Cedo piše:Sto se tice trzanja, ako pricamo o istom i meni se javljalo tu ispod 2000obrt bez obzira koja brzina je u pitanju, "resenje" je bilo da se ne vozi na tim obrtajima ili da se malo brze predje preko njih da ne bi trzao.. po stranim forumima se cesto spominje taj problem, ja sam ga u potpunosti resio zatvaranjem EGR-a, s'obzirom da je tvoj motor euro3 mozes slobodno da probas sa zatvaranjem, pa vidi sta se desava..
Cedo bio i u pravu... sve je bilo do EGR-a, naime auto je ponovo pocelo da trza posle par dana... muka živa

a onda je pri jedom paljenju počelo da neobjašnjivo mnogo da dimi na auspuhu, pomislio sam da je to definitivni raspad sistema

i moj kraj druženja sa autima marke ford

međutim na moje zaprepaštenje posle tolikog dima (sve se pušilo u krugu od 10 metara oko auta) auto je prestalo da dimi da radi normalno ne trza ma extra kao kada sam ga i kupio... nego kad sam odvezao auto kod lokalnog majstora (nisam imao nekog izbora a ovaj "za sve" mi deluje ok čovek) rekao mi je da je stvar u ERG-u i da je najveovatnije uzrok nepravilno čišćenje prošli put, koliko sam ga ja shvatio neki metalni zatvarač je ostao u nepravilnom položaju...a zadnje čišćenje EGR-a su obavili Ilijini majstori

Najbitnije je sad da meni auto ide normalno, tako da ga je prosto zadovoljstvo voziti juče sam ga vozio na autoputu 220km/h i to bez pola muke prosto plovi....