Focus 1.8 tdci problemi
Moderator: Dragomir
- obradovich
- Poruka: 110
- Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h
Re: Focus 1.8 tdci problemi
Proveri ti ipak senzor bregaste, za svaki slucaj,bar eliminisi taj kvar kao moguc.
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
da, al na koji nacin, morao bih imati drugi senzor, gdje se tacno nalazi da pogledam da ne gubi kontakt, auto je lupan, nekim senzorima su popucale zakacke
- obradovich
Postupak zamene je prost,ukucaj u pretragu na Forumu / senzor bregaste. Nalazi se na dekli ventila u njega ide dzek.
Ali da bi bio siguran,treba da prikacis auto na dijagnostiku,meni je odmah izbacio da je taj budjavi senzor u pitanju.
Ako nisi radio dijagnostiku,treba to da uradis sto pre,da vidis koji mu je matrag.
Ako je senzor,on kosta 40e,treba da kupis sivi senzor,kod tebe je verovatno crne boje.
Samo dakle iscupaj dzek,odsrafi senzor,izvuci ga na gore (bice malo natopljen od ulja),i onda ga baci u prvi kontejner.
Novi senzor namesti obrnutim redosledom,prosto je.
Ali da bi bio siguran,treba da prikacis auto na dijagnostiku,meni je odmah izbacio da je taj budjavi senzor u pitanju.
Ako nisi radio dijagnostiku,treba to da uradis sto pre,da vidis koji mu je matrag.
Ako je senzor,on kosta 40e,treba da kupis sivi senzor,kod tebe je verovatno crne boje.
Samo dakle iscupaj dzek,odsrafi senzor,izvuci ga na gore (bice malo natopljen od ulja),i onda ga baci u prvi kontejner.
Novi senzor namesti obrnutim redosledom,prosto je.
-
- Trovač foruma!
vidjecu, nisam jos radio dijagnostiku, gledao sam u onom njegovom meniju dtc je none
- obradovich
Dobro,ajde napiši šta je bilo na kraju,šta kaže dijagnostika,meni takođe za senzor nije ništa ispisivao na DTC, ali jeste na dijagnostici,može nekom tvoj slučaj da koristi za ubuduće.
-
- Trovač foruma!
- obradovich
Pa i liči na neku budževinu.Dobro da si našao šta je problem,rešićeš to.
-
- Trovač foruma!
gledao sam u autodati, ili je taj senzor ili ovaj razvod na koji ide senzor, tako kaze stara dobra autodata
moram negdje na otpad da skinem, ne znam dal da kupim samo dzek ili i senzor, ovaj kao da ne lezi bas na svom mjestu, jel mozes da uslikas kod sebe kako to izgleda
ne mogu naci taj senzor u ecatu da vidim bas po broju sasije dal je isti
nije valjda da niko nije mjenjao ovaj senzor
dajte neki komentar
moram negdje na otpad da skinem, ne znam dal da kupim samo dzek ili i senzor, ovaj kao da ne lezi bas na svom mjestu, jel mozes da uslikas kod sebe kako to izgleda
ne mogu naci taj senzor u ecatu da vidim bas po broju sasije dal je isti
nije valjda da niko nije mjenjao ovaj senzor

dajte neki komentar
-
- Trovač foruma!
zamijenio senzor i opet ista greska, ima li neko ideju?
gledam u autodati, kao ta greska ili senzor ili ovaj razvod
pomoc molim, dragomire, jel moze biti do ove grane na koju ide senzor
gledam u autodati, kao ta greska ili senzor ili ovaj razvod
pomoc molim, dragomire, jel moze biti do ove grane na koju ide senzor
-
- Trovač foruma!
danas krepao namrtvo, radio na leru i samo se ugasio, probao sam da palim jedno 40 puta, nista, kao da nema goriva, samo vergla
-
- Trovač foruma!
kanister 5 litara spojio na pumpu, ozracio dizne i dosao kuci, pali kao mina
jel ima ovaj auto pumpu u rezervoaru, kako se manifetuje kad ona krepa
jel ima ovaj auto pumpu u rezervoaru, kako se manifetuje kad ona krepa
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
-
- Trovač foruma!
