Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fucus - pomoc pri odabiru

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Fucus - pomoc pri odabiru

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 19:58h

ne da mi se kad boki brise postove.. :)

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » utorak, 20. nov. 2012. u 20:09h

Ako hoćeš jeftino održavanje i da ne misliš na probleme sa diznama uzmi tddi.(ovo je malo subjektivno jer vozim takav! mrgreen ) Ali moram da priznam da tdci od totti-ja stvarno sjajno izgleda i po meni bolji je od ovih koje si naveo u oglasima.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 20:10h

remont pumpe mislim da isto kosta i na tdci i na tddi, razlika je zamajac i dizne..

oba tvoja favorita su stvarno odlicni i mislim da neces imati problema nekih pri odabiru, imas oko.. thumbsuph

ariton
Poruka: 62
Član foruma od: subota, 17. nov. 2012. u 20:51h

Poruka od ariton » utorak, 20. nov. 2012. u 20:21h

Oko kada me prevari ja ga izvadim. Znam da je sigurica, medjutim gledam nesto slike i jedino sto mi se ne svidja je boja tj onaj materijal koji je koriscen za sedisa i to sto ima staru instrument tablu sa zutim kazaljkama, medjutim pogledacu ga krajem nedelje pa mozda promenim misljenje. Doduse i budzet me malo osporava posto sam planirao da potrosim tu negde oko 3000.

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » utorak, 20. nov. 2012. u 20:30h

Istine radi i bez ljutnje,BMW 3 nije premijum klasa,nisam siguran koji je auto iz koncerna BMW premijum klasa. Inače,smeštati BMW 3 u premijum klasu je stvarno neverovatno,pišem ovo da bi ljudi imali znanja šta je gradski auto,srednja klasa,viša srednja,kategorija SUV-ova,itd. Majbah je recimo premijum klasa,ali BMW 3 je daleko od premijum klase ! Mislim da je BMW 3 smešten na poziciju viša srednja ili srednja klasa ( tzv.Golf klasa u koju spada recimo i Fokus MK1 ).
Razlika TDCi i TDDi,može biti govora jedino o troškovima održavanja koji su malo na strani TDDi,ali motor TDDi je isti kao 1.9 TDi iz Golfa,znači,lenj i bučan,to ne može da se poredi sa 1.8 TDCi,ni po čemu sem po troškovima održavanja. Nijedan motor koji nije iz generacije Common rail-a nije za upoređivanje sa CR motorima.
Tabla kod Fokusa posle restilizacije je drugačija,ima mnogo izmena i na karoseriji i farovima, ne samo oblik volana ili kazaljke.Može da se nađe i sa fabričkim xenonima Fokus posle 2002.god. Mislim i da su retki bez alu felni.U svakom slučaju,uzmi br.šasije pa ćeš da vidiš i sam kad je proizveden i šta je imao fabrički od opreme, sve ovde na forumu.

dax92

 
Poruka: 7592
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 20. nov. 2012. u 20:52h

