Sierra 2.0i Automatik...gusenje motora na usponu
Moderator: Dragomir
- taunus gxl
- Poruka: 175
- Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 16:47h
Re: Sierra 2.0i Automatik...gusenje motora na usponu
@Van- Na ravnom vuce super..ali cim je malo veci uspon on krene da se gusi..onda on uspori.i odjednom dobije gas....posle vuce kako treba....
@Markedjani-U autu je novo.gorivo......Auto je kupljen u Oktobru 2011...pre toga on nije bio vozen ni paljen godinu dana......a otkad sam ga kupio vozim ga svaki dan.
@Markedjani-U autu je novo.gorivo......Auto je kupljen u Oktobru 2011...pre toga on nije bio vozen ni paljen godinu dana......a otkad sam ga kupio vozim ga svaki dan.

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Значи на равном има максималну снагу мотора али на узбрдици је нема , па сачека мало и онда му се врати снага ?
Чудан синтом . Да је смао наги на коме стоји ауто у питању , па да је до пумпе за гориво , али овако да неђе на узбрдици , па после хоће , а увек хоће по равном , је баш чудно .
Чудан синтом . Да је смао наги на коме стоји ауто у питању , па да је до пумпе за гориво , али овако да неђе на узбрдици , па после хоће , а увек хоће по равном , је баш чудно .
- taunus gxl
i meni je cudno ....na ravnom ide i do velikog broja obrtaja....

- Aca06
-
- Poruka: 3151
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Da li si proverio nivo ulja u menjacu. Na nekim automobilima imas pomocne brzine za uspone 1,2. Ovo ti pricam iz licnog iskustva sa automatikom jer moj sluzbeni auto koji vozim zimi ima takav problem na kratkim i jako strmim ulicama. Moram da ga prebacim u 1 da bi vukao kako treba. To sto ti se gusi samo na uzbrdici po meni nema veze sa motorom nego sa MENJACEM. Oni su jako osetljivi na nedostatak ulja u n jemu.
Da li ti na ravnom normalno salta brzine?
Da li ti na ravnom normalno salta brzine?
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
- taunus gxl
ulja ima i to ima i vise..prelazi oznaku "max".....a na ravnom salta kako treba..neoseti se kad promeni brzinu........znas sta se ponekad jos desava...kad hocu da krenem iz mesta dodam gas on stoji i posle sekund dva on krene...

- Aca06
-
- Poruka: 3151
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Definitivno nemas problema sa motorom nego te nesto drugo muci. Ajd raspitacu se pa ti javljam sta moze biti problem.
Dok se na raspitam probaj ovde http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=a ... x7ujkO1Rhw
Dok se na raspitam probaj ovde http://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=a ... x7ujkO1Rhw
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
- taunus gxl
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Moje misljenje iz fotelje, filozofiranje bez bez iskustva, slazem se negde sa kolegom Aco06om, to je do sistema prenosa. Kod automatika nema klasicnog kvacila, vec to sve ide preko ulja i bazira se na njegovim osobinama i brzini cirkulacije kroz sistem. Mozda je problem bas sto ga ima previse, ili nije odgovaajuceg kvaliteta, ...taunus gxl piše:ulja ima i to ima i vise..prelazi oznaku "max".....a na ravnom salta kako treba..neoseti se kad promeni brzinu........znas sta se ponekad jos desava...kad hocu da krenem iz mesta dodam gas on stoji i posle sekund dva on krene...
a mozda je deo koji bi to ulje trebalo da zavrti razlabavljen negde, pa se pomeri iz ose ili tako nesto, pa kad se malo zavrti, vrati se kako treba ...
- mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Problem je u menjacu.Kad pocne brdo kao i kod manuelnog menjaca ne moze da se popne najvisim stepenom prenosa nego mora da presaltuje u nizu a on tebi to ne radi nego nekad uradi a nekad ne.Mislim da bi trebalo promeniti ulje i fiter u menjacu.Ako sam menjac nije vec pri kraju ovo bi trebalo da ti resi problem.Takodje treba da vidis da li ti radi kick down (to je ono kad pri nekoj brzini dodas naglo gas trebalo bi da menjac prebaci u nizi prenos dok ne ubrza pa ga vrati u visi stepen).
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo
-
- Poruka: 234
- Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h
Izvinjavam se što kasnim. Naime, nisam bio tu i daleko od interneta, pa ako nije kasno, evo i nekih mojih sasznanja i iskustava.
Imao sam scorpija sa automatskim menjačem, a i sada imam sieru 2.0 dohc, takodje sa automatskim menjačem.
kod tog scorpija mi je jako loše radio menjač i bio je lošem stanju. Kad menja brzine, lupa, cima...Ma da ne pričam.
Neko me posavetuje da odem kod Pindže u Boleč. Ima tome jedno 6-7 godina. Ćovek je tada imao dijagnosiku za te starije fordove.
kad ga je stavio na dijagnostiku, prvo što mi je rekao, je to, da broj obrtaja motora nije uskladjen sa automatskim menjačem. Imalo je tu još konstatacija, ali to sada nije važno.
Uglavnom on to meni, sa tim aparatom za dijagnostiku, (liči na digitron-malo deblji), sredi i oćisi mi dizne, koje su bile u očajnom stanju i kaže da će to malo da poboljša stanje, ali da moram da se ozbiljno pozabavim i ostalim stvarima, a naročito menjačem.
Kad sam krenuo iz boleča u grad, preko Leštana pa na auto put, sasvim druga priča. Menjač menja brzine kao kroz sir. Sasvim druga priča.
Naravno da to nije dugo trajalo, baš kao što mi je čovek rekao.
Eto toliko i pozdrav.

