Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tdci problemi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Focus 1.8 tdci problemi

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 20:37h

Pozdrav, prije 15 dana kupio sam focusa 1.8 tdci, 85 kw, 2002 godina i imam nekih problema
Auto se nekad gasi kad zakocim dok je hladan, nekad tesko upali, trosi mi 8 litara prosjeka, preko 3500 obrtaja trza i ne moze preko 160 na sat
Prvo, na autu nije bio onaj rezervoar za vakum sto stoji na desnom zakretacu, ja sam ga kupio i stavio i spojio na jedno od vakum crijeva koje je bilo blokirano vijkom, i, nista se nije desilo, sve po starom, mislim da su mi a vakum crijeva izmjesana ako neko ima slike kako se spajaju zamolio bih da ih postavi
I stvar druga, desno od kucista filtera zraka imam 2 dzeka koja nisu spojena nigdje, jedan obicni zenski i jedan crveni sa 5-6 kontakata, dizao sam kuciste filtera i nema gdje da se ubode, jedino da ne idu tamo na onu kutiju gdje su releji al ne znam kako se ona skida
Ne znam kako da stavim slike da vidite dzekove

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Focus 1.8 tdci problemi

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 20:44h

Odakle si?
Moze li malo slika tih dzekova i motora?
Tesko je govoriti napament ali mi lici da nemas protokomer i da je taj veci dzek od njega
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 20:51h

republika srpska, kostajnica
ne znam kako da ubacim slike, imam ih al kad kliknem img ne otvara mi se za upload
kad udjem u onaj meni gdje prikazuje izmedju ostalog i dtc, stoji da none
desno od akumulatora ima nekakav nosac, kao nesto je tu bilo al vise nema, i tu su ti dzekovi, nigdje ne mogu naci sliku tog djela focusa, da vidim sta tu stoji
maf i map u uredno pokaceni, jel ima negdje sema tih vakum crijeva malih da to pospajam kako treba
kako bih znao da nije mozda taj egr blokiran, kad sam mijenjao set zupcastog otpojili su onu cijev od hladnja interculera do egr-a, egr je cist, sav se sija, nema logike da nema garezi
ja sam laik za mehaniku, mozda to i nije egr ventil al tako su mi rekli na servisu

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 20:56h

Nebi trebao da ti je daleko Banja luka poseti majstore tamo .Imas Luburu 065/575671 i Vlado 065/692561
A za Slike pogledaj http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... p?f=4&t=33

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:05h

malo mi je problem jel do banja luke mogu samo nedjeljom
evo slike
http://postimage.org/image/rl9i9mdll/
http://postimage.org/image/e92m6jax1/

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:10h

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:15h

Ovde ima mnogo nejasnoca.Prvo oni dzekovi nisu fabricki od njega (verovatno je nesto imao dodatno),creva vakum koja sluze za regulaciju rada turbine i EGR ventila nisu na svom mestu i ima nekih dodatnih(nemogu da provalim gde idu i zasta su) sto moze da pravi takav problem.Moj savet ti je da odvojis malo vremena i da posetis nekoga od dvojice ovih majstora i da ih zamolis da ti pogledaju i nedeljom

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:16h

onaj dzek sa prve slike mi lici kao da je od ugradjivanih xenona..

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:28h

moguce da su bili xenoni, auto je udaran kod prijasnjeg vlasnika, sad ima kineske farove :)
a jel nema negdje sema tih vakum crijeva, ja imam ford tis i ford ecat ali sam nasao samo u ecatu ali po toj slici ne mogu da skontam kako idu, trebao bih nesto detaljnije
po onoj slici iz ecata sa one grane na desnom kraju idu 3 crijeva, onaj vakum na filter zraka je ok, i onaj sto ide negde dole njega ne vidim gdje je zakacen, e sad imam taj na koji sam zakacio vacum kontejnjer taj je bio blokiran vijkom, kad bih znao gdje se tacno zakaci taj kontejnjer mozda bih lakse prokontao
volio bih da ne idem na pamet u banja luku, da znam sta me ceka, sta ako kazu ostavi auto a ja em moram u pon na posao em mi treba auto stalno

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:42h

Onda nadji nekog ispravnog TDCI da prepisi sa njega

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:46h

e da, al tu je problem, kostajnica malo mjesto, jos samo jedan tdci al od lika koji bi rekao ne mogu ja otvoriti haubu, bravica mi se pokvarila
a kad bih uploadovao sliku iz ecat-a, dal bi mogao da pokusas rastumaciti, na toj slici nema ovoga kao kod mene ova skretnica od 3 crijeva, na grani lijevo donji red

