VOZNJA NA BIO DIZEL - FORD
Moderator: ace1
- mashan_357
- Poruka: 42
- Član foruma od: subota, 6. jun 2009. u 16:57h
VOZNJA NA BIO DIZEL - FORD
DOBAR DAN DRUGARI, DANAS NESTO CITAM NOVINE NA POSLU I GLEDAM VOZNJU NA BIO DIZEL IMAM FORD FOCUSA PA DA LI BI MOGLI DA VOZIMO NA BIO DIZEL JER OVDE KAZE DA PROCENTUALNO DA SIPAMO 30 % EURODIZELA I 70 % BIO DIZELA, DA LI IMATE NEKA SAZNANJA.
pOZDRAV.
pOZDRAV.
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: VOZNJA NA BIO DIZEL - FORD
Gde bi mogao da sipam biodizel? Ja sam ti u fazonu da u Focusa TDDI bi sipao sve i svasta, pa daj da probam i prenecu ti iskustva.
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Mozda i sipate a neznate
morao sam jace je bilo od mene.

- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nisam siguran ali u fordovoj knjizici pise da procenat biodizela u gorivu sme da bude najvise 10%
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
ma gde sme u tdci pogotovo, cist parafin, mora dobro da se destiluje i koristi samo leti, zavisi od cega je, koje vrste biljke.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
U Makedoniji sam sipao, ne mogu sad da se setim tacno, ima "8" u nazivu, sto oznacava 8% bio diesela. 1 denar je skuplji od obicnog ED. U tih par 100km do Grcke i po Grckoj nisam imao problema.
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Preradi ti njega na suncokretovo ulje, ono ti je jeftinije od ED 

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- mashan_357
- Poruka: 42
- Član foruma od: subota, 6. jun 2009. u 16:57h
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13923
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Ja znam za jednu pumpu u Beogradu gde sam par puta svracao gde prodaju bio-dizel, na Ibarskoj kod Ripnja.popovicvl piše:Gde bi mogao da sipam biodizel?
Posto moj Golf ima dva rezervara (jedan za dizel, drugi za bio-dizel) i u Nemackoj mu je uradjena prerada da moze da ide na bio-dizel (po zelji, mogu da biram koji cu rezervar koristiti), jednom sam ih bas pitao o bio-dizelu. Tad je cena bila oko 100 dinara za litar (ovo je bilo proslo leto, do sada je verovatno skocila), a tad je euro dizel bio oko 125-130 dinara pa nisam ni probao jer nije bila neka ogromna razlika u ceni da bi eksperimentisao. U sustini, rekli su mi da ne preporucuju bio-dizel za mladje aute jer kazu da ume da unisti pumpu za gorivo ... Koliko ima istine u tome, ja neznam, jer nikad nisam probao.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
To mozda kod Golfa, ovo je TDDI, ide na deterdzent. Salim se naravno, probacu ako negde naidjem, naspem 1/3 BD i 2/3 ED pa da vidimo sta ce se desiti.Talladega_500 piše:...rekli su mi da ne preporucuju bio-dizel za mladje aute jer kazu da ume da unisti pumpu za gorivo...
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Ovde u nemackoj se to koristi za kamione ne znam koliko procenata ima bio diesela u njemu ali se ne preporucuje za auta.
A kosta samo cent manje od euro diesela
A kosta samo cent manje od euro diesela
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Kako nisi?! Ako se dobro secam nije hteo da ti ide preko 3500 o/min?!?!Vladan piše:U Makedoniji sam sipao, ne mogu sad da se setim tacno, ima "8" u nazivu, sto oznacava 8% bio diesela. 1 denar je skuplji od obicnog ED. U tih par 100km do Grcke i po Grckoj nisam imao problema.
Moj ford stari nikad se ne kvari
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Prvo mije hteo da ide. 8% biodiesel nije pravio problem.