Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od Vladan » subota, 15. sep. 2012. u 15:16h

Na Nokia maps sajtu, Beograd nema nivo ulica, samo auto put i pruga. Sarajevo ima nivo ulica. Opet kaskamo za razvijenim svetom. Srbija!

EDIT: i HR i CG su do nivoa ulica, samo mi nismo!!!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 15. sep. 2012. u 15:51h

iGo rules. thumbsuph

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 16. sep. 2012. u 10:20h

mezzano piše:Za symbian imas Garmin.
Ubacio garmin mobile xt, radi, al ima zajeb sa tastaturom. Kad hoces da kucas, ne pojavi se tastatura, pa moras lock/unlock telefona, e onda se pojavi.
malo zamarajuce, a koliko sam ukapirao garmin je prestao da razvija mobile aplikaciju za symbian.

Jel ima jos nesto osim garmina?
Djak pesak :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » nedelja, 16. sep. 2012. u 10:38h

Ima Tom Tom, ali ne znam kakav je i kako radi.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Dusan64

Poruka od Dusan64 » nedelja, 16. sep. 2012. u 12:27h

Zar to nisu samo mape?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » nedelja, 16. sep. 2012. u 12:31h

Misliš TomTom? Nisu samo mape, nego i softver a bogami i uređaji.

http://www.tomtom.com/en_gb/products/

Doduše, koliko kažu oni što se razumeju, uređaji i softver su u samom vrhu ali su mape Srbije potpuno neadekvatne.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Dusan64

Poruka od Dusan64 » nedelja, 16. sep. 2012. u 12:37h

Pitam,ne znam.. Znam kada sam trazio mape da mi je to izlazilo non stop,i da,za Srbiju nisu dobre,najbolja je Contrast.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 16. sep. 2012. u 12:56h

Kako za gde. Za mala mesta je Contrast mapa Srbije mahom loša. Čak su Teleatlasove "zastarele" mape bolje i detaljnije od nje. Čist primer: Kladovo na aktuelnoj Contrast mapi ima samo siluetu i dve glavne ulice unakrst. Teleatlas Q3 2011 ima čak i neasfaltirane sokake, ali doduše ima neke druge probleme zbog kojih nisam siguran da li bih ga koristio. Pričaju po GPS forumima da je takva situacija u gomili mesta... moraću jedanput da prošetam po Srbiji sa tim mapama pa da vidim i uporedim preciznost, i koja je od te dve opcije upotrebljivija.

S tim u vezi, Garmin mapa je možda i najbolje odrađena, ali za Beograd - kažu profesionalni korisnici, taksisti, kuriri i sl. - nije dovoljno dobra... a pošto je 20% Srbije u Beogradu (ili ljudima iz unutrašnjosti treba da bi se snašli po prestonici) onda su poprilično podeljena mišljenja, naginjući ka negativnom u poređenju sa Contrastom.

Po meni, idealna ali najkomplikovanija solucija je PNA, više softvera i upotreba mape i softvera od slučaja do slučaja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 16. sep. 2012. u 13:42h

Pre 5 godina sa poceo sa GPSom i navigacijama.
Na HP Trael companion, sa win mobile 3.

Tom Tom je bio mozda i najlaksi za upotrebu, ali su mape bile lose.

Igo, My way, i ostali knock offs su se pokazali kao najoptimalnije resenje, uz Contrast mape, za planiranje ruta sa vise odredista.

Garmin XT - nelogican interface i ponasanje za visestruka odredista. Za "vodi me odavde gde sam sad, do tamo neke adrese" je savrsen. Infoteam mape su odlicne, mozda i bolje od Contrastovih, ali je XT aplikacija losa. GarminXT je predvidjen da radi u kombinaciji sa Map Source na PC, gde se rute planiraju i crtaju u Map Source, pa prebacuju u navigacioni uredjaj. Interni ruting u XTu je tu eto, da ga ima. Ipak, ponavljam, kad se trazi od trenutne pozicije, do neke adrese, tu je odlican. Ali, ako bi da isplaniras krtanje preko vise tacaka, sacuvas to, pa posle da "odradis", tu pobrljavi, jer cim se priblizis krajnjoj tacki, on te odmah navodi na nju a izbrise sve "medju", iako bi ti mozda prvo da odes na neko drugo mesto.
Recimo, ruta: 1. Kuca, 2, plaza, 3. trzni centar, 4. kuca. Cim zamaknem za cosak vraca me kuci, jer je to najbliza tacka, a plazu i TC zaboravi.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 16. sep. 2012. u 15:00h

