Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
nisam citao ove dugacke postove, dal ovi imaju pravo da te apse..odnosno ako nedozvoljavas da te legitimisu mogu da te uhapse..i onda se opires hapsenju..ili to moze samo policija da te apsi..za opiranje hapsenju ima u corku da ga sprovedu..ebes kaznu za kartu..

Poslednja izmena: milan_gt, na dan sreda, 19. sep. 2012. u 13:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mislim da komunalci nemaju pravo. Ali je ovaj covek davao licnu kartu, ali su oni ipak insistirali na tome da napusti vozilo.
Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
e to skroz menja pricu..gledao sam na telefonu pa i nisam video da je dao lk ili slicno..
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Ni ja ne pratim od pocetka, ali par pitanja, sto komunalci da kontrolisu ko ima kartu a ko ne? Zar to ne radi ovi iz gsp-a? Ili su oni njih zvali da covek pravi problem. Mislim da sam negde na blicu procitao da je covek davao pasos a ne lk.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- dule0911
-
@milan
Ma ne bi ni video (uzasno je los zvuk i za komp a kamoli telefon), ja sam to video u opisu decka koji je okacio originalni klip na YT.
@knez
Pa zato sto komunalna policija izigrava telose busplus kontrolorima. Pasos ili lk, nebitno, bitno je da je hteo da mu pisu doplatnu kartu a oni su ga na silu izbacili iz autobusa.
Ma ne bi ni video (uzasno je los zvuk i za komp a kamoli telefon), ja sam to video u opisu decka koji je okacio originalni klip na YT.
@knez
Pa zato sto komunalna policija izigrava telose busplus kontrolorima. Pasos ili lk, nebitno, bitno je da je hteo da mu pisu doplatnu kartu a oni su ga na silu izbacili iz autobusa.
Fiesta!!
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Cek, jel izigrava ili im je to u opisu posla, tj jesu ih ovi angazovali da to kontrolisu, posto u NS-u to ne rade komunalci.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- dule0911
-
To im je u opisu posla.
Pogledaj neki boletov post, u prevodu kad god se nekome bliskom vlasti digne ona stvar, moze da ih angazuje za svoju privatnu firmu (u ovom slucaju busplus).
Pogledaj neki boletov post, u prevodu kad god se nekome bliskom vlasti digne ona stvar, moze da ih angazuje za svoju privatnu firmu (u ovom slucaju busplus).
Fiesta!!
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Naravno, ima tu dosta stvari da se konkretizuje, mada i pasos da mi uzmu samo bih se gledao. Konkretno, ovaj je nudio licnu kartu. Nije pasos, ali dobro. Neprimereno je silom izbacivati nekog ko nema kartu, a pokazuje iole volje da plati kaznu.totti piše:Vladane, a zasto ti u Grckoj skidaju tablice (kao strancu) dok ne dokazes da si platio kaznu? Niko nije lud...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Nazalost, policija (bilo koja) mora da im izigrava telose, kad se svi sverceri prave blesavi i naduvavaju ih redovno...
Kako sam razumeo, kad putnik bez karte odbija saradnju, sledeci korak je poziv policiji.
Kako sam razumeo, kad putnik bez karte odbija saradnju, sledeci korak je poziv policiji.

- totti
To hocu da kazem... Grci ti ne traze pasos da bi ti napisali prijavu, jer znaju da nema teorije da to naplate, vec ti skidaju tablice da bi osigurali naplatuVladan piše:Naravno, ima tu dosta stvari da se konkretizuje, mada i pasos da mi uzmu samo bih se gledao. Konkretno, ovaj je nudio licnu kartu. Nije pasos, ali dobro. Neprimereno je silom izbacivati nekog ko nema kartu, a pokazuje iole volje da plati kaznu.

Mislim da ne bi bilo teorije da se ovom naplati kazna u CG.
Da me neko ne razume pogresno, ne branim policiju, ja samo ne podrzavam nikakav vid bahatosti sa bilo cije strane, a po meni ovaj debeli je vise nego bahat.
A to sto kasni na ispit je njegov problem... Da ponovim jos jednom onu: niko se nije usrao zato sto je klozet daleko, vec sto nije na vreme krenuo

- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Komunalna policija nema pravo da bilo koga hapsi. Nema pravo ni da privede nekoga sudiji za prekrsaje.
Sve sto moze je da legitimise nekoga i napise mu mandatnu kaznu odnosno prijavu sudiji za prekrsaje.
Pri tom, komunalna policija nema pravo ni da podatke iz licne karte kaze kontroloru Bus plusa (nije kontrolor GSP-a posto GSP to vise ne radi).
Hapsenje i privodjenje su iskljucivo u nadleznosti regularne policije, i komunalna u takvim slucajevima moze jedino nju da pozove.
Kontrolor nema ama bas nikakvo pravo, osim da pozove komunalnu policiju. Znaci ne sme ni da ti trazi licnu kartu (time cini krivicno delo).
Niko od pomenutih (izuzev regularne policije), nema pravo primene fizicke sile, odnosno sredstava prinude, izuzev u slucaju da je on ili neko drugi direktno ugrozen, a ovaj momak nikoga nije ugrozavao.
To da li se u nekoj drzavi strancima za saobracajni ili kakav vec prekrsaj oduzima pasos, skidaju tablice... je regulisano zakonom te drzave. Grad Beograd, koji je u ovom slucaju "vlast", odnosno donosi propise koji se odnose na gradski prevoz, nema pravo da donosi propise koji se odnose na necije zadrzavanje, oduzimanje dokumenata... To je u nadleznosti republickih organa.
Ponavljam, placanje ili neplacanje karte je nesto sasvim drugo. Naravno da je trebalo da plati kartu. Nije, i sta sad? Da ga obesimo na Terazijama?
To sto neko prekrsi propis, ne znaci da je sada kontroli, komunalnoj ili nekome trecem dozvoljeno da i oni krse propise, i to daleko teze nego on (ovo sto je uradio ovaj mamlaz je krivicno delo, a decko je napravio sitan prekrsaj).
Sve sto moze je da legitimise nekoga i napise mu mandatnu kaznu odnosno prijavu sudiji za prekrsaje.
Pri tom, komunalna policija nema pravo ni da podatke iz licne karte kaze kontroloru Bus plusa (nije kontrolor GSP-a posto GSP to vise ne radi).
Hapsenje i privodjenje su iskljucivo u nadleznosti regularne policije, i komunalna u takvim slucajevima moze jedino nju da pozove.
Kontrolor nema ama bas nikakvo pravo, osim da pozove komunalnu policiju. Znaci ne sme ni da ti trazi licnu kartu (time cini krivicno delo).
Niko od pomenutih (izuzev regularne policije), nema pravo primene fizicke sile, odnosno sredstava prinude, izuzev u slucaju da je on ili neko drugi direktno ugrozen, a ovaj momak nikoga nije ugrozavao.
To da li se u nekoj drzavi strancima za saobracajni ili kakav vec prekrsaj oduzima pasos, skidaju tablice... je regulisano zakonom te drzave. Grad Beograd, koji je u ovom slucaju "vlast", odnosno donosi propise koji se odnose na gradski prevoz, nema pravo da donosi propise koji se odnose na necije zadrzavanje, oduzimanje dokumenata... To je u nadleznosti republickih organa.
Ponavljam, placanje ili neplacanje karte je nesto sasvim drugo. Naravno da je trebalo da plati kartu. Nije, i sta sad? Da ga obesimo na Terazijama?
To sto neko prekrsi propis, ne znaci da je sada kontroli, komunalnoj ili nekome trecem dozvoljeno da i oni krse propise, i to daleko teze nego on (ovo sto je uradio ovaj mamlaz je krivicno delo, a decko je napravio sitan prekrsaj).
Djak pesak 

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
toliko logicno, ne vidim kako uopste moze da postoji drugacije tumacenje.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Samo mi jedna stvar nije jasna, a to je sta je u mozgovima te dvojice "predstavnika zakona" bilo, pa su se tako ponasali i batinali coveka (da li je kriv ili nije totalno je nebitno) pred punim autobusom. I intersuje me da li komunalci imaju status sluzbenog lica?
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Naravno da ne treba da ga onako udara. Ali ima onih koji su zaslužili, ali te koji su zaslužili uglavnom zaobiđu i ne pitaju za kartu.
Ja koliko sam shvatio da sada u Beogradu naplatu karata vrši neka privatna firma, koja sebu uzima proviziju od toga, a ostatak šalje prevoznicima. Ako je to privatnik njemu je važnija naplata nego prevozniku, što više naplati više će taj privatnik da dobije novca. Još ako je to firma od naših prepoštenih biznismena, pa to mora da bude 100% naplata.
No ipak te kabadahije zbog kojih je navodno komunalna policija uz kontrolore naebu ponekad.
Pričao mi jedan kontrolor ovde u Novom Sadu, bilo je to podavno negdje oko 2000. Nađe nekog Bosanca bez karte u Lugu, htjeo da mu naplati kartu ovaj neće nego hoće da ga udara. Kontrolor ga istjera iz autobusa i ovaj kako je izašao pravo ispred, nategne brisač i kako ga je pustio razbije šoferku te provocira ovog kontrolora. Naravno ovaj bio kratkih živaca, pukne i polomi budalu k'o djete igračku.
Kneže kod nas to još nije da ide komunalna sa kontrolorima, ali čim se nekom namjesti novi sistem naplate koji vjerovatno neće raditi JGSP, nego će biti slično kao u Beogradu, tada će i kod nas da bude tako. Samo što kod nas evo već 3 godine objavljuju tendere za elektronsku naplatu, ali nikako da Ljigaši nađu nekog svoga, valjda će sada nova garnitura naći nekoga da se utrpa.
Ja koliko sam shvatio da sada u Beogradu naplatu karata vrši neka privatna firma, koja sebu uzima proviziju od toga, a ostatak šalje prevoznicima. Ako je to privatnik njemu je važnija naplata nego prevozniku, što više naplati više će taj privatnik da dobije novca. Još ako je to firma od naših prepoštenih biznismena, pa to mora da bude 100% naplata.
No ipak te kabadahije zbog kojih je navodno komunalna policija uz kontrolore naebu ponekad.