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:52h

Ljudino znam ja sta je gde nacrtano ali to ti nemoze pomoci dok nevidis na motoru.Znam ja koliko ja Kostajnica pa ti zato kazem da odes do BL da pogledaju iskusniji ljudi

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 21:55h

ok, sve znam
ali postavio sam ovo jel mi je vise za uradi sam, treba samo sema ili neko da uslika
upumpao sam focusu 500 evrica, ne trosi mi se vise :)

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 22:15h

Uslikacu ti je samo kazi sta tacno?
Evo jedne slike koje sam ima u telefonu, mozda pomogne. To je mesto gde ide crevo iz tog rezeorvara za vakum.
Slika
Poslednja izmena: acadimke, na dan ponedeljak, 29. okt. 2012. u 22:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 22:20h

e bas tebe trebam :)
vidio sam da si stavljao slike ali samo od kontejnjera i onde gdje je ispalo crijevo
treba mi gdje se kaci taj kontejnjer vakuma i kako izgleda dalje grana, najbolji bi bio snimak pa onda tako da spojim kod sebe
ja sam kontejnjer zakacio na desnu stranu grane donji red, bilo tamo nesto blokirano, uslikaj mi gdje ti ide to crijevo znaci desno na grani donji red, uslikaj gdje ide vakum kontejnjer i uslikaj mi citavu granu, ima kod mene neka skretnica gdje su spojena tri crijeva, donji red lijevo a kad gledam ovako slike na netu ne vidim da je tako spojeno kod ostalih ali tesko je za razaznati

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 22:34h

ok, znaci ide u donji red na tu T skretnicu, super, ja nisam tako spojio, kod mene tu ide sa nekog debelog crijeva koje kad otpojim nemam kocnice :)
pogleda onda gdje ide sa tog donjeg reda desni kraj, ako ide na armirano debelo crijevo onda super, samo cu zamijeniti mjesta, mada mislim da sam i tako spajao nije bilo razlike u voznji ali bolje da namjestim kako treba pa nek stoji
sad citajuci ove postove skontao sam gdje je mozda problem, na filteru goriva mi se pojavljuju baloncici, ondje gdje se kaci ono crijevo sa crvenim osiguracem, znaci ima zraka, jel imao neko slican problem, koja crijeva treba zamjeniti da nema zraka

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 22:57h

i ako mozes uslikati kod sebe ovaj dio gdje ja imam dzekove viska, znaci izmedju fara, akumulatora i blatobrana, kod mene ima nekakav nosac i dzekovi a ne znam dal tu fabricki nesto treba

acadimke
Poruka: 1711
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » ponedeljak, 29. okt. 2012. u 23:54h

Slika

Za vakum creva uslikacu ti sutra.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 30. okt. 2012. u 06:27h

ok, hvala pubo, ovde kod mene stoji nekakav nosac, sad cu da ga skinem, taman mi treba za filter od goriva koji je uvezam vezicom
mrzim kad ljudi tako udese auto ali bila mi dobra trampa, iz peugeota 106 u focusa, razlika je nemjerljiva :)

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 30. okt. 2012. u 16:08h

jedva jutros upalih, jel normalno da na focusu radi lampica grijaca sekund a mozda ni toliko

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 30. okt. 2012. u 16:17h

I meni se gasi posle nepune sekunde.
Slika

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 30. okt. 2012. u 18:05h

vadjeni grijaci zare se kao ludi
ali jutros je upalio iz druge a bio u garazi, problem znaci ostaje i poslije spajanja vakum crijeva kako treba
gasi se u voznji dok je hladan, i nekad moras da verglas 5-10 sekundi, potrosnja i zestoke i normalne voznje 8 litara,ponekad izgubi snagu na sekundu,udrugoj i trecoj poslije 3500obrtaja trza, u cetvrtoj nec preko 3500 obrtaja
jel moze sve te probleme da stvara zrak u gorivu, nemaju servisi u selu to prozirno crijevo pa sam mislio da kupim sva ta crijeva i promjenim, meni su se pojavljivali baloncici na filteru na onom crijevu sto je spojeno T sa filterom, povrat u rezervoar cini mi se, medjutim vise se ne pojavljuju

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 30. okt. 2012. u 19:53h

Ja sam imao neke od simptoma. 1.4tdCi, nije mi se gasio u voznji, i uvek je palio iz prve, ali na visednevnim temperaturama od -20, verglao je i po 15sec. Ideje su bile razne. Grejaci, gorivo, pumpa, ...