ja sam juce zavrsio u bugarskoj.Ok,moja greska jer nisma gledao kuda me vodi, trazio samo fast metod, i umesto makedodonije,dodjoh u BG preko bugarske. Poslednja contrast mapa u pitanju i u Nisu ,nema nekih kruznih tokova (svratio u Nis da jedem) i novih ulica tamo. A u Bugarskoj,slicna situacija,ceo deo novog autoputa,jedno 15 il 20 km jednostacno nema. Nadjoh se na navigaciji u nedodjiji,tj nigde a ono nov autoput, sa nadvoznjacima,i tunelima. Jednostavno nema niceg. Isao sam na Sofiu, nasao jos nekog nase izgubljenog na autoputu koji stoji na sva 4 pa samo se snalsi do Sofie i odatle je bilo sve ok

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 16. sep. 2012. u 18:58h

Za symbian postoji i Ndrive, ljudi ga koriste. Nisam imao prilike da probam, ali eto, cuo sam i za njega.

Sto se Garmina tice, slazem se sa Bojanom. U BGu me je Garmin navodio ulicama u kontra smeru bez problema (palio sam ga vise da probam nego zato sto mi je trebao), a za Contrast nisam imao previse prilike da ga probam. Mada tih par puta kad mi je zatrebao, i u malim mestima, je sve odradio ok (ili priblizno makar).
Fiesta!!

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 16. sep. 2012. u 23:20h

Contrast koristim dosta cesto (firmina navigacija sa IGo), i to upravo po manjim mestima sirom Srbije. Mada i u Bg cesto pomaze, kad treba pronaci neku uliciciu recimo u kaludjerici.
Al koliko kapiram, njihove mape ne mogu na Garmina.

EDIT:
Upravo isprobavam Ndrive. Za pocetak ne deluje lose. Prilicno je brzi od Garmina, i za sad se ne zaglavljuje za razliku od Garmina koji ume da sse totalno zaglupi.
Takodje Garmin mi pravi prilicne brljotine, ili se ja jednostavno ne snalazim u njemu. Krenem da unosim lokaciju, i u spisku gradova nema Batajnice. A kad kliknes na ikonu gradova tamo je ima :)
Generalno, nisam ni ocekivao da Batajnica spada pod grad, al posto su moju ulicu pogresno imenovali, trazio sam je i pod Beograd, i pod Zemun, pa nema. A onda u spisku gradova vidim Bataju.
Djak pesak :)

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 16:40h

Imam Nokiu e5 staru oko godinu dana i u zadnje vrijeme,zadnja 2 mjeseca,pocela je da kenjose,pokazuje punu bateriju a ako nazovem nekog ili neko mene samo se ugasi.Nema pravila kad to radi,ja je upalim ona pokazuje punu bateriju,nekog nazovem,samo je svuce na jednu crticu i laku noc,upalim ona puna,kobajagi. e sad,to nije uvijek tako,nekad drzi po nedjelju dana,uz stalno koristenje,razgovor,poruke net,sto ce reci da nije rikavela baterija..nista nije upaljeno sa strane,tipa trazenje mreze,3g,blutut i to... bavi li se neko tim i sta bi trebalo to biti...inace sam veoma zadovoljan aparatom...