Imao sam scorpija sa automatskim menjačem, a i sada imam sieru 2.0 dohc, takodje sa automatskim menjačem.
kod tog scorpija mi je jako loše radio menjač i bio je lošem stanju. Kad menja brzine, lupa, cima...Ma da ne pričam.
Neko me posavetuje da odem kod Pindže u Boleč. Ima tome jedno 6-7 godina. Ćovek je tada imao dijagnosiku za te starije fordove.
kad ga je stavio na dijagnostiku, prvo što mi je rekao, je to, da broj obrtaja motora nije uskladjen sa automatskim menjačem. Imalo je tu još konstatacija, ali to sada nije važno.
Uglavnom on to meni, sa tim aparatom za dijagnostiku, (liči na digitron-malo deblji), sredi i oćisi mi dizne, koje su bile u očajnom stanju i kaže da će to malo da poboljša stanje, ali da moram da se ozbiljno pozabavim i ostalim stvarima, a naročito menjačem.
Kad sam krenuo iz boleča u grad, preko Leštana pa na auto put, sasvim druga priča. Menjač menja brzine kao kroz sir. Sasvim druga priča.
Naravno da to nije dugo trajalo, baš kao što mi je čovek rekao.
Eto toliko i pozdrav.

- taunus gxl
Najveca fora je u tome sto on na ravnom ide extra....ne oseti se kad promeni brzinu.....ali cim je uzbrdica pocinje gusenje....onda ga prebacim u "1" i vuce dobro....

-
Mislim da to ima logike, ali isto tako ima logike da pod većim opterećenjem ne dobija dovoljno goriva ili možda mešavina nije dobra, a može da bude sve zajedno. Kao što rekoh, broj obrtaja mora da bude u skladu sa menjačem. Može da se desi da ranije prebacuje u viši stepen, pa se dešava ono što reče "mimiojo".mimiojo piše:Problem je u menjacu.Kad pocne brdo kao i kod manuelnog menjaca ne moze da se popne najvisim stepenom prenosa nego mora da presaltuje u nizu a on tebi to ne radi nego nekad uradi a nekad ne.Mislim da bi trebalo promeniti ulje i fiter u menjacu.Ako sam menjac nije vec pri kraju ovo bi trebalo da ti resi problem.Takodje treba da vidis da li ti radi kick down (to je ono kad pri nekoj brzini dodas naglo gas trebalo bi da menjac prebaci u nizi prenos dok ne ubrza pa ga vrati u visi stepen).
Ne znam koliko sada košta servis automatskog menjača, ako je u opšte menjač, ali su meni tada tražili 450 evra i to sa popustom.
Ipak probaj prvo sa diznama i to kod majstora. Poz.

- mbole
- Poruka: 14997
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Probaj da eliminises bar nesto iz jednacine.
Kreni uz tu uzbrdicu tako da ga manuelno ubacis u brzinu kojom bi inace isao (pretpostavljam da je to moguce), da bar eliminises automatiku i prelazne rezime. Daklem ne da zastane pa onda da ga saltas, vec unapred ga usaltaj.
Kreni uz tu uzbrdicu tako da ga manuelno ubacis u brzinu kojom bi inace isao (pretpostavljam da je to moguce), da bar eliminises automatiku i prelazne rezime. Daklem ne da zastane pa onda da ga saltas, vec unapred ga usaltaj.
Djak pesak 

- taunus gxl
kad ga saltam manuelno on dobro ide.....
a kad je ubacen u "D" on se gusi

Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 21. sep. 2012. u 09:36h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju.

