Homokineticki zglob
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Homokineticki zglob
Ima li neko preporuku koju marku staviti... Krcka mi jedan zglob od kad sam kupio auto ali u poslednje vreme sve vise. I hteo sam da pitam jel hoce zbog zgloba da blago se trese auto pri ubrzanju u 4.i 5.brzini onako na sitno? Pocelo to da mi se javlja zadnjih dana,onako jedva primetno.
Kod Srdjana u Ford company zglob kosta 5000din,jel to ta cena ili je neki jeftini krs?
Kod Srdjana u Ford company zglob kosta 5000din,jel to ta cena ili je neki jeftini krs?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Homokineticki zglob
samo dobar polovan..ostalo ne vredi..
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
SKF, GKN, Spidan....Vrh!
Stavi slobodno i samo gas.
Stavi slobodno i samo gas.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- milan_gt
to je jedno 300-400e, dobar polovan je 50-100e
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ne lupaj... 7800 din komad ti je spidan u gazeli a SKF ti je 6400 din.
A neši je verovatno ponuđen LPR ili Meyle koji je šit.
Ovo je konkretno Spidan za 7800 din.

A neši je verovatno ponuđen LPR ili Meyle koji je šit.
Ovo je konkretno Spidan za 7800 din.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- milan_gt
znam ko je tako nesto uzeo i stradalo mu posle 5 meseci, imao je garanciju dali mu drugi i taj drugi mu stradao, pa je uzeo polovan od S&G koji radi..mislim da je oko 80-100e platio taj nov, ne znam koja je marka u pitanju..a ta cena mi je u glavi jer tad (a mozda i sad) u grandu ne prodaju odvojeno zglob od polu-osovine..
Poslednja izmena: milan_gt, na dan četvrtak, 1. nov. 2012. u 21:45h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Pa ok ali moraš znati šta je tačno taj neko uzeo... ima puno proizvođača.
Retki su kvalitetni a većina su krš
Retki su kvalitetni a većina su krš

- milan_gt
taman sam taj deo u postu menjao..tacno, ne znam koja je marka u pitanju.. 

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ja mislim da nije u pitanju zglob do tocka vec do menjaca.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milan_gt
samo je gagi od svijuh nas ovo citao..I hteo sam da pitam jel hoce zbog zgloba da blago se trese auto pri ubrzanju u 4.i 5.brzini onako na sitno?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Markedjani
- Predsednik kluba
ja nisam majstor... ja samo umem dobro da čukam po tastaturi 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9920
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Dragomir
- Oficijalni serviser
opet jedes kokice pazi da se ne zadavis.Popi 

-
Metelli pravi i unutrasnje i vanjske zglobove. Unutrasnji zglobovi su u kompletu sa soljom oko 160 KM, dok je vanjski oko 80 KM (SKF, GKN, Spidan i Metelli).
Koliko sam ja vidio iz licnog iskustva obichno stradaju lezajevi na krstu polusovine koji stoji unutar solje zgloba do mjenjaca. U Banjaluci ih ima kupiti odvojeno. Orginal Ford su oko 75 KM za sva tri lezaja.
Ako tako krcka zar to nije u pitanju vanjski zglob Dragomire?
Meni se to desavalo kada mi je otisao vanjski zglob, to krckanje. Kada je otisao unutrasnji samo je tresao volan na ubrzanju. NIje nisto krckalo.
Koliko sam ja vidio iz licnog iskustva obichno stradaju lezajevi na krstu polusovine koji stoji unutar solje zgloba do mjenjaca. U Banjaluci ih ima kupiti odvojeno. Orginal Ford su oko 75 KM za sva tri lezaja.
Ako tako krcka zar to nije u pitanju vanjski zglob Dragomire?
Meni se to desavalo kada mi je otisao vanjski zglob, to krckanje. Kada je otisao unutrasnji samo je tresao volan na ubrzanju. NIje nisto krckalo.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- Neša
- VIP
Meni krcka kad krecem pun desni i pun levi,ispred mene(na levoj strani). Letos mi se pocepala manzetna na desnom tocku pa ovim momcima u ford company ispade poluosovina i razletese se kuglice pa se namucili da to vrate,ne bi trebalo da su mi nesto zeznuli?
Videcu to ovih dana da resim pa javljam
Videcu to ovih dana da resim pa javljam
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Ako tako krcka dok krećeš onda je homokinetički zglob. Vjerovatno se zeznuo kada su ispale kuglice iz ležaja. Kupi neki od gore navedenih proizvođača, promijeni i gas. 

