Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: USA Ford generalno

Poruka od mbole » četvrtak, 26. jul 2012. u 15:13h

Znaci australija i azija su napravile tih 1.8 milijardi (posto se taj kredit otprilike prebije sa gubitkom svih ostalih).
Djak pesak :)

mbole

Poruka od mbole » petak, 27. jul 2012. u 09:55h

Konacno sam skontao sta je nakon sto si stavio link na clanak.
Lose si prepisao cifru za USA trziste. Nije 2 miliona, vec 2 milijarde :)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14168
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. jul 2012. u 18:49h

Typo. :D

Kako se situacija brzo okrenu, sad Ford u Americi cini vecinski profit kompanije, a u Evropi gubitak za gubitkom.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 27. jul 2012. u 18:55h

Jedan tip sa jednog Mustang foruma (Mustang Source) je uslikao Evropski Ford Galaxy na testiranju u Arizoni.

Tako da vec sada kruze neki rumori, jedni kazu da ce Galaxy ovakav kakav jeste biti prodavan u Americi, a drugi da Ford samo radi istrazivanja za jos veci minivan specificno za Americko trziste (jer je Galaxy poprilicno mal za Americke strandarde).

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 28. jul 2012. u 17:31h

Sledeći Ford F-150 će biti napravljen od aluminijuma

Kako prenosi nekoliko internet sajtova, sledeća generacija Fordovog popularnog pickupa F-150, koja se očekuje u prodaji za dve godine, biće kompletno napravljena od aluminijuma.

Ford je primoran da nađe nove načine za smanjivanje potrošnje kako bi zadovoljio nove standarde koji zahtevaju prosečnu potrošnju od 6.6 litara na 100 km do 2016. godine.

Trenutno najekonomičnija verzija F-150 je sa 3.7L V6 motorom (305 KS), koja u gradu troši 13.8 litara, a na autoputu 10.6 litara. Međutim, čak 40% kupaca F-150 se odlučuje za 3.5L EcoBoost V6 motor sa 370 KS. U ponudi su još dva motora – 5.0L V8 sa 360 KS i 6.2L V8 sa 412 KS.

Najveći problem F-150, kao i većine pickupa, leži u njegovoj težini, pa će tako aluminijum u proseku smanjiti težinu za 315 kg. To će takođe povećati i cenu za nekoliko hiljada dolara (F-150 trenutno ima početnu cenu od $24,495).

F-150 je deo Fordove F-Series pickupa koja je najprodavanije vozilo u Americi u poslednjih 25 godina i najprodavaniji pickup u Americi u poslednjih 35 godina. Naime, od 1948. godine preko 35 miliona F-Series je pronašlo kupce u SAD, Kanadi i Meksiku, a u prvih šest meseci ove godine je prodato 301,141 primeraka.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 1. avg. 2012. u 21:03h

U Junu Ford je u Americi prodao 173,966 vozila, sto je pad od 3.8%.
Od toga, Ford je prodao 166,991 vozila (-3.5%), a Lincoln 6975 (-10.7%).

Pozitivno:
Focus 16,454 (+10.5%)
Fusion 23,326 (najbolji Jun mesec ikada za Fusion)
Taurus 5256 (+15.3)
Mustang 7371 (+8.3%)
F-Series 49,314 (+0.4%)
Explorer 11,313 (+14.3%)

Negativno:
Expedition 2700 (-18.5%)
Fiesta 4059 (-23.4%)

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 2. avg. 2012. u 15:33h

Novi video Focusa ST, ovaj put protiv MazdaSpeed3, Impreza WRX i na kraju M3.

[youtube][/youtube]

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. avg. 2012. u 00:35h

Fordov vozac Tanner Foust prica o svojim iskustvima sa Fordom.

[youtube][/youtube]

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 3. avg. 2012. u 00:40h

Pre nego sto je Falcon postao ono sto jeste u Australiji i pre nego sto je debitovao Mustang, Americki Falcon je bio Fordov automobil za mladjariju. Predstavljen 1960 godine kao Fordov prvi Americki kompakt, Falcon je drzao rekord po prodaji u prvoj godini sve dok taj rekord Mustang nije oborio 4 godine kasnije.
Najpoznatija verzija Falcona je bila Sprint, sa 289cid/4.7L V8 motorom i nekih 170 hp, koja je takodje zabelezila dosta pobeda sirom relija u Evropi u modelima specijalno spremljenim od strane cuvenog Holman Moody.

