Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Blagi udar

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
AndrejM
Poruka: 50
Član foruma od: sreda, 11. jan. 2012. u 13:44h

Blagi udar

Poruka od AndrejM » utorak, 21. avg. 2012. u 11:21h

Neki dan kada sam se Fokusom(2001) vraćao sa mora iz Crne Gore uz put pocne jaka kiša nagon dugog sušnog perioda. Znajući opasnost koju donosi ta takozvana prva ljetna kiša smanjim brzinu i nastavim lagano da vozim, ali u jednom trenutku na iznenadnom zavoju zadnji kraj poce da zabacuje i koliko toliko uspijem da iskontrolisem auto ali nasjednem prednjim lijevim točkom na ivičnjak.
Izadjem pogledam guma zdrava, na felni par ogrebotina i jadno manje oštećenje na samom rubu aluminjske felne. Probam da vozim i cujem neko zuljanje, opet stanem izadjem i nadjem kamenčić koji je upao izmedju diska i felne i izvadim ga.
Dalje u voznji je sve bilo normalno osim što mi se cinilo kao da mi je volan malo tvrdji. Odem sutra dan kod majstora da mi izbalansira točkove i on to sredi.
Ali problem se javlja sada u voznji na raskrsnicama i kod polukruznog okretanja kada motam u desnu stranu cuje se nenormalna skripa guma sto se prije nikad desavalo. Naprijed su nove UniRoyal gume kupljene prije par mjeseci.
Pa me brine da nisam ostetio neki dio na trapu ili tako nesto pa se guma previse krivi i dira asfalt bočnim dijelom?

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Re: Blagi udar

Poruka od M.M.L. » utorak, 21. avg. 2012. u 11:42h

Idi na reglazu

Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk 2

AndrejM

Poruka od AndrejM » nedelja, 9. sep. 2012. u 17:02h

Kakva su vasa iskustva sa reglazom? Nekada sam na golfu radio, i to vise nikada nije bilo kao prije. Prvo mi je volan ostao nakrivo, a kasnije sam ga morao štelovati trap svakih 6 do 12 mjeseci.

dax92

 
Poruka: 7601
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 9. sep. 2012. u 19:21h

Ja vec 7-8 meseci mucim muku sa centriranjem trapa, i niko ne moze lepo da odradi. 2 ili 3 puta sam za to vreme placao, i ne vredi.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

popovicvl
Poruka: 5651
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 9. sep. 2012. u 20:13h

Koliko sam dao para za reglazu i nikad nisam bio zadovoljan. Ili je volan blago nagnut ili je trap kriv. Nakon menjanja viljuski, stabilizatora, novih guma i td, znaci svih delova koji mogu uticati na centriranje trapa ostavili su mi volan blago nagnut na levo, a auto vuce na desno. Njima je sve to OK. Otisao sam do servisa Ford u Glusce kod Sapca, pozalio se na problem , momci razvukli stap i kanap i centrilali mi laserski trap.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 9. sep. 2012. u 20:27h

dax92 piše:Ja vec 7-8 meseci mucim muku sa centriranjem trapa, i niko ne moze lepo da odradi. 2 ili 3 puta sam za to vreme placao, i ne vredi.
Ćira (ali isključivo on), servis Adam u Zemunu, ulica Visoka (bivša Jakuba Kuburovića).
Slika

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 9. sep. 2012. u 21:38h

Moj cale to radi sa drvenom sipkom na razvlacenje i trap mi je savrsen.

dax92

 
Poruka: 7601
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 00:50h

Znam gde je servis, vidjao sam. Moracu da odem da probam i tamo. Uskoro treba da kupujem nove gume, pa da se ne pojedu za 10 000km kao sto su ove prednje.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 09:01h

Samo na reglažu. Skoro sam bio na hanter 3D,malo mi podesili jedan zadnji točak. Hoće malo da vuče u neku stranu kad su loše prednje gume.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 10:15h

Dusan64 piše:Moj cale to radi sa drvenom sipkom na razvlacenje i trap mi je savrsen.
To,moj cale je napravio nesto kao stap za pecanje (taj fazon razvlacenja) pre 20god i sa time nam steluje.Nikad u zivotu nismo isli na centriranje trapa i nikad nam ni jedan auto nije jeo gume.
Naj jaci mi je bio neki kad sam oterao mog Nissana.Kaze
-Nemogu da ti centriram trap jer ti nisu iste sirine prednje i zadnje gume :eek: :eek:

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 10:19h

Pa to kazem..jebes lasere,cudesa,svi kukaju na tu reglazu,placaju kao nenormalni.. A meni nikad nije bilo jasno zasto.

AndrejM

Poruka od AndrejM » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 18:13h

Znači većinom negativna iskustva, kao što je i moje. Žao mi gume najviše cekicko

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 18:15h

pa pratite malo kako se gume trose..rotirajte ih, proverite pritisak cesce..nemoguce da samo na reglazu kukate..prosto ne verujem..

AndrejM

Poruka od AndrejM » ponedeljak, 10. sep. 2012. u 18:26h

Ja sam sve isprobao, a pritisak provjeravam redovno, i ranije sam ga provjeravao kada god sipam gorivo na pumpi, znači 3 do 4 puta mjesečno. Reglaža mi je bila zadnja opcija upravo iz mog lošeg iskustva, a vidim i iskustva drugih forumaša. Ali izgleda da mi ne preostaje ništa drugo.

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“