rjesio sam ono sa paljenjem, vukao je negdje zrak, pocupao sam sva plasticna crijeva i stavio gumena i selne, takodje promijenio prelivna crijeva i sad pali i ne gasi se u voznji
ostao je problem sa trzanjem preko 3500 obrtaja, ako moze neki savjet sta jos da pogledam, skidao sam danas one cijevi sa hladnjaka interkulera, na desnoj cijevi gore na izlazu ima jedna gumena stucna obmotana kao izolir trakom, mislim da je tako fabricki jer sam to vidjao zamotano crvenom trakom, iznutra je kao isjecena na par mjesta ali izvana je sve ok, jel to treba mijenjati
jos nesto da pitam, kad sam mijenjao ulje usuo sam 10-40 magnetec, ja sam htio 5-30 ali na servisu su rekli da je bolje 10-40 dok ne vidim kakav je motor, hoce li trostiti ulje itd
jel mozda ulje utice na to trzanje i zvuk, zvuk je kao neki zrak koji susti, kao kad rukom zacepite usisnu crijev od zraka pa pustite a ono usrkne naglo i kad auto pocne trzai taj se zvuk cuje
takodje, potrosnja je po meni velika, i dalje uzima 8 litara
ostao je problem sa trzanjem preko 3500 obrtaja, ako moze neki savjet sta jos da pogledam, skidao sam danas one cijevi sa hladnjaka interkulera, na desnoj cijevi gore na izlazu ima jedna gumena stucna obmotana kao izolir trakom, mislim da je tako fabricki jer sam to vidjao zamotano crvenom trakom, iznutra je kao isjecena na par mjesta ali izvana je sve ok, jel to treba mijenjati
jos nesto da pitam, kad sam mijenjao ulje usuo sam 10-40 magnetec, ja sam htio 5-30 ali na servisu su rekli da je bolje 10-40 dok ne vidim kakav je motor, hoce li trostiti ulje itd
jel mozda ulje utice na to trzanje i zvuk, zvuk je kao neki zrak koji susti, kao kad rukom zacepite usisnu crijev od zraka pa pustite a ono usrkne naglo i kad auto pocne trzai taj se zvuk cuje
takodje, potrosnja je po meni velika, i dalje uzima 8 litara
-
- Trovač foruma!
i jos da dodam da mi od 1500-2000 obrtaja na leru trese, kad dodajem i kad oduzimam gas, na servisu su rekli da je to malo do zamajca, da, kako sam zamijenio crijeva vise ne pokazuje ni jednu gresku na dijagnostici
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
TDCI motor bukvalno nece trositi ulje, tako da menjas to sto pre i vracas se na 5w -30. To sto trese na leru tako je najverovatnije zbog nosaca motora.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- obradovich
Znači nije senzor nego su ta crevca pravila probleme,i sad kažu da verujemo dijagnostici ?
Meni to nije jasno baš,nisam siguran da može da se ugasi u vožnji zbog toga,ali odlično ako je samo to.Propratičeš pa ćeš videti.Što se tiče ulja,nećeš baš da imaš neku štetu sa 10w-40 ali drugi put samo sintetika 5w-30,trebao bi Ford ulje, ali ako ne nađeš,može i neko drugo te gradacije. Ovo koje sada imaš bi trebalo da zameniš pre zime,i obavezno menjaj i filter ulja. Ti motori ne troše ulje.
Meni to nije jasno baš,nisam siguran da može da se ugasi u vožnji zbog toga,ali odlično ako je samo to.Propratičeš pa ćeš videti.Što se tiče ulja,nećeš baš da imaš neku štetu sa 10w-40 ali drugi put samo sintetika 5w-30,trebao bi Ford ulje, ali ako ne nađeš,može i neko drugo te gradacije. Ovo koje sada imaš bi trebalo da zameniš pre zime,i obavezno menjaj i filter ulja. Ti motori ne troše ulje.
