Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Prvo digresija. Kad neko kaze "benefit" u takvom kontekstu, na Srpskom, prvo se setim ranih post 5. oktobarski h dana i tupavog Branislava Lecica, i ostalih kursadzija u utisku nedelje.
Nazad na stvar.
Korist od placanja parkinga, pod uslovom da se neplatise mogu goniti i kazniti, je visestruka. Evo par primera:
1. Manje ljudi ce voziti auto po zoniranom podrucju i sve sto iz toga sledi.
2. Parking servis ce se vecim delom izdrzavati od svojih para, uzetih onima koji koriste njihovu uslugu,
3. Manje ce biti finansiranje parking servisa iz budzeta, gde su preko poreza, akciza i dadzbinaa pare uzete i onima koji sa parkiranjem, pa i automobilima nemaju nikakve veze.
4. Tamo gde je zonirano, mogu ladno da se parkiram za 30-60 dindzi, bez sanse da me smara neki idiot koji je umislio da je to neko "njegovo" mesto, jer je isspred njegovog podruma, prozora, ulaza,...,, ili je to isto ono mesto na Dedinju gde im je do pre koju godinu baba gajila paradajz, krompir i kokoske, a sad su iskopali rupa koju zovu bazen.
U pocetnom periodu zoniranja, dokobicni nisu provalili. i poceli da kopiraju bahate u neplacanju, stanje se bilo drasticno popravilo. Jos uvek je bolje nego sto je bilo, mada ne tako drasticno.
Cabrio, kako sam ukapirao, imas dvoriste, i u njemu svoje mesto? Smetaju ti ljudi koji od placanja parkinga beze u tvoje dvoriste? To je specificna situacija. Velikoj vecini vozaca, sa potrebom da parkiraju po centru, mnogo je bolje.
Nazad na stvar.
Korist od placanja parkinga, pod uslovom da se neplatise mogu goniti i kazniti, je visestruka. Evo par primera:
1. Manje ljudi ce voziti auto po zoniranom podrucju i sve sto iz toga sledi.
2. Parking servis ce se vecim delom izdrzavati od svojih para, uzetih onima koji koriste njihovu uslugu,
3. Manje ce biti finansiranje parking servisa iz budzeta, gde su preko poreza, akciza i dadzbinaa pare uzete i onima koji sa parkiranjem, pa i automobilima nemaju nikakve veze.
4. Tamo gde je zonirano, mogu ladno da se parkiram za 30-60 dindzi, bez sanse da me smara neki idiot koji je umislio da je to neko "njegovo" mesto, jer je isspred njegovog podruma, prozora, ulaza,...,, ili je to isto ono mesto na Dedinju gde im je do pre koju godinu baba gajila paradajz, krompir i kokoske, a sad su iskopali rupa koju zovu bazen.
U pocetnom periodu zoniranja, dokobicni nisu provalili. i poceli da kopiraju bahate u neplacanju, stanje se bilo drasticno popravilo. Jos uvek je bolje nego sto je bilo, mada ne tako drasticno.
Cabrio, kako sam ukapirao, imas dvoriste, i u njemu svoje mesto? Smetaju ti ljudi koji od placanja parkinga beze u tvoje dvoriste? To je specificna situacija. Velikoj vecini vozaca, sa potrebom da parkiraju po centru, mnogo je bolje.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
1. ja kao stanovnik centra ne zelim nikome manje da se vozi.Niti imam pravo. Zasto bi odredjivao nekome koliko ce da se vozi. smatram da imamo svi ista prava na isti nacin kao sto bi bilo nerazumljivo da meni neko brani ili sabotira da se vozim npr na Novom Beogradu.
2. Koja je to njihova usluga ne razumem? Sta su radili prethodnih 10 godina kad smo parkirali , drugacije nego sada?
3. kao da zivis u idealnoj zemlji gde se pare iz budzeta ne trose na visokokubikazne automobile i gorivo koje svaki seljak sisao sa brda danas vozi besomucno po gradu a zaposlen u drzavnoj sluzbi. Mi bas da brinemo o njihovim troskovima,a pare se nemilice razbacuju za enormnu kolicinu neopravdanih stvari. Zaista mislim da nije argument sóbzirom gde zivimo i sta se radi.
4.Poenta je da mesta nema dovoljno ni pored zoniranja.Nipocemu se situacija ne razlikuje osim sto neko uzima pare a sveospta tenzija i pritiska rastu,a koliko vidimo i obracuni i premlacivanja . Evo bacio sam sada pogled levo i desno niz ulicu,nijednog mesta nema za parkiranje,mozes da platis kolko hoces,situacija je ista kao i pre.