U medjuvremenu sam promenio podloske ventila, dizni, bem li ga, tako nesto. Nekako mislim da je to bio glavni uzrok losem paljenju. Doduse jos nije nastupio minus, a posle dva dana ne vozenja, na temperaturama oko 4-5C vergla jedno 2-3 sec, ipak, nesto mi govori, mada ne znam sta, da se problem nece vratiti.

Posle promene podloski, primetio sam da nece u neke obrtaje 4. i 5. Naravno, mozda to nema veze, mozda sam slucajno bas tad primetio. Probao sam da ga garim, aditive, ovo, ono, I? Postalo je bolje. Zbog cega? Mislim da je kljucna stvar bio filter za vazduh. Prvo sam istresao stari, pa kad mi ucinilo da bolje ide, kupio sam novi i zamenio.

Sve u svemu, a narocito ako cujes neko caketanje i osecas izduv u kabini, promeni podloske. U principu najobicnije bakarne sajbne, oko 2mm debele. Takodje promeni filter za vazduh. Bar ga istresi od prasine i trunja. Mozda bude bolje.

obradovich
Poruka: 110
Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h

Poruka od obradovich » utorak, 30. okt. 2012. u 20:10h

Gašenje u vožnji: može biti senzor bregaste,bar kod mene je to bio problem,pre nego je crko dešavalo mi se da par puta iz čista mira se ugasi u vožnji,na kraju,crko je i nisam mogao da upalim auto,vergla al ništa-to je inače kvar koji je ko poručen za majstore,mogu i 500 e da ti naplate jer ti kažu da je nešto oko pumpe...senzor je inače 40 e,Fordov,ušrafljen je na dekli ventila,sam ga menjaš.
Može da se gasi i zbog nekog BUS kabla ili sl.neko će već napisati nešto oko toga.
Nešto mu ne da da ide preko 3500 obrtaja,a 8l .je samo malo veća potrošnja jer sada su temperature niže i može da se desi da sa nekih 7.5 ode i na 8 l.potrošnja,tako da mislim da ti ne troši previše za ovo doba godine.
Šta je to što mu ne da da ide preko 3500 obrtaja,to moraš da izvidiš,čisto sumnjam da su u pitanju ta crevca za raskrsnicu.

veljo_81
Trovač foruma!

Poruka od veljo_81 » utorak, 30. okt. 2012. u 21:05h

tesko je to objasniti ovako tekstualno, problem sa gasenjem nastaje za sad samo ujutro dok je hladan, izlazim iz garaze zakocim i on se ugasi, skrecem na raskrsini vracam iz trece u drugu mali gas i on krepa, jos nije se to desavalo dok je vruc, nekad hladan nece da upali, nekad ni vruc, odem na kafu i verglam kao da je golf 1, nije to nece da upali nikako, nego verglam 5-10 sekundi i mene to muci
sad sam opet hodao tako oko auta nije danas nesto palio, odem na servis ivade mi grijace grijaci ok, zamjenim crijeva od preliva, otpojim jedan konektor onaj na filteru goriva, taj mi je bio sumnjiv, vratim i zakacim lijepo onaj osigurac, verglao sam 5 puta po 10-15 sekundi dok je upalio, onda odmah palim ne cekam nista pali 20 puta na prvu
do sad sam zamijenio ulje i sve filter, set zubcastog, set pk remena, mislio sam mijenjati i remenicu alternatora kao da se malo cuje ali kako sam mijenjao prvo onaj automatski spaner pk remena utisala je skroz a ranije je vristala, pa sam drugi dan tek nasao pk remen sad se skoro i ne cuje, onda sam negdje vidio da hoce otici nosaci kompresora klime pa se on malo pomjeri moracu da ih pogledam pa ako i tu zategnem mozda se ta od alternatora nece cuti
nego da se vratim na to paljenje, primjetio sam kod zadnjeg desnog tocka i citavom duzinom praga imam neku fleku u garazi, ali cisto sumnjam da je nafta, nista mirisa nema, a nije ni voda, suvo je danas a ako je od juce valjda bi bilo i na desnoj strani
i ostaje pitanje da nije mozda dobro uzubljen, gledao sam kad je majstor radio, djeluje mi kao da samo to radi, nesto je obiljezio na remenici, okretao na radilici i stavio remen i spaner, odmah sve postavio nazad valjda 100% siguran, a meni sad sve postaje sumnjivo
icu sutra da kupim ta providna crijeva mada me muci kako cu to da pospajam na one originalne konektore od goriva pa cemo vidjeti, ako nije to ja ne diram dalje nista, nek vergla i nek se gasi dok ne bude bilo para :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“