Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Jbt jel ta ograda od kartona kada se tako lako probija?
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Pa koliko vidim nije ni nesto jaka. Izvarene obicne metalne kutije. Mislim da je njena prvenstvena uloga da fizicki razdvoji ova dva smera i spreci pesake da prelaze gde im je volja, slabu zastitu ce ona nesto pruziti. Treba tu staviti onu ogradu kao na auto putu 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Neznam koliko vas ide bulevarom od autokomande ka trosarini ali ko ide znace o cemu pricam.
Svako jutro tuda prolazim i gledam istu scenu koja me izludjuje.Na semaforu kod,mislim nka diplomatska benzinska pumpa,postoji leva traka za pravo i desna za pravo i desno.Ima ljudi koji normalno voze desnom trakom i tu ih uhvati crveno i kada se upali uslovno zeleno za desno,svi magarci pocnu histericno da sviraju i psuju ovog sto je u desnoj traci,kao da je to njihova privatna traka i sad neko mora da prodje kroz crveno ili da skrene desno da bi njima oslobodio skretanje.Takvih semafora ima dosta u gradu ali ovaj je bas specifican.Ja sam tu uvek u levoj traci jer znam za foru ali jedan dan kad budem nervozan,namerno cu stati u desnu traku i ima da isprebijam prvog koji mi bude svirao.
Svako jutro tuda prolazim i gledam istu scenu koja me izludjuje.Na semaforu kod,mislim nka diplomatska benzinska pumpa,postoji leva traka za pravo i desna za pravo i desno.Ima ljudi koji normalno voze desnom trakom i tu ih uhvati crveno i kada se upali uslovno zeleno za desno,svi magarci pocnu histericno da sviraju i psuju ovog sto je u desnoj traci,kao da je to njihova privatna traka i sad neko mora da prodje kroz crveno ili da skrene desno da bi njima oslobodio skretanje.Takvih semafora ima dosta u gradu ali ovaj je bas specifican.Ja sam tu uvek u levoj traci jer znam za foru ali jedan dan kad budem nervozan,namerno cu stati u desnu traku i ima da isprebijam prvog koji mi bude svirao.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ne razumem zasto bi namerno stajao u traku i onemogucavao drugima da prodju ,pogotovo ako vec znas za semafor. Idem naravno stalno tuda i nikada mi ne pada na pamet da korisitm desnu traku upravo zato da ne bi nepotrebno gusio protok saobravcaja,iako sve vreme vozim desnom,jer u levoj arce i razlecu se, uvek pogledam i na vreme predjem u levu. Ako vec stojim,zasto druge da blokiram? Naravno ,nikada ne sviram nikome za tu situaciju jer je to njegovo pravo ali potpuno razumem da iritia ljude tim pre sto alternativa postoji. ovakvih semafora ima koliko hoces u gradu, ali pazim i na ostale ucesnike. Jos gori je semafor na bulevaru revolucije, posle metropola. Tu prodjem dnevno nekoliko puta i stoka od taksista namerno blokira uvek, jer vrebaju musterije na sledecoj stanici autobusa. I to rade non stop,dakle, znam, jer gledam i vozim non stop i u 95% slucajeva su taksitsi upravo ti koji stanu i bas ih briga,a imali su jos dve trake za cekanje levo.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Meni isto na djoku mnogo idu oni koji mi se nabiju u dupe što idem 30 na sat i blicaju do iznemoglosti, a to što je 50 m ispred mene semafor na kom već čeka desetoro njih to nema veze, i onda histerično obidju sa sve oblakom dima od nesagorelog goriva da bi se ugurali ispred i onda čekaju kao budale zeleno.
Ili recimo kolona na Rakovičkom putu, tempiram brzinu na 10 ili 15 na sat i ne stajem, dok oni ispred stanu i krenu 300 puta, i onda naravno neki pametnjaković koji obidje sve redom, valjda voli čovek da stalno stiska kvačilo i kočnicu i šalta...
Poenta priče - niko ne prati saobraćaj, niko ne gleda šta se dalje ispred dešava, vidno polje im se ograničava na branik automobila ispred i to je to. Staneš na pešački, a treći auto iza tebe svira.
Ili recimo kolona na Rakovičkom putu, tempiram brzinu na 10 ili 15 na sat i ne stajem, dok oni ispred stanu i krenu 300 puta, i onda naravno neki pametnjaković koji obidje sve redom, valjda voli čovek da stalno stiska kvačilo i kočnicu i šalta...
Poenta priče - niko ne prati saobraćaj, niko ne gleda šta se dalje ispred dešava, vidno polje im se ograničava na branik automobila ispred i to je to. Staneš na pešački, a treći auto iza tebe svira.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Ma nisam mislio ozbiljno nego se zezam da znam tacno gde mogu da se istresem na nekoga ako mi dodjeRS_cabrio piše:ne razumem zasto bi namerno stajao u traku i onemogucavao drugima da prodju ,pogotovo ako vec znas za semafor. Idem naravno stalno tuda i nikada mi ne pada na pamet da korisitm desnu traku upravo zato da ne bi nepotrebno gusio protok saobravcaja,iako sve vreme vozim desnom,jer u levoj arce i razlecu se, uvek pogledam i na vreme predjem u levu. Ako vec stojim,zasto druge da blokiram? Naravno ,nikada ne sviram nikome za tu situaciju jer je to njegovo pravo ali potpuno razumem da iritia ljude tim pre sto alternativa postoji. ovakvih semafora ima koliko hoces u gradu, ali pazim i na ostale ucesnike. Jos gori je semafor na bulevaru revolucije, posle metropola. Tu prodjem dnevno nekoliko puta i stoka od taksista namerno blokira uvek, jer vrebaju musterije na sledecoj stanici autobusa. I to rade non stop,dakle, znam, jer gledam i vozim non stop i u 95% slucajeva su taksitsi upravo ti koji stanu i bas ih briga,a imali su jos dve trake za cekanje levo.