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 16:54h

Ja bih po mom iskustvu ipak rekao da je baterija adio, a to ti nekako dođe i najjeftinije da isprobaš/saniraš.
pozdrav, Bojan

Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 17. sep. 2012. u 23:41h

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » četvrtak, 27. sep. 2012. u 21:40h

Koristim Nokiu N97, da li je neko stavljao garmin navigaciju na symbian s60v5?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 27. sep. 2012. u 21:48h

Ja sam stavio, radi, mada nekad zna da se zamrzne.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

bojan_kv
Poruka: 1309
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h

Poruka od bojan_kv » subota, 29. sep. 2012. u 15:04h

http://www.telenor.rs/en/Consumer/eShop ... scend_G300 . Sledeci mesec mi istice ugovor pa planiram da uzmem ovaj telefon jer mi dodje kao najpovoljnija solucija, ima li neko iskustva sa njim :)
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 29. sep. 2012. u 16:07h

Uzeo je moj drugar takav. Ne mogu ti ništa drugo reći osim da nešto manje od pola sata koliko sam čačkao telefon ostavio je pozitivan utisak na mene. Brz, displej radi fino, kamera nije loša, sasvim pristojne slike. Ostalo Android kao Android.
Mislio sam da su ti telefoni prilično loši spori itd. Čak i materijal nije baš ona jeftina plastika.

bojan_kv

Poruka od bojan_kv » subota, 29. sep. 2012. u 16:46h

Ja sam ga pre neko vece video u telenoru, tj. trazio sam savet od radice pa mi je pokazala taj telefon. Deluje fino u ruci. Samo cekam 5. oktobar(mesec dana pre isteka ugovora) jer cu tad moci da uzmem telefon i 99 posto cu njega i uzeti :) A i paket mi uz njega odgovara, prenesi i surfuj 1000. Pretplata 1790.00 RSD.
SMS: 1000 Minuti: 300, Internet: 1GB brzog i kad se potrosi to, ostatak spori internet, ali dz. A telefon je uz taj paket 1990 din, e sad neznam da li imam neku olaksicu posto sam stari korisnik. :)

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 29. sep. 2012. u 16:57h

Kod telenora tesko, sem ako pravis racune u rangu 4-5+ hiljada.
Fiesta!!

bojan_kv

Poruka od bojan_kv » subota, 29. sep. 2012. u 17:27h

Da im mozda ne napravim toliki racun ;)

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 29. sep. 2012. u 18:51h

Hmmm, pa vidi, koliko si dugo korisnik u Telenoru?
Moja dva drugara su bili u Telenoru 5-6 godine, kada su htjeli da prebace brojeve u MTS, oni su ih tamo kumili, molili, nudili im milion pogodnosti, telefone samo da ostanu. Nisu pravili velike račune, imali su neki paket od 600 din, 90 min i 90 poruka.

A drugi se takođe poslije 2 godien u Telenoru prebacio u MTS, takođu mu nudili svašta.
Probaj i ti neku priču da im prospeš, kao da pređeš u drugu mrežu ono-ovo. :D
Ako ne daju, svkako možeš uzeti taj paket što si naumio.

bojan_kv

Poruka od bojan_kv » subota, 29. sep. 2012. u 19:56h

Korisnik sam vec 2 godine, tj. jedan ugovor, ali opet bi bilo korektno da nesto ponude za uzvrat. Imam paket prenesi 400, 400min, 400 poruka. Pretplata 1440 din. A ni jedan mesec mi nije bio racun ispod 1600 din do 2000 din. jer nemam besplatan net i onda, pogledaj ovo, pogledaj ono i nabere se 200-300 din. prekoracenja. Svakako planiram da prospem pricu sa prelaskom u drugu mrezu pa po sistemu APP (ako prodje, prodje), a ako ne uzecu tako kako jeste. :) Poslednja opcija mi je menjanje mreze, tj. broja (zbog posla) jer neznam kako to prebacivanje broja u drugu mrezu funkcionise za sad. :)
Poslednja izmena: bojan_kv, na dan subota, 29. sep. 2012. u 20:21h. Ukupno izmenjeno 1 put.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 29. sep. 2012. u 20:03h

Funkcioniše regularno, jedino što potraje par dana.
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“