Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
problem je mnogo dublji, bas kao ni totti, ni nadamnom nije bilo potrebe da neko primenjuje silu ,dakle primena sile ili izostana iste nije razlog zasto se ljudi ponasaju protiv pravila.Primena sile je sada gora nego ikada, samo je pitanje kojem sloju drsutva pripadas, tj da li smeju da te maltretiraju ili ne smaju,a tu i jeste problem,zbog prevelikih razlika. Danas se strelja za crveno svetlo i pri tome otvoreno laze da se momak otimao oko oruzja. Kad se setis toga da li ima smisla verovati kontrolorima ili policajcima ako nema video snimka kao u ovom slucaju gde na debilnom nivou pokusavaju da ocrne puntika? ( u ozbilnijim drzavama policijska kola imaju kamere). Kad smo kod toga, i verovanju iskaza bez snimka (ajd kao da zanemarimo lazne svedoke,ortake,ili koege), evo male digresije: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/343641/Ko ... bila-otkaz (mislim da dovoljno govori i bez komentara).
Podrska policijskom nasilju tj razumevanju istog zbog bilo cega glupog, bas kao sto je karta od 60 dinara , dovodi do prakse montiranih i laznih procesa ko sto je bilo za onog malog glupog navijaca sa bakljom. Ako se prisetite seticete se barem nekoliko svezih slucajeva koji su zataskani (a ima ih mnogo vise,pitanje samo sta stize do javnosti) kao npr kad su boli mladica nozem i vozili oko banjice u marici, kada su policajci tukli sasvim pogresnu decu u prolazu pred njihovim roditeljima jer je neki deseti tip sutnuo policajcu u civilu kola, kad su na vozdovcu skoro stavljali pistolj usta momku bez licne karte koji se javio murkanu iz komsiluka, ili bezbroj drugih koji mi padjau na pamet. Dakle, represije ,maltretiranja i ugnjetavanja je vise nego ikada,pa imamo ovakvu situaciju kao sto imamo (licimo na juznu ameriku). E sad, kao sto rekoh,ako pripadas sloju drustva koji radi po principu krupnog kriminala i mita ,onda ti se ovo ,naravno,nece desiti i dozovoljene su teske bahanalije i sranja kao sto je npr onaj mali bankarev sin koji je ubio dvojicu ljudi u NS pa nije ni lezao ili sin od onog policajca sto je pucao na splavovima pa se zataskalo ili bezbroj drugih primera (a siguran sam da svako zna barem sklanjanje kazne iz fioka suda ili mupa,ako nista drugo). Dakle,ideja da se podrzava nasilje je protivcivilizacijska i sva pravila za funkcionisanje civilizovanog drustva su odavno smisljena a to definitivno ne spada podrska ugnjetavanju siromasnih ljudi bas kao u srednjem veku. E sad, ako se zadovoljavamo time, to je druga stvar. Ne mogu da verujem da ljudi podrzavaju ili nalaze opravdanje za ponizavanje coveka i njegovih prava zbog karte od 60 dinara pri cemu te pare i ovako idu ko zna kom privatniku za koga taj zakon ne vazi jer pripada onom sloju o kome sam govorio. Sa druge strane mirno se posmatraju multimilionske kradje i otimanje od svih nas i nikome nista, od kartice se pravi problem. Poenta price koja je i ovako predugacka jeste da bi u civilizovanom drustvu ljudsko dostojanstvo trebalo da bude na prvom mestu, a ne profit. Dakle, 60 dinara nije vredno svega ovoga sto se desilo,pa ni u ludilu i to svako dobronameran zna. Tim pre sto je postojalo alternativno resenje kao sto je putnik i ponudio.Po toj logici,ako se za kartu udara i ponizava i povredjuje, sta treba za saobracajne preksraje ili nesto zesce? Doduse znam, onog malog ubise za crveno cak iako je bio suvozac. Ocekujem uskoro streljanje citavih blokova neplatisa komunalnih usluga , samo da jos cujem najavu sa bubnjevima uz uzvike : Achtung, Achtung...daje se na znanje.....
