Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus kljuc

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Ford Focus kljuc

Poruka od veljo_81 » petak, 2. nov. 2012. u 19:57h

htio bih si napraviti jos jedan kljuc za auto, malo mi je cudan ovaj sto vec imam, isti kljuc kao sto moj brat ima na scorpiu iz '85
evo stavio sam sliku dy vidite, jel to originalan kljuc od focusa ili sta vec
jel ima ovaj kljuc kod?
Slika

Dex84
Poruka: 93
Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
Kontakt:

Re: Ford Focus kljuc

Poruka od Dex84 » petak, 2. nov. 2012. u 20:49h

ima kod. :ford: Pravljene kopije je negde oko 6000din kod ključara.
POŠTUJ SAOBRAĆAJNE PROPISE!!!
Slika

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » petak, 2. nov. 2012. u 21:04h

a jel se moze preko kakve dijagnostike kodirati kljuc, da ja kupim na e-bayu i narezem, ubodem u bravu i dam naredbu za upis koda, dal to radi neki uredjaj preko obd

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » subota, 3. nov. 2012. u 18:00h

Mozes da uradis i sam AKO imas 2 kodirana kljuca koja odgovaraju tvom motoru. Ovaj treci ne kodirani prihvati kod od auta, ako predhodno u bravu stavis 2 odgovarajuca kodirana kljuca. (taj ne kodirani ne mora da bude nov, moze da bude i vec kodiran na neki drugi Foikus. Tvoja "brava" ce mu upisati novi kod)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 14:15h

to znam, al nemam 2 kljuca
a jel ne moze dijagnostika, ja mislio da kupim onu kinesku da imam pa ako ona moze pustiti kod u kljuc onda super, taman je to ta cjena sto bi platio kljuc kupim sebi dijagnostiku

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 4. nov. 2012. u 14:25h

kako to, ja uzmem neciji kljuc i sam nakodiram u bravu jel, pre nego sto ga narezem, ili kupim samo onaj mali stakelni cip, njega za rezervu nakodiram :wtf:

djole3113
Poruka: 142
Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
Kontakt:

Poruka od djole3113 » nedelja, 4. nov. 2012. u 15:53h

A koja kineska dijagnostika moze da se kupi po ceni kljuca? I gde?

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 17:29h

moze dosta njih :)
e sad je samo pitanje moze li ubaciti kod u kljuc

djole3113
Kontakt:

Poruka od djole3113 » nedelja, 4. nov. 2012. u 17:53h

U kljuc tesko da moze da ubaci kod bilo koja,malo drugacije to funkcionise.A bas me zanimalo koje dijagnostike kostaju 50 evrica,na kolicinu sigurno ima i popust. thumbsuph Uzgred,mbole je lepo objasnio kako se kodira kljuc odnosno sta se kodira,mislim da se tema zove kodiranje kljuca,ukljuci pretragu

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 19:39h

ja postavljam pitanje dal se moze kodirati kljuc pomocu neke dijagnostike, npr onog wds-a ili km-a, to pomocu dva kljuca pise u autodati, vivid workshopu, focusovom prirucniku, ford tis-u i na svim forumima, a odnijeti nekom na da uzme 50 - 60 evra mozemo svi, jel neko radio sta preko obd-a licno ili gledao
i ima popust na kolicinu, sta ti treba :)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » nedelja, 4. nov. 2012. u 19:45h

Ja sam radio preko dijagnostika

A ima misljenje da bi trebao malo bolje da se predstavis ;)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:00h

ja sam veljo, pomalo prodajem ovako neki software za automobile, planiram i dijagnostike
od mehanike ne znam nista osim sto procitam u tim programima ili cujem na forumima
i sad me taj focus sto sam kupio zdere na smrt
sto mi nisi odgovorio kad sam te pitao za rail i senzor rail-a, bio sam na forumu jedno 555 puta, ti programi za automobile nisu losi al ako neko ima bar osnovno znanje mehanike koje ja nemam
i onda sam ja morao da zovem neke ljude koji se bave mehanikom a kupovali su od mene software i jedan je rekao iscupaj crijeva dolaza i povrarta i spoji u kanister, ozraci dizne i ako upalis ili je zacepljeno ili je suplje crijevo i stvarno kad sam ozracio cetvrtu on upali, niko sretniji od mene :)
a ou mom gradu su braca vec htjela da me deru, moram nositi dizne i pumpu viskog pritiska na provjeru, bice za tebe popust i te price ali ako smo sisali vesla nismo pusili mornaru, dobro je na kraju sve ispalo, oka sinoc nisam sklopio
preko koje dijagnostike moze se narediti da pusti kod u kljuc

djole3113
Kontakt:

Poruka od djole3113 » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:27h

Treba mi AVDI interface,za pocetak,ako imas po nekoj povoljnoj ceni. ;)
A moras da poznajes i mehaniku da bi uradio kljuc-treba ti masina za rezanje i prazan,blanko kljuc.Onda ti treba npr T-300 key programmer,ili silca SBB,ili MVP programmer(najbolje MVP pro).Pa ti treba transponder odgovarajuci koji ces da prijavis preko neke od dijagnostika.E da,treba ti da odrzis napon akumulatora(ako je slab) jer dijagnostike koriste napon sa obd-a(ciscenje PATS-a kod focusa traje 10-ak minuta dok se transponder programira).I eto,ako uspes na kraju sam sebi naplati pola cene izrade kljuca thumbsuph
A mislim da ti Dragomir nije odgovorio jer je imao posla u servisu.Uzgred,pokusao je da te uputi ne neke majstore koji su ti blizu jer ipak,povrh sve dobre volje i entuzijazma,ne moze amater da popravi automobil koji je pun problema.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:30h

