a usput sam slikao i sveze obradjene i razbusene diskove...

jel imas malo lufta izmedju maglenki i zmigavaca? meni ima malo...ma znam ja gde je, imam link pa cu ti poslati ovdeBojanM piše:Hahah, pretekao si me sa modifikacijom svega za par dana. Odlično je ispalo, jedino ja umesto velike brusilice preferiram "dremelku".
Kao za baksuz ne mogu sad da nađem temu kolege iz Hrvatske koji mi je dao ideju za ovo, ali hvala mu.
Da da, to sam i ja rekao...al dobro potrosni je materijal, nece crci za par dana(da ne ureknem) ali kocice dobro ...trebalo je pod kosinom da ide, da se razbusi kroz one otvore...na svaki po jedan stepen vise...i dobije se kosina...milan_gt piše:ako je disk vec relativno mali onda te tri rupe ne busis tako kao sto si uradio nego pod ostrijim uglom..da razmak izmedju rupa bude veci..sad ne zam kako ce se ponasati ako ih dobro usijas nekad..
cini ti se na prvoj slici se vidi da je namdzarastaivan_031 piše:@LazaRS jesu ti ovo bele sijalice u zmigavcima ili mi se cini?
jos uvek beli, cek da kupim narandzaste, tek sam danas sve zavrsiomacaneli piše:cini ti se na prvoj slici se vidi da je namdzarastaivan_031 piše:@LazaRS jesu ti ovo bele sijalice u zmigavcima ili mi se cini?
Bojim se da se malo vise zezate sa stvarima koje bas i nisu za zezanje.LazaRS piše:Da da, to sam i ja rekao...al dobro potrosni je materijal, nece crci za par dana(da ne ureknem) ali kocice dobro ...trebalo je pod kosinom da ide, da se razbusi kroz one otvore...na svaki po jedan stepen vise...i dobije se kosina...
LazaRS piše:... ne znam o kojoj "deci" pricate, mozda sam stariji od vas...
mbole piše:..."Deca" se nije odnosilo na godine, vec na nacin razmisljanja.
Ključna reč je - "fabrički".milan_gt piše:nisi nikad video fabricki razbusen disk? sluzi za odvodjenje toplote..
I da, molim da se obrati pažnja na strukturu ovog diska:Lože se deca
Pa odgovor je "DA", zato sto se diskovi greju preterano a i cvrstoca nije umanjena 100%, jer je razbusena izmedju pregrada koje drze jednu i drugu stranu diska a ne po onom delu koji povezuje...a i ne znam cemu tolika polemika oko toga, to je potrosni materijal koji ce se uvek menjati, al menjaju se plocice jer se pre potrose...ali ok, razumem vasu zelju da mi objasnite neke stvari, razumeo sam ja to jos kad je kolega Milan_gt rekao na pocetku...al on me covek jedini razumefancy piše:U svakom slučaju, da rezimirano, fabrika je nešto isprojektovala i sad se neko našao pametan da to "poboljšava".
Da ne ulazim u to da li su samoventilirajući diskovi identični po leguri / materijalu kao obični, postavlja se nekoliko pitanja:
1. Da li je "razbušivanje" urađeno po nekom prooračunu?
2. Da li je "razbušivanje" urađeno zbog neke realne potrebe? (oštra vožnja, ekstremni uslovi, preterano grejanje diskova... da li je ovo zadnje konstatovano? I kako?)
Ako je odgovor na ova dva pitanja "ne", onda je razumljiva moja konstatacija:
On ti je majka Mara ovog foruma, ima razumevanja za svakogaLazaRS piše:...Milan_gt rekao na pocetku...al on me covek jedini razume