I ja sam tu uvek u levoj traci ali imas mnogo ljudi koji nisu iz BG-a ili onih koje bas tu uhvati semafor.Pa ne treba mu odma psovati mater i svirati sto ti je blokirao traku jer on tu ne pravi nikakav prekrsaj.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
+1 kao kuca
(na Krsticev post, pretece me Loyale)
Ima nekih semafora po gradu za koje se jednostavno uhvati ritam i normalno prolazis ako se drzis odredjene brzine. Cesto besne u Kneza Milosa posle Nemanjine ka centru, od OMV pumpe na Cukarici ka gradu...

Ima nekih semafora po gradu za koje se jednostavno uhvati ritam i normalno prolazis ako se drzis odredjene brzine. Cesto besne u Kneza Milosa posle Nemanjine ka centru, od OMV pumpe na Cukarici ka gradu...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Ljubitelj životinja
+1 za krstica (Krstica za ministra saobracaja, sad i odmah) i slazem se da niko ne prati saobracaj to arce kao somovi, bez ikakve svesti.kao da je gorivo dzabe, kao da se nesrece desavaju drugima,kao da su kocnice jeftine,kao da su putevi idealni...moja teorija je da jednostavno nacija nije zrela za ovoliki stepen motorizacije. Saobracja se prati.Sinoc tako se vracam sa kanala ( a odakle bi?) i sumanuto razjuirvanje neki seat leon cupra. Ja u petoj ili na leru se vracam kuci.4 semafora je on pravio prekrsaje , preticao ljude, kasno kocio,naglo startovao,preskakao,sekao...i na svakom semaforu smo bili zajedno. Posle me je put naveo na drugu stranu.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Kao na Zrenjanincu - ma prosto se utrkuju ko će pre da stigne i stane na crveno.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
ajd i mali Mujo, +1 za Krstica, ko god to bio.
Zaista mi nije jasno to jurcanje do crvenog, ali zato, kad se upali zeleno, nikako da se krene.
Moram samo da primetim, saobracaj bi trebalo da je sinhronizovan na 40-50, a ne 10-15. Suludo je tempirati motorni saobracaj na 10 - 15Km/h.
Zaista mi nije jasno to jurcanje do crvenog, ali zato, kad se upali zeleno, nikako da se krene.
Moram samo da primetim, saobracaj bi trebalo da je sinhronizovan na 40-50, a ne 10-15. Suludo je tempirati motorni saobracaj na 10 - 15Km/h.
- Sharpshooter
Loyale piše:Neznam koliko vas ide bulevarom od autokomande ka trosarini ali ko ide znace o cemu pricam.
He he, ja volim da uđem u tu desnu traku, pa pošto sam mali stanem prvi, ali skroz levo, pa lepo mogu ovi iza mene da se provuku pored i da skrenu desno. A usput obiđem sve vas u levoj traci.
Naravno to sve važi ako na prvom mestu u desnoj traci već ne stoji neki autobus, kamion ili neko ko nije iz Beograda.