Imam srecu za imam parking mesto koje je ovde vrednije nego sam automobil. Verovatno znas i sam.Ali kazem da nije bolje jer mi dolaze komsije iz drugih ulica i pitaju jel bi mogli da se uglave negde jer satima traze mesto i neznaju sta da rade. Npr, bas prijatelj , advokat kucni, ima kancelariju blizu,i stan, jednostavno ne moze da nadje mesto. problem je resio kupovinaom kola od invalida koji ima parking mesto,ali je neko od komsiluka snimio i prijavio,pa su ukinuli to invalidsko mesto
. (ovaj je stvarno bio invalid a ne kao milion laznih invalida i mesta koja non stop stoje prazna a ovami mi treba da placamo kao za neka mesta dok se preko veze dobijaju lazna invalidska).ne beze ljudi od placanja parkinga toliko nego od toga sto nema mesta, sto je i poenta onoga sto pisem. Pitam,sta se placa ako mi niko ne garantuje parking mesto nego se i dalje snalazis sam dok ne naletis a pare dajes nizasta (niti mi garantuju bezbednost imovine niti me stite od otpalih fasada ili ptica koje kenjaju.). ovde ljudi upadaju (pokusavaju) jer mesta nema nevezano dal se placa ili ne. Vecina ljudi koji zive u zoni su uzeli nalepnice pa su mesta i ovako i onako blokirana isto kao i pre (blokirana nije prava rec jer ljudi tu zive i ne vidim drugo resenje). Sistem nije posten. Mi treba da placamo parking dok neko moze da se poprecuje na sred ulice jer daje mito tom istom parking servisu? Ili je sada mesto naprasno problem,a kilo fejk parkinga za invalide? Ili ono sto sma napisao,tendenziozno suzene ulice i neiskoriscen prostor,a posle kao nema parkinga, ajd da vam naplatimo da vam bude bolje. neiskreno je i pokvareno i zaista ne mogu blagonaklono da gledam na to sisanje i vredjanje razuma.
2. Koja je to njihova usluga ne razumem? Sta su radili prethodnih 10 godina kad smo parkirali , drugacije nego sada?
3. kao da zivis u idealnoj zemlji gde se pare iz budzeta ne trose na visokokubikazne automobile i gorivo koje svaki seljak sisao sa brda danas vozi besomucno po gradu a zaposlen u drzavnoj sluzbi. Mi bas da brinemo o njihovim troskovima,a pare se nemilice razbacuju za enormnu kolicinu neopravdanih stvari. Zaista mislim da nije argument sóbzirom gde zivimo i sta se radi.
4.Poenta je da mesta nema dovoljno ni pored zoniranja.Nipocemu se situacija ne razlikuje osim sto neko uzima pare a sveospta tenzija i pritiska rastu,a koliko vidimo i obracuni i premlacivanja . Evo bacio sam sada pogled levo i desno niz ulicu,nijednog mesta nema za parkiranje,mozes da platis kolko hoces,situacija je ista kao i pre.
Imam srecu za imam parking mesto koje je ovde vrednije nego sam automobil. Verovatno znas i sam.Ali kazem da nije bolje jer mi dolaze komsije iz drugih ulica i pitaju jel bi mogli da se uglave negde jer satima traze mesto i neznaju sta da rade. Npr, bas prijatelj , advokat kucni, ima kancelariju blizu,i stan, jednostavno ne moze da nadje mesto. problem je resio kupovinaom kola od invalida koji ima parking mesto,ali je neko od komsiluka snimio i prijavio,pa su ukinuli to invalidsko mesto

- Vladan
Nije da ja nekom zelim da se manje vozi, niti je bitno ko gde stanuje.
Kada se place parking, ko ne mora autom, krenuce peske. Svima bolje. Nece krenuti busom, posto je karta za bus ko 2-3 sata parkinga. To se vec ne isplati.
Prethodnih 10, 20, 30 godina su nam dali fore i lufta. Pre toga se naplcivalo. U ostalim, meni poznatim, Evropskim zemljama nikad nije ni prestajalo da se naplacuje. Mi se navikli, al ne moze vise. Europa zdaj, bez alternative. Sami smo trazili.
Mesta nema dovoljno, ali ga ima vise od kada su zone. Pre sam kruzio 6 puta oko blka, i parkirao se 2 bloka dalje, sad kruzim 2-3 puta, i parkiram se najvise 1 blok dalje. To je vidan napredak.
Kakve nalepnice? Kod nas u 3.2 zelenoj zoni, nema nalepnica. Uplatis 457 kinti i 30 dana svakom onom radniku ulicaru, od Kalisa do Ruzveltove, izlazi da si platio.
Mozda se u tvom kraju pretvaraju da su invalidi, takve nalepnice?