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Тај мотор би требао и у положају D да истера тај ауто уз Бубањ поток , са београдске стране сигурно , ако га мало залетиш . Ако неће мотору фали снаге , сумњам да мењач зеза . Једино ако неће са двати у нижи степен , на узбрдици која је страм . У положају 1 треба да иде свугде , јер то је прва брзина , тако да пребацивање у тај положај у вожњи и није неко мерило . Мислим да би на свакој узбрдици на магистралним путевима морао да вуче 2 брзином .
- mbole
Na to sam i mislio, da ga potera drugom ili kojom bi vec trebalo da ide uz neki uspon.
Djak pesak 

- taunus gxl
- mbole
Nemam pojma o automatskim menjacima, ali ovo strasno lici da je neki problem do njega.
Bojim se da ces morati u servis koji se njima bavi.
Bojim se da ces morati u servis koji se njima bavi.
Djak pesak 

- taunus gxl
Samo ne razumem zasto se ne gusi po ravnom kad je na "D"....?

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21575
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja sam rešio sve probleme sa automatskim menjačem na Sierri i Scorpiu tako što sam ubacio manuelni 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- taunus gxl
Markedjani piše:Ja sam rešio sve probleme sa automatskim menjačem na Sierri i Scorpiu tako što sam ubacio manuelni
hahaha....realno

-
Pa jeste. Ford odvno ima probleme sa automatskim menjačima, bar za evropsko tržište. Nedavno sam se motao po netu i nadjem, mislim "bild" ili neki takav ćasopis, kaže izmedju ostalog, parafraziram, da se izbegava kupovina, recimo, mondea 2.2 l. tdci, i nikako ne uzimati mondea sa automatskim menjačem, dok su se o ostalim mondeo modelima, veoma pohvalno izrazili.
E a kako mi slabo to servisiramo, pa još 2, 3 i 4 vlasnik, naravno da se dešavaju kvarovi, a popravke su skupe, onda se to tako tera dok traje.
Što se tiče toga da li može uz veliku uzbrdicu da se vozi na "D", naravno da može. Menjač sam prilagodjava stepen prenosa koji mu je potreban. Samo u izuzetnim situacijama, veliko opterećene, prikolica, put u velikom usponu a u lošum stanju i td... manuelno se prebacuje u niže stepene prenosa i to zato da se automatik ne bi našao na "klackalici" izmedju dve brzine, recimo 2 i 3, pa menjač stalno prebacuje na manji, odnosno viši stepen, Ovako mu se manuelno blokira veći stepen i on se ne "muči", naravno shodno uslovima. Zato nsistiram na uskladjivanju broja obrtaja i automatskog menjača, a to može kod majstora koji ima dijagnostiku za ove naše starije fordove.
Ovo je moje skromno iskustvo a ne znanje. Pozdrav.

E a kako mi slabo to servisiramo, pa još 2, 3 i 4 vlasnik, naravno da se dešavaju kvarovi, a popravke su skupe, onda se to tako tera dok traje.
Što se tiče toga da li može uz veliku uzbrdicu da se vozi na "D", naravno da može. Menjač sam prilagodjava stepen prenosa koji mu je potreban. Samo u izuzetnim situacijama, veliko opterećene, prikolica, put u velikom usponu a u lošum stanju i td... manuelno se prebacuje u niže stepene prenosa i to zato da se automatik ne bi našao na "klackalici" izmedju dve brzine, recimo 2 i 3, pa menjač stalno prebacuje na manji, odnosno viši stepen, Ovako mu se manuelno blokira veći stepen i on se ne "muči", naravno shodno uslovima. Zato nsistiram na uskladjivanju broja obrtaja i automatskog menjača, a to može kod majstora koji ima dijagnostiku za ove naše starije fordove.
Ovo je moje skromno iskustvo a ne znanje. Pozdrav.

- taunus gxl
Meni ne radi obrtomer....da nije mozda do toga.....?
mozda kompjuter ne dobija informaciju koliko ima obrtaja pa ne zna u koju brzinu da ubaci kad je na "D"
mozda kompjuter ne dobija informaciju koliko ima obrtaja pa ne zna u koju brzinu da ubaci kad je na "D"

-
Ne, ali nadji negde ili popravi taj obrtomer. Po meni je to jedan od naj važnijih instrumenata-indikatora.
- taunus gxl
Neznam sta moze da bude problem oko obrtomera.....kad ga malo duze vozim po vecem gasu ono pokazuje 1000 obrtaja...a kad idem normalno ne radi uopste...Oo