Podrska policijskom nasilju tj razumevanju istog zbog bilo cega glupog, bas kao sto je karta od 60 dinara , dovodi do prakse montiranih i laznih procesa ko sto je bilo za onog malog glupog navijaca sa bakljom. Ako se prisetite seticete se barem nekoliko svezih slucajeva koji su zataskani (a ima ih mnogo vise,pitanje samo sta stize do javnosti) kao npr kad su boli mladica nozem i vozili oko banjice u marici, kada su policajci tukli sasvim pogresnu decu u prolazu pred njihovim roditeljima jer je neki deseti tip sutnuo policajcu u civilu kola, kad su na vozdovcu skoro stavljali pistolj usta momku bez licne karte koji se javio murkanu iz komsiluka, ili bezbroj drugih koji mi padjau na pamet. Dakle, represije ,maltretiranja i ugnjetavanja je vise nego ikada,pa imamo ovakvu situaciju kao sto imamo (licimo na juznu ameriku). E sad, kao sto rekoh,ako pripadas sloju drustva koji radi po principu krupnog kriminala i mita ,onda ti se ovo ,naravno,nece desiti i dozovoljene su teske bahanalije i sranja kao sto je npr onaj mali bankarev sin koji je ubio dvojicu ljudi u NS pa nije ni lezao ili sin od onog policajca sto je pucao na splavovima pa se zataskalo ili bezbroj drugih primera (a siguran sam da svako zna barem sklanjanje kazne iz fioka suda ili mupa,ako nista drugo). Dakle,ideja da se podrzava nasilje je protivcivilizacijska i sva pravila za funkcionisanje civilizovanog drustva su odavno smisljena a to definitivno ne spada podrska ugnjetavanju siromasnih ljudi bas kao u srednjem veku. E sad, ako se zadovoljavamo time, to je druga stvar. Ne mogu da verujem da ljudi podrzavaju ili nalaze opravdanje za ponizavanje coveka i njegovih prava zbog karte od 60 dinara pri cemu te pare i ovako idu ko zna kom privatniku za koga taj zakon ne vazi jer pripada onom sloju o kome sam govorio. Sa druge strane mirno se posmatraju multimilionske kradje i otimanje od svih nas i nikome nista, od kartice se pravi problem. Poenta price koja je i ovako predugacka jeste da bi u civilizovanom drustvu ljudsko dostojanstvo trebalo da bude na prvom mestu, a ne profit. Dakle, 60 dinara nije vredno svega ovoga sto se desilo,pa ni u ludilu i to svako dobronameran zna. Tim pre sto je postojalo alternativno resenje kao sto je putnik i ponudio.Po toj logici,ako se za kartu udara i ponizava i povredjuje, sta treba za saobracajne preksraje ili nesto zesce? Doduse znam, onog malog ubise za crveno cak iako je bio suvozac. Ocekujem uskoro streljanje citavih blokova neplatisa komunalnih usluga , samo da jos cujem najavu sa bubnjevima uz uzvike : Achtung, Achtung...daje se na znanje.....
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sto bi rekli , ajd da prvo resimo ovaj deo, pa cemo posle lako za neplacene karte u gradskom prevozu 

Djak pesak 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Kakva je situacija sa parking servisom, jel imaju pravo da naplacuju kazne ili samo da naplate onoliko koliko sam ja duze ostao, pisalo se nesto u novinama pa me interesuje?
