Koliko traje put do/ od Crne Gore
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Koliko traje put do/ od Crne Gore
Prvenstveno me zanima iz/ do Beograda. Namera nije da se takmičimo ko je brži, već
da vidimo koje su prosečne brzine, i da li ima neke značajne uštede.
Kapiram da ljudi ne vode statistiku, ali čisto po sećanju, da vidimo podatke o ukupnom
vremenu, stajanju, efektivnoj vožnji, max brzini, preticanju, ...
Recimo, ja sam 15. Jula
- krenuo iz BEG u 9 ujutro,
- stigao u Kotor u 21:20,
- stajao usput više od 3h,
(Lajkovac 10ak min, Kod Loja 30min, granica 2h, Djurdjevića Tara 30min, par dečijih usputnih ...).
- Prestizao samo kamione, ako i toliko.
- Max brzina oko 100km/h, kad sam se spuštao u zaliv sa Trebinjskog puta.
Put - 12h
Vožnja - 9h
Prosečna brzina 55km/h.
da vidimo koje su prosečne brzine, i da li ima neke značajne uštede.
Kapiram da ljudi ne vode statistiku, ali čisto po sećanju, da vidimo podatke o ukupnom
vremenu, stajanju, efektivnoj vožnji, max brzini, preticanju, ...
Recimo, ja sam 15. Jula
- krenuo iz BEG u 9 ujutro,
- stigao u Kotor u 21:20,
- stajao usput više od 3h,
(Lajkovac 10ak min, Kod Loja 30min, granica 2h, Djurdjevića Tara 30min, par dečijih usputnih ...).
- Prestizao samo kamione, ako i toliko.
- Max brzina oko 100km/h, kad sam se spuštao u zaliv sa Trebinjskog puta.
Put - 12h
Vožnja - 9h
Prosečna brzina 55km/h.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Koliko traje put do/ od Crne Gore
volim statistike.
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Varira od godine do godine. U proseku između 7 i 9 sati vožnje.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
..a najvise od samog vozaca i vozila..
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
To je to, u principu, u porodičnoj varijanti bolje ne može... više. Pogotovo u sezoni. Više je policije, strožija su ograničenja, gušći saobraćaj...Vladan piše:...
Put - 12h
Vožnja - 9h
Prosečna brzina 55km/h.
1999, krajem septembra sam se vraćao iz CG u Bgd, bez stajanja Stoliv - Beograd (Vračar, ulica Filipa Filipovića, sad se zove po nekom popu) - krenuo u 08, stigao u17h, dakle 9 sati puta. Bez stajanja. I to je najbrže što sam ikad prešao taj put.
Blizu sam bio u Junu 2007 i februaru 2008, takođe sâm, bez stajanja (osim na granici) - oko 10 sati puta.
Sve ovo je bilo na "standardnom" putu BG - LjI - GM - ČA - UŽ - Prijepolje - Bijelo polje - Mojkovac - Kolašin - kanjon Morače - Podgorica - Cetinje - Budva... 2000. Sierrom, 2007 i 2008 Mondeom.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Nisam nikada merio vreme voznje i stajanja ali od 8 do 12 sati mi traje putovanje,zavisi kad i sa cime idem.Prosle godine u Oktobru sam u 19h Krenuo iz Budve,u Biocu popio kafu i Borovoj Glavi komplet lepinju i stigao sam na vozdovac u 5h ujutru.Vozio sam Peugeot Boxer 3.0HDi koji ima blokadu na 90km/h i od Budve do Lazarevca me je pratio konstantan pljusak.Nije bilo ni saobracaja ni policije i celim putem sam ga drzao u blokadi,znaci max 90km/h
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Ko ide iz Prijepolja za BG, taj pravac, neka tera preko Pozege, Cacka, G. MIlanovca pa na Topolu. Posle na Mladenovac pa na autoput za bg. Putarina je 90din al se stize brze i lakse.
- Vladan
Vec se javljaju paradoksi, sto sam i hteo da vidim. I fancy i loyale i ja, putujemo, efektivne voznje, oko 9h. Pri tome, loyale sve vreme ide, dok ide, blizu 90km a ja do 60km/h (osim kratkih ubrzanja od mozda 2-3 min ukupno). Ipak, prosecna brzina nam je tu negde.
Kako je to moguce?
Jedino sharpshooter uspeva da ustedi i do 2h, 20%-25%. Njegova prosecna brzina bi bila preko 70km/h. Kako to postici, a voziti bezbedno. Pretpostavljam da su prekrsaji neizbezni.
Kako je to moguce?
Jedino sharpshooter uspeva da ustedi i do 2h, 20%-25%. Njegova prosecna brzina bi bila preko 70km/h. Kako to postici, a voziti bezbedno. Pretpostavljam da su prekrsaji neizbezni.
-
- Ljubitelj životinja
To kako vozis je jedino opravdano i razumno za takav put. I sumnjam da moze tolika usteda da se napravi a ako i nekim cudom uspe, to je bilo rizicno jer se od adrenalina covek umori, potrosi se vise goriva, rizikuje mnogo i velike sanse da ti upropaste letovanje sa nekom kaznom. jednom sam na tom putu gledao tipa koji tako pretice nesto ,vileni....i u jendom trnutku...tras...zakucao passata u kamencinu koja se nalazila na putu,a on od jurnjave je nije video na vreme i krenuo tu da pretice. Neverovatan udarac i osta auto ostecen.
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Dosta jednostavno: nije moguceVladan piše:Vec se javljaju paradoksi, sto sam i hteo da vidim. I fancy i loyale i ja, putujemo, efektivne voznje, oko 9h. Pri tome, loyale sve vreme ide, dok ide, blizu 90km a ja do 60km/h (osim kratkih ubrzanja od mozda 2-3 min ukupno). Ipak, prosecna brzina nam je tu negde.
Kako je to moguce?