- milan_gt
a sta ce za unutrasnji?
ja sam za polovnu varijantu, komplet sa poluosovinom ce biti ispod 100e..al nekako da proveris dal valja..ovaj vozi vec dve-tri godine sa polovnim..
ja sam za polovnu varijantu, komplet sa poluosovinom ce biti ispod 100e..al nekako da proveris dal valja..ovaj vozi vec dve-tri godine sa polovnim..
-
Ako je otišao unutrašnji onda može da ga skine i provjeri šta je otišlo unutra.
Ako su samo ležajevi na krtsu zgloba (što je najvjerovatnije) onda promijeni samo njih. Ako je otišla i šolja u kojoj stoji krst onda će morati da kupi cijeli zglob ili polovnu poluosovinu. Dođe mu na isto što se tiče cijene u tom slučaju.
Ako su samo ležajevi na krtsu zgloba (što je najvjerovatnije) onda promijeni samo njih. Ako je otišla i šolja u kojoj stoji krst onda će morati da kupi cijeli zglob ili polovnu poluosovinu. Dođe mu na isto što se tiče cijene u tom slučaju.
- Neša
- VIP
Zvao sam Ford company u Nisu i kod njih je 5000din italijanski zglob sa sve rukama
,jedino je dobro sto imaju i otpad pa moze da se skarabudzi sve sto ne valja,to je servis za ljude sa manjim primanjima pa da bude sto jeftinije,kvalitet je u drugom planu.
Ulje sam kod njih zamenio skoro zato sto imaju formulu f i besplatna je zamena ali filteri su Comline,engleski...
jaooo Gagi otvaraj istureno odeljenje RSD u juznoj Srbiji sto pre

Ulje sam kod njih zamenio skoro zato sto imaju formulu f i besplatna je zamena ali filteri su Comline,engleski...
jaooo Gagi otvaraj istureno odeljenje RSD u juznoj Srbiji sto pre

Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
5000 din to je oko 100 KM odnosno 50 Eur?
Ako je Metelli taj italijanski zglob koji pominješ onda to i nije tako loše rješenje. Ljudi ovdje imaju pozitivna iskustva s tom markom. Mada je bolje naći nešto renomiranije tipa SKF, GKN, Spidan....
U svakom slučaju nek' je sa srećom.
Ako je Metelli taj italijanski zglob koji pominješ onda to i nije tako loše rješenje. Ljudi ovdje imaju pozitivna iskustva s tom markom. Mada je bolje naći nešto renomiranije tipa SKF, GKN, Spidan....
U svakom slučaju nek' je sa srećom.
- sOmir
- Poruka: 165
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h
Vjerujem da i kod vas imaju prodavnice gdje rade samo s ležajevima i tim stvarima, pa možda da se i tu pogleda umjesto u auto dijelovima. Drug je uzeo SNR-ov ležaj koji je s magnetnim prstenom, i platio je 70 maraka, dok je isti taj ili čak i lošiji u auto dijelovima koštao 100tinjak maraka. Nije nužno da će biti jeftinije u svakom slučaju, ali vrijedi pogledati jer se ne mijenja već svaki dan 

- Neša
- VIP
Zamenjen zglob. Montiran Meteli greškom na levu stranu,a problem je bio desni zglob,pa sam stari prebacio na desnu stranu i sad je sve ok.
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v