Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

GPS navigacija pitanje

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: GPS navigacija pitanje

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 6. avg. 2012. u 17:49h

jedno amatersko pitanje: Kad kucate na Igo neku adresu i broj kuce,a broj ima i slovo iza, pr: Bulevar Avnoja 12b ...jel moze to B da se ukuca ?

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » ponedeljak, 6. avg. 2012. u 17:59h

probao sam na par primera,ali kad pritisnem opciju ''alt'' ne moze da se selektuje slovo.
android
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 6. avg. 2012. u 18:17h

ja nikad nisma uspeo da nadjem slobo posle broja. sto ne znaci da ne moze.Mozda neko zna

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 12. avg. 2012. u 00:18h

Opet jos jendo pitanje. Probao sam sad neke adrese u gckoj koje oceu da obidjem,al ne nalazi. ne znam grcki alfabet pa mogu samo da prekucavam adresu,ali nista. Jel neko trazio nazive ulica navigacijom po grckoj?

makarije
Poruka: 34
Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2009. u 19:21h

Poruka od makarije » nedelja, 12. avg. 2012. u 10:23h

Unošenje kućnih brojeva je moguće samo u ulicama (na karti koju koristite) koje su kao takve napravljene. Nije vezano za program.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 18:16h

primetio sam da od nedavno navigacija ne kaze svaki put ,skrenite u sledecu ulicu levo (ili desno), sto je pre radila. Zna li neko od cega zavisi , jer bi zeleo da mi ovo govori za svaku dolazeccu ulicu.

hvala.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 20:32h

Pošto mislim da nema podešavanja za frekvenciju najavljivanja ulica (MORA da ti kaže svaku promenu pravca kretanja, jednostavno nema poente ako ti ne ukaže na sledeće skretanje) ja bih preduzeo jedno detaljno skidanje vradžbina, AKA reinstalaciju navigacionog softvera.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 20. avg. 2012. u 20:41h

to stoji,i mislim da s eproblem javio sa dodavanjem novih mapa.Sta ti koristis?

On (tj ona) brljaju nesto,tip skrenite u drugu ulicu desno,ali iskulira i ne kaze skrenite u sledecu ulicu, ili uiopste ne kaze. Tesitracu sutra da pokusam da utvrdim sta tacno brlja.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 21. avg. 2012. u 15:02h

Izgleda da radi,poenta je da nije bio nahvatao sve satelite.nesto mu treba vremena kada ga bacim u sleep.Mora da se lepo ugasi I upali.

A zna li neko koja je frekvencija na fm zaista slobodna da mi se ne mesaju stanice I da na nju namestim GPS zvuk da prenosi.treba mi za otvoren put kad otvorim krov jer je standardni zvucnik nedovoljan

Sent from SE Xperia pro

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 21. avg. 2012. u 18:02h

Najčešće koristim iGo Primo (ne znam koja podverzija) i prošlogodišnje SRB mape... dakle ništa cutting edge.

A mislim da nema potpuno čiste frekvencije... na putu do skupa i natrag sam se jedno 10 puta mešao ljudima u etar (i oni meni) na 87,5... vrhunac je bio kad su nastale gadne smetnje u prolasku pored jedne veće drumske kafane, gde je izgleda gazda "razvukao" muziku po lokalu nekim FM predajnikom :D
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

M.M.L.
Poruka: 2063
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » utorak, 21. avg. 2012. u 18:08h

Ja sam 106.6 koristio ili 106.7. Ima prekid negde u Kumodrazu i jos sam primetio na putu od Zrenjanina do Novog Beceja kroz neko mesto isto navata nesto lokalno. A na 87.5 je Narodni radio, barem u Beogradu.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 21. avg. 2012. u 18:18h

Ne znam, meni i u BGD transmiter kvalitetno prekriva eventualnog radio emitera na 87,5... a pretpostavljam da se isto događa i u susednim kolima koja imaju tu nesreću da slušaju Narodni radio, ali jbg. Ima i u (čini mi se) Kučevu neki radio na toj frekvenciji, par puta se desilo da isključim transmiter i da radio naprasno uhvati tu stanicu, a ovako nema nikakvog primetnog slabljenja i mešanja signala. Doduše, kao što sam gore napisao - uvek se nađe neko jači ko prekrije i taj transmiter :) a i da postoji neko dugotrajnije mešanje signala, od buke vetra to nisam uspeo da primetim.
pozdrav, Bojan

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 21. avg. 2012. u 21:40h

Na 87.5 je piratska stanica (doticni "Narodni radio"). Stoga verovatno i nemaju bog zna kako jak odasiljac.
Djak pesak :)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 21. avg. 2012. u 21:43h

ne bi bilo strasno da je prekid ,nego je problem sto moram da nagarim pojacalo, jer je sma signal FM transshittera na navigaciji nekako tih,i onda me pukne u mozak,otme mi se volan a ne mogu da vozim pod stresom kada ce dotle da dodje.ali cek..sad gledma navigaciju,ona ima izlaz za slusalice izgleda?

