Smanjenje carina
Moderator: ace1
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Smanjenje carina
http://www.b92.net/automobili/istrazuje ... _id=322874
Potpuno ukidanje carine predviđeno je za 2013, mada ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić optimistično kaže da je moguće već 2010. godine. Zvuči lepo, ali čak i do carine od 10% je dug put. Prvo treba da se završi priča sa SSP (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju), nakon čega Ministarstvo finansija sprema predlog o izmeni zakona i šalje ga Vladi, koja ga potom šalje u Skupštinu na glasanje.
Potpuno ukidanje carine predviđeno je za 2013, mada ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić optimistično kaže da je moguće već 2010. godine. Zvuči lepo, ali čak i do carine od 10% je dug put. Prvo treba da se završi priča sa SSP (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju), nakon čega Ministarstvo finansija sprema predlog o izmeni zakona i šalje ga Vladi, koja ga potom šalje u Skupštinu na glasanje.

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Smanjenje carina
Koliko ovo bilo dobro - toliko je i loše.
Sve ove krševe stare 20-30 godina koji se mogu videti ma ulicama su uvozili bukvalno do poslednjeg dana dok nisu doneli sadašnji zakon o uvozu.
Sada će ponovo uvoziti krševe, doduše daleko mladje, ali i za daleko manje pare jer će carina biti manja. Daleko će više uvoziti i prodavati ona najjeftinija vozila tipa Punto, Fiesta, Clio, Polo i slično, koji su izakani totalno i prešli 500 miliona kilometara. Biće moderno - a krš.
Da sam ja neka vlas' u ovo selo, ja bih lepo ukinuo carinu samo na nova vozila, a na polovna bih bogami i podigao.
Vreme je da počnemo da vozimo normalna kola, kao sav normalan svet.
Inače, Ford je usled akcije u pet dana prodao 250 novih vozila širom Srbije. Najviše su se prodavale Fieste, Fusioni i Focusi.
Sve ove krševe stare 20-30 godina koji se mogu videti ma ulicama su uvozili bukvalno do poslednjeg dana dok nisu doneli sadašnji zakon o uvozu.
Sada će ponovo uvoziti krševe, doduše daleko mladje, ali i za daleko manje pare jer će carina biti manja. Daleko će više uvoziti i prodavati ona najjeftinija vozila tipa Punto, Fiesta, Clio, Polo i slično, koji su izakani totalno i prešli 500 miliona kilometara. Biće moderno - a krš.
Da sam ja neka vlas' u ovo selo, ja bih lepo ukinuo carinu samo na nova vozila, a na polovna bih bogami i podigao.
Vreme je da počnemo da vozimo normalna kola, kao sav normalan svet.
Inače, Ford je usled akcije u pet dana prodao 250 novih vozila širom Srbije. Najviše su se prodavale Fieste, Fusioni i Focusi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Sve ok ali ... kako da zaradim za novi auto ? pogledaj samo tugu od plati 150e prosechna plata a rata za auto je oko 100e. Jedino nam ostaje da chekamo da neko umre pa da nasledimo neku imovinu.

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Jos veoma dugo cemo mi voziti krseve... kad budu smanjili carine... uvalice ti ga na drugi nacin,uvede ti regulativu da auto koji uvozis mora da bude Euro4... jupiiiiii :|
I opet smo na istom...
I opet smo na istom...

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mossa
- Poruka: 36
- Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 20:20h
evropa bato!
...al opet po meni uzeti nov auto je malo glupo.jeste to cool novo je novo i to,ali za npr 2-3 godine mnooogo padne cena .tj za mnogo manje pare mozes uzeti neki 2-3 godine star auto koji je u odlicnom stanju takoreci kao nov.
...al opet po meni uzeti nov auto je malo glupo.jeste to cool novo je novo i to,ali za npr 2-3 godine mnooogo padne cena .tj za mnogo manje pare mozes uzeti neki 2-3 godine star auto koji je u odlicnom stanju takoreci kao nov.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Da, ali takav primerak nikakno nije jeftin.mossa piše: neki 2-3 godine star auto koji je u odlicnom stanju takoreci kao nov.
Ima ljudi koji hoće pošto-poto da kupe neki auto. Polovan, bilo kakav, samo da ne idu peške. Njima ovo smanjenje najviše ide na ruku, jer će tako moći da kupe nešto moderno, a razdrndano. Ali nema veze što je razdrndano, bitno je da ne idu peške.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Sto da idu peske ?
Mogu da voze bicikl , da idi Gsp-om
Mogu da voze bicikl , da idi Gsp-om

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ma kakvi. :|
Znam gomilu klinaca koji voze poluispravna kola "jao brate, znaš ne smem preko 60, otpašće mi točak" i slično, ali ne - bitno je da se voze. Kompleksi.
Znam gomilu klinaca koji voze poluispravna kola "jao brate, znaš ne smem preko 60, otpašće mi točak" i slično, ali ne - bitno je da se voze. Kompleksi.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Stefan148
-
- Poruka: 2427
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
apsolutno je sve jedno da li ce kupiti krs tamo negde ''na zapadu'' ili ce kupiti krs ovde. ako hoce krs ne znam zasto je bitno gde ce ga kupiti? ovde je ponuda krseva sasvim dovoljna i primamljiva...
sto se mene tice, radujem se svakoj meri koja nas priblizava evropi.
sto se mene tice, radujem se svakoj meri koja nas priblizava evropi.

- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Ja se radujem svakoj meri koja smanjuje cenu bilo cega, jer ipak zivimo u zemlji Srbiji
...
Kao shto rece FiestaRS, ovde je prosecna plata 150e... Shta vishe reci???

Kao shto rece FiestaRS, ovde je prosecna plata 150e... Shta vishe reci???
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Smanjenje carinskih troskova ne znaci i menjanje uslova za uvoz polovnih vozila. Niza carina ce biti vidljiva uglavnom kod kupovine novih automobila, zato se netreba previse radovati. Osim ako se ima u planu kupovina novog automobila.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.