Beograd (vozdovac)-Budva (autobuska stanica) je rastojanje od 514Km
514Km:90Km/h=5.7h to jest 5 sati i 48 minuta.
Elem, ili je pio kafu i jeo lepinju 4 sata i 12 minuta, ili nije sve vreme vozio 90.
Moj najbolji rezultat Bg-Podgorica je oko 5.5 sati, ali u neka druga vremena, kad nije bilo zive duse na putu, nije bilo granice, sva prekoracenja brzine su se resavala sa par DEM...
Djak pesak 

- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Negde u Jun-u 2007 god, vraćao sam se iz Budve za Bgd radnim danom i to je jedini put da sam stigao do Beograda bez stajanja. Što je još gore išao sam sa starim Ka od celih 50KS. Natankao sam pun rezervoar u Budvi i to je bilo više nego dosta do BGD-a. Nema gužve, nema murije i cepaj. To prosečno ispadne nešto malo preko 70 km/h.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
-
- Poruka: 359
- Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h
Nemojmo biti bukvalisti.Boxer ima blokadu na 90 i toliko sam ga vozio gde god je bilo moguce.Naravno,usput sam sustizao teskase za kojima sam se vukao 30km/h po par kilometara a od Budve do Podgorice je bila takva magla (preko CT) da smo svi vozili sa 4 zmigavca.Na 500+km ima toliko krivina i uspona da je nemoguce drzati konstantno 90km/h.mbole piše:Dosta jednostavno: nije moguceVladan piše:Vec se javljaju paradoksi, sto sam i hteo da vidim. I fancy i loyale i ja, putujemo, efektivne voznje, oko 9h. Pri tome, loyale sve vreme ide, dok ide, blizu 90km a ja do 60km/h (osim kratkih ubrzanja od mozda 2-3 min ukupno). Ipak, prosecna brzina nam je tu negde.
Kako je to moguce?
Beograd (vozdovac)-Budva (autobuska stanica) je rastojanje od 514Km
514Km:90Km/h=5.7h to jest 5 sati i 48 minuta.
Elem, ili je pio kafu i jeo lepinju 4 sata i 12 minuta, ili nije sve vreme vozio 90.
Moj najbolji rezultat Bg-Podgorica je oko 5.5 sati, ali u neka druga vremena, kad nije bilo zive duse na putu, nije bilo granice, sva prekoracenja brzine su se resavala sa par DEM...
Prednost kod Boxera je sto si vislji u odnosu na putnicka vozila i preko njih vidis da li neko ide u susret i mozes da obilazis bezbedno na mestima gde sa putnickim autom nesmes ni da krenes u preticanje.
- Vladan
To je negde poenta, sto bi uopste isao na 90, kad ne mozes da odrzavas, osim da bezbedno prestignes kojeg sporaca, kad ces i ne trudeci se da prelazis 60ak, stici za malte ne isto vreme?
- milan_gt
onda bih nazvao policiju da te iskljuci iz saobracaja jer pravis kolonu..
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Kraljevo- Petrovac preko Novog pazara 7 sati sa pauzama, efektivne voznje 6 sati, e sad od Beograda do Kraljeva 2,5 do 3 sata jos,pa racunajte... 

Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- Vladan
@RS
Kroz Makedoniju je 130, ali ima dosta radova, pa te u 2 krivine spuste na 30. Makedonci su, lukavo, ono što je bila magistrala proglasili za jedan smer autoputa, a izgradili samo suprotan smer, s druge strane brda. Sad taj "magistralni" deo sređuju.
U Grčkoj je max 110, ali je na 50% puta spusteno na 90. Od Granice do Soluna, velikim delom i nije auto put, već 2 trake + 2 zaustavne, pa kako kome, kao naša obilaznica. Po Halkidikiju, 40 - 50 - 60.
Sa, mnogi Grci to ne ebu, voze kako im dune, ali mnogi voze baš kako piše. Na mom filmčiću (40min do Grčke) se vidi kad me prestigne Fusion Skopljanac (ja dal 90 dal 110, koliko je već pisalo), a nekoliko km dalje ga prođem jer ga panduri trkeljišu.
Sve u svemu, vozeći po ograničenjima, sa ženom koja vrišti čim vidi 110, dete koje ponosno iščitava svako ograničenje i upozorava, itd, + 1 točenje goriva + granice, ne sećam se da li sam na tamo stajao u Nais ili Predejane .... nekih 8,5 sati. Van sezone.
Mislim da je "tvojih" 8 sati vrlo realna opcija, potpuno opušteno.
@Milan
A moje dete bi reklo dok nas prestižeš - Vidi tata, manijak.
Kroz Makedoniju je 130, ali ima dosta radova, pa te u 2 krivine spuste na 30. Makedonci su, lukavo, ono što je bila magistrala proglasili za jedan smer autoputa, a izgradili samo suprotan smer, s druge strane brda. Sad taj "magistralni" deo sređuju.
U Grčkoj je max 110, ali je na 50% puta spusteno na 90. Od Granice do Soluna, velikim delom i nije auto put, već 2 trake + 2 zaustavne, pa kako kome, kao naša obilaznica. Po Halkidikiju, 40 - 50 - 60.
Sa, mnogi Grci to ne ebu, voze kako im dune, ali mnogi voze baš kako piše. Na mom filmčiću (40min do Grčke) se vidi kad me prestigne Fusion Skopljanac (ja dal 90 dal 110, koliko je već pisalo), a nekoliko km dalje ga prođem jer ga panduri trkeljišu.
Sve u svemu, vozeći po ograničenjima, sa ženom koja vrišti čim vidi 110, dete koje ponosno iščitava svako ograničenje i upozorava, itd, + 1 točenje goriva + granice, ne sećam se da li sam na tamo stajao u Nais ili Predejane .... nekih 8,5 sati. Van sezone.
@Milan
- milan_gt
pa i kornjaca je 'manijak' sa stanovista puza.. 

