Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Servis klime?

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Servis klime?

Poruka od RS_cabrio » nedelja, 29. apr. 2012. u 17:18h

Al za kucu....jel ima neko da preporuci nekoga u BG ? Smrdi klima ubija, cistio sam je sada,ali nikakva razlika. Riknula neka plastika pa onaj usmerivac vazduha ide samo u jendom pravcu ,tj stoji. Salbo i hladi. Mislim da je prosle godine servisiran,a ne znam ni sam. Bitno je da ne smrdi i da hladi .Pitma ovde, da mi ne dolaze neki bezvezni tipovi,nego preporuku ako neko ima.
hvala

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Servis klime?

Poruka od milan_gt » nedelja, 29. apr. 2012. u 17:37h

ja imam preporuku za Novi Sad..ujak i rodjaci mi rade sve sto 'ladi..

doca80
Poruka: 183
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h

Poruka od doca80 » nedelja, 29. apr. 2012. u 17:42h

ja to radim sebi i prijateljima za dzabe,onako iz zanimacije...barem 50-ak zadovoljnih ljudi....pola sata posla...treba ti vinogradarska prskalica ovako nesto

http://tinyurl.com/c72dyel

i najobicniji MER GLASS sredstvo za ciscenje stakala,2l minimum,ako je ekstremno prljava onda 3l,napunis prskalicu merom,napumpas pritisak bas jako,i kroz donje proreze klime prvo naspricas ventilator i unutrasnje zidove,zatim opet jakim pritiskom naprskas sace od pocetka do kraja,samo polako,ne sve odjednom da tecnost moze da polako iscuri,sacekas 5 min,pa ponovo naprskas sve merom,opet sacekas 5 min,pa isperes pod pritiskom sve to poprilicno vrucom (ne vrelom) vodom,trebace ti 4l vode da bi to dobro isprao,posle toga cist alkohol naspricas klimu iznutra i smrada nema(alkohol nije obavezan,to je samo radi reda i dezinfekcije)...cistio sam klime koje 5 godina nisu bili ciscene,i ocistio sam ih do panja....ceo trosak-500-600 dinara max... radi garantovano i ne smrdi...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 29. apr. 2012. u 18:07h

Imam ja preporuku, poslaću ti na pp kontakt thumbsuph
Bićeš extra zadovoljan i sa uslugom i sa cenom...
Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 00:23h

U firmi radimo sa Omega electronics, vec godinama. Zadovoljni.
http://www.omegaelectronic.net/
Djak pesak :)

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 08:00h

doca80 piše:ja to radim sebi i prijateljima za dzabe,onako iz zanimacije...barem 50-ak zadovoljnih ljudi....pola sata posla...treba ti vinogradarska prskalica ovako nesto

http://tinyurl.com/c72dyel

i najobicniji MER GLASS sredstvo za ciscenje stakala,2l minimum,ako je ekstremno prljava onda 3l,napunis prskalicu merom,napumpas pritisak bas jako,i kroz donje proreze klime prvo naspricas ventilator i unutrasnje zidove,zatim opet jakim pritiskom naprskas sace od pocetka do kraja,samo polako,ne sve odjednom da tecnost moze da polako iscuri,sacekas 5 min,pa ponovo naprskas sve merom,opet sacekas 5 min,pa isperes pod pritiskom sve to poprilicno vrucom (ne vrelom) vodom,trebace ti 4l vode da bi to dobro isprao,posle toga cist alkohol naspricas klimu iznutra i smrada nema(alkohol nije obavezan,to je samo radi reda i dezinfekcije)...cistio sam klime koje 5 godina nisu bili ciscene,i ocistio sam ih do panja....ceo trosak-500-600 dinara max... radi garantovano i ne smrdi...
Dva pitanja, sta se cisti spoljni hldanjak i ventilator i unutrasnji hladnja ventilator. Ovaj spoljni bih i nasao lako, al kako ovaj unutrasnji, nikad ga nisam ni video mrgreen . Drugo jel moze to sa onom mer prsaklicom da se naprska ili bas teba ova vinogradarska, mada i nju imam, valjda moze li da se nakaci na kompresor.

