Ja ne volim Mercedes ali ga postujem, neke stvari koje ta fabrika napravi su cesto bile najbolje na svetu. Ovaj auto je jedna od tih stvari i verovatno najbolji sportski auto za svakodnevnu voznju koji novac moze da kupi. Uopste se ne odusevljavam dizajnom, retro forama, gullwing vratima, mada je cool... ali odlepljujem na mehaniku.
Mercedes je bio poznat da cesto pravi automobile koristeci vec postojece elemente vesanja, mehanike, motora i da nema ni jedan bas sportski auto. E ovo je to. Posebno razvijeno vesanje ( prvi put u istoriji fabrike dvostruka trouglasta ramena ), prvi put u istoriji fabrike transaxle, Keramicke ili celicne kocnice ( opcija ), manuelni ili 7 speed automatik. Pored toga, uzeli su verovatno najbolji svoj atmo motor, 6.3 V8 koji ima 571 ks i jos ima mesta za tuning ( oko 630 ks mu je zdrav limit ) i stavili ga sto blize centru automobila, sto je sa transaxleom stvorilo prakticno 50:50 odnos. Suvi karter i brdo aluminijuma i magnezijuma u konstrukciji... Jednostavno, SLS je odlican balans izmedju trkackog i sportskog automobila i jedini Mercedes koji je zaista sportski auto. To je auto koji je napravljen da se vozi ostro a ne da se neki seik folira po Dubaiju ( kao sto je SLR ili SL Black Series )
I cena je odlicna, mislim, Mercedes bi taj auto prodao koliko god da kaze da kosta a sa ovom cenom prodace ih jos u vecem broju. Kupac za cenu Porschea Turbo dobije SLS a koji je realno bolji auto od tog Porschea i F430 i slicne bagre. Licno, jedva cekam da vidim uporedne testove, po koncepciji, veoma je slican sa ZR1 Vette pa me jako interesuje ko ce da pobedi.