Vibracije na pedali kvačila-Fokus 1.8 tdci
Moderator: Dragomir
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Vibracije na pedali kvačila-Fokus 1.8 tdci
Isto kao i svaki drugi, samo glasnije.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Kod mene nije bilo isto kad je crkavao. Ja npr nisam imao tih zvukova, ali mi je u pojedinim situacijama klizalo kvacilo nije htelo da hvata, ili treba da vagas vise nego inace na uzbrdici da krenes.
- Predator016
- Poruka: 50
- Član foruma od: nedelja, 22. apr. 2012. u 23:44h
Meni su se simptomi sa početka ove teme, koje sam imao pre par meseci, znatno ublažili ili skroz nestali. Interesantno
Naprimer , treso mi je pri gašenju neverovatno, vibracije na pedali kvačila su bile mnogo jače, ali samo u jednom položaju, otprilike na pola puta. Imao sam utisak da će mi polomiti nogu. Od tada sam prešao skoro 3.000 km, bio i na more u Grčku, par puta do Beograda... Onako normnalna vožnja,kao Bog zapoveda, bez prevewlikih cimanja, ali ne mogu ni da kažem da sam ga baš preterano mazio.
Danas ništa od tih simptoma nema, niti trese pri gašenju iil paljenju, vibracije na kvačilu su neznatne, skoro da ih nema.
Doduše, pojavili su se neki novi: čuje mi se na leru, pogotovo kad je hladan, znači prvo paljenje ujutru, trese prilikom ubrzavanja iz niskih obrtaja i vožnje na niskim obrtajima, metalan zvuk kad pritisnem kvačilo, više trese na leru, počeo da zeza i anlaser ( bendix)...
krajnje je vreme za zamenu, znam...

Naprimer , treso mi je pri gašenju neverovatno, vibracije na pedali kvačila su bile mnogo jače, ali samo u jednom položaju, otprilike na pola puta. Imao sam utisak da će mi polomiti nogu. Od tada sam prešao skoro 3.000 km, bio i na more u Grčku, par puta do Beograda... Onako normnalna vožnja,kao Bog zapoveda, bez prevewlikih cimanja, ali ne mogu ni da kažem da sam ga baš preterano mazio.
Danas ništa od tih simptoma nema, niti trese pri gašenju iil paljenju, vibracije na kvačilu su neznatne, skoro da ih nema.
Doduše, pojavili su se neki novi: čuje mi se na leru, pogotovo kad je hladan, znači prvo paljenje ujutru, trese prilikom ubrzavanja iz niskih obrtaja i vožnje na niskim obrtajima, metalan zvuk kad pritisnem kvačilo, više trese na leru, počeo da zeza i anlaser ( bendix)...
krajnje je vreme za zamenu, znam...

Ford Fokus mk 1.5 2003 1.8 tdci ghia Panther black
viewtopic.php?f=6&t=12513
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Meni je curilo ulje iz letve volana, za dva dana mi isprazni kanticu i nakon toga se cuje servo pumpa kao da melje nesto unutra.milanbil piše:Jel ti stara letva procurila pa si morao da menjas?
Zamenio gumice i resio problem, 400 din plus ruke.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Predator016
- Poruka: 50
- Član foruma od: nedelja, 22. apr. 2012. u 23:44h
Sve zavisi od stadijuma u kome se letva nalazi... Neke se mogu uspešno reparirati, a neke ne. Moja je skroz otišla i nije bilo šanse da se sredi, u stvari, moglo je, ali po ceni polovne.
Ford Fokus mk 1.5 2003 1.8 tdci ghia Panther black
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Kod mene je pustalo na mestu gde cev ulazi u letvu, inace letva lepo radi.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001