Pričao mi jedan kontrolor ovde u Novom Sadu, bilo je to podavno negdje oko 2000. Nađe nekog Bosanca bez karte u Lugu, htjeo da mu naplati kartu ovaj neće nego hoće da ga udara. Kontrolor ga istjera iz autobusa i ovaj kako je izašao pravo ispred, nategne brisač i kako ga je pustio razbije šoferku te provocira ovog kontrolora. Naravno ovaj bio kratkih živaca, pukne i polomi budalu k'o djete igračku.

Kneže kod nas to još nije da ide komunalna sa kontrolorima, ali čim se nekom namjesti novi sistem naplate koji vjerovatno neće raditi JGSP, nego će biti slično kao u Beogradu, tada će i kod nas da bude tako. Samo što kod nas evo već 3 godine objavljuju tendere za elektronsku naplatu, ali nikako da Ljigaši nađu nekog svoga, valjda će sada nova garnitura naći nekoga da se utrpa.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
- dule0911
-
Pa neka ga uhapse ako vec vredja i hoce fizicki da se obracuna 
Ne radi se uopste o tome da li je on kre*en ili nije (ocigledno jeste), ali nacin na koji su ga oni "smirili" nije pravedan!

Ne radi se uopste o tome da li je on kre*en ili nije (ocigledno jeste), ali nacin na koji su ga oni "smirili" nije pravedan!
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
Jel ti stvarno verujes u ovo il se zezas?totti piše:I šta sad?
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/343558 ... dnja-vrata
- totti
Ništa manje nego snimku od 2 minuta, gde se vidi samo materijal koji ide debeljaku u korist...

-
- Ljubitelj životinja
Au brate mili....I want to believe,(x files)....Ima danas jos clanaka slicne sadrzine : http://www.kurir-info.rs/verovali-ili-n ... nak-419284 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ja tek sad videh ovo.Kako bi im polomio ruke na 6 delova i to na razmaku od po 1cm.Debili iskompleksirani.Postoje i drugi nacini za naplatu karte a ne bahato ponasanje
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- mbole
I ako je tacno ovo sto je navedeno, i dalje komunalna policija nema pravo da ga privede, a ni da primeni fizicku silu.
Fizicku silu su mogli da upotrebe dok je napad trajao, a ne nakon toga.
Da podsetim:
"Fizičku snagu i službenu palicu komunalni policajac može da upotrebi samo ako u obavljanju poslova na drugi način od sebe ili drugog ne može da odbije istovremeni protivpravni napad. "
Poenta je u onome "istovremeni" sto prevedeno na nepravnicki jezik znaci da silu sme da primenjuje samo kada napad traje, i samo da bi ga odbio.
Cim je napad prestao, ako nastavi sa primenom sile to je prekorascenje sluzbenih ovlascenja.
Fizicku silu su mogli da upotrebe dok je napad trajao, a ne nakon toga.
Da podsetim:
"Fizičku snagu i službenu palicu komunalni policajac može da upotrebi samo ako u obavljanju poslova na drugi način od sebe ili drugog ne može da odbije istovremeni protivpravni napad. "
Poenta je u onome "istovremeni" sto prevedeno na nepravnicki jezik znaci da silu sme da primenjuje samo kada napad traje, i samo da bi ga odbio.
Cim je napad prestao, ako nastavi sa primenom sile to je prekorascenje sluzbenih ovlascenja.
Djak pesak 

- totti
Bole, ti se bar sećaš da, dok je radio pendrek, nismo ni stanove zaključavali
Meni je samo pun
svih bahatih, lopova i svake nevaspitane stoke
E zato sad što ne smeju da ih biju Cabrio upada kolima u šaht. Dobar deo ovog naroda ne možeš naučiti osnovnim stvarima bez represije.
Ja imam 42 godine i nikada mi se nije desilo da primenjuju silu na meni, zato što se nikad nisam pravio pametan kao dotični...

Meni je samo pun

E zato sad što ne smeju da ih biju Cabrio upada kolima u šaht. Dobar deo ovog naroda ne možeš naučiti osnovnim stvarima bez represije.
Ja imam 42 godine i nikada mi se nije desilo da primenjuju silu na meni, zato što se nikad nisam pravio pametan kao dotični...

- dule0911
-
- mbole
Cool, samo onda ajde da vratimo komplet pricu 
Ne moze: malo na struju a malo na baterije. Malo cemo da budemo u 19-tom veku ili malo u socijalizmu, a malo cemo da budemo u 21 ili u kapitalizmu. Pa kako nam kad odgovara.
Frizider sa usisivacem je spoj loseg usisivaca i loseg frizidera
=> kompletan krs.

Ne moze: malo na struju a malo na baterije. Malo cemo da budemo u 19-tom veku ili malo u socijalizmu, a malo cemo da budemo u 21 ili u kapitalizmu. Pa kako nam kad odgovara.
Frizider sa usisivacem je spoj loseg usisivaca i loseg frizidera

Djak pesak