-
- Trovač foruma!
pumpa je vukla zrak, mislim da jos vuce ali manje, ne mogu nigdje naci onaj T razvodnik da kupim na koji moze 8-ica crijevo pa da i njega promijenim, mali grad i mali gradovi okolo pa nema 
samim tim ako ne vuce dovoljno goriva normalno je da rail nema pritiska dovoljno, problem je u tome sto je majstoru mala para da ispituje crijeva, odmah se ide na dizne i pumpu, dijagnostika je pokazala da ne valja pritisak na rail-u i on je rekao senzor kupi, za svaki slucaj i rail ili ako nije to onda je ventil na pumpi, i na kraju nista, jedva sam uspio vratiti dijelove
i sta sad, narucio sam sebi uredjaj koji cita i brise greske sa svih vozila koji su na obd, od 1996 pa na ovamo, tako mogu i sam da makar ne placam dijagnostiku jer nema smisla, ovim ne zelim da uvrijedim nikog i ne kazem da je to tako svugdje, normalno je da se u bg-u radi bolje jer ima 1000 drugih servisa i moras raditi dobro da zadrzis musterije, zato ako sam nekog uvrijedio ja se izvinjavam posto znam da jesam
ne mislim ja da znam nesto od mehanike, niti mi je zao npr dati nekom 10-20 evra da mi prmijeni recimo onde podloske ispod dizni o kojima je bilo rijec, ja ksvakih 10000 mijenjam ulje i sve filtere, cim imam lufta na kugli mijenjam obe kugle i obe krajnice i radim spur jer necu da mislim na to vise, ali znam da ce skinuti dizne, uzeti stare podloske, zagrijati ih i ubaciti u vodu da omeksaju i vratiti nazad, nece ni ocistiti ono leziste, zato te neke stvari ja radije mijenjam sam
i to ulje sto su mi usuli, usuli su zato sto tad nisu imali 5-30 pa da ja ne bih otisao nekom drugom, sad ga necu vaditi, sacekacu jos 2000 da predjem, da zaokruzim 170000 na satu, onda ne moram pamtiti ni cuvati karticu kad ide mijenjanje ulja
da se vratim na temu, auto sad pali ok, nekad zna malo zaverglati duze a u vecini slucajeva na pola kljuca, i dalje mnogo trosi, 8 prosjeka je puno za ovaj auto, ja nemam gradske voznje, gradovi oko mene nemaju semafore
i ostaje ono trzanje u drugoj, trecoj i cetvrtoj preko 3500 obrtaja, ako hocu da ga razvucem ponekad, primjetio sam da trza kad zabijem gas u pod, ako lagano dajem ne trza
planiram jos promijeniti remenicu alternatora, crijevo intercoolera jedno ili dva i te podloske ispod dizni
kad smo kod tih crijeva, jel naruciavo neko sa ebaya ona silikonska, sva crijeva 65 dolara, toliko kod mene kosta samo jedno ono donje na hladnjaku

samim tim ako ne vuce dovoljno goriva normalno je da rail nema pritiska dovoljno, problem je u tome sto je majstoru mala para da ispituje crijeva, odmah se ide na dizne i pumpu, dijagnostika je pokazala da ne valja pritisak na rail-u i on je rekao senzor kupi, za svaki slucaj i rail ili ako nije to onda je ventil na pumpi, i na kraju nista, jedva sam uspio vratiti dijelove
i sta sad, narucio sam sebi uredjaj koji cita i brise greske sa svih vozila koji su na obd, od 1996 pa na ovamo, tako mogu i sam da makar ne placam dijagnostiku jer nema smisla, ovim ne zelim da uvrijedim nikog i ne kazem da je to tako svugdje, normalno je da se u bg-u radi bolje jer ima 1000 drugih servisa i moras raditi dobro da zadrzis musterije, zato ako sam nekog uvrijedio ja se izvinjavam posto znam da jesam
