Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14168
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: USA Ford generalno

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 13. avg. 2012. u 19:23h

Motor Trend je uradio usporedni test novih policijskih auta.

Predstavnik Forda je bio Taurus Interceptor sa 3.5L EcoBoost V6 motorom (365 hp), 6 brzina automatskim menjacem i AWD.

Taurus je ostvario najbolje vreme ubrzanja na pravcu, najbolje vreme na stazi, na testu kocnica je zavrsio kao drugi, s pri tom ima najnizu cenu.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Poruka od vojo.bogdanović » utorak, 14. avg. 2012. u 19:05h

Go Ford :woohoo: :D

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 15. avg. 2012. u 00:49h

Ovaj Chevy izgleda ruzno i pomalo smesno u obliku policijskog vozila.
Mada Dodge ima najbolju pojavu za ovu namenu.
Fiesta!!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 15. avg. 2012. u 00:51h

Dodge izgleda brutalno :D

Taurus je baš futuristik a chevy je smešan ko bioskop.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 15. avg. 2012. u 16:13h

Sinoc je na Top Gear USA bilo isto poredjenje, Taurus je ubedljivo pobedio.

Sto se tice Chevy Capricea, ja nemam nesto zamerki na njegov dizajn, prost kao sto policijski auto i treba da bude.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 15. avg. 2012. u 16:16h

Prost da, ali izgleda nekako soft i neozbiljno. Dodge bre uliva strah cim ga vidis :D
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » sreda, 15. avg. 2012. u 18:29h

nase 307-ice izgledaju nasmejano i veslo.. :D

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 15. avg. 2012. u 20:56h

Stra' da te u'vati... :D
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 16. avg. 2012. u 19:34h

Izasao je novi video za Focusa ST.

[youtube][/youtube]

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 16. avg. 2012. u 23:26h

Ford ce, po nekim najavama, do 2015 godine poceti prodavati Taurus u Australiji, gde ce zameniti Falcona.
Taurus je dostupan sa dva motora u regularnim verzijama (2.0L EcoBoost sa 240 hp i 3.5L sa 290 hp), prednja vuca je standardna, a postoji i SHO verzija sa 3.5L EcoBoost motorom (365 hp) i AWD.

Slika

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 03:15h

Kada se pojavi sledeca generacija F-150 u prodaji (verovatno 2014/2015), u ponudi ce se verovatno naci i hybrid, koji ce biti uradjen u zajednickoj saradnji Forda i Toyote.

Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 17. avg. 2012. u 09:30h

Pa ebo ga kru zar moraju da diraju Falcona, to ime postoji tako dugo u Australiji i jako prodavan auto, takođe i na na Novom Zelandu. Kum je na na NZ, vozio se u Falconu, kaže da je to odličan auto, prostran, brz, udoban.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 15:32h

Ja imam tetku i tecu u Sidneju, oni su jedno vreme vozili Falcon, pa su presli na Holden Commodore.

Iako su ocekivanja da je Falcon nesto kao Americka Crown Victoria (tj. neunistiv) - nije bas tako. Sa druge strane, njihov Commodore ima Buickov 3.8L V6 motor, a taj motor je zaista neunistiv. Ja imam prijatelja koji vozi samo Buicke i imao je nekoliko Buicka sa tim 3.8L motorima, uglavnom su prelazili 250,000-300,000 milja.

Sto se tice samog Falcona, njemu je prodaja znacajno opala. Nikad nije bila nesto velika, cak i u najboljim vremenima nije prelazila 100,000 godisnje, ali trenutno prodaju oko 10,000-12,000 godisnje, sto je dosta mal broj i ne isplati se, jer Falcon zahteva svoju samostalnu platformu i svoje samostalne motore i dosta je skup za proizvodnju zbog toga. A ovako predstavis Taurusa, on i tako deli bazu i motore sa jos gomilom Fordova ... Mnogo jeftiniji potez.

totti

Poruka od totti » petak, 17. avg. 2012. u 18:56h

Talladega_500 piše: njihov Commodore ima Buickov 3.8L V6 motor, a taj motor je zaista neunistiv. Ja imam prijatelja koji vozi samo Buicke i imao je nekoliko Buicka sa tim 3.8L motorima, uglavnom su prelazili 250,000-300,000 milja.
Ništa impresivno, pogotovo za tu kubikažu, neki od nas sa foruma su se vozili u Focusima 1.8 dizel koji su prešli oko 600.000 km ;)
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 19:31h

Uz koliko generalki? ;)

Dizel je druga prica, razvija snagu na manjim obrtajima pa i opterecenje je manje. Ali za V6 benzinac da predje toliko bez vecih kvarova, sa originalnim motorom i menjacem, je poprilicno impresivno, jer nije neki lenji auto u pitanju. Ima 240 hp iz 3.8L motora sto uopste nije losa cifra za aute koji su se proizvodili tokom 1990ih godina.
I kao sto rekoh, sve je originalno bilo na tim Buickima (trenutno vozi Regal iz 2000 cini mi se), nije da ih je stalno popravljao pa da je zato toliko trajao ...

