USA Ford generalno
Moderator: ace1
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: USA Ford generalno
Tacno je to prilicno. Ja znam barem petoricu ljudi ovdje u Banjaluci koji su imali velikih problema sa proslom generacijom Audija A6 3.0 TDI i to kvarovi koji su bivali otkloljeni tek vani i nakon par sedmica. A to sve gazde ljudi, kupili nova kola, istresli velike pare i nista....
Znam i njih nekoliko sa Mercedesima i BMW najnovijim sa istim problemom. Elektronika je cudo i kada se uskopisti mozes da se slikas na cesti.
Znam i njih nekoliko sa Mercedesima i BMW najnovijim sa istim problemom. Elektronika je cudo i kada se uskopisti mozes da se slikas na cesti.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Prije par godina sam citao intervju u hrvatskom Auto Blicu, ne sjecam se ko je bio u pitanju, uglavnom neki inzenjer koji radi u autoindustriji, i sjecam se da je tad rekao da je glavni problem elektronike u autu to sto automobili nemaju svoj Windows, koji bi objedinio sve te razlicite komponente, slicno kao kod PC-a. Naravno, problem su i spojevi. Dovoljno je da se malo promjeni otpor pa da sve pobudali 

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Taj ili nije dobro citiran, ili nije inženjer u auto industriji. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- darioculibrk
Znam sta sam procitao, uglavnom se radilo o nekoj vrsti "automobilskog Windowsa", tj. da bi automobil morao imati neki svoj sistem koji bi objedinjavao sve te razlicite komponente. Poredio je sa racunarima, nesto u fazonu da kad kupimo npr racunar ne znamo koje cemo uredjaje jos dodavati (npr. printere)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ne kažem da ti to nisi dobro pročitao, nego da novinar po mom mišljenju nije dobro preneo smisao izjave... ili je taj inženjer malo lupnuo. Al' nebitno. 

pozdrav, Bojan

- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14177
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Originalni 1968 Ford GT40 sa trkackom istorijom prodat za cak $11 miliona.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Posteno.
Kako je drao izvikani ferrari, i treba da ide za barem te pare.
Kako je drao izvikani ferrari, i treba da ide za barem te pare.
Djak pesak 

- Talladega_500
- Yankee
Serijska Ford Fiesta ST odobrena za Americko trziste.
Motor ce najverovatnije biti 1.6L EcoBoost sa 180 hp.

Motor ce najverovatnije biti 1.6L EcoBoost sa 180 hp.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Ford i Shelby produzili saradnju do 2020 godine.
Osim Mustanga, Shelby ce takodje da izbaci svoje verzije i Focusa i Fusiona, a nije iskljucen ni F-150.
Osim Mustanga, Shelby ce takodje da izbaci svoje verzije i Focusa i Fusiona, a nije iskljucen ni F-150.
- Talladega_500
- Yankee
Najpopularniji Americki magazin Motor Trend je objavio listu auta koji su najbolji za voznju, auti koji najvise povecavaju adrenalin tokom voznje.
Na listi se nasao i jedan Ford, i to 2013 Mustang Shelby GT500.
Na listi su sledeci auti:
Lamborghini Aventador
Jaguar XKR-S
Ford Mustang Shelby GT500
Chevrolet Camaro ZL1
McLaren MP4-12C
Subaru BRZ
Nissan GT-R
Mercedes C63 AMG Black Edition
Porsche 911 Carrera S

Na listi se nasao i jedan Ford, i to 2013 Mustang Shelby GT500.
Na listi su sledeci auti:
Lamborghini Aventador
Jaguar XKR-S
Ford Mustang Shelby GT500
Chevrolet Camaro ZL1
McLaren MP4-12C
Subaru BRZ
Nissan GT-R
Mercedes C63 AMG Black Edition
Porsche 911 Carrera S

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ne znam sta podrazumeva taj adrenalin ali prvi na listi, aventador, se ne oseca dobro dok driftuje, takodje i meklaren takodje i gtr..
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- milan_gt

oni su napravljeni da sto bolje drze u krivini..nisu napravljeni za zabavu ili adrenalin kako ameri rekose..
- Talladega_500
- Yankee
A ti ne mislis da ove dve stvari mogu biti povezane?milan_gt piše:oni su napravljeni da sto bolje drze u krivini..nisu napravljeni za zabavu ili adrenalin kako ameri rekose..
- Talladega_500
- Yankee
Par danasnjih vesti.
Ford Taurus i Explorer i Lincoln MKS su dobili maksimalne ocene na testovima sudara.
Iako je tek Avgust, Ford je vec prodao 200,000 F-150 sa 3.5L EcoBoost V6 motorom ove godine. Ovaj motor cini 40% od F-150 prodaje.