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
- Ljubitelj životinja
pojma nemam, ja im ne placam kazne otkad su me jednom pre isteka od 15 minuta nagazili. Stizale opomene i pretnje od advokata. Sve na ignor. ne zanima me. Govna nisu ni znala sta je auto dok sam ja parkirao ovde. Ako bude doslo do prinudne naplate sa privatnim izvrsiteljima, pucam. A vi posle mozete da kazete, e to je RS Cabrio, znali smo ga,, kul tip bio.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
...vazda neke mačke oko auta ganjao!RS_cabrio piše:A vi posle mozete da kazete, e to je RS Cabrio, znali smo ga,, kul tip bio.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Cabrio imamo slicno misljenje. Zato se ja trudim da parkiram na mestima koja nisu zvanicno parking a gde pauk ne moze bas lako da pristupi (ili ne zalazi uopste), da se ne bih svadjao sa bagrom. Jednom su hteli sestri kaznu da naplate sto je greskom platila SKUPLJU zonu, znaci poslala je za drugu a bila u trecoj. A meni se dva puta desilo, jednom da kontrolor ceka istek od 15min i stoji ispred auta, a drugi put isticanje 2h u drugoj zoni. Stoji ispred auta i ceka da prodje vreme da bi mi zalepio kaznu. U oba slucaja sam dosao 1-2min pre isteka, ali ne mogu da verujem koji su smaraci. Verovatno rade na procenat.
Fiesta!!
- Dex84
- Poruka: 93
- Član foruma od: subota, 19. feb. 2011. u 17:50h
- Kontakt:
-
- Ljubitelj životinja
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Strasno. Oni kursisti sa 3 meseca "skole" i koliko sam ja razumeo imaju status sluzbenog lica. A to sto sam ja vojno lice i gulio fakultet 4 godine i polozio 40 i kusur ispita pa nemam status sluzbenog lica nego sam obicna buranija kao i svaki drugi gradjanin. E zemljo Srbijo. A mnogo su izgleda mi pustili m-pip-da. Nije ih niko u toj njihovoj skolici naucio koja su njihova ovlascenja. Jos ce da se nadje takav neki strucnjak pa da meni prosipa pamet, kao da je popio svo znanje ovog sveta, sto bih bas voleo da imam neku takvu situaciju sa njima 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
-
- Ljubitelj životinja
Zato sto im takvi idjoti (ne mislim na tebe nego na ove gore), trebaju da im cuvaju dupeta i opstanak na vlasti. Simbioza.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Za tebe je resenje da de zaposlis u nekoj srpskoj verziji Blackwatera. Cas posla ce ti dati status.bojan_kv piše:Strasno. Oni kursisti sa 3 meseca "skole" i koliko sam ja razumeo imaju status sluzbenog lica. ...
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Ma ne patim ja za tim da imam status sluzbenog lica, nego je jadno ko ga u Srbiji sve ima. Ali dobro da ne OFF-ujem vise 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
- Vladan
Pre dva dana, prijatelj, vozac kombija koga inace stalno angazujemo, i kolega iz kancelarije, krenuli kombijem kod ovog kolege u tazbinu nesto da srede. Kombi veliki onaj neki Fiat Iveco, tako nesto. Negde na Ibarskoj, blizu Cacka, ne znam tacno, na prevoju, oni uzbrdo, 3 trake prelaze u 2, iz suprotnog smera lik dolazi sa 160km/h (tako je stala kazaljka), udara u ogradu, odbija se na ovaj kombi, u levi prednji tocak, i raspadne se, otprilike. Vozacu kombija napukao prsljen, kolega razbio zube. Vozac automobila preziveo uz ne znam kakve povrede. Njegova 20 god. cerka, suvozac, ispala iz auta i isto prezivela. Kombi nepopravljiv. Sreca, imao kasko. Prica mi ovaj vozac, "vidimo ga kako luta po putu i cekamo k'o glineni golubovi".
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
gde ima 3 trake kod cacka?
- Vladan
Greska, krenuli su za Cacak, a udes je bio kod BGD, posle Orlovace, gde se odvaja za Ripanj (na ovamo). Ima valjda 2 puta za redom uzbrdo, nizbrdo. Pominje Knez Petrol pumpu.
