Ford Focus 1.8 TDdi - Problem sa klimom
Moderator: Dragomir
- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Re: Ford Focus 1.8 TDdi - Problem sa klimom
Da ne otvaram novu temu sa slicnim pitanjem...Focus mk1-2.0 -2001 godiste.
Do pre par dana klima radila normalno,juce cujem neobican zvuk ispod haube kad je klima ukljucena,dignem haubu i vidim da kompresor ukljuci na pet sekundi pa se na isto toliko opet ugasi tj.prestane da se "vrti" i sve tako u krug dok ne iskljucim dugme u kabini.
Naravno da sad dosta losije hladi, postoji li mogucnost da mi "zaglavljen"kompresor nekako sjebe PK kais...??
Do pre par dana klima radila normalno,juce cujem neobican zvuk ispod haube kad je klima ukljucena,dignem haubu i vidim da kompresor ukljuci na pet sekundi pa se na isto toliko opet ugasi tj.prestane da se "vrti" i sve tako u krug dok ne iskljucim dugme u kabini.
Naravno da sad dosta losije hladi, postoji li mogucnost da mi "zaglavljen"kompresor nekako sjebe PK kais...??
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 19:11h
Ok društvo,
U pitanju je freon (napuniću to ovih dana)
Ali me brine druga stvar - zašto neće da duva kad se pusti na crveno tj. grejanje???
Je l' to povezano ili kako, jer grejanje koliko znam reguliše hladnjak a ne freon... ili ipak grešim?
U pitanju je freon (napuniću to ovih dana)

Ali me brine druga stvar - zašto neće da duva kad se pusti na crveno tj. grejanje???
Je l' to povezano ili kako, jer grejanje koliko znam reguliše hladnjak a ne freon... ili ipak grešim?
-
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 17. feb. 2012. u 23:45h
Jel tebi problem ventilator ili klima?
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Kod frizidera (zatvoreni sistem, kapsula) ili kucne klime je drugaciji sistem, zatvoreni i freon ne moze izaci osim ako ima neko fizicko ostecenje.totti piše:E fora kod frizidera je u tome sto je on stacionaran i nema tresenja, vibracija itd...
Naravno da negde pusta ako nestaje
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Fora ili ne fora ja bi ga gurnuo pravo u reku Toplicu da moram svake godine da mu dopunjavam klimu
Mislim da niste u pravu za interval servisiranja klime,naravno da ce serviseri da kazu da treba cesce da se servisira da bi imali posla,kao sto plinadzije kazu da plin produzava vek motoru itd.

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Mislim da je po knlizici zamena gasa na 2god. Ja posle 6. Nema neke razlike.
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 19:11h
Šta se radi onda, ako je u pitanju ventilator?
- obradovich
- Poruka: 110
- Član foruma od: utorak, 21. avg. 2012. u 18:55h
Klima i ceo sistem po pravilu se proveravaju na svake 2 ili 3 godine,tako bar kažu u servisima ovlašćenim,i po potrebi se dopunjava sa gasom i uljem. U današnje vreme voziti bez klime je užas i to nije luksuz,zato ako nešto nije ok pravac provereni majstor da se to sve reguliše.