Za mito, korupciju i privredni kriminal, nemam sta da dodam.
Kada se place parking, ko ne mora autom, krenuce peske. Svima bolje. Nece krenuti busom, posto je karta za bus ko 2-3 sata parkinga. To se vec ne isplati.
Prethodnih 10, 20, 30 godina su nam dali fore i lufta. Pre toga se naplcivalo. U ostalim, meni poznatim, Evropskim zemljama nikad nije ni prestajalo da se naplacuje. Mi se navikli, al ne moze vise. Europa zdaj, bez alternative. Sami smo trazili.
Mesta nema dovoljno, ali ga ima vise od kada su zone. Pre sam kruzio 6 puta oko blka, i parkirao se 2 bloka dalje, sad kruzim 2-3 puta, i parkiram se najvise 1 blok dalje. To je vidan napredak.
Kakve nalepnice? Kod nas u 3.2 zelenoj zoni, nema nalepnica. Uplatis 457 kinti i 30 dana svakom onom radniku ulicaru, od Kalisa do Ruzveltove, izlazi da si platio.
Mozda se u tvom kraju pretvaraju da su invalidi, takve nalepnice?
Za mito, korupciju i privredni kriminal, nemam sta da dodam.
-
- Ljubitelj životinja
Svuda se uglavnom pretvaraju da su invalidi , ovde gledam neka mesta gde se naravno parkiraju ljudi koji nemaju veze sa invalidima (il im fale unutrasnji organi pa gresim ).Da na tu mesecnu kartu sam mislio, nisam znao da su ukintue nalepnice , drugar za drugi auto drzi neku,ko zna od kada se vuce, nisma gledao. : U svakom slucaju , kod mene u ulici ima jedna jedini lokal i ostale firme u zgradama ( a zaista ih nema mnogo),imaju svoje dvoriste a sve je nakrcano zgradama, minimum 6 il 7 spratova. Koliko vidim,sve velike firme su presle na NBG tako da ni to nema logike, bas kao sto nema ni mesta kod mene u kraju nevezano od zoniranja. I dalje ne shvatam, sta placate? Cak je i ustavni sud rekao da je odluka nelegalna.Malo li je? Kod mene u kraju mesta nema pa nema. Uskoro cu postaviti kameru na stranu ulice i verujem da ce tu biti interesantnih snimaka u prilog tome. Mislim na one koji nemogu da nadju mesto pa ulaze iza reda parkiranih automobila i parkiraju na sred trotoara pod predpostavkom da pauk ne moze da pricje,a ovi jedva docekaju pa dodju sa onom kukom i iznesu auto ,ili bezbroj scenarija. U prilog tome da mesta nema, i gde se sve parkiraju, kacim jednu malu kompliaciju fotki koju sam sad izvukao iz foldera sa starog telefona. Dakle,ima toga jos,a situacija je mnogo gora sada nego sto je pre bila. Sto se tice evrope,licno je nisma nikada trazio niti cu. Jos slika za ilustraciju je ovde: http://postimage.org/gallery/9fqp00w/58ec8742/

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Sta se juce desavalo u Novomm sadu, na svakom cosku stoji po jedan pandur.... Na bbulevau sam video 6,7 patrola?
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ja sam vidio neku delegaciju da je prolazila, pa moraju da paze kako bi oni prošli bez ometanja.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Vladan
Cabrio, to ti ipricam, svi ti po coskovima i troroarima su oni koji nece da placaju i/ ili mrzi ih da obrnu krug - dva oko bloka, i misle da ce umreti ako prosetaju 2-3 minuta od parkinga do odredista. Trebalo bi ih naterati.
Ustavni sud je doneo odluku da je neustavno da ti parking servis pise kaznu. Zato je parking servis ukinuo kaznjavanje, a uveo dnevnu kartu, tj. promenio cenovnik. Sad je sve ustavno. Na primer, U 3. zoni, imas cenovnik:
1 sat - 30din
2 sata- 60din
3 sata - 90 din
4 i vise sati - 1500din (dnevna karta).
Placamo koriscenje gradskog zemljista. Njima je taj prostor dat na raspolaganje. Zakonski. Zakonski moras da platis. Ostalo je kriminal. Ja to tako shvatam i zato placam. Bolje se osecam kad nisam kriminalac. Plus, necu da budem u istom kosu sa trotoardzijama, coskarima, i ostalim negativnim elementima. Plus, u 90% slucajeva parking i ne placam, jer mi je 15min dovoljno da otrcim, zavrsim, ... Kad mi je potrebno vise vremena, onda platim. Sistem je sustinski odlican i trebalo bi ga podrzati, bez obzira na falinke, a istovremeno se buniti i traziti poboljsanja, a ne ukidanje.