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Znači dotični je prešao preko pune. Obilazio je nešto ili je izgubio kontrolu?
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Vladan
Izgubio kontrolu, lupio u ogradu sa svoje desne strane i odbio se na ove moje. Nije namerno presao.
- Sharpshooter
Eto olakšavajuće okolnosti na sudu. 

- mbole
Sreca je da su svi zivi.Vladan piše:Sreca, imao kasko.
'ebes auto. Dok je glava, bice i kapa.
Djak pesak 

-
- Ljubitelj životinja
jel ekipa u kaminonu bila vezana?Vladan piše:Greska, krenuli su za Cacak, a udes je bio kod BGD, posle Orlovace, gde se odvaja za Ripanj (na ovamo). Ima valjda 2 puta za redom uzbrdo, nizbrdo. Pominje Knez Petrol pumpu.
- Vladan
trebalo bi da jeste. Lik je profi vozac, instruktor, i sve to. Bedak je, covek je iz Peci, pomogli smo mu da kupi taj kombi, pre nesto godina, i angazovali ga koliko god smo mogli da ga otplati i zaradi preko. Kad nije bilo pravog posla, onda za privatne stvari, kad god je bilo ista. Sad sta ce da radi, pitaj... Zato rekoh, bar je imao kasko, ostace mu neki cash za dalje.
- mbole
Danas idem za Pazovu, i na ulasku u Novu, gledam kako su zene "savesni i dobri vozaci" (da mi je samo znati ko pravi tu statistiku i po kojim kriterijumima).
Kobila (ne znam kako drugacije da je nazovem), je stala desnom stranom nosa auta na metar od ivice kolovoza, a dupetom presla za jedno 20 cm u levu traku., Pregovara sa drugaricom koja stoji pored, dal ce da je poveze, ili ce ova nesto deseto da radi (ja stojim u koloni koja ceka semafor sa suprotne strane). Iza nje kolona od 10-tak automobila. Jel treba da napomenem da je na tom mestu sa njene desne strane kolovoza livada i da komotno moze ceo auto da parkira van kolovoza. Jos se riba buni sto li joj ovi manijaci iz trube.
Joooooj kako je samaranje ponekad prava vaspitna mera.
Mogu da shvatim da neko ne zna da vozi, mogu da shvatim da neko pretera, lose proceni, malo divlja, mogu da shvatim svasta... al ovakvu dozu bezobrazluka i "put je samo moj, tata mi ga kupio" nikada necu moci da shvatim.
Mozda je to sad "evropski" da se tolerise, al ja i dalje ne razumem.
Kobila (ne znam kako drugacije da je nazovem), je stala desnom stranom nosa auta na metar od ivice kolovoza, a dupetom presla za jedno 20 cm u levu traku., Pregovara sa drugaricom koja stoji pored, dal ce da je poveze, ili ce ova nesto deseto da radi (ja stojim u koloni koja ceka semafor sa suprotne strane). Iza nje kolona od 10-tak automobila. Jel treba da napomenem da je na tom mestu sa njene desne strane kolovoza livada i da komotno moze ceo auto da parkira van kolovoza. Jos se riba buni sto li joj ovi manijaci iz trube.
Joooooj kako je samaranje ponekad prava vaspitna mera.
Mogu da shvatim da neko ne zna da vozi, mogu da shvatim da neko pretera, lose proceni, malo divlja, mogu da shvatim svasta... al ovakvu dozu bezobrazluka i "put je samo moj, tata mi ga kupio" nikada necu moci da shvatim.
Mozda je to sad "evropski" da se tolerise, al ja i dalje ne razumem.
Djak pesak 

- Sharpshooter

Palo mi je par metoda kažnjavanja na pamet, ali zadržaću ih za sebe.
- Vladan
Ne brini Bole, sve je OK, normalan covek to ne moze razumeti. Problem je sto ni ona, ni njoj slicni, ne mogu razumeti u cemu je problem.