mondeo mk2 sitni problemi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: subota, 9. jan. 2010. u 15:54h
mondeo mk2 sitni problemi
prestalo da duva hladjenje prema ljudima samo duva kod otvora šoferke molim vas da li znate šta može biti.
drugo pitanje 5 godina vozim auto nisam menjao svećice i zupčasti kaiš jer mi je predhodni vlasnik rekao da je to menjao ja poverovao, znači da li da menjam zupčasti prešo sam 20.000 km. i šta da radim za svećice u vožnji nisam primetio ništa neobično.
drugo pitanje 5 godina vozim auto nisam menjao svećice i zupčasti kaiš jer mi je predhodni vlasnik rekao da je to menjao ja poverovao, znači da li da menjam zupčasti prešo sam 20.000 km. i šta da radim za svećice u vožnji nisam primetio ništa neobično.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: mondeo mk2 sitni problemi
Скини свећице , прегледај у каквом су стању и ако је ок, поново подеси зазор и врати их на мотор . Ако ти се не свиђа стање , промени их . Мислим да су око 1600 динара све четири .
Зупчасти се мења на 60 000 превентивно . Може он много више , али кад изнемегне и цркне , и мотор цркне са њим . Једино што је зупчасти 20ак ЕУропских , а сређивање мотора једно 400-500 е ,
Зупчасти се мења на 60 000 превентивно . Може он много више , али кад изнемегне и цркне , и мотор цркне са њим . Једино што је зупчасти 20ак ЕУропских , а сређивање мотора једно 400-500 е ,
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
tebi ce zupcasti da obajati pre nego ti dodje na zamenu 

-
ne nisi upoznat,svećice su 800 dinara i više jedna za mondeo mk2 plus majstor.znači oko 3000 samo za svećice i to naj jeftinije. drugo zupčasti sa španerima je 8.500 dinara plus 5000 majstor.
- van
- VIP
Ok , можда је 600 динара комад или 700 . 2700 динара су биле 4 свеђице и филтер ваздуха за фокуса . За те пате што ће ти мајстор узети за замену свећица купи цевасти кључ 16 /17 и сам их замени .
Ако треба да идеш код мајстора за замену свећица , онда
Ако треба да идеш код мајстора за замену свећица , онда

-
možda sam dosadan al danas sam bio u prodavnici delova, i čovek kaže da mogu da zamenim samo zupčasti kaiš bez španere koji se menjanju na 100 000 km a kaiš na 50 000 km šta vi mislite da li je u pravu. majstor traži 5000 za ruke.
a dva španera koštaju 6000 din.sam kaiš je 2.500 din. i to bolji neki getz američki.
ili belgijski a onaj italijanski dayeco..... je 1500 din
a dva španera koštaju 6000 din.sam kaiš je 2.500 din. i to bolji neki getz američki.
ili belgijski a onaj italijanski dayeco..... je 1500 din
- van
- VIP
Ако ти је за утеху , ја има 30+ година стари шпанер на мотору. Али код таквог мотора када пукна кајш , не догоди се никакава хаварија , јер вентили не стижу до клипа . Шта да ти кажем , ако ти је много , промени само кајш. Шпанер неће да оде катастрофално . Пошто је лагер , прво ће кренути да хучи и да се чује .
5000 дин да се промени кајш ???
5000 дин да се промени кајш ???
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Meni su trazili isto 5 soma za zamenu kajisa i spanera prosle godine al' za 1.8td motor koji ima 2 kaisa i 3 spanera.
-
ipak si ti upravu našao sam kod tanasića u dunavskoj original ford svećice po 400 dinara a ovamo u 27 marta za chapion tražili 800 za jednu,medjutim probo sam sa ključem da skinem stare svećice ma ni da mrdne, probaću kad bude zagrejan motor pa ako ne moram kod majstora. tolko su stare da vidim rdju po njima al rade
- mbole
- Poruka: 14994
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Samo nemoj da zavijes nove dok je motor vruc, a nove svecice hladne. Jako tesko ces ih posle toga odviti.
Djak pesak 