Falcon je kasnije sluzio kao baza za Mustanga, koji ga je sahranio sa prodajom ...

Jay Leno je upravo dobio jedan takav model u kome prica u ovom videu.

http://www.autoblog.com/2012/07/31/jay- ... is-dreams/

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 4. avg. 2012. u 17:50h

NASCAR vozac Greg Biffle i njegov tim Roush Fenway Racing su napravili ovaj specijalni Ford F-150 SVT Raptor, koji ce biti prodat na aukciji, i svi prihodi idu u dobrotvorne svrhe.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 8. avg. 2012. u 03:29h

Na net je izasla prva spijunska slika Americkog Ford Transita. Sa dizajnerske strane bice kombinacija Evropskog Transit Tourneo i Americkog F-150.

Za sada je potvrdjeno da ce jedan od motora biti 3.5L EcoBoost V6 sa 365 hp, ali se ocekuju i 3.7L V6 sa 305 hp i 5.0L V8 sa 360 hp, kao i jedan dizel (najverovatnije 6.7L V8 sa 400 hp). Standardna vuca ce biti zadnja, 4x4 opcija.

Slika

mbole

Poruka od mbole » sreda, 8. avg. 2012. u 06:20h

Priznajem da ne kapiram bas cemu kamionski motori u dostavnom vozilu predvidjenom za relativno male nosivosti?
Ne, ne zelim da ponovo pokrecem USA-EU naganjanje, jednostavno me zanima dal postoji nekakav razlog koji ja ne vidim.
Sa ovakvim "gumicama" pozadi, ne moze da bude preko 3t. Sta ce mu onda 350-400 KS?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 8. avg. 2012. u 07:28h

Pretpostavljam da je jednostavan razlog da ne bi zaostajao za konkurencijom u segmentu.

One priče "to se oduvek radi tako" i "zašto popravljati nešto što nije pokvareno"... šta god to za konkretan slučaj značilo.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » sreda, 8. avg. 2012. u 09:44h

Mozda da bi trosilo vise goriva! :)
No replacement for cubic displacement!
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 8. avg. 2012. u 13:28h

Pa na ove točkove vjerovatno ide slabija varijanta, taj 6.7 dizel će da ima vjerovatno dvojne točkove nazad.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

bojcistv

Poruka od bojcistv » sreda, 8. avg. 2012. u 13:44h

Moj kolega vozi transita u firmi. Sa duplim zadnjim tockovima i u njemu je 2.2 dizel motor koji se ugradjivao i u Mondeo-a, mislim oko 140 KS. Kaze on da kombi s tim motorom leti.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

mbole

Poruka od mbole » sreda, 8. avg. 2012. u 13:46h

Iosis piše:Pa na ove točkove vjerovatno ide slabija varijanta, taj 6.7 dizel će da ima vjerovatno dvojne točkove nazad.
Mislis ova najslabija od "samo" 305 KS

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 8. avg. 2012. u 17:52h

Kratko i jasno - dugotrajnost.

Naravno da ovakva vozila koriste ljudi za posao, koje ne zele da im se vozilo raspadne posle 100,000 milja. Ford je uvek ubacivao velike motore u vanove i uvek ubijao snagu, cak i vise nego kod pickupa. Jer dok pickupe mnogi i ne koriste za posao, van retko ko kupuje kome ne treba za posao.

Tako sadasnji Econoline ima 5.4L motor sa svega 255 hp, a postoji i 4.6L sa 225 hp. Iako im je snaga mala, vecina njih ce preci od 700,000+ milja (1.2 miliona km) bez vecih mehanickih problema.

Te Heavy Duty verzije, sa dizelima i jacim benzincima (Econoline moze da se dobije i sa 6.8L V10 benzincem) sluze ljudima koji imaju vecu porodicu, a pri tom zele da i vuku nesto (camac, kamp prikolica ...), dok ove manje verzije sluze uglavnom za razvoz robe.

Evo recimo jednog Econoline iz 1997 godine sa 1,000,000 milja (1.6 miliona km) na satu.

Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 8. avg. 2012. u 20:55h

mbole

Poruka od mbole » sreda, 8. avg. 2012. u 21:34h

Talladega_500 piše:Kratko i jasno - dugotrajnost.
OK, to ima nekog smisla (otprilike sve vreme ko da radi na leru :)), mada mislim da je veci deo onoga sto je BojanM napisao.
Prosto trziste tako zahteva. Ne meres prodati na tom trzistu motor 2-2.5 litra, pa da si jos tolki, i ako bi i on isao n Km bez problema, trosio manje, pa kad saberes izasao jeftinije, cak i uz cesce odrzavanje.
Navika ti je cudo sto rece Miki Manojlovic.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 8. avg. 2012. u 21:53h

Nebi se bas slozio sa tim jer nisu Amerikanci toliko opsednuti dimenzijama da ne zele da probaju nesto novo.

