USA Ford generalno
Moderator: ace1
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: USA Ford generalno
to za vucu stoji nego 'nako mi pade na pamet cisto gabaritno, jer mozda je duzi al ima 2m haube..i onda su isti od A stuba do kraja..nisam gledao mere, vizuelno samo..
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A drugo, nije 150-ica jedina u F-seriji... a svi se zovu opštim imenom "pickup truck".
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14211
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Bez uvrede stvarno, ali porediti velicinu Mondeo karavana (duzina 4,869 mm) i F-150 (duzina 6,360 mm) je smesno.milan_gt piše:a sta je ovde vece od npr mondea karavan? jos u mondeu ti gepek ne kisne i nema ko da ti mazne stvari..ovo je cist pederaj..
Karavan nebi mogao da obavi ni delic poslova koje pickup moze da obavi.
A ako ti je toliko bitno da prikolica bude pokrivena, imas gomilu izbora.
Od ovog ...

... do ovog.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- milan_gt
ne znam od kog si duzinu uzeo al F150 je dugacak 231.9" (http://www.ford.com/trucks/f150/specifi ... /exterior/) sto mu dodje 5.89m i jos ima vecu haubu za po metra i eto..razlika velikih pola metra u gepek prostoru..sto se i vidi na linku, duzina tovarnog dela onog od 5.5ft o kome i pricamo, onaj crni sa slika gore, je 165cm a mondea MK3 je 110cm, MK4 je jos veci..aj mozda jes i glupo porediti al pola metra je mala razlika da bi me impresionirao..
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ajde natovari tonu pjeska u Mondea!
Ili zakači prikolicu na kojoj je poveći čamac.

Ili zakači prikolicu na kojoj je poveći čamac.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
za to se slazem..gabariti su mu tanki..a za teze stvari imam Rival 

- Iosis
- VIP
Pa ajde ti onda sa Rivalom zakači prikolicu sa čamcem i idi na more 600 km. 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
jel se to radi jednom godisnje il jednom nedeljno?
- Iosis
- VIP
Što si ti uzeo na Mondea te felne kada si ga isto vozio i sa onim starim? 

- milan_gt
al rolam ih svaki dan.. 

- Iosis
- VIP
Pa vozi Rivala svaki dan, a ne Mondea. 

- milan_gt
nama potrebe..vozim ga kad vozim nesto teze/kabasto kako god, moze i da se grebe rnja i ostalo..jer je pravi radnji konj, a ne ko onaj ulickani.. 

- Talladega_500
- Yankee
Sto bi kupovao dva vozila kad sve lepo imam u jednom?
Lepo od ponedeljka do petka ga vozim na posao, idealan za prevoz svega (satori, rostilj, hrana, pice, stolice, bicikle ...) kad idem na kampovanje (sto idem jako cesto), u karavan nebi moglo da stane ni trecina onoga sta staje u pickup, idealan za sve poslove oko kuce (pri cemu ne moram da obaram sedista i prljam enterijer kad vozim stvari) i mogu da ga vozim u bas svim vremenskim uslovima.
Karavan bi bio smesan za takve poslove ...
Lepo od ponedeljka do petka ga vozim na posao, idealan za prevoz svega (satori, rostilj, hrana, pice, stolice, bicikle ...) kad idem na kampovanje (sto idem jako cesto), u karavan nebi moglo da stane ni trecina onoga sta staje u pickup, idealan za sve poslove oko kuce (pri cemu ne moram da obaram sedista i prljam enterijer kad vozim stvari) i mogu da ga vozim u bas svim vremenskim uslovima.
Karavan bi bio smesan za takve poslove ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- milan_gt
dobro je da uopste i mozemo da ih poredimo..jer karavan sa obicnom prikolicom od 2m je upotrebljiviji od njega..ne mora cak ni dva vozila da se kupuju..jedina prednost je tegljenje neceg teskog na veliku kilometrazu..znaci samo za camac i ni za sta drugo..
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
A zamisli šta sve može da se natrpa kad na pikap zakačiš prikolicu koju on može da povuče. 
Uzgred budi, možeš da odustaneš od besmislenih poređenja u svakom trenutku.

Uzgred budi, možeš da odustaneš od besmislenih poređenja u svakom trenutku.