doca80

Poruka od doca80 » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 08:29h

Cisti se unutrasnja jedinica,deo uredjaja koji stoji u sobi,ne spoljna jedinica...ta vinogradarska prskalica stvori dosta jak pritisak kad se napumpa,ne treba nikakav kompresor,i mnogo bolje opere nego rucno da prskas prskalicom koja dolazi uz mer glass,plus kad kupis mer glas BEZ prskalice,jeftinije te izadje litra :) Oni prorezi kroz koje klima izduvava vazduh,njih rukom povuces da se otvore(mozes ih i skroz skinuti,skdaju se za 5 sekundi,uperis baterijsku lampu kroz taj otvor i videces ventilator na kojem ce biti okorele prljavstine i svega ostalog...jak pritisak iz prskalice ce i zavrteti taj ventilator sto ce omoguciti ravnomerno rasporedjivanje mer glass-a svuda...naspricas svuda gde god ti pogled vidi necistoce(samo zastiti elektroniku,ne prskaj po njoj :) ) a sace je odmah ispod filtera plasticnih,na kojima ce biti prasine,i plasticne filtere operi vodom,sace izgleda kao hladnjak od kola :) (inace i ti filteri ako se redovno ciste 5-6 puta godisnje,klima ce se mnogo teze zaprljati do te mere da smrdi iz nje)...ja povremeno naprskam etericno ulje lavande na filtere,pa klima tooooliko dobro mirise da to nije normalno,2 kapi etericnog ulja i satima ce mirisati.... OVO JE KUCNA VARIJANTA,KOJA GARANTOVANO RADI,MOZE DA SE OCISTI ISTO KAO STO BI TO NEKI SERVIS URADIO,SAMO STO SERVIS UZIMA PAR HILJADA DINARA ZA ISTO OVO STO SVI VI SAMI URADITE ZA 500-600 DINARA...

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 08:43h

E druze izvini nisam se lepo izrazio, znam za ciscenje sobne klime, a kako ide ova za auto, ebiga :doh: .

doca80

Poruka od doca80 » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 09:22h

ok :) ,opusteno...za kola ne znam,nisam majstor za kola...mada dok sam radio u Verano Motorsu,znam da su majstori jedno vreme imali neki sprej koji su uspricavali kod filtera klime,naravno sa ukljucenom klimom,i da je to u 99% slucajeva ubijalo smrad klime...Neki ultra super sprej,vecina ovih sto se reklamiraju obicno ne pomogne ,ili pomogne na kratke staze,u Veranu se ne secam da su se ljudi vracali,mozda tek poneki da se vracao nezadovoljan...Pitaj clana Loyale,on radi u Veranu,nek ti kaze ime spreja koji su koristili...

PersonaGrata
Poruka: 16
Član foruma od: utorak, 6. mar. 2012. u 20:54h

Poruka od PersonaGrata » petak, 27. jul 2012. u 19:25h

Da ne otvaram novu temu, jer je tematika slicna.
Da li je nekome poznato gde mogu da se nadju komponente klime, meni su tacno potrebna creva (cevi) za klimu. Kome god da objasnim koja su to creva niko ne zeli da nagadja koja su to creva vec insistira da se vozilo dotera. Nije im za zameriti ali sve prodaje su malo dalje od mene pa je to put koji bih zeleo da izbegnem.
Ima li neko semu klime sa svim elementima?
Hvala unapred
Ako vam kola života idu lako i brzo pogledajte bolje možda idu nizbrdo

mbole

Poruka od mbole » petak, 27. jul 2012. u 22:57h

Broj sasije, ili bar detaljan opis auta.
Ne mislis valjda da su sve klime na svim fordovim vozilima identicne :)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 28. jul 2012. u 01:19h

Napisi koje auto i odakle dokle ide crevo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

PersonaGrata

Poruka od PersonaGrata » subota, 28. jul 2012. u 16:09h

2 Cevi ( 2 creva ) za manuelnu klimu od Ford Fieste 1.4 TDCI 2007 godiste. Mislim da za nju pasu i creva od starijih fiesta , mozda 2002/03 i mladja.
Oba ceva izlaze is kompresora, s tim sto se deblje crevo zavrsava u boci a tanje zavrsava u hladnjaku klime. Oba kao da su povezana nekom metalnom plocicom

Deblje crevo (uokvireno plavom) u jednom delu ima kao gumeno crevo gde izlazi kondez:

Slika

Slika

Tanje crevo (uokvireno crvenom) izlazi iz "metalne plocice" *uokvireno zutom" i zavrsava u hladnjaku
Slika

Bio bih beskrajno zahvalan kada bih uspeo da dobijem kontakte gde ovo mogu da nadjem i da popravim.
Unapred zahvalan

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 30. jul 2012. u 00:28h

Evo slike:
Slika

PersonaGrata

Poruka od PersonaGrata » ponedeljak, 30. jul 2012. u 18:39h

Hvala ;)

Slika

Polovna creva (cevi na slici obojene u crveno, plavo i zuto) za klimu pronadjena na autootpadu Mika Sabac. Cena 35 eura + PTT. Ne znam da li su me ovi iz Grand Motorsa razumeli koje sam cevi trazio, ali njihova cena za ove cevi je bila preko 30.000 dinara :eek: .
Sada sledi zamena cevi. Ali bih pre zamene uradio ispitivanje polovnih cevi koje sam pazario. Da li je to uopste izvodljivo dok se cevi ne povezu na sistem ili ipak ima nekih metoda kojim bih mogao da polovne cevi ispitam ?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 2. avg. 2012. u 21:51h

Ovo pocela kao tema klima za kucu. Treba mi necije misljenje do ujutru. Situacija je sledeca: otisao sam danas da obidjem stan gde su radili upgrade. Znate ona fora,naprave vam veliku terasu, izolaciju,uvedu ,zamene vrata prozore..itd, u zamenu za potpis da se na zgradi doda jos jedan sprat. I odem danas da proverim kako stvari stoje kad imam sta da vidim.

Klima uredjaj nisu skidali ali posto su zidovi fakticki podebljani zbog izolacije, klima sada stoji skoro skoro naslonjena na sam zid. Ujutru dolaze da nastave radove, a interesuje me da li da trazim da nesto ucine, tj da li samoj klimi smeta zbog hladjenja npr spoljne jedinice ako je stanje kao na slici?

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 29. avg. 2012. u 16:23h

cuo sam da ima negde da se kupe ventilatori za kucu (ugradni za zid) koji se kontrolisu daljinskim upravljacem. Dal neko zna gde to ima?

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 29. avg. 2012. u 16:27h

Mi smo ranije u prodaji imali klasicne podne ventilatore, ali sa daljincem i sleep timerom.
Za ove zidne nisam cuo.
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 29. avg. 2012. u 16:35h

nisma ni ja. crkla mi klima i nemogu vise da se zezam nego sam mislio da ugradim obican ventilator da ubacuje svez vazduh a uzmem obicnu klimu da ga ladi. I serviser mi rece da ima tih ventilatora na dlajinski sada da se kupe, al ja nikako ne pronalazim,.

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 29. avg. 2012. u 16:55h

Kupio sam sredstvo za dezinfekciju i osvezenje klime i samo sam bacio pare i dalje se oseca neki kiselkast neprijatan miris uglavnom kad ugasim klimu i ostane da izduvava...
Neznam na koji nacin da dezinfikujem klimu i potpunom uklonim svaki neprijatan miris? Ima i neka pena,izvadi se polen filter i sa crevom ubrizga u ventilacioni otvor.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » sreda, 29. avg. 2012. u 17:13h

Koje sredstvo si koristio?
Poslednja izmena: BojanM, na dan sreda, 29. avg. 2012. u 17:38h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 29. avg. 2012. u 17:14h

ne znam al znam da meni klima dismr posle nepuna dva meseca koriscenja otlada sma je kupio

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 29. avg. 2012. u 21:34h

totti piše:Mi smo ranije u prodaji imali klasicne podne ventilatore, ali sa daljincem i sleep timerom.
Za ove zidne nisam cuo.
nasao sam al nije bas jeftino preterano

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » sreda, 29. avg. 2012. u 23:10h

dusan80 piše:Koje sredstvo si koristio?
Likvi Molly,ukljuci se klima i recirkulacija i stavi na pod.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » sreda, 29. avg. 2012. u 23:44h

To sam i ja kupio. Znači slabe vajde i od Liqui-ja! :P U svakom slučaju probaću i ja pa ćemo da vidimo rezultat.
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“