U tvom kraju mesta nema pa nema, ali ja povremeno svratim u taj kraj i uvek nadjem mesto, dovoljno blizu krajnjem odredistu.
A sad bih se odjavio iz parking servis teme.
Ustavni sud je doneo odluku da je neustavno da ti parking servis pise kaznu. Zato je parking servis ukinuo kaznjavanje, a uveo dnevnu kartu, tj. promenio cenovnik. Sad je sve ustavno. Na primer, U 3. zoni, imas cenovnik:
1 sat - 30din
2 sata- 60din
3 sata - 90 din
4 i vise sati - 1500din (dnevna karta).
Placamo koriscenje gradskog zemljista. Njima je taj prostor dat na raspolaganje. Zakonski. Zakonski moras da platis. Ostalo je kriminal. Ja to tako shvatam i zato placam. Bolje se osecam kad nisam kriminalac. Plus, necu da budem u istom kosu sa trotoardzijama, coskarima, i ostalim negativnim elementima. Plus, u 90% slucajeva parking i ne placam, jer mi je 15min dovoljno da otrcim, zavrsim, ... Kad mi je potrebno vise vremena, onda platim. Sistem je sustinski odlican i trebalo bi ga podrzati, bez obzira na falinke, a istovremeno se buniti i traziti poboljsanja, a ne ukidanje.
U tvom kraju mesta nema pa nema, ali ja povremeno svratim u taj kraj i uvek nadjem mesto, dovoljno blizu krajnjem odredistu.
A sad bih se odjavio iz parking servis teme.
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: utorak, 16. okt. 2012. u 08:38h
Pa ovako, pošto 20 godina živim u Zemunu, danas sam napunio 23 godine, srećan mi rođendan
pa da kazem nešto. Poslednjih 4 god vozim, nije mali auto tako da je još teze naći parking. Ziveo sam u zgradi u centru Zemuna kod Madlenijanuma na 5-om spratu bez lifta. Naravno u okviru zgrade sam imao unutrašnje dvorište koje nije bilo veliko, mozda za 5 automobila i u njemu su stajale fiće i ostala kola stanara koja se nisu izvezla odatle poslednjih 5-6 godina. Pored tog unutrašnjeg dvorišta ima parking ispred samog ulaza u zgradu za nekih 6 automobila, naravno RETKE su bile situacije kad sam tamo nalazio mesto da stanem. Pošto je takva bila situacija ispred same zgrade parking sam morao da trazim 2-3 ulice dalje, Zmaj Jovina, Karamatina i ulica prema kuli nmg se setim naziva... Jedino u tim ulicama nije bilo naplate parkinga. Hmm, ovakva su iskustva, obijanje kola, skidanje brisača, bušenje guma, čukanje branika naravno od strane nekih idiota iz okolnih ulica i nikad ni jednog nisam uspeo da naFatam. Uvek pazio da ne stanem nekome na ulaz, nekoga da ne zagradim, nekoga da ne čuknem... Svako jutro kad sam prilazio kolima molio sam se da ga vidim u 1 komadu, ja 4 godine a ćale pitaj Boga koliko... Činjenica je da se broj ljudi i broj automobila u Beogradu povećava, činjenica je da nema parkinga za sve a tek ga neće biti zbog idiota i kretena kojima su važniji zeleni pojasevi u gradu i trava nego OBEZBEĐIVANJE parking prostora ZA NAPLATU. Znači mora da se izabere između 2 scenarija: UKIDANJE NAPLATE PARKINGA pa po sistemu ko se snađe snašao se za parking, znači nositi samo one automobile koji onemogućavaju normalan protok saobraćaja i ometaju kretanje pešaka, NEMA POTREBE ZA TROTOARIMA OD 5 m!!!
Drugi scenario je da SE UVEDE NAPLATA PARKINGA U SVIM DELOVIMA GRADA i da se obezbedi parking prostor SVIMA! Pod OBEZBEĐENJEM podrazumevam to da nemože doći do situacije da mi neko krade radio, lomi brisače, buši gume U CENTRU GRADA!
E sad, ja od Uskrsa ne živim u Zemunu, živim na Avali, imam svoju kuću sa dvorištem i trenutno imam dva auta i mogu da ih parkiram na vrh .!. ako mi se prohte, a ovima što krenu kolima u kafić da popiju kafu pa što je neko reko parkira auto na 5 m od stola želim da IH BUDE ŠTO VIŠE TAKVIH, da se pretrpaju da ne mogu da dišu, da se lupaju po parkinzima i da lome kola po ivičnjacima, i rekao bih još štošta al da ne budem bezobrazan. Nadam se da će se toliko namnožiti da ne mogu da prdnu jel jedino tako će da iniciraju neku vrstu rešenja koje može da im ide u korist.