ne mislim ja da znam nesto od mehanike, niti mi je zao npr dati nekom 10-20 evra da mi prmijeni recimo onde podloske ispod dizni o kojima je bilo rijec, ja ksvakih 10000 mijenjam ulje i sve filtere, cim imam lufta na kugli mijenjam obe kugle i obe krajnice i radim spur jer necu da mislim na to vise, ali znam da ce skinuti dizne, uzeti stare podloske, zagrijati ih i ubaciti u vodu da omeksaju i vratiti nazad, nece ni ocistiti ono leziste, zato te neke stvari ja radije mijenjam sam
i to ulje sto su mi usuli, usuli su zato sto tad nisu imali 5-30 pa da ja ne bih otisao nekom drugom, sad ga necu vaditi, sacekacu jos 2000 da predjem, da zaokruzim 170000 na satu, onda ne moram pamtiti ni cuvati karticu kad ide mijenjanje ulja
da se vratim na temu, auto sad pali ok, nekad zna malo zaverglati duze a u vecini slucajeva na pola kljuca, i dalje mnogo trosi, 8 prosjeka je puno za ovaj auto, ja nemam gradske voznje, gradovi oko mene nemaju semafore

i ostaje ono trzanje u drugoj, trecoj i cetvrtoj preko 3500 obrtaja, ako hocu da ga razvucem ponekad, primjetio sam da trza kad zabijem gas u pod, ako lagano dajem ne trza
planiram jos promijeniti remenicu alternatora, crijevo intercoolera jedno ili dva i te podloske ispod dizni
kad smo kod tih crijeva, jel naruciavo neko sa ebaya ona silikonska, sva crijeva 65 dolara, toliko kod mene kosta samo jedno ono donje na hladnjaku
- obradovich
Prijatelju,samo opuštena varijanta,ovo je forum,nema šanse da si bilo koga uvredio i nema razloga da tako misliš. Ujedno,mnogo je bilo teško da se pristupi forumu ovih meseci,postojao je ili postoji još uvek, neki tehnički problem. Potrošnja od 8 l ED po meni,nije velika potrošnja,fabrički je deklarisano 7.2.u gradu....
-
- Trovač foruma!
danas sam malo "serafao", konacno uhvatio vremena da malo jos pronjuskam
vidim da je ovo crijevo popucalo, evo link da ne uploadujem bezze http://www.pik.ba/artikal/3203592/ford- ... 3-462-659/
jel moze to biti uzrok ovog trzanja preko 3500 obrtaja i velike potrosnje
i kako to diagnostika ne vidi
vidim da je ovo crijevo popucalo, evo link da ne uploadujem bezze http://www.pik.ba/artikal/3203592/ford- ... 3-462-659/
jel moze to biti uzrok ovog trzanja preko 3500 obrtaja i velike potrosnje
i kako to diagnostika ne vidi
- obradovich
Meni ovo liči da je crevo na koje ide protokomer,ne znam da li može da bude uzrok problema ali ima logike,protokomer ima veze sa potrošnjom sigurno,( ja sam pre Fokusa vozio Jtd i pre zamene protokomera sam imao veliki potrošnju,trzanja,loša ubrzavanja i loš rad na leru-veći broj obrtaja,ali mi je dijagnostika pokazala da je protokomer loš )protokomer je senzor za merenje valjda protoka vazduha ili temperature vazduha tako nekako,pa ako se tu nešto poremeti,ili je crevo napuklo može da bude problema,ali mislio sam da ti je problem ono rebrasto crevo na interkuleru,ima ih x 2,ja sam jedno menjao tako što sam kupio polovno u dobrom stanju jer je novo preko 50e,možda je trebalo da kupim novo ali jbg.računam da će i polovno da završi posao kad je celo. Ujedno,da li ti se auto gasi i dalje kad je hladan i da li je to samo bilo do Boš pumpe koja je negde vukla vazduh i kako si to tačno uvideo ??