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Mislio sam konkretno na jako dugu kolonu pred semaforom koji ima dugo zeleno i kratko crveno, ali na kome neko stalno skreće levo i guši saobraćaj onih iza, i odna se stalno vozi kreni-stani.Vladan piše: Moram samo da primetim, saobracaj bi trebalo da je sinhronizovan na 40-50, a ne 10-15. Suludo je tempirati motorni saobracaj na 10 - 15Km/h.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Vladan
Cool, kapiram te, cesto idem Rakovickim od Drajzerove do tamo negde Borske.
Ja sam mislio na to kako su nasi mudraci tempirali, pa na sledecem semaforu osim ako nisi "u prolazu" hvatas zeleno ako vozis 10 ili ako nagaris do 90.
Mada, ima i lepo namestenih deonica. pre par nedelja od rafinerije u Pancevu, obilaznicom, pancevackim, ..., prvi put sam stao na semafor negde kod policije u 29.og, i sve vreme sam isao oko 60.
Ja sam mislio na to kako su nasi mudraci tempirali, pa na sledecem semaforu osim ako nisi "u prolazu" hvatas zeleno ako vozis 10 ili ako nagaris do 90.
Mada, ima i lepo namestenih deonica. pre par nedelja od rafinerije u Pancevu, obilaznicom, pancevackim, ..., prvi put sam stao na semafor negde kod policije u 29.og, i sve vreme sam isao oko 60.
-
Sharpshooter
Tebe vidjam skoro svako jutro na toj deonici,ide ti KA ka metak
Tebe vidjam skoro svako jutro na toj deonici,ide ti KA ka metak

- Sharpshooter
Samo da ga operem za vikend i izbacim sve nagomilane pseće dlake, pa će ići još brže.
Javi se u prolazu sledeći put.

Javi se u prolazu sledeći put.

-
Hocu
Jutros na zrenjanincu kod BiP-a jos jedna od cestih situacija.Covek sa Audi 80 stao pred pesacki da pusti pesaka a od pozadi ga razvali magarac sa Vectrom i to ne malo nego toliko da je audia prebacio 10m od pesackog (i pesacki ima jedno 5m,znaci 15m) i nabio mu zadnju osovinu ispod patosa.Takvoj dileji treba odma oduzeti vozacku jer dzabe sto ti stanes ako te on tako naguzi i baci te na pesaka.
A nista bolji nisu ni oni kad stanem da pustim pesaka a on proleti pored mene.

Jutros na zrenjanincu kod BiP-a jos jedna od cestih situacija.Covek sa Audi 80 stao pred pesacki da pusti pesaka a od pozadi ga razvali magarac sa Vectrom i to ne malo nego toliko da je audia prebacio 10m od pesackog (i pesacki ima jedno 5m,znaci 15m) i nabio mu zadnju osovinu ispod patosa.Takvoj dileji treba odma oduzeti vozacku jer dzabe sto ti stanes ako te on tako naguzi i baci te na pesaka.
A nista bolji nisu ni oni kad stanem da pustim pesaka a on proleti pored mene.
-
- Ljubitelj životinja
- Vladan
Kosarkas je naebo, a taxiste bi trebalo dodatno obucavati, obavezati ih da prilagode vozila i maximalno ih lupati po dzepu, pa bi mozda, vremenom, shvatili.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Žao mi je devojke, ali neverovatno je koliko saputnici (posebno ženski) ne gledaju kada otvaraju vrata i izlaze iz auta. Tu su, po mom mišljenju, krivi svi po malo, jednostavno jako loš splet okolnosti.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Sharpshooter
Jao pa još bliznakinja. Bedak dupli. Jbt.
Imam osećaj da će osunačani ganfer da zapali iz zemlje prvom prilikom.
Da sam rodbina dotične, lopatu u ruke i 

Imam osećaj da će osunačani ganfer da zapali iz zemlje prvom prilikom.

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
[youtube][/youtube]
neka im je laka zemlja, ovako sam ja izgubi jenom kontrolu po ovakvom vremenu na auto putu, ali sam povratio kontrolu, inace jako se tesko vraca kontrola po klizavom a velikim brzinama.
neka im je laka zemlja, ovako sam ja izgubi jenom kontrolu po ovakvom vremenu na auto putu, ali sam povratio kontrolu, inace jako se tesko vraca kontrola po klizavom a velikim brzinama.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ovde nije toliko gubljenje kontrole koliko procena..
a gubljenje kontole na klizavom putu je kao i odnos sa devojkom..krece lagano i bezopasno ako je u samom startu ne smirite i spustite na zemlju ali kako prolazi vreme bice sve gore..
a gubljenje kontole na klizavom putu je kao i odnos sa devojkom..krece lagano i bezopasno ako je u samom startu ne smirite i spustite na zemlju ali kako prolazi vreme bice sve gore..

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- Sharpshooter

- fofa-irina
- Poruka: 42
- Član foruma od: petak, 15. jun 2012. u 12:41h
- Kontakt:
@milan_gt XAXAXAXXAXA