Recimo najprodavanija verzija F-150 je sa 3.5L EcoBoost V6 motorom, oko 40% kupaca F-150 uzima tu EcoBoost verziju iako postoji atmosferski 5.0L V8 motor sa istom snagom (360 hp), ali nesto manjim obrtnim momentom (380 vs 420 lb ft).

CInjenica je samo da ne mozes da natovaris ceo van stvarima i da vuces tako nesto se nekim malim I4 motorom (a sta tek bude da zakacis brod ili kamp prikolicu da ne govorim). Ne samo sto nece trositi puno manje (jer ce biti mnogo opterecen), vec bi takav motor crkao vec posle 100,000 milja.

Evo recimo gledam onaj maleni Transit Connect sa 2.0L motorom (140 hp), on na Americkom trzistu u gradu trosi oko 11 litara, a veliki Econoline 4.6L (225 hp) oko 15. To nije toliko velika znacajna razlika kada se zna da ce jedan Econoline V8 preci vise nego 5 Transit Connecta ... Razliku na pumpi ne mozes bas da nadoknadis tako sto ces kupovati novi auto i placati dodatnih $20,000 svakih par godina.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 8. avg. 2012. u 22:22h

Kapiram da je laički tako, ali 200-400 hiljada milja nije nedostižno ni za Connect, a neće svaki Econoline ubiti milionče... tako da odnos 1:5 nije baš zapisan u kamenu, a i nisu baš ista klasa za poređenje (bar mislim).

Istovremeno, npr. u UK taj isti Transit Connect bez problema guraju sa 1.8 TDCI motorom, od 75 do 110 konja i to nikome ne smeta. Tržište diktira uslove.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Reppa
Poruka: 977
Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
Kontakt:

Poruka od Reppa » sreda, 8. avg. 2012. u 23:01h

bojcistv piše:Moj kolega vozi transita u firmi. Sa duplim zadnjim tockovima i u njemu je 2.2 dizel motor koji se ugradjivao i u Mondeo-a, mislim oko 140 KS. Kaze on da kombi s tim motorom leti.
Ne bi rekao da leti,vozim Jumpera i Boxera sa istim motorom,idu solidno,leti 3.0 sofim.
http://www.polovniautomobili.com/reppa

Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 8. avg. 2012. u 23:06h

Dizel je vec druga prica. Americki Transit Connect ima 2.0L motor iz prethodnog Focusa koji jeste kvalitetan motor, ali sa vecim naporima svaki dan isto nece preci vise od 100,000 milja. Posebno ako ga usporedimo sa lenjim V8 motorima u Econoline.
Problem sa dizelima u Americi je sto imaju ogromnu premium cenu pa ih niko nece. Recimo Jetta dizel je cak za $7,000 skuplja od benzinca, a kada se zna da vecina kupaca zadrzava aute oko 5 godina - vlasnik dizela nece bas ustedeti $7,000 u gorivu tokom tog perioda (jer ne samo sto dizeli auti imaju premium cene vec je i dizel kao gorivo daleko skuplje od benzina).

bojcistv

Poruka od bojcistv » četvrtak, 9. avg. 2012. u 11:01h

Reppa piše:
bojcistv piše:Moj kolega vozi transita u firmi. Sa duplim zadnjim tockovima i u njemu je 2.2 dizel motor koji se ugradjivao i u Mondeo-a, mislim oko 140 KS. Kaze on da kombi s tim motorom leti.
Ne bi rekao da leti,vozim Jumpera i Boxera sa istim motorom,idu solidno,leti 3.0 sofim.
Ne znam ti to reci brate, nisam nikada vozio Transita. A sto se tice kolege mislim da to govori zato sto privatno vozi Kadeta 1.3 1988. gp pa u odnosu na njega vjerovatno leti.
Znam da su oni Ivecovi kombiji ludi (ne znam koji motor ide u njih). Par puta su me preticali na autoputu a ja isao 140 km/h.

Sto se tice voznje dizel motora u automobilima to isto (sto i Talladega) kaze i moj kum u Kanadi. Ima dizel auta ali su toliko skuplji od benzinaca da se ne isplati kupovati.

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“