bojcistv piše:Hm pa i na leasing se ne bih bas usudio da uzmem nesto toliko vrijedno. Ako je to 89.000 Eur samo za masinu i ako je platis leasing-om mjesecna rata ce ti biti najmanje 2100 Eur (jer je finansijski leasing obicno na 5 godina), a treba zaraditi mjesecno 2100 samo na toj masini. Ako naplacujes kodiranje (jer dijelove koje ugradjujes takodje posebno placas) 50 Eur po dizni znaci da ih moras odraditi barem 40-45 mjesecno samo za ratu leasinga. Ne znam kako tim ljudima ide posao ali mislim da je svakako rizicno uzeti toliki kredit.
A taman sam mislio da ovako nešto napišem.
Samo da napomenem da u mašinu ide posebna tekućina ya ispitivanje (ne nafta) koja košta i koja se mora mjenjati. Pa mašina ima i svoj plan održavanja vjerovatno, a dječak iz Hartridge-a neće doći na lijepe oči.
Kad na drugu stranu stavimo činjenicu da na mašinu ide jedna dizna i da ispitivanje, bez montaže i demontaže dizne, traje oko 45 minuta, pa vidite koliko se to sve nekome isplati.
Lako je na forumu teoretisati. Život i posao su nešto drugo.
A šta mislite, kada se počnu kvariti oni EcoBoost benzinci što iz litre zapremine "vade" 130 KS? Ajme meni.