Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

TESKO JE U TUDJINI

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Taunus 17m
Poruka: 1877
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h

Re: TESKO JE U TUDJINI

Poruka od Taunus 17m » sreda, 18. jul 2012. u 22:23h

Loyale piše:Poljoprivredom uspesno mogu da se bave samo vojvodjani iz dva razloga
1.Imaju dosta plodne zemlje
2.U poslednjih 150 god imaju po jedno dete i samo su kupovali zemlju.Kad udas cerku jedinicu za nekog sina jedinca i spojite imanje koje ce ostati njihovom sinu jedincu onda on moze da se sepuri novim Dzipom i traktorom od 200k evra ali zato su mu otac,deda i pradeda odvajali od usta i znali samo za njivu i nista vise.
Znas li ti druze koliko na njivi mora da se radi i da bi se imalo para , i koliko zemlje treba obradjivati da bi se vozilo u dzipovima?
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » sreda, 18. jul 2012. u 23:08h

Da je lako zemlju raditi nebi bezali iz sela u grad
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » sreda, 18. jul 2012. u 23:11h

Od poljoprivrede se niko nije obogatio, bar ne kod nas. Ali se moze pristojno zivjeti. Kod mene na selu ima primjer. Unisteno je sve sto se moglo unistiti, a prije rata je postojala pilana i fabrika namjestaja, sad nema nista. Ali ima ljudi koji rade i pristojno zive od toga. Dosta njih uzgaja pilice, otkup je zagarantovan. Jedan moj rodjak drzi krave, i mljekara mu otkupi svo mlijeko. Uz to se bavi i poljoprivredom i pcelarstvom. Prosle godine je prodao 3 tone meda po 7 KM (3.5 eura) i sve je otislo na trziste Rusije. Dakle, 3 tone po 7 KM, to je 21000 KM. Naravno, imao je i troskova i ulaganja ali opet lijepo zaradi.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 18. jul 2012. u 23:11h

Posle današnjeg iskustva prevodjenja auta u jednom od nazovi "sela", znam još jedan razlog zašto beže :suicide:
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 19. jul 2012. u 01:59h

beze da bi pili kafu po ceo dan po lokalima i grizli one plasticne kascice..

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » četvrtak, 19. jul 2012. u 07:04h

Ditto! thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » četvrtak, 19. jul 2012. u 09:59h

Taunus 17m piše:
Loyale piše:Poljoprivredom uspesno mogu da se bave samo vojvodjani iz dva razloga
1.Imaju dosta plodne zemlje
2.U poslednjih 150 god imaju po jedno dete i samo su kupovali zemlju.Kad udas cerku jedinicu za nekog sina jedinca i spojite imanje koje ce ostati njihovom sinu jedincu onda on moze da se sepuri novim Dzipom i traktorom od 200k evra ali zato su mu otac,deda i pradeda odvajali od usta i znali samo za njivu i nista vise.
Znas li ti druze koliko na njivi mora da se radi i da bi se imalo para , i koliko zemlje treba obradjivati da bi se vozilo u dzipovima?
Procitaj ponovo moj post!
Gde sam ja rekao da je lako? Cak sam i naveo da dede i pradede nisu izlazili iz njive da bi ovi danas bar nesto imali.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 19. jul 2012. u 10:52h

dede i pradede nisu imali ovakvu masineriju da olaksa rad..

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 19. jul 2012. u 12:08h

Čoveče, sećam se, ranih 70ih, moj stric je još uvek orao "ručno", na konja i plug. Posle je kupio traktor, kosačicu i Fiću (De)Lux.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 19. jul 2012. u 13:19h

Fica je je bio DeLuxe
na samom pocetku
Djak pesak :)

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 19. jul 2012. u 14:09h

Do jejo. Davno je bilo pa sam zaboravio tacno, bile su 2 varijante, jedna sa plocicom, DeluxE, na kojoj je to E bilo onako istaknuto, u kontra farbi, i drugi model, koji je imao samo onako metalna slova kao kod fieste, i mislim da je taj bio samo Lux. A ja sad ne mogu da se setim kakav je stricev bio. Jbg. Unutra, kao bolji meblo, lepse sve malo nego kod obicnog.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 19. jul 2012. u 15:23h

I taj sa metalnim slovima je bio DeluxE (upravo takva su na ovom youtube snimku). To je stariji model (imali smo takvog, kupljenog novog na kredit, u cuvenoj "slonova kost" boji, 1972 godiste).
Kasnije je uvedena plocica, iskreno ne secam se koje gocine.
Djak pesak :)

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 19. jul 2012. u 15:30h

milan_gt piše: Slika
...kakve siKeee :wub:
...sve ostalo su sitnice...