Ford Taurus i Explorer i Lincoln MKS su dobili maksimalne ocene na testovima sudara.
Iako je tek Avgust, Ford je vec prodao 200,000 F-150 sa 3.5L EcoBoost V6 motorom ove godine. Ovaj motor cini 40% od F-150 prodaje.

- milan_gt
pa tale ne znam dal ti je 'adrenalinski' proci krivinu 110 umesto 100..
- Talladega_500
- Yankee
Danas citam da ce Fordov gubitak u Evropi ove godine iznositi $1 milijardu i da stizu drasticne promene. Niko jos nije siguran kakve tacno promene, osim da Ford nece nuditi vece popuste da poveca prodaju.
- Talladega_500
- Yankee
Novi video za Focus ST, ovaj put sa reli vozacem Ken Block i sampionom Formula D (Drift) Vaughn Gittin Jr.
Najbolji deo je kad Gittin izveze svog Mustanga iz Formula D.
[youtube][/youtube]
Najbolji deo je kad Gittin izveze svog Mustanga iz Formula D.

[youtube][/youtube]
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
This video is private.
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Talladega_500
- Yankee
Ford je danas poceo sa gradnjom nove $760 miliona vredne fabrike u Kini. Pored toga Ford planira da na Kineskom trzistu prodaje i neke specificne modele bas za Kinesko trziste koji nece biti prisutni u ostatku sveta.
Ford trenutno u Kini prodaje Fiestu, Focus, Mondeo, EcoSport, Kuga/Escape, Edge i Explorer, koji su uglavnom preskupi za vecinu kupaca.
Ceremoniji je prisustvovao i Fordov predsednik Alan Mulally.

Ford trenutno u Kini prodaje Fiestu, Focus, Mondeo, EcoSport, Kuga/Escape, Edge i Explorer, koji su uglavnom preskupi za vecinu kupaca.
Ceremoniji je prisustvovao i Fordov predsednik Alan Mulally.

- Talladega_500
- Yankee
Ford proizveo 350-milionito vozilo
Ford je danas proslavio proizvodnju jubilarnog, i to 350-milionitog vozila sa svojim znakom.
Čast je pripala Focusu i novoj Fordovoj Rayong fabrici na Tajlandu koja je otvorena u maju ove godine, a vredna je oko 450 miliona dolara.
U svom saopštenju Ford ističe da proizvodnja 350 miliona vozila znači i da je jedno njihovo vozilo u proseku proizvedeno na svakih deset sekundi tokom njihove 109-godišnje istorije.
Ford se takođe hvali i činjenicom da je Focus tokom prve polovine ove godine bio naprodavaniji model na svetu. Naime, po podacima koje je objavio HIS Automotive, za prvih šest meseci ove godine Focus je širom sveta prodat u 489.616 primeraka, dok je na drugom mestu Toyota Corolla sa 462.187 komada.

Ford je danas proslavio proizvodnju jubilarnog, i to 350-milionitog vozila sa svojim znakom.
Čast je pripala Focusu i novoj Fordovoj Rayong fabrici na Tajlandu koja je otvorena u maju ove godine, a vredna je oko 450 miliona dolara.
U svom saopštenju Ford ističe da proizvodnja 350 miliona vozila znači i da je jedno njihovo vozilo u proseku proizvedeno na svakih deset sekundi tokom njihove 109-godišnje istorije.
Ford se takođe hvali i činjenicom da je Focus tokom prve polovine ove godine bio naprodavaniji model na svetu. Naime, po podacima koje je objavio HIS Automotive, za prvih šest meseci ove godine Focus je širom sveta prodat u 489.616 primeraka, dok je na drugom mestu Toyota Corolla sa 462.187 komada.

- Talladega_500
- Yankee
Focus ST poceo da stize u Americke salone ... ali cene ubijaju (ovaj je $35,000).

- darioculibrk
Kako crni ST dobro izgleda 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Šta mu ono nitrogen dođe?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
jajare jedne na sta sve dodaju cenu..