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 22. avg. 2012. u 04:47h

Ovaj, da, obično ima.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 26. avg. 2012. u 20:21h

Jel zna neko kako da se ovo uveze u Igo ?

https://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8 ... 4.0625&z=6

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 28. avg. 2012. u 09:42h

za sve koje interesuje kao i mene i koji su naterani da koriste google kao ja: vrlo je prostso,prekopirati kml faj i vas USERDATA POI folder

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 28. avg. 2012. u 12:37h

Nisam znao da odgovorim, ali skoro da ne mogu da poverujem da to radi tako jednostavno.
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 28. avg. 2012. u 12:41h

ni ja ,a lenj sma po prirodi stvari pa prvo pitao ovde. inace,da li je moguce dodati zvucna upozorenja za neke POI? da li znas? npr kad se dolazi do crne tacke ili bilo cega sto definisem.kao sto pisiti za kameru

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 28. avg. 2012. u 12:48h

Nije mi poznato da ima takva opcija... mada se možda samo nisam dovoljno igrao sa POI (uglavnom me zanima ruta A-B).
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 28. avg. 2012. u 12:54h

i mene isto,ali kad pogledas ima zaosta dobrih fora. mozda u speedcam folder jednostavno ubaciti ostale poi koje smatras da treba da pisti,pa ce on da prijavljuje kao speedcam. testiracu posle ako nadjem vremena

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 09:27h

Dal je neko video ili koristio ovu stvarcicu: http://www.blueberry-eu.com/main.php?ac ... =2go525dvr

nesto mi taj Blueberry ne uliva poverenje a i zvuci glupo,ali ovak konkretan model ima nesto interesnatnno,a to je ugradjena kamera za snimanje voznje. Dakle, jednim potezom bi resio problem mesta za kameru jer u jednom proizvodu dobijas dve stvari (manje skidanja i zezanja kad izlazis iz kola). Al sam skeptican,jer uvek kad kupujem nesto sto je retko,bude shit, ne radi kako treba i ima 156 mana i problema. Sumnjam da prodavci u tehnomaniji imaju pojma,i da imaju snimak voznje.

http://www.tehnomanija.rs/navigatori/bl ... go525.html

Milos_Po
Poruka: 21
Član foruma od: ponedeljak, 20. avg. 2012. u 11:44h

Poruka od Milos_Po » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 09:36h

Ja sam kupio neku blueberry navigaciju pre dve godine i jos uvek nemam nikakvih problema sa njom. Lepo radi, brza je i sta znam da opet kupujem kupio bih blueberry. A za taj model jbg ne znam sta da ti kazem, mene je moja privukla zato sto ima tv prijemnik ( koji sam korsitio 2-3 puta) i zato sto je velika tj bila je najveca koju sam uspeo da nadjem u Pozarevacu.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 09:51h

vidis i mene privlaci slabiji model sa tv prijemnikom,al znam da se te dzidzabidze nikad ne koriste.poslednji put sam tako biro ovu koja pusta divx, i sline stvari,a kao i ti,nisma nijednom koristio.
Inace kod tog modela sa TV, kako hvata? koje kanalee imas? Cisto informativno

Milos_Po
Poruka: 21
Član foruma od: ponedeljak, 20. avg. 2012. u 11:44h

Poruka od Milos_Po » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 10:05h

Ma i ova moja pusta filmove i ta sranja, kazem ti 2 -3 puta sam koristio i to na autokomandi bas se secam da sam jednom bio zaglavio kod arene i kao ajde da je upalim i hvatalo je b92, stuidio b , prvi, drugi i ne znam sta bese jos. Ali su bili kanali cisti za gledanje kao na kablovskoj, a ovako je nisam proveravao sta hvata. Obicno ja vozim pa mi to nije ni bitno, da uzimam ponovo navigaciju ne bi ni obracao paznju na t...

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“