Gume
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Gume
A kad padne kiša na 5C, ima li valjda i kiše u ovim krajevima? 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
cekaj sta je ovo, zimska ima bolje drzanje u krivinama, ali losije kocenje po kisi na 10 c, pa sta mi treba nego kocenje sa takvom gumom tada.....
- darko darko
neces ti da vozis kao milan gtt po planinama, i da jurcas po bgd kao krstic sa dobos kocnicama
, pa da te intesuju zadnje perfomanse, uzmi zimsku i nebrini, naprolec kada naleti letnju i dok je auto kod tebe si zavrsila sa gumama
jedna stvar kod novih guma, kada kupis polovne, ostaje ti milimetar dva za normalnu voznji i one su cene ajde 30 e a onda idu u kantu, bacaju se. Nove su 60, al tu imas lufta da vozis recimo najmanje 3 -4 milimetra sloja koji najduze traje, i koji ima najbolje prefomanse kada je nova guma mlada, ne bruje, ne zuji pa opet mozes kada se izjede da prodas recimo za 30, ocu reci da nova guma nije skupa, samo treba navatati kada naleti povoljno.

jedna stvar kod novih guma, kada kupis polovne, ostaje ti milimetar dva za normalnu voznji i one su cene ajde 30 e a onda idu u kantu, bacaju se. Nove su 60, al tu imas lufta da vozis recimo najmanje 3 -4 milimetra sloja koji najduze traje, i koji ima najbolje prefomanse kada je nova guma mlada, ne bruje, ne zuji pa opet mozes kada se izjede da prodas recimo za 30, ocu reci da nova guma nije skupa, samo treba navatati kada naleti povoljno.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ma gde odmara... kod njega možeš slobodno da baneš i nedeljom u 11 uvečezMajushka piše:Treba da idem kod Dragomira iz više razloga, ali nikako da se nakanim - prvo ne znam da li ću ga naći gore oko Avale, drugo radnim danima sam na poslu do 5 pa mogu jedino vikendom da ga odvezem...a čovek verovatno odmara. ali ukombinovaću nekako

Ako voziš konstantno i zimi, bez obzira da li je pao sneg, a finansijski možeš da podneseš samo jedan set guma, onda ti je bolja varijanta da voziš na zimskim gumama cele godine.
Dimenzije za Focusa su 195/60-15

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
to naravno, al kad kazes ovako..

znaci letnje gume ne smeju da ti vide snega..ako bar jedan dan sa snegom resis da vozis focusa onda uzmi zimske ili da uzmes letnje i taj dan se vozis taxijem..zMajushka piše:Obzirom da ne vozim fordića mnogo ni leti ni zimi, naročito ga neću vozati po smetovima

-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Da li neko zna da li odgovaraju matice za čelične felge sa Fieste na Fokusa?
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
k'o budali samar.
I moje celicne felne sa maticama su sa Fieste skinute ako se dobro secam.

I moje celicne felne sa maticama su sa Fieste skinute ako se dobro secam.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Odlično. Još samo da nagovorim čovjeka da mi proda matice, to bi bilo idealno.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
zbun..i ja to gledm,ocekivao kako ce da bude neka prednost sa zimskim, kad ono cvrc.darko darko piše:cekaj sta je ovo, zimska ima bolje drzanje u krivinama, ali losije kocenje po kisi na 10 c, pa sta mi treba nego kocenje sa takvom gumom tada.....

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

da se ne ponavljam, opet ima veze tezina auta i vrsta letnje gume..one basic letnje tvrdje gume su svakako manje sigurne po hladnom od brzih i mekih..a i teze vozilo brze nabija temperaturu u gume..
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
malo se zezam,ali desilo se prosle godine da napada sneg onaj i iskreno,volim da vozim kad su takvi uslovi aiz nekog razloga nisu ocistili kako treba i bio mi je problem da se isparkiram i da krecem kako treba. Mnogo je proklizavalo. E sad, posto mi je auto cista zejabancija,ne treba mi nizakakav posao ili bilo sta ozbiljno, u sustini i ne moram da voim kad je taj najgori sneg. Najavili su neke sxtra velike minuse (mada uvek tako trabunjaju), ne znam zaista kad se sve sabere da li treba uopste uzimati nove zimske gume.
- darko darko
probaj te letnje da vozis po snegu ....
vise se isplati da kupi nove pa prodas kada ih izakas donekle, taj prvi sloj i vise je zimi upotrbljiv i duze traje, i vise imas km da predjes, nego da kupis polovne sa nedovoljno sare za sneg i posle milimetar - dva sloja, mogu samo u kantu.
vise se isplati da kupi nove pa prodas kada ih izakas donekle, taj prvi sloj i vise je zimi upotrbljiv i duze traje, i vise imas km da predjes, nego da kupis polovne sa nedovoljno sare za sneg i posle milimetar - dva sloja, mogu samo u kantu.
Poslednja izmena: darko darko, na dan petak, 19. okt. 2012. u 19:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Prošle godine rekoše oko decembra kad je bilo 20 stepeni... "ma ove godine neće biti snega,neću ni da kupujem zimske gume"...
Ostalo je istorija... mislim činjenica da je sve ljude iznenadio sneg u januaru
Ostalo je istorija... mislim činjenica da je sve ljude iznenadio sneg u januaru

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!