Slika

totti

Poruka od totti » petak, 17. avg. 2012. u 19:35h

Ni jednom generalnom ;) ;) ;)

Ti onda živiš u debeloj zabludi, ja ne znam ni jedan Mercedes, BMW, Audi i sl. sa V6 benzinskim motorima, a da ne prelaze velike kilometraže bez ozbiljnijih kvarova...
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 19:40h

U Americi, ja ne znam ni za jedan Nemacki automobil koji nije imao vece probleme (najvise elektronika, mada i mehanika cesto strada) nakon sto mu je istekla garancija ...

totti

Poruka od totti » petak, 17. avg. 2012. u 19:50h

E onda je moguće da tamo odlaze škartovi, ovde nije takav slučaj, ne znam šta bih ti drugo rekao...
Osim toga, jedno je trajnost motora i to koliko će on preći (bez generalne), a sasvim druga stvar je da li će mu za to vreme crći bobina ili protokomer...
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 20:01h

Odrzavanje ...
U Americi ti nije nista cudno da covek ujutro sedne u kola, na -20 temperaturi, i 2-3 sekunde posle paljenja kola da udari po gasu do kraja da bi izasao iz snega ...

Nemci su u Americi katastrofa, zato ih niko i ne kupuje, svi rade lease - uzmu nov, voze dok ne istekne garancija i onda vracaju nazad i uzimaju opet nov.

A i nema neke koristi ako ti mehanicki sve radi ako ti se aktivira anti-theft sistem (kao sto se meni desilo na Mustangu) i blokira ceo auto ...

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 17. avg. 2012. u 23:06h

Moj BMW 318i E30 75 kW iz 1984. godine kod mene je bio od 1999. do 2009. kada sam kupio Mondeo. Kupio sam ga sa 230.000 km a prodao sa 570.000. Covjek ga jos uvijek vozi (prodao sam ga komsiji) i on je presao jos oko 70.000 km. Znaci 640.000 km do sada. Istina curi mu ulje na dihtung dekla i kartera, pa ce to morati zamijeniti. Ali jos uvijek nije generalka.
Taj je auto mehanicki solidan i nema vecih kvarova ali moram priznati da mu limarija nije jaca strana. Dok sam ga ja vozio motor nisam ni pipnuo, sem ako ne racunam dva semeringa radilice i kvacilo. Za tih 10 godina jednom sam mu promijenio kompletan trap (selene, kugle lafete i stabilizatore) i amortizere. I to je to. Imao je neki racunar za motor management ali su to bile prve serije Bosch-ovog injection sistema i nikada nisam imao problema s tim. Danasnji elektronski automobili su cudo od kvarova. To se mora priznati.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 17. avg. 2012. u 23:08h

Generalka je jedno, kvarovi elektronike nesto sasvim drugo.
Ne verujem da se sneg i temperatura u Svedskoj ili na severu Nemacke nesto razlikuju od onoga u Americi. A i u Bosni ili Subotici ume da bude sasvim pristojno hladno :)
O odrzavanju ovde i tamo ne bih bas da trosim reci.
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 23:21h

Auti iz 1980ih su bili druga prica, tad se nije ubacivalo ni priblizno elektronike kao danas, pa i nije imalo sta da se kvari.

Oni penzionerski Americki auti iz kasnih 1970ih do kasnih 1980ih, kao sto su Ford Crown Victoria, Mercury Grand Marquis, Chevrolet Caprice i slicni mogu vecno da traju bas zato sto nemaju nista komplikovano u sebi, najveca elektronika koju su imali u sebi je bila radio sa kasetama. Nema sta da se pokvari.

A danas je vec druga prica ...

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 17. avg. 2012. u 23:23h

Ja samo nisam za generalizaciju. Svega ima u basti Bozijoj. Ako i najsavrsenije auto das ludaku on ce da ga unistiti za veoma kratko vrijeme. Dosta toga ima i do odrzavanja pa onda i neki losiji automobili (po statistici) prelaze velike kilometraze bez nekih vecih problema.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. avg. 2012. u 23:33h

U Americi vec dugo vremena Nemci su na veoma losem glasu. Volkswagen je redovno u samom dnu po kvalitetu na duzi period, a nisu ni BMW ni Audi mnogo bolji. Jedino se dosta bolje drzi Mercedes jer su njegovi kupci uglavnom stariji ljudi, pa bolje i cuvaju aute.

Ali BMW i Audi dosta malo prodaju auta u Americi. Njihove cifre svake godine su odlicne (posebno BMW), ali je razlika ta sto ljudi uglavnom uzimaju lease na BMW, voze dok ne istekne garancija i onda vracaju i uzimaju nove.
Ja ne pamtim kad sam na ulicama video neki Nemacki premium auto stariji od 10-ak godina. U sustini, na po 10 Lexusa, Acura i Cadillaca se vidi po jedan BMW, Audi i Mercedes.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » subota, 18. avg. 2012. u 00:06h

Ajd ako smiješ dođi u Bosnu pa reci da je VW u dnu po kvalitetu. mrgreen
Moguće je svašta, ja koliko sam vidio tamo kupuju njemačka auta samo oni koji imaju pare pa hoće malo da se pokažu kako su kupili skup auto.

Eto i da spomenem, za 15 dana dana sam prošao oko 2.000 km. Vozio sam kuma u Zg na aerodrom. Na autoputu pokvarena tri auta, tovare ih na šlep. Pogađajte, sve njemačka kvalitetna auta. :)
1. Novi Mercedes ML (napola natovaren)
2. VW Tuareg (taman završili sa tovarnjem)
3. Porche Cayen (pripremaju ga za tovarenje na šlep)
4. Porche ali ne znam koji model, meni su svi isti :) (kod njega je došlo vozilo HAKa pa mu zaviruje u motor)

U Crnoj Gori, vidim s plaže na magistrali zaustavio se auto, digao haubu. Poslije nekih 15 minuta dođe šlep, zakači ga sajlom i odvuče, auto, Audi A4 karavan.

Ne viđo ni jedan Ford ili Francuz ili Japanc u kvaru, nego sve ona najbolja auto koja se ne kvare. lol
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“