Neko je napisao da ako svi uredno budu plaćali parking da će da se lakše finansira Parking servis i da će manje da ide iz budžeta za njih i po toj logici manje će da daju naših para koje pribavljaju po raznim osnovama, kako gsp razne takse poreze, jedno pitanje na to: Pa da li mislite da će da vam smanje recimo cenu karte u gsp-u ili da kazu da vam smanjuju neku obavezu po osnovu dovoljno prikupljenih sredstava Parking servisa da sam sebe plaća????? Kad na vrbi rodi đoka...
Znači ljudi snađite se onda, ja se preselio, koju ideju vi imate?

Drugi scenario je da SE UVEDE NAPLATA PARKINGA U SVIM DELOVIMA GRADA i da se obezbedi parking prostor SVIMA! Pod OBEZBEĐENJEM podrazumevam to da nemože doći do situacije da mi neko krade radio, lomi brisače, buši gume U CENTRU GRADA!
E sad, ja od Uskrsa ne živim u Zemunu, živim na Avali, imam svoju kuću sa dvorištem i trenutno imam dva auta i mogu da ih parkiram na vrh .!. ako mi se prohte, a ovima što krenu kolima u kafić da popiju kafu pa što je neko reko parkira auto na 5 m od stola želim da IH BUDE ŠTO VIŠE TAKVIH, da se pretrpaju da ne mogu da dišu, da se lupaju po parkinzima i da lome kola po ivičnjacima, i rekao bih još štošta al da ne budem bezobrazan. Nadam se da će se toliko namnožiti da ne mogu da prdnu jel jedino tako će da iniciraju neku vrstu rešenja koje može da im ide u korist.
Neko je napisao da ako svi uredno budu plaćali parking da će da se lakše finansira Parking servis i da će manje da ide iz budžeta za njih i po toj logici manje će da daju naših para koje pribavljaju po raznim osnovama, kako gsp razne takse poreze, jedno pitanje na to: Pa da li mislite da će da vam smanje recimo cenu karte u gsp-u ili da kazu da vam smanjuju neku obavezu po osnovu dovoljno prikupljenih sredstava Parking servisa da sam sebe plaća????? Kad na vrbi rodi đoka...
Znači ljudi snađite se onda, ja se preselio, koju ideju vi imate?
-
- Ljubitelj životinja
Ja to sve vreme govorim, i dokumentovao sam slikama da mesta ima sve manje i da zoniranje nije resilo nista vec naprotiv ,ali vladan tumaci da njih mrzi da nadju mesto.Evo sad sam izasao do apoteke i u krugu od tri ulice, nisam video nijedno parking mesto slobodno. Jedino da slikam ponovo,ali nema svrhe ako tumacenje svodi na subjektivnu procenu sta je blizu parking.Ima scenarija mali milion gde ljudi ne mogu da parkiraju auto na slaviji da bi otisli i zavrsili nesto u glavnoj posti ili slicno, da ne objasnjavam sada,a i nije normalno da se to ocekuje (isto po mojoj subjektivnoj proceni)
@Vladan: Kriminalac si ako ne platis parking? Meni oni tvoji video klipovi imaju mnogo vise ozbiljnijih kriminalnih dela u soabracjau nego sto je neplacanje parkinga. Verovatno si se salio sa tom izjavom. O perfidonsti sistema koji je samo drugacije nazvao istu stvar, ne znam jel ima smisla polemisati,osim reci da je blago vlasti sa gradjanima koji bespogovorno rade sta god da im se nametne. I MIladinu Kovacevicu je po zakonu obezbedjeno milion dolara , jel se slazes i sa time samo zato sto je neko nasao zakonsko resenje za svoj interes. Zakon u Srbistanu pisu oni koji su pri vlasti i koji svoje licne interese otvaruju na taj nacin. Kazes da placas gradskgo zemljiste. Pa gde si ti rodjen nego u tom gradu i placas sve ostale namete koji opet nisu normalni .I kako to da nismo poslednih 10 ili 15 g pre toga placali,i gle cuda nikome nista nije falilo,osim para nekim tipovima koji su nagurali ovo "resenje",a resenje nije nikakvo jer mesta nema.