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 19. jul 2012. u 16:39h

mbole piše:I taj sa metalnim slovima je bio DeluxE (upravo takva su na ovom youtube snimku). To je stariji model (imali smo takvog, kupljenog novog na kredit, u cuvenoj "slonova kost" boji, 1972 godiste).
Kasnije je uvedena plocica, iskreno ne secam se koje gocine.
Hvala, u pravu si. Gledao sam snimak, ali nisam mogao da razaznam. Stric je imao s metalnim slovima, cini mi se.

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Zanimljivi Fordovi kod nas -ili Fordovi koje ste Vi usli

Poruka od macaneli » četvrtak, 19. jul 2012. u 17:12h

A koji moj krivi na levu stranu fica ima veze sa inostranstvom? :blink:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 19. jul 2012. u 17:48h

Ficom se ide od Mladenovca do Albukerkija.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Zanimljivi Fordovi kod nas -ili Fordovi koje ste Vi usli

Poruka od totti » četvrtak, 19. jul 2012. u 19:06h

macaneli piše:A koji moj krivi na levu stranu fica ima veze sa inostranstvom? :blink:
...I ova slika dva posta iznad tvog? hahahaha
Slika

Vladan

Poruka od Vladan » četvrtak, 19. jul 2012. u 19:53h

Aaaa, na to se ne zali!

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14155
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. okt. 2013. u 04:07h

Stvari zbog kojih Amerikanci misle da smo bolji od njih

Stanovnici Starog kontinenta redovno vole sebi da laskaju da su prefinjeniji, kulturniji, obrazovaniji i u još mnogo drugih područja bolji od Amerikanaca - i to nije nikakva novost. Ali kad se takvi zaključci serviraju iz američke perspektive, onda je zanimljivo videti zbog kojih razloga to i oni misle.

"Hafington post" napravio je upravo to: sastavio je listu koja služi kao dokaz da su Evropljani bolji od Amerikanaca.

Proverite šta su sve nabrojali:

1. Zdravstvo

Sasvim je logično da je ovo prva stavka, budući da se radi o trenutno gorućem pitanju u SAD. "I dok se američki Kongres bori s Obamakerom, u Evropi postoji niz primera mnogo bolje rešenog zdravstva. SAD bi mogle mnogo toga naučiti od Španije, Italije, Švajcarske, Švedske", piše "Hafington post".

2. Sirevi

"Evropa proizvodi čuda kao što su grijer, parmezan, feta. Za to vreme mi imamo žutu nedefinisanu masu koja predstavlja Amerikance."

3. Javni prevoz

Dok u Evropi postoje brzi metroi i javni autobusi u SAD ćete se zabaviti "čekajući tri sata na javni prevoz" u bilo kom od većih gradova.

4. Dugovečnost

"Prosečni životni vek u Švajcarskoj i San Marinu je 83 godine. Četiri evropske države izjednačene su s 82 na drugom mestu. Štaviše, 24 evropske zemlje smestile su se na popisu ispred SAD, koje su tek 33."

5. Fudbal

"Evropske nacije osvojile su 10 od 19 svetskih prvenstava, predvođene Italijom, Nemačkom i Španijom. I ne morate čekati četiri godine na fudbalsku magiju - finale Lige prvaka 2012. privuklo je 150 miliona gledalaca, Super boul 2013. godine “svega” 106 miliona. Amerikanci se nisu kvalifikovali za Svetsko prvenstvo 40 godina nakon 1950. Najbolje su se plasirali prve godine - bili su treći 1930."

6. Odmor

"U vrhu zemalja u svetu u kojima je najbolje živeti kada su odmori u pitanju, prvih sedam je iz Evrope. Austrijanci imaju 35 plaćenih neradnih dana godišnje. I niko ih ne kritikuje da su lenji. Za to vreme, SAD su jedina razvijena država u kojoj plaćeni odmor i praznici nisu propisani zakonom."