Tabla pre i posle restilizacije se ne razlikuje po boji kazaljki vec nacinu osvetljenja. Posle restilizacije su tu diodice, dok stariji tipovi imaju obicne male ubodne sijalice. Crvene kazaljke su u glavnom dolazile uz Zetec opremu. Ne razlikuje se ni sam volan, vec vazdusni jastuk/sirena (kome je lakse da shvati na sta mislim). Branici i farovi su jasne stvari koje se razlikuju, a ispod lima i plastike ima jos mnogo razlika za koje ne znate.
Opet kazem, kod 2001-2002 godista ima jako mnogo nepravilnosti u konfiguraciji opreme, pa cak i na nekim Focsima koji su registrovani 2003. Najjasnije je na modelima napravljenim 1999, 2000, i 2004 godine.
EDIT: da se bacim na ove oglase.
1.) na prvi pogled lepo izgleda, lepo ocuvan i td... Al' kad se malo bolje zagledas, odvaljen je od pozadi, pa cim se nisu udostojili da mu nadju odgovarajuci branik, mogu misliti kako je ostalo uradjeno.
2.)TDDI, dobar izbor ako je mehanicki u dobrom stanju (sto se ne moze videti na slikama). Generalno nije pohaban, i ne bi bilo lose pogledati ga.Odradjeno je dubinsko, vidim da je i ispoliran, tako da te stvari ne moras ti sam da radis. Malo ima slika da bi se nesto vise reklo.
3.)Lepo izgleda, ne mora da te brine kilometraza na satu, samo treba ispitati mehaniku. Ovde krece zbrka oko delova enterijera pre/ posle restilizacije (pisao sam gore u postu). Fali mu lip, pa je pitanje kako je "nestao".
4.)Jako lepo izgleda na oko, tesko se vide detalji zbog losih slika. Ne znam kako se ponasa na metan, ali znam da je izgubio gepek.
5.)Mozda je prosao pored nekog modela sa ghia opremom, pa zato pise da ima tu opremu... :lele: Spolja ok izgleda, fotke su nekako kao fotosopirane. Desno krilo menjano, a i jos neki delovi su mi sumnjivi. Kad bih odlazio da gledam ovog, zamolio bih prvo prodavca da ga odmasti. thumbsuph
6.) Sa slika se ne moze videti nista specijalno sem da je poliran... A ne znam ni ja koje je ovo po redu vozilo koje se prodaje zbog odlaska u inostranstvo.
7.) ne znam sta to podrazumeva pod dosta opreme (sem sva 4 podizaca i 4 vazdusna jastuka u odnosu na vecinu iz oglasa)... Ne vidi se mnogo jer su lose slike. Ako ga je prao spolja, mogao je i unutra da opere pa slika.

Sa slika se ne moze videti sve. Mnogi detalji se tu uspesno sakriju. Uzivo mozes provaliti bilo sta, dok za mehaniku mozda najboljeda povedes nekog majstora koji se razume.
Poslednja izmena: dax92, na dan utorak, 20. nov. 2012. u 21:14h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

ariton

Poruka od ariton » utorak, 20. nov. 2012. u 20:53h

Nema nikakve ljutnje, ne patim ja i nisam iskompleksiran kao neki po audi, bmw, i mb forumima koji ne priznaju nista drugo sem nemacku ``trojku``. Medjutim iz mog iskustva uporedjujuci automobile koje sam ja vozio (yugo 45, zatava 101, ford mondeo 94`, opel vectra 2000`, fiat bravo, fiat stilo, golf IV 1.6, golf IV sdi, auti a4 1.8T 2004, bmw e39, bmw e46) bmw ima nesto sto drugi nemaju a to je ta neka cvrstina kad maltretiras auto par godina a on opet ne krci, ne pucketa, enterijer ne skripi, itd itd. Toje bar neko moje iskustvo i mislim da ih prave kvalitetnije od ostalih. Mane su mu sto te svako u gradu gleda kao idiota, svaki majstor kao priliku za laku lovu, zbog zadnje vuce pretpostavljam tera da non stop vozis ko manijak, a i odrzavanje tj. kad nesto vrisne skuplje je mnogo nego kod bilo kog auta u klasi. E sad mozda i gresim ali moje iskustvo sa automobilima i njihovim kvalitetom meni govori da je bmw premijum marka, bez obzira na seriju 1, 3, 5,7, X, 6 itd.
Medjutim sve je to manje bitno, bitno je sta covek voli i sta mu treba. Meni trenutno treba ford focus ili mozda neki mondeo. Odlucio sam se za forda jer su cvrsti, pravi nemacki. Otac vozi reno lagunu i ne bi je kupio ni za dzabe, kao i megana, sve pezoe itd. plastika ziva. Motor ima nekako rovit zvuk, spolja plastika, da zamenis sijalicu skidas branik, a kad malo zaladi unutra sve zivo krci. To me nervira mnogooo i zato francuze ne volim

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 20. nov. 2012. u 20:55h

nemoj da te cuje totti lol
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 20. nov. 2012. u 21:01h

ariton piše: i jedino sto mi se ne svidja je boja tj onaj materijal koji je koriscen za sedisa
To su plišana sedišta i ona jedino idu u Ghia opremu. Realno, mnogo su prijatnija na dodir od običnog štofa.