Nisi isti sa trotoardzijama i coskarima,kao ni ja, nikada ne parkiram gde nije dozvoljeno ili gde nekome smeta. Licno me sve ovo ne pogadja jer svoje parking mesto imam i mogu da zabrane ulaz u centar grada onima koji nisu odavde,ali je to nerazumno i neposteno i zaista ruzno. Na isti nacin kao sto je sve to naplata imaginarnog parkinga, koji ce da postoji makar parking servis prestao da radi.Ako i pored navedenih primera gde se parking servis radnici (i policija) podmiciju, gde konfiguracijski se namerno stvara manje parking mesta da bi se nadigla tenzija i sprovela naplata (ovo sto je momak gore rekao, siroki trotoari ili uzduzno postalvjanje kola),slika gde se vidi kako se snalaze usled nedostatka mesta,ti i dalje mislis da je prava stvar da placas ( i dalje ne shvatam sta konkrento placas, tj sta je to novina u odnosu na prethodne godine ossim malo farbe koja obelezava sirinu kola), onda naravno i nastavi. Ja jesam pre placao i sad se kajem zbog toga iskreno. Otkada su mi napisali dve kazne, prestao sam da placam,pogotovo posle njuskanja po netu i citanja iskustava ljudi kako su tretirani u parking servisu koji sprovodi pravila koja nisu jedna za sve. Taj srednjovekovni sistem funkcionisanja ne zelim da podrzim.
Vezano za kolicinu parking mesta u centru i koliko ih navodno ima, evo jedne informacije. U mojoj ulici,u unutrasnjoj strani zgrade je neko pokusao da obezbedi sebi biznih i napravi parking mesta za rentiranje (ulaz is krunske). Reklama je isla na TV i ja sam pozvao da vidim koliko traze mesecno za parking mesto unutra. Gospodjica mi je objasnila da je cena oko 17 000 dinara mesecno (ili 20, ne secam se bese prosle godine) sto dovoljno govori o tome koliko mesta zaista ima jer ne bi mogli da traze tu cenu da je parking prostor obezbedjen i rasterecen, vec savrseno dobro znaju koliko mesta nema i kakav je to biznis. Projekat im nikad nije zaziveo zbog nekih drugih problema. Inace, koliko je sve naopaku , u mojoj zgradi je postojao ulaz za podzemnu garazu koja je pre mnogo godina krenula u realizaciju.Ali u nekom mutnom trenutku neko je zazidao taj prolaz, napravio lokal na dva niovoa ,prodao i zbrisao. I to je jedina firma koja ima lokal kod mene u ulici (sto sam i pisao gore). Toliko o sistemu,postenju i uredjenju,primera ima dosta,ali sam se raspisao.
@Vladan: Kriminalac si ako ne platis parking? Meni oni tvoji video klipovi imaju mnogo vise ozbiljnijih kriminalnih dela u soabracjau nego sto je neplacanje parkinga. Verovatno si se salio sa tom izjavom. O perfidonsti sistema koji je samo drugacije nazvao istu stvar, ne znam jel ima smisla polemisati,osim reci da je blago vlasti sa gradjanima koji bespogovorno rade sta god da im se nametne. I MIladinu Kovacevicu je po zakonu obezbedjeno milion dolara , jel se slazes i sa time samo zato sto je neko nasao zakonsko resenje za svoj interes. Zakon u Srbistanu pisu oni koji su pri vlasti i koji svoje licne interese otvaruju na taj nacin. Kazes da placas gradskgo zemljiste. Pa gde si ti rodjen nego u tom gradu i placas sve ostale namete koji opet nisu normalni .I kako to da nismo poslednih 10 ili 15 g pre toga placali,i gle cuda nikome nista nije falilo,osim para nekim tipovima koji su nagurali ovo "resenje",a resenje nije nikakvo jer mesta nema.
Nisi isti sa trotoardzijama i coskarima,kao ni ja, nikada ne parkiram gde nije dozvoljeno ili gde nekome smeta. Licno me sve ovo ne pogadja jer svoje parking mesto imam i mogu da zabrane ulaz u centar grada onima koji nisu odavde,ali je to nerazumno i neposteno i zaista ruzno. Na isti nacin kao sto je sve to naplata imaginarnog parkinga, koji ce da postoji makar parking servis prestao da radi.Ako i pored navedenih primera gde se parking servis radnici (i policija) podmiciju, gde konfiguracijski se namerno stvara manje parking mesta da bi se nadigla tenzija i sprovela naplata (ovo sto je momak gore rekao, siroki trotoari ili uzduzno postalvjanje kola),slika gde se vidi kako se snalaze usled nedostatka mesta,ti i dalje mislis da je prava stvar da placas ( i dalje ne shvatam sta konkrento placas, tj sta je to novina u odnosu na prethodne godine ossim malo farbe koja obelezava sirinu kola), onda naravno i nastavi. Ja jesam pre placao i sad se kajem zbog toga iskreno. Otkada su mi napisali dve kazne, prestao sam da placam,pogotovo posle njuskanja po netu i citanja iskustava ljudi kako su tretirani u parking servisu koji sprovodi pravila koja nisu jedna za sve. Taj srednjovekovni sistem funkcionisanja ne zelim da podrzim.
