Nije me bilo dugo, i bas je bezveze sto odma` postujem u kvarove, al` moram da vas pitam, jer sam poprilicno daleko od kuce (nekih 2000km, okolina Kelna). Da krenem iz pocetka, pre putovanja, mesec dana ranije od prilike, primetio sam da mi auto trese prilikom naglog ubrzavanja, tj. zesceg dodavanja gasa, otprilike bih rekao vise na desno u predelu motora i desnog prednjeg tocka, ali samo u drugoj brzini. Normalno da sam tada pomoc potrazio... promenio gume, pa onda i felne, onda mi je jedan majstor reko da mi "crko" menjac u drugoj brzini, pa mi je jedan reko da mi crko drzac motora, jedan nije ni primetio nikakvo podrhtavanje, jedan je reko da je amortizer... U principu ista fora kao i za dosadasnje kvarove, u Krusevcu, nema dobrog majstora....bar za Ford-a. Ovo tresenje i danas ima auto, ali neposredno pred put pojavio se jos jedan momenat... kada malo brze idem i naletim na ugib na asfaltu, tom prilikom se cuje neko grebanje meni se cini sa desne strane motora, i samo kada je ugib tj, kada naglo pritisne tezinom napred... neznam dal je neko ukapirao o cemu pricam... teram dalje. Opet odem do majstora, on mi kaze da je to definitivno drzac motora i da sa tim mogu da teram za D. E sad put je prosao super, nocio sam u Minhenu, kad sam ujutro upalio auto, on grebe cim sam ga upalio... u automobilu neverovatne vibracije i buka od njih, sacekao sam da se auto zagreje da krenem dalje, vibracije i grebanje se izgubilo. Dosao do Kelna i sada ga svaki dan vozim tako. Plasim se da mi nesto ne ispadne iz motora ujutro koliko grebe i koliko su jake vibracije, cak mi se cini i da kad ga palim, trese ko lud...a cim se zagreje ostane samo ta vibracija prilikom pregiba i ugiba na asfaltu. Valjda ce neko od vas da prepozna problem, dok ne krenem nazad, u svakom slucaju hvala svakome ko je sa citanjem dosao do kraja posta

Ah da, u pitanju je fokus, mk1 karavan 1.8tdci 2004