-
- Trovač foruma!
ne gasi se vise i pali dobro mada je akumulator malo slabiji, samo za njega mi izbacuje gresku
nova su mi ta donja crijeva na hladnjaku intercoolera, mislim da auto zvizdi i dimi kad je ono suplje
jedino mi jedno gore na cijevi intercoolera iznutra kao osteceno ali to sam zamotao armiranom trakom, desna cijev, ne ona sa krivinom nego onaj mali komad
jel ti vozis tdci, da mi poslikas ili snimis vakum crijeva, ona mi nikako nisu jasna, mislio sam da sam ih spojio dobro ali vidim da nisam, kod mene na lijevoj cijevi interoolera ima spojeno crijevo i ono ide direkt na map senzor a nasao sam slike da tu ima neka skretnica ali ne mogu da vidim gdje je sta spojeno, ovako na slici mimo one grane sa 3 crijeva sto su kao zajedno ima jos jedno koje negdje ide i sad sam tu u dilemi, bio sam danas na servisu, oni kazu nema veze, vakum je vakum bitno da nepusta nebitno jel prije ili kasnije spojen ali meni je to sumnjivo
nova su mi ta donja crijeva na hladnjaku intercoolera, mislim da auto zvizdi i dimi kad je ono suplje
jedino mi jedno gore na cijevi intercoolera iznutra kao osteceno ali to sam zamotao armiranom trakom, desna cijev, ne ona sa krivinom nego onaj mali komad
jel ti vozis tdci, da mi poslikas ili snimis vakum crijeva, ona mi nikako nisu jasna, mislio sam da sam ih spojio dobro ali vidim da nisam, kod mene na lijevoj cijevi interoolera ima spojeno crijevo i ono ide direkt na map senzor a nasao sam slike da tu ima neka skretnica ali ne mogu da vidim gdje je sta spojeno, ovako na slici mimo one grane sa 3 crijeva sto su kao zajedno ima jos jedno koje negdje ide i sad sam tu u dilemi, bio sam danas na servisu, oni kazu nema veze, vakum je vakum bitno da nepusta nebitno jel prije ili kasnije spojen ali meni je to sumnjivo
- obradovich
Vozim Tdci,slikaću,vidim da imaš muku,al ne mogu da ti obećam kad ću da postavim slike jer sam tanak sa vremenom.
-
- Trovač foruma!
ok, super, ja i onako do subote ne mogu nista raditi, na poslu cekam i zoru i suton 

-
- Trovač foruma!
opa, crijevo turbine zalijepljeno, vozio jedno 10 km cetvrtom na 3000 obrtaja (tako su mi rekli za prociscavanje egr-a) i focus vise ne trza, ide do 4000-4500 obrtaja extra, nabije 140 na sat zacas (moracu da vam snimim), jedino sto ne mogu navuci na tih 190, dodjem do 170 i tu je kraj 
odvezao sam nekih 500 km sa mijenjanjem u vecu brzinu na 2000 obrtaja i potrosnja je sad 7 litara, ne znam kako ljudi postignu tih 6
zeznuo sam se sto sam lijepio crijevo turbine, mislio sam da je bog zna koliko skupo, nazovem jedan otpad, kosta 10 evra
pitanje, maf senzor je iznutra prilicno prljav, cim to ocistiti, jel ima kakav sprej za to

odvezao sam nekih 500 km sa mijenjanjem u vecu brzinu na 2000 obrtaja i potrosnja je sad 7 litara, ne znam kako ljudi postignu tih 6
zeznuo sam se sto sam lijepio crijevo turbine, mislio sam da je bog zna koliko skupo, nazovem jedan otpad, kosta 10 evra
pitanje, maf senzor je iznutra prilicno prljav, cim to ocistiti, jel ima kakav sprej za to
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Preko 170 on dosta sporo ubrzava- skoro se vuce, pa ti se mozda zbog toga cinilo da nece dalje. Moj TDCI 100 ks je ostvario svojih farbicki deklarisanih 185, i dalje ga nisam stiskao jer sporo ubrzava. Mora on jos manje da trosi, i dalje nesto nije u redu sa njim. Pogotovo sto TDCI 115 ks nece preko 170.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()