-
- Ljubitelj životinja
Ah video si post, ja obrisao da ne tupim. Ko je toliko nesvestan ,nek juri. ne znam gde jure i pored svega sto se desava. A i ocu da razgledam predele. steta sto se vecinom vozi autopout.Cek, zar nije u Grckoj ogranicenje na autoputu 130?Vladan piše:@RS
@Milan
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Već 3 godine unazad sa mojim mondeom mi je prosek za Grčku izmedju 90 i 100 km/h. Do Soluna ima oko 620 km, ali vreme putovanja do njega se mnogo razlikuje u zavisnosti od vremena zadržavanja na naplatama putarina kojih imaš:
-ulazak na auto put Bubanj Potok (namerno napominjem i to, jer sam 1 godine čekao 10 minuta samo da bi uzeo karticu),
-naplata Niš,
-naplata Doljevac,
-Kroz Makedoniju 3x naplatne rampe.
Ne treba zaboraviti i 4 granična prelaska:
-izlazak iz Srbije,
-ulazak u Makedoniju,
-izlazak iz Makedonije i
-ulazak u Grčku.
Najbrže što sam prošao sve to je bilo nešto preko 1h i 30 minuta, po meni skoro pa bez stajanja. Uračunaj i vreme provedeno na pumpama 15-20 minuta za svako stajanje ako plaćaš karticom, pa vreme ako te potera u WC ili počne kičma da trne, ili ako želiš da pojedeš nešto a da nisi za volanom.
Kroz Grdeličku klisuru i na novoj deonici puta do granice gde su postavljenje table izmedju traka može 1šleper da te dobrano uspori.
Sve to utiče na vreme koje ćeš provesti u putu pa je realnije očekivati nešto oko 9h i 30 minuta.
Prosek od 100 km/h sam postigao vozeči uvek 10-20km preko dozvoljenog na našem auto putu i do 10 km preko dozvoljenog van našeg auto puta i u Makedoniji i Grčkoj.
Inače kad idem za Grčku idem u svojoj režiji bez agencija i na licu mesta tražim smeštaj, pa ako mogu izbegavam vikend ili krećem nedelju na ponedeljak i po mogućnosti okrugle datume poput 10, 20, 30, 5, 15, 25 kada su smene za one koji idu preko agencija.
Nadam se da sam ti malo pomogao da sračunaš vreme polaska i neka ti je srećan put.
-ulazak na auto put Bubanj Potok (namerno napominjem i to, jer sam 1 godine čekao 10 minuta samo da bi uzeo karticu),
-naplata Niš,
-naplata Doljevac,
-Kroz Makedoniju 3x naplatne rampe.
Ne treba zaboraviti i 4 granična prelaska:
-izlazak iz Srbije,
-ulazak u Makedoniju,
-izlazak iz Makedonije i
-ulazak u Grčku.
Najbrže što sam prošao sve to je bilo nešto preko 1h i 30 minuta, po meni skoro pa bez stajanja. Uračunaj i vreme provedeno na pumpama 15-20 minuta za svako stajanje ako plaćaš karticom, pa vreme ako te potera u WC ili počne kičma da trne, ili ako želiš da pojedeš nešto a da nisi za volanom.
Kroz Grdeličku klisuru i na novoj deonici puta do granice gde su postavljenje table izmedju traka može 1šleper da te dobrano uspori.
Sve to utiče na vreme koje ćeš provesti u putu pa je realnije očekivati nešto oko 9h i 30 minuta.
Prosek od 100 km/h sam postigao vozeči uvek 10-20km preko dozvoljenog na našem auto putu i do 10 km preko dozvoljenog van našeg auto puta i u Makedoniji i Grčkoj.
Inače kad idem za Grčku idem u svojoj režiji bez agencija i na licu mesta tražim smeštaj, pa ako mogu izbegavam vikend ili krećem nedelju na ponedeljak i po mogućnosti okrugle datume poput 10, 20, 30, 5, 15, 25 kada su smene za one koji idu preko agencija.
Nadam se da sam ti malo pomogao da sračunaš vreme polaska i neka ti je srećan put.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Vladan pretekao si me sa postom, ali moram da te ispravim.
Kroz Makedoniju na auto putu je dozvoljeno 120, a na onoj deonici gde su krivine i gde su trake odvojene je smanjeno na pojedinim delovima i na 90. Radove ne računam sa njihovih 20 km/h.
Kroz Grčku do Soluna je 110 ali oni to i ne smatraju auto putem, na auto putu je 130 osim na obilaznici oko Soluna gde je spušteno na pojedinim mestima na 70 i na delovima puta gde ima tunela i nešto oštrijih krivina za auto put (konkretno mislim na deo auto puta do Kavale).
Kroz Makedoniju na auto putu je dozvoljeno 120, a na onoj deonici gde su krivine i gde su trake odvojene je smanjeno na pojedinim delovima i na 90. Radove ne računam sa njihovih 20 km/h.
Kroz Grčku do Soluna je 110 ali oni to i ne smatraju auto putem, na auto putu je 130 osim na obilaznici oko Soluna gde je spušteno na pojedinim mestima na 70 i na delovima puta gde ima tunela i nešto oštrijih krivina za auto put (konkretno mislim na deo auto puta do Kavale).
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Vladan
Mislim da si u pravu za Grčku, 120 je auto put, ali je put za Halkidiki mahom 110/ 90, moja greška. Mislim da je u Mak 130.
evo jedan link, možda je zastareo:
http://lefkadausrcu.com/ostalo/
evo jedan link, možda je zastareo:
http://lefkadausrcu.com/ostalo/
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Vladan piše:... sa ženom koja vrišti čim vidi 110, dete koje ponosno iščitava svako ograničenje i upozorava, itd

bas si me nasmejao

uz cekanje skoro 2 sata na ''granici'' i voznjom 2. i 3. brzinom kroz kanjon morace,nepregledna kolona skoro do tunela sozine,stavlja me u poziciju da se ne hvalim svojim prosekom

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- milan_gt
odoh u cetvrtak 'novim putem' do Boke..drugi put ove godine u cg, al prvi put tuda, i ovaj put cu ponistiti i prosek..trebalo bi da se vratim do skupa..
- Vladan
Pazi samo iz Nikšića, hvataj za Trebinje, inače ode za Podgoricu.
- milan_gt
hvala Vladane..