Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
holodoc
- Poruka: 13
- Član foruma od: ponedeljak, 5. mar. 2012. u 15:51h
Poruka
od holodoc » utorak, 16. okt. 2012. u 16:36h
Ovako... Burazer pazario danas Ford Fiestu 1.4 TDCI 2006. godište, izuzetno očuvana, prešla nekih 90K km itd. Međutim naletesmo odmah na problem. Nakon zaključavanja auto više ne može da se otključa

Danas kad je auto preuziman otključan je bez ikakvog problema ali nakon što smo ga doterali kući i prvi put probali da ga otključamo neće.
Jedino što je u međuvremenu urađeno na autu je da je uklonjen radio pošto je nešto crklo na njemu pa je vlasnik rešio da ga zameni (biće zamenjen sutra). E sad, može li uklanjanje radija da bude razlog zbog kojeg auto ne može da se otključa?

Auto nema instaliran alarm.
-
mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Poruka
od mbole » sreda, 17. okt. 2012. u 02:16h
Nema veze sa radiom.
Jel mehanicki ne moze da se otkljuca ili daljincem? I jel moze bilo koja brava da se otkljuca (suvozacka, gepek...)
Da niste pobrkali kljuceve (svaki ford mozes da zakljucas bilo kojim fordovim kljucem, ali naravno mozes da ga otkljucas samo njegovim).
Djak pesak

-
holodoc
Poruka
od holodoc » sreda, 17. okt. 2012. u 11:57h
Može da se otključa prtljažnik bez problema. Nema daljinac već samo onaj klasičan šestougaoni ključ (dva komada). Prilikom zaključavanja (okret na desno) nije potrebna maltene nikakva sila ali prilikom pokušaja da se auto otključa ključ jednostavno napravi maksimalno otklon od 15-20 stepeni i ostavlja utisak kao da nešto blokira otključavanje.
Klučevi ne verujem da su pobrkani jer je otključavanje radilo prilikom preuzimanja auta a i sam auto može da se upali sa njima.
-
bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Poruka
od bojan_kv » sreda, 17. okt. 2012. u 12:09h
mirise mi na izlizan kljuc. Probaj sa rezervnim tj. drugim kljucem,ako ga imas :-)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
BojanM
- BOFH

- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Poruka
od BojanM » sreda, 17. okt. 2012. u 12:59h
Izlizan ključ ili izraubovan cilindar, ili oba.
pozdrav, Bojan
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
holodoc
Poruka
od holodoc » sreda, 17. okt. 2012. u 16:12h
Ništa moraće ovo ipak da ide kod majstora. Hvala svima na odgovorima.
-
djole3113
- Poruka: 142
- Član foruma od: ponedeljak, 27. dec. 2010. u 00:22h
-
Kontakt:
Poruka
od djole3113 » sreda, 17. okt. 2012. u 16:17h
Skine kljucar bravu i napravi ti novi kljuc ali tako da bar malo zapinje kad se ubacuje i vadi(vremenom ce prestati).Kako se trosi kljuc,trosi se i unutrasnjost brave,cilindar pa je bolje da imas malo viska.A transponder prebacis u novi kljuc. Nije to skupo,oko 1500dinara
-
holodoc
Poruka
od holodoc » četvrtak, 18. okt. 2012. u 13:49h
djole3113 piše:Skine kljucar bravu i napravi ti novi kljuc ali tako da bar malo zapinje kad se ubacuje i vadi(vremenom ce prestati).Kako se trosi kljuc,trosi se i unutrasnjost brave,cilindar pa je bolje da imas malo viska.A transponder prebacis u novi kljuc. Nije to skupo,oko 1500dinara
Hvala na odgovoru

Pošto auto i ovako mora da poseti par majstora da se nameste neke sitnice i uradi kompletna zamena filtera/kaiševa itd. neće biti problem ni da se svrati kod bravara. Meni jedino nije jasno kako je on uspeo juče da otključa auto bez problema a da se eto, za par sati ključ izliže
Kako god, najbitnije je da je sam auto u izuzetno dobrom stanju. Iskreno ovaj burazerov auto je prvi TDCi koji sam vozio i moram da kažem da se maltene uopšte ne oseća kao da je dizelaš u pitanju. Dal' što je Ford?

-
holodoc
Poruka
od holodoc » petak, 26. okt. 2012. u 05:48h
Prosto nemoguće da u Požarevcu i okolini ne mogu da nađem bravara koji će da odradi zamenu brave na autu

Ima li nekoga iz ovog kraja da mi da makar preporuku ili bilo kakav kontakt telefon (na PM naravno ako je reklamiranje zabranjeno)?
-
mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Poruka
od mimiojo » petak, 26. okt. 2012. u 11:52h
holodoc piše:Prosto nemoguće da u Požarevcu i okolini ne mogu da nađem bravara koji će da odradi zamenu brave na autu

Ima li nekoga iz ovog kraja da mi da makar preporuku ili bilo kakav kontakt telefon (na PM naravno ako je reklamiranje zabranjeno)?
U Pozarevcu i okolini nema majstora bravara za kola to moras u Beogradu da zavrsis Servis Solunac 011 3613332

Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo
-
holodoc
Poruka
od holodoc » petak, 26. okt. 2012. u 14:39h
mimiojo piše:holodoc piše:Prosto nemoguće da u Požarevcu i okolini ne mogu da nađem bravara koji će da odradi zamenu brave na autu

U Pozarevcu i okolini nema majstora bravara za kola to moras u Beogradu da zavrsis Servis Solunac 011 3613332

Uverio sam se u to lično

Pošto ni ja ni burazer nismo nešto pri vremenu trenutno ugradili smo u auto daljinac pa kad bude bilo vremena zamenićemo bravu u BG. Hvala.