macaneli piše:nemoj da te cuje totti lol
hahahaha
Ima i kod njih razlike, zavisi od opreme, Lux privilege ima npr. kožne tapacirunge i u njemu ništa ne krcka...
Slika

ariton

Poruka od ariton » utorak, 20. nov. 2012. u 21:08h

Ok. Ma vidim i ja po klimi da auto ima vise opreme nego ostali, jedino sto taj plis nije po mom ukusu, a o ukusima ne treba raspravljati.
Zajebimo bmw i usresredimo se na forda.

ariton

Poruka od ariton » utorak, 20. nov. 2012. u 21:14h

E ljudi a kakav je auto mondeo 2.0 tdci sa automatskim menjacem?

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 20. nov. 2012. u 21:15h

ariton piše:... to je ta neka cvrstina kad maltretiras auto par godina a on opet ne krci, ne pucketa, enterijer ne skripi, itd itd...
Po opisu onda tebi treba Mondeo 3 TDDI. ;)
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 20. nov. 2012. u 21:16h

Ipak je boljeda gledas manuelni menjac. thumbsuph
Kako Gagi kaze, automatic je fina stvar, ali ima svoj vek trajanja. :D
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

ariton

Poruka od ariton » utorak, 20. nov. 2012. u 21:51h

Nudi mi jedan da kazem prijatelj prijatelja, kaze da je menjac savrsen i da nema razlike u potrosnji u odnosu na manuelni.
A i neko mi rece je ovaj motor 2.0 tdci 131ks je dosta bolji od 1.8 tdci a i da kao manje trosi.
Znam da sam vec postao dosadan pitanjima ali sta da radim...

ariton

Poruka od ariton » utorak, 20. nov. 2012. u 23:57h

dax92 piše:Tabla pre i posle restilizacije se ne razlikuje po boji kazaljki vec nacinu osvetljenja. Posle restilizacije su tu diodice, dok stariji tipovi imaju obicne male ubodne sijalice. Crvene kazaljke su u glavnom dolazile uz Zetec opremu. Ne razlikuje se ni sam volan, vec vazdusni jastuk/sirena (kome je lakse da shvati na sta mislim). Branici i farovi su jasne stvari koje se razlikuju, a ispod lima i plastike ima jos mnogo razlika za koje ne znate.
Opet kazem, kod 2001-2002 godista ima jako mnogo nepravilnosti u konfiguraciji opreme, pa cak i na nekim Focsima koji su registrovani 2003. Najjasnije je na modelima napravljenim 1999, 2000, i 2004 godine.
EDIT: da se bacim na ove oglase.
1.) na prvi pogled lepo izgleda, lepo ocuvan i td... Al' kad se malo bolje zagledas, odvaljen je od pozadi, pa cim se nisu udostojili da mu nadju odgovarajuci branik, mogu misliti kako je ostalo uradjeno.
2.)TDDI, dobar izbor ako je mehanicki u dobrom stanju (sto se ne moze videti na slikama). Generalno nije pohaban, i ne bi bilo lose pogledati ga.Odradjeno je dubinsko, vidim da je i ispoliran, tako da te stvari ne moras ti sam da radis. Malo ima slika da bi se nesto vise reklo.
3.)Lepo izgleda, ne mora da te brine kilometraza na satu, samo treba ispitati mehaniku. Ovde krece zbrka oko delova enterijera pre/ posle restilizacije (pisao sam gore u postu). Fali mu lip, pa je pitanje kako je "nestao".
4.)Jako lepo izgleda na oko, tesko se vide detalji zbog losih slika. Ne znam kako se ponasa na metan, ali znam da je izgubio gepek.
5.)Mozda je prosao pored nekog modela sa ghia opremom, pa zato pise da ima tu opremu... :lele: Spolja ok izgleda, fotke su nekako kao fotosopirane. Desno krilo menjano, a i jos neki delovi su mi sumnjivi. Kad bih odlazio da gledam ovog, zamolio bih prvo prodavca da ga odmasti. thumbsuph
6.) Sa slika se ne moze videti nista specijalno sem da je poliran... A ne znam ni ja koje je ovo po redu vozilo koje se prodaje zbog odlaska u inostranstvo.
7.) ne znam sta to podrazumeva pod dosta opreme (sem sva 4 podizaca i 4 vazdusna jastuka u odnosu na vecinu iz oglasa)... Ne vidi se mnogo jer su lose slike. Ako ga je prao spolja, mogao je i unutra da opere pa slika.

Sa slika se ne moze videti sve. Mnogi detalji se tu uspesno sakriju. Uzivo mozes provaliti bilo sta, dok za mehaniku mozda najboljeda povedes nekog majstora koji se razume.
Hvala druze na opsirnom odgovoru

macaneli
VIP
Poruka: 9913
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 21. nov. 2012. u 00:21h

ovo da 2.0 malo trosi baci u vodu
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 21. nov. 2012. u 00:26h

Mondeo mk3 je super auto. Odličan je taj 2.0tdci i tačno je da na otvorenom putu i autoputu troši manje od Focusa. Motor tddi u Mondeu je malo potcenjen na forumu...Evo na primer moj TDDi ide malo bolje od Focusa tdci 115ks,jedino je ušuškaniji i veći tako da ne oseća brzinu,e zvuk je baš dizelski jedino time nisam baš nešto oduševljen. Plastika je mekana i evo posle 13g nema ništa ni da kvrcne. Upravljanje i stabilnost je odlična
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. nov. 2012. u 02:22h

slazem se, samo mi nije jasna stavka zamajac koja je skuplja nego za tdci :wtf:

pumpa kosta isto da bi se remontovala i ostaje razlika samo dizne koje se isplate kroz gorivo ili razliku u zamajcu tako da 2.0 tddi nema bas toliko prednosti..

ariton

Poruka od ariton » sreda, 21. nov. 2012. u 08:51h

Koliko trosi mondeo 2.0 tdci 131ks automatik-tiptronik cisto gradske voznje. Vozih jedan jutros, menjac radi super, bas kad bi hteo da presaltam on prebaci u veci stepen, super je odradjen, i mislim da ima 5 brzina, nije kao onaj stari sa cetiri

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 21. nov. 2012. u 09:40h

Troši malo više,ništa drastično. @milane skuplji je set kvačila za tdci.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 21. nov. 2012. u 12:11h

ako pricamo o modelu sa 5 brzina tdci i tddi nisam siguran..za zamajac sam siguran da je onako taman skuplji da te malo zaboli..

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » sreda, 21. nov. 2012. u 12:38h

Prijateljski savetujem : dalje od automatskog menjača u bilo kojoj varijanti,mnogo je dobro dok radi al kad crkne nema opravke bez min.1000 e,obaška što crkava mučki,bez najave !

ariton

Poruka od ariton » sreda, 21. nov. 2012. u 16:15h

Ok. Ipak cu da se usredsredim na fokusa

ariton

Poruka od ariton » četvrtak, 22. nov. 2012. u 21:02h

Ljudi koja je razlika u motorima kod fokusa 1.8tdci, 115 i 101 ks. Nudi mi se jedan 2003god 1.8 tdci ali 74kw tj 101ks, tek sad vidim da postoje dve verzije motora 1.8 tdci

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 22. nov. 2012. u 21:10h

Ja imam taj motor od 100 ks. Razlikuju se samo u softveru i jednom parcetu elektronike (dovoljno da ne moze samo da se zameni komp). Razliku u snazi ces osetiti tek kad se potegnu dva ista Focusa, samo sa tim razlicitim motorima (vise puta probano :D ). Smatram da nikako ne treba bezati od 100 ks, jer se bez problema nosi sa brdima, natovaren, sa ukljucenom klimom i 205-50 r 16 gumama (ako to nekom nesto nzaci). Uz Rudnik (kod odvajanja za Topolu) ide 5. 100-110 km/h bez problema i kad je sa klimom sa 5 ljudi unutra (probao). Fora je u obrtnom momentu- 240 vs 250.
Focus ST170
Focus SVT

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“