom kočenja, osim što se pakaš skupio, nije bilo većih posljedica. Oba puta brzina nije bila veća od 50km/h.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
dakle 1. novembra prosle godine su montirane ganc nove letnje toyo proxes, izgleda mi imageshack obrisao sliku, nema je, al nema veze, vozene su mesec i 10 dana, pa onda sam stavio zimske..macaneli piše:ni ja ne verujem da gume mogu da traju samo 10000km,kako god da vozidule0911 piše:Pa Milane ne traju svima gume samo 10k kao tebi
milan_gt piše:Čet Nov 03, 2011 11:19 am
nije jos padala kisa pa samo tu fale utisci, po suvom su u klasi sa Pilot Sport i Eagle F1..stavio sam ih napred a nazad zimske Yokohama W-drive da budem legalan a da ne trosim drugi par zimskih po ovom lepom vremenu jer cu do prvog snega na putu preci bar 7-8000km
i onda nisu vozene celo leto, jer sam nabavio 18" na prolece..milan_gt piše:Sub Dec 10, 2011 4:13 pm
juce stavio zimske i napred
pa onda 25. oktobra ove godine opet montirane..
i evo sad skinute, dakle presle su do 10.000km i to su vozene samo dva novemra, dakle po hladnom vremenu, leti bi se jos vise trosile..mogu mozda jos 1-2.000 da izdrze, vise ne..
http://img6.imageshack.us/img6/8573/20121203132026.jpg