7. Čokolada

"Belgija i čokolada praktični su sinonimi. M&M su u redu, ali nisu ni do kolena delikatesima iz Brisela".

8. Politički seksualni skandali

"Bunga bunga žurke mogu dovesti političara u probleme. Ali u većini slučajeva njihove vanbračne afere ne znače mnogo glasačima. Samo pogledajte čudnu sagu francuskog predsednika i njegove partnerke Valeri Triervejler. Bivša supruga predsednika Olanda, Segolen Rojal, mogla je da bude predsednica 2007. godine, ali izgubila je od Sarkozija. A onda je izgubila Olanda zbog Triervejlerove. A da ne spominjemo da se Sarkozi razveo i ponovo venčao dok je bio predsednik. S druge strane imate Amerikance poput Marka Senforda, koji je u javnosti plakao zbog svoje nevernosti, čineći priču još manje zanimljivom."

9. Mere

"Evropljani upotrebljavaju metrički sistem. Ako znate da množite sa 10 znate i koja je iduća veća jedinica. Bum. Gotovo.

S druge strane: tri su kafene kašičice u jednoj supenoj, 16 supenih u šoljici, dve šoljice u pinti, dve pinte u četvrtini i četiri četvrtine u galonu. U stopi je 12 inča, tri stope su jard i 1760 jarda milja (ili 5280 stopa)....

10. Golotinja u medijima

"Osim golotinje u kraljevskoj porodici, u Evropi to jednostavno nije velika stvar. A u Americi svako iznad 15 godina zna kako je “Niplgejt” (trenutak u kom je svet video grudi Dženet Džekson koje je Džastin Timberlejk otkrio na Super boulu) otvorio vrata novoj eri američkog puritanizma."

11. Ekonomični automobili

"U Evropi vam se niko ne smeje ukoliko vozite automobil koji je samo malo veći od kade, zato što i oni sami verovatno voze sličan auto.

S druge strane, mi u Americi smatramo da naše mleko iz prodavnice mora da bude transportovano u tenkovima do kuće."

12. Automobilske trke

"Evropljani imaju priliku da gledaju Formulu 1 i sve te bolide kako pri neverovatnim brzinama ulaze u krivine i šikane, dok u Americi gledamo NASCAR gde vozači samo idu ukrug".

13. Zamkovi

"Drevni ostaci raznih kraljevstava, mnogi od zamkova u Evropi napravljeni su pre nego što je Kolumbo otkrio Ameriku. Cela Evropa prošarana je ovim neverovatnim zdanjima iz drugog vremena.

U Americi jedini zamak koji nam je poznat jeste Pepeljugin i potrebno je da platite ulaznicu za Diznijev svet od 92 dolara kako biste ga videli."

14. Uživanje

"Duži ručak u kafeu u Parizu, sijesta na suncu u Španiji ili lagano pijuckanje vina na terasi u Italiji – vrlo je teško reći da se u Evropi stvari rade na pogrešan način.

S druge strane, Amerikanci su stalno u žurbi. Ukoliko ne odgovorite na mejl u roku od 10 minuta, klijenti već razmišljaju o podnošenju izveštaja o nestaloj osobi."
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 11. okt. 2013. u 07:39h

Kakve ovo veze ima sa naslovom teme?
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. okt. 2013. u 08:04h

Zivot sa jedne strane bare vs zivot sa druge strane bare?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 11. okt. 2013. u 08:22h

Pa gdje je zivot bolji Talladega? Tamo ili ovamo? :) Kakvo je tvoje misljenje posto si bio na obe strane bare?
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 11. okt. 2013. u 08:46h

Nebi bilo bas fer da usporedjujem Srbiju sa Amerikom ... A nigde izvan ex-Yu nisam ziveo u Evropi, tako da nebi znao.

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 11. okt. 2013. u 08:53h

Pa sto ne bi bilo fer? Vjerovatno ima toga za uporedjivati makar i na stetu Srbije, ali vjerujem da su neki aspekti zivota mozda i bolji u Srbiji nego u Americi, mada iskren da budem nisam bio u Americi pa ne bih da tvrdim nesto.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 11. okt. 2013. u 08:57h

u Americi mi je od hrane najvise falio hleb, burek, rostilj, beli sir..:)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“