Focus 1.6 TDCI 2006. 80kW gasi se pri kretanju
Moderator: Dragomir
- droFanaticos
- Poruka: 8
- Član foruma od: utorak, 8. jun 2010. u 21:22h
Pozdrav svima,
davno nekad mi je otisao senzor comon raila (onaj sto lici na saraf i sto idu zice iz njega ka ECU). Dijagnostika nakon toga nije pokazala greske ali vrijednosti pritiska su odudarale od standardnih vrijednosti. Naime, cesto se desi da, nakon sto hocu da stanem (semafor, drugo auto ispred), kazaljka obrtomjera umjesto da se smiri na nekih 750 obrtaja, ona padne na nekih 650 i samo kao da nesto klikne i vrati se na 750...
Juce i danas mi se gasio (i meni i zeni) kad hocu da krenem iz mjesta, znaci pri laganijem dodavanju gasa se gasio, a pri turiranju i vecim obratjima nije se gasio...
any clue?
hvala i pozdrav
davno nekad mi je otisao senzor comon raila (onaj sto lici na saraf i sto idu zice iz njega ka ECU). Dijagnostika nakon toga nije pokazala greske ali vrijednosti pritiska su odudarale od standardnih vrijednosti. Naime, cesto se desi da, nakon sto hocu da stanem (semafor, drugo auto ispred), kazaljka obrtomjera umjesto da se smiri na nekih 750 obrtaja, ona padne na nekih 650 i samo kao da nesto klikne i vrati se na 750...
Juce i danas mi se gasio (i meni i zeni) kad hocu da krenem iz mjesta, znaci pri laganijem dodavanju gasa se gasio, a pri turiranju i vecim obratjima nije se gasio...
any clue?
hvala i pozdrav
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Re: Focus 1.6 TDCI 2006. 80kW gasi se pri kretanju
Imao sam identican problem na 1.8tdci i u pitanju je bio regulator pritiska na PVP
- droFanaticos
koliko te to zadovoljstvo kostalo?
jesi morao raditi reparaciju cijele pumpe ili samo mjenati taj regulator pritiska? jel taj regulator dio pumpe?
kako uopste izgleda?
hvala
@ostali jel pametnije repaririati pumpu ili uzeti polovnu?
jesi morao raditi reparaciju cijele pumpe ili samo mjenati taj regulator pritiska? jel taj regulator dio pumpe?
kako uopste izgleda?
hvala
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ja bih reparirao pumpu prije nego sto bih uzimao polovnu. Ipak nakon toga znas sta imas. Polovna je ponovo macak u vreci.
Mislim da se regulator pritiska mijenja posebno ali ima ovdje mnogo strucnijih pa ce ti tacno reci sta i kako.
Mislim da se regulator pritiska mijenja posebno ali ima ovdje mnogo strucnijih pa ce ti tacno reci sta i kako.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Imao sam slicnu stvar. Gasio se na semoforuma itd.. Al sam ja sjebao sto sam sipao gorivo sto je komsija nabavljao. Kvar. Sve 4dizne i pumpa. E sad meni se palila i check engine lampica i dosta gresaka iskalo tako da kontam da kod tebe nije ovo kvar.
Sent via Tapatalk
Sent via Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- droFanaticos
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Odgovorio ti je bojicstv, čini se meni?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- droFanaticos
pitao sam i Loyale za cijenu, jel poseban dio, itd...
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Koliko vidim prodaje se neki Valve control unit

Ne znam gdje ide ali vidim da je regulator pritiska za common rail sistem (mozda ide i na rail a mozda na pumpu ne znam stvarno). Kao sto rekoh neko strucniji ce vec reci vise o tome.
P.S. Mozes mi na PM poslati broj sasije za svoj auto pa ti mogu provjeriti u Microcatu da li prodaju posebno taj regulator pritiska na PVP.

Ne znam gdje ide ali vidim da je regulator pritiska za common rail sistem (mozda ide i na rail a mozda na pumpu ne znam stvarno). Kao sto rekoh neko strucniji ce vec reci vise o tome.
P.S. Mozes mi na PM poslati broj sasije za svoj auto pa ti mogu provjeriti u Microcatu da li prodaju posebno taj regulator pritiska na PVP.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
Mene nije kostalo nista,nabavio sam nov regulator pritiska od 407 2.0hdi i sredjena stvar.Mislim da je nov negde oko 150e ali nisam siguran.droFanaticos piše:koliko te to zadovoljstvo kostalo?
kako uopste izgleda?
hvala
- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ti ono bese radis u firmi gde ne moze ni sraf da se iznese 
NHF, salim se samo
Sory, nisam mogao da izdrzim, a namestio si se na penal

NHF, salim se samo
Djak pesak 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9938
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
xo,xo,xo,xo 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- droFanaticos
saraf ne moze, al zato regulator bez problema 

-
Ko kec na 10mbole piše:Ti ono bese radis u firmi gde ne moze ni sraf da se iznese
NHF, salim se samo

Bitno da niko nije ostecen.Vuk sit i ovce na broju ali coban nestao.
- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Samo nemoj da Baja pocne da cita ovaj forum 
na***asmo obojica

na***asmo obojica

Djak pesak