Gde?
Realno, konkurencija ne mora da se trudi da sustize Apple, mislim da je ovo prvi put da nemaju nesto novo, vec je sve vidjeno.
Mada mi je telefon lepsi nego prethodni 4s, i konacno su se opametili da stave veci ekran. Ali su mi tako smesni sa njihovim keynote speech-evima da nemam reci. Ceo life-span iPhone-a pricaju kako je 3.5' idealna velicina, kako je to taman za svaciju saku itd. Sada odjednom 4' je prava stvar, da odgovara svima. Dalje, hvale se nekim stvarima koje ne da su uobicajene kod konkurencije nego postoje godinama, tipa panoramsko slikanje, automatsko slanje poruke kad se odbije poziv (ovo mislim da sam imao na prethodne 2 Nokie, znaci negde od 2007), najtanji su odjednom (al za malo), itd. Ekran sa istim DPI, ista kamera, nista revolucionarno, iOS 6 ne donosi nista novo u softverskom pogledu (ne mislim nista novo na iPhone-u, vec nesto novo u odnosu na konkurenciju). Hvale se kako sada u safariju mozes automatski da gledas tabove koji su ti ostali na desktopu (Google Chrome to ima vec ihahaj). Hvale se LTEom (tj generalno brzim wireless tehnologijama), nesto za cime kasne odavno u odnosu na konkurenciju.
Generalno, ne bih ga nikad ni kupio, ali mi se ne svidja sto su se ulenjili od kako je SJ preminuo. Ranije su uvek imali nesto sto ostatak konkurencije nema, nesto zbog cega su ostali hteli da ih sustignu/prestignu, sto je teralo razvoj. Plasim se da ce se sada malo stagnirati, iako se nadam da ce ostali nastaviti sa inovacijama i redovnim izbacivanjem telefona, ovo Apple-ovo razvlacenje je jednostavno preveliko i mislim da ce na duge staze to da im smeta.
I da, kad kazem da su imali nesto sto konkurencija nema, mislim na to da su ideju oteli od neke male kompanije, patentirali je i onda se hvalili kako su izmislili toplu vodu