Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Rucica u tapaciru, Focus

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Rucica u tapaciru, Focus

Poruka od oristic » utorak, 9. okt. 2012. u 22:39h

Na zadnjim vratima u tapaciru problem je rucica koja se povlaci za otvaranje vrata. Ona se nalazi u plastici cije je mesto obelezeno na slici, a ta plastika ispada iz tapacira kad neko otvara vrata.

Slika

Sve je ne osteceno, pa mi se cini da je se ta plastika pokrivila i sad ispada iz lezista u koje se drzi kao nekim fiksiranim zabicama. Ko je ovo skidao zna da je to iznutra suplje i da je zid te plastike tanak, ja sam probao da lepim ali nije dugo trajalo.
Ima li neko ideju kako da fiksiram tu plastiku u tapaciru, a da to lici na nesto, tj. da ne bude ruzno?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Rucica u tapaciru, Focus

Poruka od BojanM » sreda, 10. okt. 2012. u 09:18h

Lupiću možda napamet, ali zar nema ispod ručice koju povlačiš jedan šraf koji fiksira ceo taj deo za lim vrata?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » sreda, 10. okt. 2012. u 11:06h

Da , ispod poklopca rucke se nalaze 2 holsrafa koja fiksiraju rucku za vrata. ocigledno ja ne razumem u cemu je problem: -)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

oristic

Poruka od oristic » sreda, 10. okt. 2012. u 11:21h

To nisam primetio, kad povuce neko nazad rucicu ona ispadne sa sve plastikom, pa je stalno vracam nazad. Pogledacu detaljnije oko tih srafova!
Hvala!

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » sreda, 10. okt. 2012. u 13:18h

Tako je na prednjim vratima. e sad za zadnja vrata, nisam siguran, ali mislim da je tako. ne mogu pre petka da proverim. imas na youtube-u postupak skidanja tapacira, pa pogledaj gde su ti holsrafi. :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 10. okt. 2012. u 15:20h

Identičan problem je imao komšija . Šrafovi koji drže ručicu nisu bili tu gde trebaju da budu .

oristic

Poruka od oristic » sreda, 10. okt. 2012. u 15:38h

Sad sam pogledao, ispod cepa je sraf, originalni koji je lepo usrafljen, odsrafio ga pogledao, vratio, pritego, medjutim opet ispada, sa sve taj deo u koji se srafi taj sreaf...ne gine izgleda skidanje tapacira! Na drugim vratima proverio i sraf je isti - pomislio sam da nije stavljan drugi neadekvatni sraf, ali nije....

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 10. okt. 2012. u 21:02h

Bice da je propala plasticna zabica u koju se taj sraf uvrce.
Djak pesak :)

oristic

Poruka od oristic » sreda, 10. okt. 2012. u 21:11h

I ja sam dosao do tog zakljucka uz konsultaciju sa drugarom koji je nesto cackao oko tapacira na svom renou. Sraf se verovatno srafi u neku plastiku koja se nalazi u limu negde na vratima, pa ona ne drzi jer je propala ili je nema. Tesko je da se namesti da ne ispada ovako bez skidanja tapacira, lepljenje ne pomaze probao sam jer je zid te plastike jako tanak tj. mala je povrsina da lepak lepo uhvati.
Ne ispada to uvek, das pri svakom povlacenju, ali me nervira....
Koliko je komplikovano skinuti zadnji tapacir, meni se cini da nije, osim sto ne vidim bas kako kurblu da skinem, ne vidim tacno fazon ili je onaj univerzalni sa zederom...? Ostalo je valjda na srafove...?

mbole
Poruka: 14997
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 10. okt. 2012. u 21:38h

A sto bi skidao tapacir?
Kad ta plastika ispadne, ispod nje mora da se vidi zabica.
Promenis zabicu i gotovo.

Inace rucka podizaca ima opruzni osigurac, otprilike kao grcko slovo omega. Moras da zavuces nesto relativno tanko (recimo parce lima 1-1.5mm debljine) i gurnes jedan kraj da bi je otkacio. Obicno je postavljena tako da je otvoreni deo slova omega ka rucki.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“