Vezano za kolicinu parking mesta u centru i koliko ih navodno ima, evo jedne informacije. U mojoj ulici,u unutrasnjoj strani zgrade je neko pokusao da obezbedi sebi biznih i napravi parking mesta za rentiranje (ulaz is krunske). Reklama je isla na TV i ja sam pozvao da vidim koliko traze mesecno za parking mesto unutra. Gospodjica mi je objasnila da je cena oko 17 000 dinara mesecno (ili 20, ne secam se bese prosle godine) sto dovoljno govori o tome koliko mesta zaista ima jer ne bi mogli da traze tu cenu da je parking prostor obezbedjen i rasterecen, vec savrseno dobro znaju koliko mesta nema i kakav je to biznis. Projekat im nikad nije zaziveo zbog nekih drugih problema. Inace, koliko je sve naopaku , u mojoj zgradi je postojao ulaz za podzemnu garazu koja je pre mnogo godina krenula u realizaciju.Ali u nekom mutnom trenutku neko je zazidao taj prolaz, napravio lokal na dva niovoa ,prodao i zbrisao. I to je jedina firma koja ima lokal kod mene u ulici (sto sam i pisao gore). Toliko o sistemu,postenju i uredjenju,primera ima dosta,ali sam se raspisao.
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
@knezevic
@iosis
Da, video sam ih u B. Ribnikara. Neki mudov bio u poseti
@iosis
Da, video sam ih u B. Ribnikara. Neki mudov bio u poseti

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Boze,glupog li naslova,sta je slava kriva sto je mali idiot ubio sebe i rodjenog brata..
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
E brate, doba nacista i pinka, pisu da bi uzeo zbog naslova, nizak im je moral totalno, i prema pokojniima, laka im zemlja i prema danu koji se slavi.
- Vladan
Onda ce jos da odu ozaloscenima na vrata da ih pitaju nesto glupo ...
-
- Ljubitelj životinja
Ili da ih slikaju na groblju i slicne fore.
- Anpu
- Poruka: 12
- Član foruma od: nedelja, 18. nov. 2012. u 10:35h
Na Novom Beogradu na uglu Antifašističke borbe i Bulevara Zorana Đinđića, na ćošku gde je Lavlja kandža, svaki dan se tu iza parkinga sakriju panduri. Ako ko slučajno prođe ko na žuto ili crveno na semaforu, izleću ko besni i jure. Svaki dan su tu oko 15h, nekad dođu i oko 13h. Nakon svake jurnjave se vrate i tako grindaju keš do otprilike 17h.
Čisto da ako prolazite tuda obratite pažnju jer su jedva uočljivi zbog parkinga iza koga se skrivaju.
Čisto da ako prolazite tuda obratite pažnju jer su jedva uočljivi zbog parkinga iza koga se skrivaju.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ne vidim stvarno sta je tu grindanje kesa, mada, mozda sam usamljen u ludoj zamisli da se na zuto (ako mozes da stanes) i crveno ne prolazi, niti dodaje gas. Gas dodajem samo ako sam blizu semafora i pocinje trepcuce zeleno, na zuto kocim ako mogu da stanem bez skripanja guma.
Sto kazem da sam usamljen, danas prilazim radovima na kruznom putu (bajsem) i radnik koji stoji pored semafora me pita: "Sto stajes?". Odgovaram mu: "Pa crveno je.". Pre toga je 2-3 automobila proslo na cisto crveno pored mene uz pun gas da sustigne kraj kolone koji se video na nekih 100m od semafora. On mi kaze: "Pa da, vidis kako drugi postuju...". A pre par dana je tu bila guzva 2h sve blokirano zato sto su isto tako mamlazi pokusali da prodju na crveno misleci da jos mogu jer nije bilo auta iz suprotnog smera, pa napravili udes i blokirali sve.
Sto kazem da sam usamljen, danas prilazim radovima na kruznom putu (bajsem) i radnik koji stoji pored semafora me pita: "Sto stajes?". Odgovaram mu: "Pa crveno je.". Pre toga je 2-3 automobila proslo na cisto crveno pored mene uz pun gas da sustigne kraj kolone koji se video na nekih 100m od semafora. On mi kaze: "Pa da, vidis kako drugi postuju...". A pre par dana je tu bila guzva 2h sve blokirano zato sto su isto tako mamlazi pokusali da prodju na crveno misleci da jos mogu jer nije bilo auta iz suprotnog smera, pa napravili udes i blokirali sve.
Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Kad bi svi semafori prvo treptali 3 puta, pa onda palili zuto, sve bi bilo ok. Znam masu semafora koji nisu tako podeseni, i neretko tu prodjem i na crveno (koje se tek upali), jer jednostavno ne mozes bezbedno da se zaustavis cim on prebaci sa zeleznog na zuto.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa zar toliku brzinu razvije tvoj focus? 

- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Pa one retke situacije kad uspem na obrenovackom da izvucem oko 100. 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Anpu
- Poruka: 12
- Član foruma od: nedelja, 18. nov. 2012. u 10:35h
Tu reč sam upotrebio samo zato što su našli skoro pa idealno mesto gde svaki radni dan čuče i kriju se vrebajući. Znaš ono kao kad u igrici nađeš ekstra mesto za lvlovanje i navadiš se. Daleko da opravdavam "grešne" vozače (konkretno na ovoj raskrsnici) ali ima slučajeva gde su stari semafori koji nemaju treptanje u svom paketu opreme.dule0911 piše:...
Mene iz nekog razloga više iritiraju vozači koji jednostavno ne žele da stanu pešaku na pešačkom ili pak pešaci koji nikako da se smisle da li će da pređu danas ili možda sutra.
- Vladan
Za zuto svetlo postoji samo jedno resenje, a da ne bude prigovora. U Grckoj (Solun i okolina) je to uobicajeno, a ima i na jednom mestu na Rakovickom. Zuto svetlo mora da bude na posebnom stubu, oko 50m ispred glavnog semafora. Ako prodjes pre zutog, prolazis i glavni, ako prodjes na zuto, imas 50m da stanes, a ako ne stanes, sigurno prolazis na crveno ili krsis ogranicenje brzine. Nedoumicama oko kocenja ili gasa - cao, zdravo!
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Dobro, za pesake na pesackom mi se neretko desava da mi sviraju sto im stanem, ili prolete pored mene preko bele linije ili u raskrsnici jer im je smetalo sto sam stao pesaku. Takve treba na neomascen kolac...
I ne shvati licno moj prethodni post, vise je bio u afektu jer sam se danas par puta iznervirao gledajuci kako ljudi bez pardona prolaze na crveno.
I ne shvati licno moj prethodni post, vise je bio u afektu jer sam se danas par puta iznervirao gledajuci kako ljudi bez pardona prolaze na crveno.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
To bi zaista bilo rasterecujuce I smanjilo tenziju.mislio sam na vladanov post.brlja dule ova xperina mesto opet :-)
Sent from Sony Ericsson Xperia Pro
Sent from Sony Ericsson Xperia Pro
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Kad vidim da miga zeleno, prolazim, ako vidim da je žuto, a znam da nema kamera za brzinu, gas!
Možda i ne bih to radio, ali uglavnom se nabiju neki sporaći kojima treba vječnost dok nađu gas i prvu brzinu, te da ispitaju čemu služi kvačilo... Pa tako da po otvoranju semafora prođe mnogo manje auta nego što bi moglo.
Zbog takvih sam skoro zamalo zaletio se u auto ispred. Možda sam već pisao, ne sjećam se. Padala kiša, dolazim na semafor. Dužina ulice je tolika da može stati max. 15 auta. Tu čekam 2 crvena, jer iz te trake se ide pravo i desno, desno naravno nagrnu pješaci pa ih onda čekaju (zato se desi da ode samo 1-2 auta desno, a oni pravo ostanu da čekaju sledeće crveno). Kud ovima treba vječnost da krenu, auto ispred njih odmakne i 6 metara, a on još stoji traži prvu brzinu...
Ispred bila 4 auta, prva tri idu pravu, 4. desno, taman ovaj skrenuo desno, meni počinje da miga, ja po gasu, taman prošli raskrsnicu prvi od one trojice koči i penje se brzinom puža na trotoar. Ja sam išao ne više od 30 na sat, kočim, ali mokro, plus nailazim na zebru preko koje osjetim da klizi. Sreća pa sam imao nekih metar do metar i po asfalta iza zebre. Stao sam Seatu bukvalno na 5 cm od branika.

Zbog takvih sam skoro zamalo zaletio se u auto ispred. Možda sam već pisao, ne sjećam se. Padala kiša, dolazim na semafor. Dužina ulice je tolika da može stati max. 15 auta. Tu čekam 2 crvena, jer iz te trake se ide pravo i desno, desno naravno nagrnu pješaci pa ih onda čekaju (zato se desi da ode samo 1-2 auta desno, a oni pravo ostanu da čekaju sledeće crveno). Kud ovima treba vječnost da krenu, auto ispred njih odmakne i 6 metara, a on još stoji traži prvu brzinu...

Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni