Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 18. nov. 2012. u 15:30h

Cesto su oni u Ravnom gaju, kad se ide iz KG-a ka Ca i kad se spusti i posle pumpe su, sakriju se iza onog kioska sa rostiljom i samo istrce, a jure niz onu nizbrdicu ko ludi..
Mene su zaustavili pre mesecak dana u sred kruznog toka u preljini u pola 1 unoc al nisam duvao.. samo me pitao jesam li sta pio, i kaze aj zdravo..

Inace u oktobru sam imao jednu situaciju. Petak noc, drug vozi juga, ja ispred sa mondeom, nemanjina ulica, i idem tako 50,60-ak.. i pricam sa drugom i malo kasnije videh lezeci i ja na kocnicu jace malo.. Samo posle par sekundi iza mene i druga u jugu pojavise se panduri sa rotacijom. Ja se pogubio :blink:
Bio sam siguran da su mene mozda videli kad sam naglo zakocio, mozda i prekoracio brzinu koji km/h, mada znam sta mi mogu ako sam malo naglije zakocio al opet panduri su to, ako hoce naci ce mi nesto da me oderu.. Stanem ja sa strane, stane drug u jugu iza i oni izadjose iz kola, pridjose drugu u jugu da bi duvao, on k'o na' klinac popio 2 piva pre toga al posle pojeo pljeskavicu i popio kiselu vodu i nista nije pokazalo.. :ozid:
Nisam jos video da tako zaustavljaju, ajde da sam nesto zas*ao pa da me jure.. Al ovako nizasta..
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 18. nov. 2012. u 20:26h

Sto se tice pojasa i vezivanja u raskrsnici, slazem se sa Krsticem, onda mogu meni da kazu da su me videli nevezanog i naplate mi kaznu, a ja pre nego sto isteram auto iz garaze vezem se maltene... Svejedno je zasluzila kaznu ako nije bila vezana, nije taj pojas tu samo zbog kaznjavanja.

Dalje, Audi i Zlatibor... Izvini Milane ali prosto nisi u pravu. Volim i ja brzo da vozim, slicne situacije su se i meni desavale pa sam se nervirao, prvo na tog drugog vozaca a posle na sebe zato sto sam reagovao kao primitivac. Po mom misljenju je pogresna predpostavka da neko tebe mora da propusti jer ides brzo. On mora da te propusti ako si blizu i ako vozac proceni da shodno ogranicenju nece moci bezbedno da se prestroji/ubaci ispred tebe. Ali, da on racuna na to da ti ides 150 na putu gde je dozvoljeno 80? To prosto nema smisla. Druga je stvar ako on gnjavi sa 20km/h ili te bas isece (tj ne uspes ni sa 80 da stanes).

Autoskole... Nisu krivi ti ljudi sto voze te automobile na obuci, mozda u nekom malom procentu ali je i to diskutabilno. Problem je sistem. Ko jos kod nas obucava ljude na vreme o saobracaju? U osnovnoj skoli se to provuce vise usputno, nego sto se nesto zapravo nauci. Ista prica vazi i pri daljem obrazovanju, pa i samom ucenju u autoskolama. Niko nista ne nauci, a ono sto nauci je zato da bi "polozio vozacki ispit", a ne da bi znao da ucestvuje u saobracaju. Nadam se da ce novi sistem doneti nesto bolje po tom pitanju, ali mrka kapa... Posto, ostaju i dalje Srbi kao narod koji su najpametniji, pritom mislim najvise na instruktore koji ce se busati kako su oni 30 godina obucavali ljude po ovom sistemu, sta sad neko ima da bude pametniji od njih. Tipa, kao sto sam cuo od par ljudi koji su se obucavali kako im instruktor kaze "ne gledaj u desni retrovizor, on je za mene, ti gledaj u levi i srednji". Ili sto je drugarici instruktor rekao "migavce dajes samo na polaganju, posle gledas kretanje vozila".
Sa druge strane su problem i ostali vozaci koji nemaju strpljenja i tolerancije nego se svima negde zuri i samo vlada neka nervoza. Samo, tu su vec problemi zbog stanja drustva u kome smo, ali da ne sirim pricu.
U CH sam za mesec dana mozda 1 naisao na sporog polaznika u saobracaju, svi ostali voze kao i ostali, nema zastoja, problema i slicnog. A i ako dodje, niko ne svira, ne gura se, psuje, vec tolerantno saceka i sve je ok.

Alkohol i kontrole... Podrzavam ih u potpunosti iako meni licno smetaju jer uopste ne pijem (nebitno dal vozim ili ne). Medjutim, ljudi samo rade svoj posao i pomazu ostalima, pa i meni jer ce mi mozda bas ta budala koju su zaustavili naici u susret i ubiti me. Opet, da nam je drugacija svest u drustvu ne bi bilo potrebe za takvim kontrolama i stvaranja guzvi i nervoze. Milane, iznenadio bih se kad bi znao koliko ljudi poznajem koji regularno piju od kako ustanu, tako da u pola dana ima da naduvaju preko 1.5 opusteno. A voze i busaju se kako oni to mogu i kako nisu pijani. Sve dok jednom ne naprave losu procenu. Al tad je vec kasno da se opamete.

Mozda je bilo jos nesto ali sam sad procitao zadnjih mesec dana teme tako da jbg ovoliko se secam da odgovorim :D
Fiesta!!

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Poruka od Dex84 » nedelja, 18. nov. 2012. u 20:35h

На путевима страдао цео један град

Међународни дан сећања на жртве саобраћајних несрећа обележен је на београдском Ушћу. Статистика УН говори да сваке године у свету око милион и триста хиљада људи погине у саобраћају. У последњих 20 година у Србији на путевима страдало више од 24.000 људи, што је број становника неког мањег града.

Статистика Уједињених нација говори да сваке године у свету око милион и триста хиљада људи погине у саобраћају. Међународни дан сећања на жртве саобраћајних несрећа обележен је на београдском Ушћу садњом платана у знак сећања на страдале у удесима у овој години и емитовањем промотивних спотова.
Припремио Драган Милутиновић

У Србији је статистика у првих 10 месеци нешто повољнија него прошле године, али је још далеко од очекиваних резултата. У протеклих 10 година погинуло је око девет и по хиљада људи што је једнако нестанку једног мањег града у Србији.

И поред Закона о безбедности саобраћаја и Правилника и строже контроле на друмовима, у Србији је за првих десет месеци погинуло 577 лица. Било је више од тридесет једне хиљаде удеса, што је за 15 одсто мање него лане, а број смртно страдалих је мањи за три одсто, подаци су Агенције за безбедност саобраћаја.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић позвао је све грађане да одају пошту онима који су страдали на путевима.

"Поред стотина хиљада грађана којима су у саобраћају погинули најближи, нема данас на жалост ниједног грађанина Србије коме није страдао комшија, колега, другар, рођак и зато се сетимо свих жртава саобраћајних незгода, али не заборавимо да већ сутра жртва може постати свако од нас", истакао је у писаном саопштењу Окановић.

Посебну пажњу надлежни су ове године поклонили деци као учесницима у саобраћају. Жељка Зебић из Агенције за безбедност саобраћаја каже да је "код деце најбоља статистика, за 18 процената је смањен број смртно страдале деце".

"У октобру ниједно дете није страдало, што нас изузетно радује и надамо се да ћемо успети следеће године да се похвалимо већим процентом", рекла је Зебић.

Алкохол најчешћи узрок несрећа

Као један од најзначајнијих узрока саобраћајних несрећа у полицијским записницима наводи се пијанство. Велики број удеса направе баш пијани возачи, па је статистика у овом случају од почетка године поражавајућа.

"За првих девет месеци ове године укупно је откривено и санкционисано преко 43.000 саобраћајних прекршаја због управљања возилом под дејством алкохола", рекао је Стеван Спасић из МУП-а.

"Од овог броја око 9.000 возача је задржано у просторијама МУП-а због тога што је утврђена количина алкохола преко 1,2 милиграма по милилитру алкохола у организму. Такође, око 700 возача је задржано у просторијама министарства из разлога што су одбили да се подвргну испитивању", објашњава Спасић.

Из Агенције за безбедност саобраћаја апеловали су на државне органе да предузму све неопходне мере како би се смањио број незгода на нашим путевима и на грађане да поштују саобраћајне прописе.

У последњих 20 година на путевима Србије погинуло преко 24.000 људи што одговара броју становника Параћина, Аранђеловца, Обреновца или Горњег Милановца.

До краја године очекују нас лоши временски услови, велики број прослава, слава и на крају Нова година. Из Управе саобраћајне полиције поручују да ће заоштрити контролу на свим градским раскрсницама, а нарочито на путевима првог и другог реда у вече и у рано ујутро.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B4.html
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

Vlade_Ca
Poruka: 204
Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h

Poruka od Vlade_Ca » nedelja, 18. nov. 2012. u 21:15h

Slazem se sa Dulom u potpunosti.
Mene licno nerviraju osobe koje se ne vezuju.. Oni nisu ni svesni koliko pojas znaci.
Npr. moj cale, vezuje se on u 99% ali to cesto radi u sred voznje, umesto da se veze odmah kad sedne u kola..
Ja sam ucio saobracajnu skolu, i sad studiram visu saobracajnu pa mozda sa moje tacke gledista i logicno da tako razmisljam ali volim to, saobracaj, automobilizam i znam koliko pojas znaci. Ali ocigledno su kod nas ljudi totalno ne obrazovani po pitanju saobracaja, velika vecina.. Juce gledam, covek vozi napred na suvozackom sedistu dvoje male dece (oko 5,6 god). Ovo jedno se pribilo uz vetrobran samo sto ne poljubi staklo.. Ne daj boze da zakoci naglo.
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 18. nov. 2012. u 21:25h

vidis i meni taj momenat nije jasan,to sa decom je samo jedan primer,ali situacija ima bezbroj pa kad to vidim pitam se ko je tim ljudima uopste poverio da nesto rade i zaradjuju kad su bas toliko glupi

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 18. nov. 2012. u 23:10h

dule0911 piše:... "migavce dajes samo na polaganju, posle gledas kretanje vozila".
Pa sto bi davala zmigavac kad cu ja da budem kriv jer "nisam prilagodio ..." Sto bi placala struju i pretplatu, kad ce na kraju da joj oproste. Itd. Trebalo je da prijavi tog idiota od instruktora.

Mi se smejemo Amerima, kao glupi su, ukalupljeni, debeli ... Setim se uvek price Bore Corbe, vozi nas lik tamo i vidi neki stao pored puta, ne moze da krene itd. On stane pomogne mu, ovaj upali nudi $100, nas nece, ovaj ode. Posle 2 minuta stize murija, hapsi ovog naseg, jer ga je onaj prijavio da vozi pijan. Tante za tante, a za kukuriku nesto drugo.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 18. nov. 2012. u 23:18h

:lele: :doh: :wtf: Pa tog instruktora koji je rekao da migavece koristi samo pri polaganju, treba ga pregaziti valjkom! :suicide:
Kako mrizim one koje skreću, a ne dadnu migavac, a ja kao idiot čekam ga. Još ako pri tom propustim priliku da se uključim na put na koji se prilično teško uključiti. :diablo:
Ajde ne koristiti migavac kada si sam, nema oko tebe ni jedan auto, ali i tada ga uključim prešlo mi u naviku. :)

A za pojas, OK može da spasi život, ali mi je idiotski to što kažnjavaju, ne ugrožavam nikoga osim sebe. To bi trebalo ostaviti kao neko upozorenje/preporuku/savjet. Pa ko voli nek' izvoli. Jeste da hoće smanjiti broj žrtava, ali to se ne radi tako, pisao sam već o stanju puteva i ostalim problemima.

Najgore kada vidim da drži djete od godinu-dve i vozi. Pa zamisli samo šta bi se desilo da ima saobraćajku, zgnječio bi sopstveno djete, taman i da je vezan, ali ako je noviji auto sa vazdušnim, otvaranje vazdušnog jastuka će da povrjedi djete.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 00:37h

Ili jos gore, ubije dete...

Za pojas nisi u pravu (bar po mom misljenju, koje ne mora da je ispravno). Ali ako se desi udes sa fatalnim ishodom a nisi bio vezan, ja odgovaram sto sam te ubio i drzava me krivicno goni, a meni ostaje trauma. Mislim, ne mora ni da bude toliko extremno, ali nadam se da me kapiras.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 00:58h

Iosis piše:A za pojas, OK može da spasi život, ali mi je idiotski to što kažnjavaju, ne ugrožavam nikoga osim sebe.
Ozbiljno?

pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

FiestaRS
VIP
Poruka: 4298
Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 01:18h

Jel da? a kad se desi saobracajka ko finansira tvoje lecenje? Drzava!

I ja sam isto protiv pojasa, i svega ostalog vezano za njega, ali jbg. Nismo upravu :)
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 09:00h

I to treba promjeniti u zakonu, glupo je okriviti vozača u drugom auto ako se onaj u prvom nije svezao pa poginuo.

Eh jbg, pa ispade da ih je onaj pobio sve troje. :wtf: Malo mi to nerealno.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 11:31h

Uopšte i nije poenta koliko se to tebi čini realno, već da li to može da se desi (a može; na stranu reklama, proguglaj malo šta se dešava u kreš testovima sa nevezanim saputnicima).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 16:41h

A šta ako padneš u vodu? mrgreen

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 17:03h

Onda dekneš glavom u nešto i udaviš se jer ne možeš da se izvučeš iz kola ako si bez svesti i/ili dezorijentisan. cekicko
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 17:33h

Omotam pojas oko glave i zategnem. cekicko

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 19. nov. 2012. u 20:18h

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:04h

To je sve u sklopu njegovog posla (nikad ne znas na koga ces da naletis) ko sto se desavalo da prebiju lika zato sto im je napisao parking kaznu. To ti je posao gde se bukvalno useravas ljudima u zivoT! ista prica za drota, spektora itd.. realno... ko ih *ebe!
Pod ''useravenje'' sam mislio da je liku napisao kaznu od 1000din a ovaj jedva sipao 300din goriva da ode do grada tipa po lekove bolesnom detetu.
Ili ti pandur napise kaznu od 5000 zato sto se nisi vezao a ista gore navedena situacija. A tebi plata 20 000 i imas 2 deteta.
Kasnije se pitaju, zasto se ljudi ubijaju? Kako i ne bi, drzava koja zivi od privatnika, koji placaju porez oni njih ubijaju na sve moguce nacine, mesto da im da povoljne kredite, da im obezbede neke olaksice itd.. I onda se penzioneri jave ''Gde su nam peeenziiiijeee?''' Ma daj...

Prica vezana za pandure, gledam koliko u Odzackoj opstini murija terorise saobracaj, uzima seljaku i ono malo sto je zaradio, vozikaju se stalno, zaustavljaju, teraju na tehnicki pregled, pisu kazne, iskljucuju iz saobracaja. Umetnost ih je zaobici. Slicna prica leti Novi Sad, skuterasi bukvalno dezuraju po gradu, stekaju se po parkinzima iza nekog dzipa i snima saobracaj. Iste te bi pitao kad ce srediti raskrsnicu kod Lutrije iz pravca stanice prema futoskoj, gde je put toliko propao da kacim patos i branik mog auta, isto jedno pitanje za raskrsnicu kod Futoske P. kad ides prema Spensu, leva traka za pravo je katastrofa, bukvalno ima 4 uzastopna lezeca policajca itd.. kad ce to biti sredjeno i koliko joooooss kazni treba da napisu pa da bi nam neke rupe u gradu zakrpili. :mad:
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 01:13h

slazem se sa svime sto si napisao.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 20. nov. 2012. u 01:15h

Ti kao predstavnik zakona si dužan da sankcionišeš oni koji krše isti. To da li neko ima bolesno dete ili nema, ili koliku mu penziju ima baba, nije tvoja stvar da o njoj vodiš računa. Na jednog koji stvarno ima bolesno dete dodje njih 300 koji lažu sa istom pričom. Stavi se u poziciju tako neke profesije, pa bih te pitao da li ćeš biti milosrdan prema svima i ostati bez posla za koji mesec, ili ćeš raditi svoj posao kako tako, jer ga je*iga prvo radiš da bi sebi zaradio hleb. Ne možeš tako da posmatraš stvar samo iz tvoje pasivne perspektive.
Da ne pričam dalje o onoj našoj srpskoj osobini totalne neodgovornosti, kad te pandur zaustavi zato što nisi vezao pojas, plati kaznu ili podmiti čoveka, nemoj da pričaš o rupama na putu na desetom mestu, kao da to ima neke veze sa nečime, nego samo opravdavaš svoj postupak, ili ga činiš manje važnim da bi bio kažnjen. Kao u osnovnoj školi kad te učiteljica prozove zašto pričaš na času, a ti kažeš "pa kako Mika može da rešava ukršene reči".
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 01:19h

fiesta rs, taj prvi deo posta se resava za 3s vezivanjem pojasa i 30din placanjem parkinga..nema rasprave oko toga..

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:21h

Ja kontam tu stranu, ali veruj mi da nikad ali nikad ne bi radio tako neki posao. Ja samo kazem da je ljudski prastati a ne okaciti znacku o srce i *ebati svima mater. On je skolovan da izvali ko laze a ko ne! Gle drugar mi radi u JKP Parking servis, pise kazne. Ima odredjeni broj kazni koji je obavezan da u svojoj smeni napise. Sto i radi, a zamisli samo koliko bi u jednom danu zaista mogao da napise kazni? A zasto bi?
Dobro, nek pisu kazne, gde te pare idu? kome? za sta? u puteve ne sigurno! Koliko dnevno na putarinama prodje kola, kamiona? i?

@milan
Ocigledno da nisi bio u situaciji da ne znas gde ti je glava od silnih obavzeza, problema i muka. Ja sam bio i znam kako je, verglam upaljeni auto a ne da se setim pojasa.
Poslednja izmena: FiestaRS, na dan utorak, 20. nov. 2012. u 01:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » utorak, 20. nov. 2012. u 01:24h

to ti je samo izgovor za neorganizovanost..

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:26h

Ne, vec blokiran mozak sa svim problemima, tenzijom i mukom.
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 20. nov. 2012. u 01:27h

to i jeste problem, em se ne zna gde ce pare, em je zakon nepravedan. Nek uvedu placanje kazni po imovinskom stanju,jer ovkao poznajem ljude koji uvek imaju 100 eur u kolima i to im je uracunat trosak za voznju....ali jok....jer je sprovodjenje zakona instrument uzimanja novca posto je sistem neprofitabilan,i to svi znamo i znamo zasto onda ljudi polude ili reaguju kako reaguju. Licno me bas briga, vezan sam jer u cabriu se setim da ipak imam platneni krv nad glavom (da me nesto ne (katapultira), sa murjom se niti raspravljam niti ih molim jer mi je to ispod nivoa (kao sto bi mi bilo ispod niva upravo da radim takav "posao"),imam svoje parking mesto, vecinu ivicnjaka i ne mogu najasem zbog niskih kola,pa nekako nemam problema skoro nikad (ajd sad da na ureknem),ali razumem da nervira. Da je cilj bezbednost, ja bi ovako pospan mogao da dam nekoliko dobrih predloga za povecanje bezbednosti u saobracju a kamoli neko ko se time bavi,ali to nije nikome cilj.

FiestaRS
VIP
Kontakt:

Poruka od FiestaRS » utorak, 20. nov. 2012. u 01:30h

Tacno tako! Isto pitanje, sta su uspeli sa novim zakonima? i sa povecanjem cena kazni? i bodovima? rezulati? isti kao i pre svega!
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“