-
zamenio sam svećice kod majstora, čovek kaže nikad nije video ovakve svećice sa takvim zazorom a da motor pali,dobro je i palio zimus. a ko zna kolko je goriva više otišlo zbog njih. tako sad motor prede a i valjda će potrošnja biti manja. za kaiš ću videti uskoro kaže menja se na 100 000 tako da neznam samo zbog godina možda promenim.
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Vala koliko nije menjan ja bi ga obavezno iz ovih stopa promenio pa da kosta 100e, ako ti ode kais ima da te osisa popravka opasno, da ne pricam sto je steta otvarati motor, gubljenje zivaca sa majstorima, slep sluzbama itd.
- sOmir
- Poruka: 165
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h
Promijeni kaiš zbog godina, nemoj da ti pukne kao meni... upravo radi starosti 

-
da ali kako se skida konzola oko muzike i prekidaca
-
- Poruka: 54
- Član foruma od: sreda, 23. maj 2012. u 12:43h
Druze kais menjaj ili na 3 godine bez obzira na km ili posle 60000-80000km predjenih.To je kao neko nepisano pravilo sa nasim delovima,
kojeg se ja pridrzavam,sto ne znaci da sam u pravu ali sam tako mirniji i sigurniji.
Verujem samo u fabricku ugradnju,a ovo sto kupujemo posle,niti znam koliko je stajao u
magacinu,negde pise negde ne kad su prozivedeni,sami prodavci znaju da muckaju itd...
Na jedno od prethodnih vozila mi je kais postao porozan posle nepunih godinu dana jer ko zna koliko je stajao i kad je proizveden.
Tako da kao sto vec rekose kolege bolje spreciti vecu stetu , zameni ga svakako komplet i miran si pristojno vreme.
kojeg se ja pridrzavam,sto ne znaci da sam u pravu ali sam tako mirniji i sigurniji.
Verujem samo u fabricku ugradnju,a ovo sto kupujemo posle,niti znam koliko je stajao u
magacinu,negde pise negde ne kad su prozivedeni,sami prodavci znaju da muckaju itd...
Na jedno od prethodnih vozila mi je kais postao porozan posle nepunih godinu dana jer ko zna koliko je stajao i kad je proizveden.
Tako da kao sto vec rekose kolege bolje spreciti vecu stetu , zameni ga svakako komplet i miran si pristojno vreme.
-
kupio sma juče kod pedje u tošinom bunaru 164 INA komplet set, proverio sam na netu sve je original bio je jako ljubazan i preporučujem ovu prodavnicu, da napomenem da sam kupio i kanalni ili pk kaiš i to sa popustom original QH engleski .samo da još vidim ko će od majstora da pristane da mi uradi svi ti kažu cenu a onda se prenemažu ko princeze te zauzeti te neznam ovo ono valjda neko zna da to zameni.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
qh je sve samo ne engleski i kvalitetan.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
tako je, meni su tako pre 2 godine pukle 2 svećice ( br2 i br 3 mislim, imam slike na jednom postu)... a bilo je prića da ključ sa gumom nevalja, pa i da porcelan nije kvalitetan.. svećice se stavljaju na hladan motor i ne prestezati, ford ima konusni navojmbole piše:Samo nemoj da zavijes nove dok je motor vruc, a nove svecice hladne. Jako tesko ces ih posle toga odviti.
-
mislim ovaj je radjen u engleskoj a brend je američkiMarkedjani piše:qh je sve samo ne engleski i kvalitetan.
http://www.qhauto.com/us.html
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21574
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
ne... ovo je u pitanju.
http://www.qh.com/
I kao što rekoh to što se kod nas prodaje nema veze sa engleskom-amerikom ili bilo čim zapadnim... čista i očajna kineštica.
http://www.qh.com/
I kao što rekoh to što se kod nas prodaje nema veze sa engleskom-amerikom ili bilo čim zapadnim... čista i očajna kineštica.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- sOmir
- Poruka: 165
- Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h
Nemoj se opeći kada te ljudi savjetuju, kao što sam se ja opekao jer nisam znao. Meni je QH remen pukao nakon 20.000 pređenih sa njim.