Upravo tako... Ne očekuješ valjda da će čovek da sedne u kola i dodje u Kostajnicu da ti sredi auto ;)
Slika

djole3113
Kontakt:

Poruka od djole3113 » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:35h

Mozemo totti i ja da sednemo u kola i dodjemo u Kostajnicu ako nam obezbedis neki zenski odbor za docek. :bravo:
Auto ne umemo da popravimo ali cemo bar da pruzimo moralnu podrsku :ford:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:42h

U tom slučaju krećemo odmah :D :beer:
Slika

djole3113
Kontakt:

Poruka od djole3113 » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:45h

Kad bude potvrdjen odbor za docek,tek onda :bravo:

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 20:54h

ne, daleko od toga, zezao sam se tim pitanjem sto mi nije odgovorio, jer sasm samo hodao sa mobom oko aauta i hvato wi-fi da procitam jel sta napisao :)
njemu hvala ali ti su majstori 110 kilometara od mene, nije mi bas blizu
nista od doceka, dijete samo rodjeno a ja da vama organiziram docek, pa da me zena izbode kad dodjem kuci, moze kafa i piva nedjeljom do 12 h, poslije toga imam prozivku i obavezan rad u kuci :)
vec sam odgovorio ali mi obrisalo post ili sta vec
nemam interfejse bar ne za sad, jos se malo rapitujem oko toga, kinezi iskopiraju sve ali stave los kabal koji zna izgoriti brzo ili odmah ne valjati pa cu oko toga kad budem na godinsjem
ja imam ovo, tipaa autodata, vivid, tecdoc, epe-e, tis-ove i po neki software od dijagnostike sto sam nabavio nekim ljudima koji su izgubili svoje CD-e sto su dosli uz dijagnostiku, necu ovde da vam stavljam link ako vam sta treba posaljite pp
ja kontam kupiti nesto za forda sto moze da cita i brise a i usput da ubaci kod, kljuceve na otpadu ili ebay-u i probati, mozda i zaradim koju marku :)
narezivanje kljuca cu rado platiti, to nije skupo
Poslednja izmena: veljo_81, na dan nedelja, 4. nov. 2012. u 21:17h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » nedelja, 4. nov. 2012. u 21:15h

Mene nervira kada neko dodje i ne predstavi se lepo i ne kaze ko je i sta zna(ja citam i forum ford klub Hrvatska)

Ja radim sa orginalnom dijagnostikom i jedino sa njom znam da radim(dnevno kroz servis prolazi bar 10 fordova) Ako hoces da vise saznas ja bih voleo da dodjes do mene pa da ti ja objasnim(posto neces da odes do Banja Luke)Ja nemam bas toliko zivaca i vremena da kucam po tastaturi.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 21:32h

nije da necu, bio sam skoro, kad sam kupio focusa isao sam po djelove, skf setove sam stavljao a to u kostajnici nema, ali imam jako lose iskustvo sa mehanicarima zato idem samo na lokalu i ne odmicem od auta dok se radi, danas su svi bili raspolozeni za skidanje pumpe i dizni a kad sam ja rekao e sad smo dokazali da nisu pumpa i dizne nego da treba pregledati crijeva niko nece, slaba im para, kontas druze
onio bi mi naplaili reparaciju pumpe i dizni a uopste je ne bi nosili nigdje, srecom pa imam tih nekih brojeva moba, mada ne volim da zovem cak ni ovako na forumu jel tesko je tu bilo sta reci dok se auto ne pogleda, ti mene mozes da zoves ako ti ne radi neki program ali ja napamet malo tu mogu, moram se spojiti na tvoj pc da rjesim problem, to je tako
kako se zove ta dijagnostika kojom radis, jel samostalna ili ide na lap, ja sam mislio kupiti nesto sto ide na lap, jeftinije su, ali bilo bi dobro da ima tu mogucnost za kljuc, nema tu nekih para, ovo je malo mjesto ali nek zaradi sebe i ostane meni ja sam zadovoljan
obavezno cu nesto kupiti jel ako placam 15 evra dijagnostiku, kao za mene 10 i lik iscita gresku P2291 injector kontrol pressure i kaze mi nesto sa injektorima nije u redu sta ja njemu da kazem na to, ruzno je da mu se smijem al on hoce da uzme novac i samo je to bitno
bolje se ja snalazim sa tim stvarima ili ako ne skontam dam na forum pa neko ce vec nesto napisati

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 21:39h

i da, pa predstavio sam se, nisam spominjao ove programe sto prodajem jel onda ispada sa sam se uclanio da vam tu nudim da kupite
sto se tice mehanike, nista ne znam al volim sarafati :)
a u bg idem samo kad me ovde ne mogu izlijeciti pa me posalju na vma, tako da sumnjam da mogu doci :)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » nedelja, 4. nov. 2012. u 21:47h

Ja radim sa orginal dijagnostikom IDS (kosa oko 800 puta vise od tih 15e),Znam da postoje dijagnostike sa kojima rade kljucari za kodiranje ali ni one nemogu sve da odrade.
Programe koja je koristim su pretezno programi kojima se pristupa preko neta.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » nedelja, 4. nov. 2012. u 21:51h

znam ali to kupuju samo ovlasteni servisi koji imaju posla i placaju licencu kako je po ugovoru propisano, ne platsi-nema update-a, tu onda upadam ja :)
i kod mene moze da kupis ovo, ne jos ali ce biti ako bude sve po planu http://www.alibaba.com/product-gs/57614 ... d_IDS.html

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“