pozdrav, Bojan

- milan_gt
stvar je u svestranosti..za koju nisam imresioniran..toliko 

- Talladega_500
- Yankee
Milance, bio si u Americi tako da znas i sam da, za razliku od Evropljana, vecini Amerikanaca (osim razmazenih bogatasa sa Floride ili Kalifornije) za godisnji odmor nije zanimljivo provesti u hotelu negde na moru, vec zakaciti kamp prikolicu i obici Ameriku sa njim. Ovde u mojoj ulici prakticno svaka kuca ima ili kamp prikolicu ili RV i/ili camac.
Tako da nabiti 5-clanu porodicu u karavan na 2 sedmice i zakaciti jos prikolicu na njega vecini ljudi ne odgovara.
To je druga stvar da su karavani znacajno jeftiniji, ali oni imaju istu cenu kao SUVs i pickupi, a prednost, osim po potrosnji, nemaju uopste. A s obzirom da su cene goriva u Americi jos uvek jeftine - potrosnja ne igra toliku ulogu.
Tako da nabiti 5-clanu porodicu u karavan na 2 sedmice i zakaciti jos prikolicu na njega vecini ljudi ne odgovara.
To je druga stvar da su karavani znacajno jeftiniji, ali oni imaju istu cenu kao SUVs i pickupi, a prednost, osim po potrosnji, nemaju uopste. A s obzirom da su cene goriva u Americi jos uvek jeftine - potrosnja ne igra toliku ulogu.
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- Talladega_500
- Yankee
A ni ovo ...
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Talladega_500
- Yankee
Od ranije je poznato da ce novi F-150, koji treba da debituje za oko 2 godine, ce biti uradjen od aluminijuma zbog tezine.
Spijunska slika modela sa testiranja.

Spijunska slika modela sa testiranja.

- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Slika jako laze o dstvarnim dimenzijama F-150. Tek kad bi stavio jedan do drugog, video bi kolika je zaista razlika u velicini.
Pola metra tovarnog prostora je grdno veliko. Pri to taj tovarni prostor je "kockast", a kod karavana je zadnje sediste zakoseno.
165 cm je za 45% vece od 110 (ili ako tako vise volis 110 je za 30 posto manje od 165). Plus sirina koja je kod F-150 povelika. Ne mogu da nadjem kolika je unutrasnja dimenzija tovarnog prostora, ali sirina celog auta (bez retrovizora) je 201 cm, dok je mondeo sirok 188, kad to prebacis u povrsinu, dobijes za F-150 3.3 kvadrata a za mondea 2 kvadrata, sto je za 65% vise (odnosno mondeov gepek je za 40% manji)
Evo malo sam se potrudio, nasao dva crteza, doveo ih u razmeru, i stavio jedan pored drugog (F-150 589cm, Mondeo 484 cm):

kad pogledas ovako na slici, haube im se bas i ne razlikuju (na slici je MK4, nisam nasao zgodan crtez od Mk3, a i Mk4 je jos veci).
Ako malo pogledas, tovarni prostor F-15 stize skoro do B stuba.
Pola metra tovarnog prostora je grdno veliko. Pri to taj tovarni prostor je "kockast", a kod karavana je zadnje sediste zakoseno.
165 cm je za 45% vece od 110 (ili ako tako vise volis 110 je za 30 posto manje od 165). Plus sirina koja je kod F-150 povelika. Ne mogu da nadjem kolika je unutrasnja dimenzija tovarnog prostora, ali sirina celog auta (bez retrovizora) je 201 cm, dok je mondeo sirok 188, kad to prebacis u povrsinu, dobijes za F-150 3.3 kvadrata a za mondea 2 kvadrata, sto je za 65% vise (odnosno mondeov gepek je za 40% manji)
Evo malo sam se potrudio, nasao dva crteza, doveo ih u razmeru, i stavio jedan pored drugog (F-150 589cm, Mondeo 484 cm):

kad pogledas ovako na slici, haube im se bas i ne razlikuju (na slici je MK4, nisam nasao zgodan crtez od Mk3, a i Mk4 je jos veci).
Ako malo pogledas, tovarni prostor F-15 stize skoro do B stuba.
Djak pesak 

- milan_gt

a kud se izgubi onaj metar u razlici duzina, kad je gepek/tovarni prostor samo 55cm duzi..
- Iosis
- VIP
U putničku kabinu i prostor za motor.
- Talladega_500
- Yankee
Prethodnih sedmica je postojala mogucnost da proizvodnja Fordov popularnog crossovera Edge (najbolje prodavan mid-size crossover) bude stopirana zato sto Ford i Sindikat Kanade nisu postigli ugovor o produzetku saradnje. Sindikat je hteo da ide u strajk, sto bi stopiralo proizvodnju Edgea i Fordovih V8 motora, koji se proizvode u Kanadi.
Na srecu, danas su obe strane potpisale ugovor o nastanku saradnje tako da nece biti problema.
Na srecu, danas su obe strane potpisale ugovor o nastanku saradnje tako da nece biti problema.
- Talladega_500
- Yankee
Ovog vikenda su radjeni testovi u Michiganu da se vidi koji automobil ce zameniti Ford Crown Victoria kao zvanicni automobil pandura.
Iako rezultati jos uvek nisu poznati koji ce to automobil biti, rumori kazu da je Ford Taurus Police Interceptor potpuno potukao konkurenciju (Dodge Charger i Chevrolet Caprice) na svim testovima. U klasi vecih vozila, Ford Explorer Police Interceptor je takodje potukao konkurenciju.

Iako rezultati jos uvek nisu poznati koji ce to automobil biti, rumori kazu da je Ford Taurus Police Interceptor potpuno potukao konkurenciju (Dodge Charger i Chevrolet Caprice) na svim testovima. U klasi vecih vozila, Ford Explorer Police Interceptor je takodje potukao konkurenciju.